Boşananlar Kulübü...

ilk evliliğimi 1,5 sene ancak sürdürebildim 22 yaşındaydım boşandığımda uzun süren bekarlıktan sonra çocukluğumdan beri ailece tanıdığımız babamın bir ahbabının kardeşiyle evlenmeye karar verdim
tanıdığımız kişiler ya güvenilir diye düşündüm iyi bir insandır dedim ama sorumsuz, ev hayatı olmayan biri çıktı karşıma
şu aralar boşanma aşamasındayız

Hayat insanı sınamaya devam ediyor. Her yaşadığımızdan ders aldıktan sonra, fazla yıpratmamalı kendimizi, değil mi? Nasılsınız?

slmlar .Beni de kulübe alır mısınız? kaydirigubbakcemile4

Tekrar evlenmeyi hayal edersiniz, eski hatalarınızdan ders almışsınızdır, ama korkarsınız. Yeniden sevmek zor gelir, yeniden mutsuz olmak paronayasına kaptırırsınız kendinizi. Hem seçeneğiniz de daralmıştır artık. Sizin kategoriniz farklıdır, bekar erkekler grubu size uzak bir hayal olarak el sallar.

İşte böyle.Çok mu karamsar oldu bilmiyorum ama ben bunları yaşıyorum.20li yaşlarımın sonlarına geldim, umudumu kaybetmek istemiyorum, Allahtan, tekrar evlenip mutlu olan, boşanmış bayanlara rastlıyorum da arada, o zaman biraz moral buluyorum.
Allah hepimizin karşısına adam gibi adamlar çıkarsın insallah. Yine de kaybetmeyelim umudumuzu. :Saruboceq:

koyu renkle belirttiğim düşüncelerini bir zamanlar ben de yaşadım, arkadaş! Çok genç yaşta 1 yıl süren bir evliliğim oldu. o da, ben de çocukmuşuz diyorum şimdi. 8-9 sene önce oldu, bitti her şey. ama tabii etkisini üzerimden atmam uzun sürdü.

yıllar sonra biriyle karşılaştım. etkilenmiştim, iyi bir insan olduğunu anlamıştım o beraber geçen kısa sürede. o zamana kadar, benden hoşlanıp tanışmak isteyenlerden, bir kahve içmeye bile zor dayanabildiğim tiplerden, benim yalnız olmama üzülen arkadaşlarımın türlü tezgahlarla tanıştırdığı erkeklerden çok farklıydı.

boşandıktan sonra, kafama takılanlar:
1. bir daha ayrılığı kaldıramam, buna gücüm yetmez. en iyisi bir ilişkiye başlamayayım.
2. diyelim ki hoşlandım birinden, boşanmış olduğumu ne zaman söyleyeceğim?
3. ya boşandığımı öğrendikten sonra ayrılmak isterse. tabii ki zaten o kadar sığ bir insansa ayrılmak en doğrusu, ama bu kalp kırıklığını nasıl atlatırım.
4. yaşım her yıl ilerlediğine ve artık adım gibi bildiğim bir şey, bir daha biriyle beraber olacaksam mutlaka benden en az 5-6 yaş büyük olmalı, aksi takdirde uyuşamıyor beyinlerimiz. ee o zaman da erkeğin yaşı 30'larda olacak ve çabuk evlenmek isterse, halbuki ben en az 7 sene istiyorum bir daha evlenecek olursam:çok üzgünüm:

ama tanıştığım insan, ortak tanıdığımız vasıtasıyla, ilk karşılaşmamızdan hemen sonra, ben ortamdan ayrıldığımda benim boşanmış olduğumu öğrenmişti bile...:Saruboceq:
hatta sonrasında ilişkimiz başlamadan önce : iyi ki boşanmışsın!" da diyecekti, kırılmamdan korktuğunu belirttikten sonra:asigim:

ne kadar genç yaşta, ne kadar yara aldığımı bilerek, beni ürkütmek istemeyerek hiç zorlamayacaktı kısa süre sonra evlenmek için. tabii şansını deneyecekti, benim ileriye dönük fikirlerimi benden duymak istediği için, e buna da hakkı vardı, değil mi? :utangac:

tüm arkadaşlara sevgiler ve mutlu bir pazar diliyorum a.s. :enbuyukkk:

yorgun savaşcı umarım mutluluğu bu ilişkide yakalarsın
senin de herkesin de hakkında hayırlısı olsun :Saruboceq:

teşekkür ederim güzel dileğin için a.s. yaklaşık 3,5 yıldır beraberiz ve ben hayatımda tatmadığım birçok duyguyu onda tattım. ben 20 li yaşların ikinci yarısında, o 30'lu yaşların ilk yarısında olduğu halde liseli aşıklar gibi olabildik. tabii ki her zaman her şey yolunda olmadı, ama zaten bu akan hayatta çok doğal değil mi, kendi kendimizle bile çatışırken yeri geldiğinde...

