Sürekli size gelip sizi evine davet etmeyen insanlar.

Eşleri öyle çalışanlarda misafir ağırlıyor zaten. Arkadaşımın, kuzenlerimin evine gittim. Eşleri bir selam verip odaya geçip çalışmaya devam ediyorlardı. Sürekli bir hâl aldığı için misafir ağırlamayı da ona göre ayarlıyor isteyenler.
Adamın da işi yokda kadınlarla dedikodu yapacak🤪 tesettürlü kadınlar için zor olur sadece. Onun içinde yol vardır muhakkak…

Evde erkek olsun odadan çıkmaz merhaba der geçer odasına.kusura bakmayın da sizinki bahane.benim eşimde çoğu zaman evde ama hep misafir agirlarim
Herkesin aile dinamiği farklı. Ben bekarım, ayrı eve çıkmadım. Ailemle birlikte yaşıyorum. Evde kimse olmadığında çağırırım varken çağıramam. Ayrıca arkadaşım bu durumdan rahatsız değil bir kere bile lafını yapmadı. Sizler yapıyorsanız bence bu arkadaşlık değildir. Samimiyetsiz ortam. Hiç davet edilmesin daha iyi.

Merhaba kızlar, benim bir arkadaşım var. Bize gelip gidiyor her geldiği zaman mutlaka dışarıdan yemek sipariş kahve vs tabii ki ben ev sahibi olarak yapıyorum. Ama kaç senelik arkadaşız bir kere bile evine beni davet etmedi. Bazen laf arasında söylüyor bir ara gel diye sonra ses seda yok. Kendimi bir süre sonra kullanılmış hissediyorum sizin başınıza da böyle olaylar geldi mi, ne tepki verdiniz?
İkimizde aile yanındayız bu arada.
Şu gün geleyim deyin gidin . Eğer hala arkadasınız kalsın istiyorsanız. Ama ben olsam birdaha evime almam. Ya bahane bulurum ya da derim direkt

Merhaba kızlar, benim bir arkadaşım var. Bize gelip gidiyor her geldiği zaman mutlaka dışarıdan yemek sipariş kahve vs tabii ki ben ev sahibi olarak yapıyorum. Ama kaç senelik arkadaşız bir kere bile evine beni davet etmedi. Bazen laf arasında söylüyor bir ara gel diye sonra ses seda yok. Kendimi bir süre sonra kullanılmış hissediyorum sizin başınıza da böyle olaylar geldi mi, ne tepki verdiniz?
Benimde başım da böyle birisi vardı eşimin arkadaşının eşiydi sürekli arıyordu gelecem diye ama davet yok bir gün ona kızdım hep gelecem diyorsun bir günde davet et dedim e sende bir gün gel dedi onu engelledim bir daha ne gelebildi nede davet etti kısaca engelledim için rahatladim ben ama o senin arkadaşin nasil yol cizersin orasını bilmem artik

Merhaba üzüldüm açıkcası siz kimseyi kırmamak için dile getiremiyorsunuz, ve davet edilmeden birine gitmenin emrivaki oldugunuda yasayarakda gormussunuz bu sebepten ayni seyleri yapamiyorsunuz veya karakteriniz el vermiyor anlıyorum. Ama habersiz gelirse bisey diyemem kapiya gelen kimseyi cevirmeyin demis peygamber efendimiz, ama arayip gelmek istedigini soylediginde evde degilim misafirim var diyebilirsin bunu bu sekilde azaltabilir arada bir gelmis olur. Disaridan bir seyler siparia etme durumu gercekten abarti olmus bu rahatligi ona bence siz vermissiniz (ev sahibi olarak siz kabullenmeniz gerekiyormus gibi hissederek hareket ettiginiz icin) ama bunu direk sonlandirabilirsin mesela ben olsaydim bisey siparis edilecekse evde su var gerek yok der canim istemedi benim veya sen istiyorsan kendine soyle diyerek konuyu noktalayabilirsin bence. Ona gitme konusuna grlince gitsenizde size yaptigini siz ona yapamicaksiniz kaldiki oda size sizin gibi comert olcak mi buda tartisilir yani.. kendinizi kullandirtmayin kirmadan cozum uretebilirsiniz. Sayet kirmadan urettigin cozumlerede bozulursa o da onun ayibi..
Benimde bir cok arkadasim var en samimi olduklarim 3 4 kisidir toplasinca asla eli bos gitmem ya cocugu var biseyler alirim ya icecek alirim ya evde varsa boregim coregim gotururum veya hazir biseyler alirim yada hic olmadi malzeme goturur mesela kisir vs yapariz beraber ama ne onlara yuk olurum nede onlar bana.. disardan biseyler bazen bizde yiyoruz ama ortak oduyoruz onun bunun evinde olmamiz ev sahibinin odeyecegi anlamini asla tasimadi bizim icin.. yanlis arkadasliklar insani sadece uzer.. sen ustune duseni uslubunca yap fazlasina musad etme bence ♡♡♡