bir de genç yaştaki tecrübemden şunu öğendim: her şeyin bir başı ve sonu olduğunu! hayat, ders, okul,...gibi ilişkilerin de başı olduğu gibi sonu da var. kimi yürümeyerek sonlanıyor, kimi ölümle...

bu yüzden boşanmış olmak, bir defa, iki defa... bunun limiti olamaz, olmamalı. ha şimdi mümkün olduğunca geç olmasını diliyorum, çünkü bu halimizi çok seviyorum ve doya doya tadını çıkarmak istiyorum. ki bu kadar sürede ikimiz de çok yol katettik. :nazar:

tüm arkadaşlara acele etmemelerini, boşanma sonrası kendilerine zaman tanımalarını öneririm. tabii ki bu zaman kişiden kişiye değişecektir. ama o travmayı atlatıp, artık hazırım demeyi beklemek lazım diye düşünüyorum. tabii bu benim kendi yaşadıklarımdan ve etrafımda bazı arkadaşlarımda gözlemlediğim durum. eminim farklı gelişen olaylar da vardır, onları da buradan takip edeceğim sengözlerimebaksanab

gerçekten çok mutlu oldum senin adına
her gecenin gündüzü var derler ya,
allah hiçbi zaman tamamen karanlıkta bırakmıyor işte
nazar değmesin, hep böyle mutlu ol herkes de mutlu olsun inşallah :nazar:

iyigeceler hanımlar evli ve iki çocuk annesi olarak üye olduğum kkya artık bende bekar bir bayan olarak üyeliğimi devam ettiriyorum yani anlıcanız bende artık sizlerden biriyim ve sizlerin yaşadığı tedirginlikleri psikolojik sorun ve baskıları bende az çok yaşıyorum ve bunları sizlerle paylaşarak hafifletmek istedim iyi paylaşımlar diliyorum

aslında geçmişe dönüp yaşananları anlatarak tekrar onları yaşayıp üzülmek istemiyorum eşimden ayrıları bir yıl oldu resmi olarak boşanalı 2 ay oldu ama bana acı gelen şey ayrılmak değil toplumdan almadığım dulsun kendine dikkat et psikolojisini en yakınlarımdan akrabalarımdan almak oldu beni üzen bu sen dulsun sen iki çocuklusun kendine dikkat et davul bile dengi dengine sözleri beni çok üzüyo aslında insanlarımız bu konuyu aşmışken ve dediğim gibi ben dışardaki toplumdan bu psikolejik baskıyı hissetmezken en yakınlarımın bana bunu enpoze etmeye uğraşması oldukça canımı sıkıyo ve ben bunu kendimi ve sinirlerimi oldukça sağlam tutmaya çalışarak aşmaya çalışıyorum ve allahın izni ilede aşacağım ve insanlara karşı kaybettiğim güven duygusunu tekrardan kazanmak istiyorum.....

evet yaşını yazmayı unutmuşum, 4 yaşında.
çok haklısın, yeğenim diğer türlü daha çok yıpranır bencede
zaten sinirli olmaya başladı, bazı şeylere çok tahammülsüz davranıyo, sanırım evdeki kavgalar psikolojisini böyle etkiliyo.
çok haklısın exorcistcim, senin çocuğun varmı ?

benim bir kızım var şu anda 18 yaşında üniversitede okuyo ben kızım 2 aylıkken boşandım

aslında geçmişe dönüp yaşananları anlatarak tekrar onları yaşayıp üzülmek istemiyorum eşimden ayrıları bir yıl oldu resmi olarak boşanalı 2 ay oldu ama bana acı gelen şey ayrılmak değil toplumdan almadığım dulsun kendine dikkat et psikolojisini en yakınlarımdan akrabalarımdan almak oldu beni üzen bu sen dulsun sen iki çocuklusun kendine dikkat et davul bile dengi dengine sözleri beni çok üzüyo aslında insanlarımız bu konuyu aşmışken ve dediğim gibi ben dışardaki toplumdan bu psikolejik baskıyı hissetmezken en yakınlarımın bana bunu enpoze etmeye uğraşması oldukça canımı sıkıyo ve ben bunu kendimi ve sinirlerimi oldukça sağlam tutmaya çalışarak aşmaya çalışıyorum ve allahın izni ilede aşacağım ve insanlara karşı kaybettiğim güven duygusunu tekrardan kazanmak istiyorum.....

evet çok haklısın, malesef ailelerimiz bazı konularda duyarsız veya gelenekçi davranabiliyolar, ama sen sakın pes etme, şu an sen nasıl şekillendirirsen öyle devam edicek bence. allah yardımcın olsun. ben herzaman dinleyebilirim, bir derdin olursa, nacizane akıl verebilirim. içine atma sakın. ben bi kızkardeşiniz gibi yardımcınız olmaya çalışırım.

benim bir kızım var şu anda 18 yaşında üniversitede okuyo ben kızım 2 aylıkken boşandım

allah bağışlasın. allah onun bahtını hep güldürsün inşallah. ne güzel, okumuş, kendisini kurtarır artık her koşulda...:nazar::nazar:

merhaba bayanlar bekar bayanlar bende bekar oldum artıka.s

hayırlı olsun inşallah...umarım bundan sonra daha mutlu olursun...:Saruboceq:

4.5 sene öncesine döndüm yorumları okuyunca :delphin: önceden bende sizin gibiydim. çok şükür ilk eşimden boşandım. çocuğum da yokdu üstelik...akıllı bir kadındım çünkü babalığa layık olmayan insanı tabiki de baba yapmadım...boşandıktan sonra bir göbek attım bir göbek attım anlatamam :teytey: hayata 1-0 yenik başladım sil baştan yaparak. sendeledim yıkılmadım ama psikolojik çöküntü yaşadım..onu da zamanla yendim .etrafımdakilere aldırmadım, çünkü ben millet için yaşamam... herkez umrum dışıydı ailem hariç çünkü ailem çok destek oldu bana. sositososito ayrıldıktan 4.5 sene sonra 2.evliliğimi yaptım eşim yüksek mühendis ve daha önce hiç evlenmemeş yani bekardı...şimdi çok huzurluyum çok mutluyum.kocamı çoookk seviyorum Allahıma binlerce şükür olsun.:Saruboceq: bugün arkama dönüp baktığımda sadece gülüyorum delikafadulden

Son düzenleme:
merhabalar hanımlar yaz geldi güneş açtı bu günden sonra hayatınızda batan güneşlerin açması güneşi görmenizi dilerim her şey daha güzel olacak yeterki hayata güzel bakalım her şeye rağmen hayatı yaşamaya değer:lepi:

4.5 sene öncesine döndüm yorumları okuyunca :delphin: önceden bende sizin gibiydim. çok şükür ilk eşimden boşandım. çocuğum da yokdu üstelik...akıllı bir kadındım çünkü babalığa layık olmayan insanı tabiki de baba yapmadım...boşandıktan sonra bir göbek attım bir göbek attım anlatamam :teytey: hayata 1-0 yenik başladım sil baştan yaparak. sendeledim yıkılmadım ama psikolojik çöküntü yaşadım..onu da zamanla yendim .etrafımdakilere aldırmadım, çünkü ben millet için yaşamam... herkez umrum dışıydı ailem hariç çünkü ailem çok destek oldu bana. sositososito ayrıldıktan 4.5 sene sonra 2.evliliğimi yaptım eşim yüksek mühendis ve daha önce hiç evlenmemeş yani bekardı...şimdi çok huzurluyum çok mutluyum.kocamı çoookk seviyorum Allahıma binlerce şükür olsun.:Saruboceq: bugün arkama dönüp baktığımda sadece gülüyorum delikafadulden