Sizin eviniz müsaitlik olarak daha iyi konforlu? Nebileyim belki sizin aileniz daha rahattır onun ailesi biri gelince darlıyordur falan. Yakın arkadaşımla bizim durum böyle mesela. Çoğunlukla ben on giderim. Eşi çok sık şehirdışına çıkar, cocugu büyük. Benim eşim öğlen 3 dedin mi evde, iki tane 6 yaşında çocuk. Onda daha rahatız ama bizim aramızda böyle sorun olmaz. Her gidişimde çetez, tatlı, meze, sigara vs vs götürüyorum. Sizde de belki böyledir. Siparişi hep siz ödüyorsanız sıkıntı ama hiç teklif etmiyor mu?

var böyle tipler. ev oturmalarını çok severim. evimde hep pasta börek olur. hatta şu aralar hiç misafir gelmedi ama kek, pasta, börek ne ararsan var. 10 kişi gelse şimdi çok rahat ağırlarım üşenmem ama gelen giden yok. yaşadığım yerde insanlar ne geliyor ne de davet ediyor. anlamadım gitti. ben de sıkıldım tabii insanları davet ediyorum. insanlar hiç sen de gel demiyor. hayret ediyorum. hepsi de ev hanımı. çoluğu çocuğu büyütmüş yaşı 40 üstü kadınlar. insanlar sanırım evde takılmayı ya da dışarı çıkıp gezmeyi daha çok seviyor. ev oturması benim gibi tipik küçük şehir insanlarının hobisi.

Bende de var böyle bir arkadaş. Evlerimiz önceden çok yakındı. Ben ne zaman çağırsam gelir saatlerce oturur sohbet ederiz. . Tabi bu arada yeme içme önüne hep servis edilir. Ben çağırmasam arar geliyorum der. Sonra ben bu duruma sinir olmaya başladım çünkü kendi beni hiç çağırmıyor. Kendisi biraz mıymıntı biri benim fikrime göre önüme getir götür yapmaya üşeniyor. Bende sinir olunca son iki üç seferdir geliyim mi demesine müsait olmadığımı söyledim. Tribimi anlamasına rağmen kendisi yine evine çağırmıyor. Bence böyle insanları bizde evimize kabul etmemeliyiz

Benimde vardı böyle bi arkadaşım kücücük bebeğim olmasına rağmen sürekli benim evimde görüsürdük. Müsait misiniz diye sormadan kapıda belirdikleri bile olmuştur. Bu böyle devam etti en sonunda bi gün bi düğünden cıktık birlikte. Hadi size kahve icmeye gidelim dedi. Bende evim suan misafir ağırlamak için müsait değil bugünde sizde icelim kahveyi dedim. 😂 o gün zoraki onlara gittik. Sonra noldu biliyor musun uzaklaştı benden. :)))) kullanamadıgı icin arayıp sormayı kesti 😂

Eşimin arkadaşları da genel olarak böyle. Sadece bize geliyorlar biz onlara gitmiyoruz. Hele bir tanesi geldiler yemek tatlı çay kahve vs ağırladım bebekli halimle, kapıdan çıkarken diyorlar ki siz de bir ara gelirsiniz çay içmeye bize yarim saatliğine. Hiç davet etmese daha iyiydi yani daha çok sinir oldum eşime de dedim bir daha gelmek istediklerinde bahane bul bu tavır ne diye. Siz de o arkadaşınıza disardan biseyler söylemeyin evde turk kahvesi yapın içsin evinizde o akşam ne yemek varsa ondan yesin boşverin.

Back
X