ben daha önce anlatmış yaşadıklarımı, 10 yıl oldu neredeyse 20 yaşında boşanmıştım 1 yıl sürebilen evliliğin ardından. 3,5 yıl önce sevdiğim insanla tanıştım. 18-19 yaşında yaşayamadığım duyguları, heyecanları, sanki ilk gençlik yıllarımı onunla yaşadım, hala da yaşıyorum. ben de senin gibi, o olanları ben mi yaşadım? diye gülüyorum bazen. işin aslı zaten dediğin gibi"millet için yaşamamak!"
tek eklemek istediğim nokta, ben asla "yenik başladım" diye düşünmedim, birçoğundan "daha tecrübeli başladım" üniversiteden sonraki hayatıma diye düşündüm hep :jeyyar: sengözlerimebaksanab

sevgi_burak, beyaztoprak, yorgun savaşçı süpersiniz kızlar :lepi: :lepi:
inşallah herşey gönlünüzdeki gibi olsun, hem ne derler ikincisi ilkinden daha iyi olurmuş :lepi:

merhaba arkadaşlar,, beni de kabul edermisiniz aranıza..ben yeni boşanmış biriyim ve yaşadıklarımı düşündükçe doğruyu yaptığımı düşünüyorum,,tabi bi tarafı kırgın oluyor insanın,kolay değil büyük bir hayalkırıklığıdan kurtulmaya çalışıyor insan,,Allahım herkese mutlu huzurlu evlilikler versin..herkes mutlu olsun...kaydirigubbakcemile4

merhaba arkadaşlar,, beni de kabul edermisiniz aranıza..ben yeni boşanmış biriyim ve yaşadıklarımı düşündükçe doğruyu yaptığımı düşünüyorum,,tabi bi tarafı kırgın oluyor insanın,kolay değil büyük bir hayalkırıklığıdan kurtulmaya çalışıyor insan,,Allahım herkese mutlu huzurlu evlilikler versin..herkes mutlu olsun...kaydirigubbakcemile4

merhaba hazan, ben evli değilim, ablam için danışmak için gelmiştim bu topiğe ama kulübün üyeleri pek uğrayamıyo sanırım, ama ben hep buralardayım...
hayırlısı olsun inşallah, zararın neresinden dönülse kardır, tabi hayal kırıklığı oluyodur ama mutsuz bi evliliği sürdürmeye çalışmaktansa mutluluğa bi şans daha vermek bence de daha mantıklı... inşallah bundan sonra herşey çok daha güzel olur, senin için ve herkes için dileğim bu a.s. a.s.

sevgi_burak, beyaztoprak, yorgun savaşçı süpersiniz kızlar :lepi: :lepi:
inşallah herşey gönlünüzdeki gibi olsun, hem ne derler ikincisi ilkinden daha iyi olurmuş :lepi:

Şeniz Çok teşekkürler Çenebazcım a.s. Ablan nasıl şimdi? Umarım o da bu durumları fazla zarar görmeden atlatır :Saruboceq:

2. evlilik için ne kadar geç o kadar iyi diye düşünüyorum şimdi ne yalan söyleyeyim, insan hiç evlenmeyince içinde ümit oluyor da şimdi nelerin beklediğini bilince :jeyyar: çıkma dönemini maraş dondurması gibi uzatmak geliyor içimden cokacimcoook

Şeniz Çok teşekkürler Çenebazcım a.s. Ablan nasıl şimdi? Umarım o da bu durumları fazla zarar görmeden atlatır :Saruboceq:

2. evlilik için ne kadar geç o kadar iyi diye düşünüyorum şimdi ne yalan söyleyeyim, insan hiç evlenmeyince içinde ümit oluyor da şimdi nelerin beklediğini bilince :jeyyar: çıkma dönemini maraş dondurması gibi uzatmak geliyor içimden cokacimcoook

:roflol: bence de en güzel dönem çıkma dönemi :lepi:
çıkıp çıkıp ayrılsam mı kafamçokkarıştı
ablam iyi çok şükür yorguncum, kpssye hazırlanıyo, inşallah olur da ataması, kendisini garantiye almaya uğraşıyo, daha ayrılmadılar, enişte başka şehirde çalışıyo şu an, yeğenim genelde bizle.... bakalım allah ne yazmış, ne koymuş, bekliyoruz. su akar yolunu bulur diye.
ama herkes 2. evlilik daha iyi olur diyo biliyo musun :jeyyar:
hatta şey derler, bi erkeğin 2 karısı olcaksın, ben diyenlerin yalancısıyım valla kaydirigubbakcemile3

Back
X