Sürekli size gelip sizi evine davet etmeyen insanlar.

Keşke her kötü hissettirenle açık açık duygularimizi paylasabilsek ne iyi olurdu dedikodu yerine herkes birbirine mert olurdu ve tüm sınırlar böylece korunmuş olurdu..
Ama maalesef pasif agresif olmak mı öğretildi,yoksa etraf öyle olunca bunu mu öğrendik görerek,yoksa ifade edersek kırılır düşüncesi mi bilmiyorum
Ama insanın yuregine çok yük oluyor emri vaki olan herşey ,her ortam,her insan..
Kırk oldum hala direk hayır diyemem.. ama sanırım nasıl kolay olacaksa kendimizi ifade etmek gerekiyor böylelerine,belki bir mesaj yazarak nedersin..

Mesafe mesafe mesafe... Dışarda görüşün bundan sonra herkes yediğini, içtiğini ödesin. Anlarsın o zaman sana mı geliyor yoksa ikramlarına mı?

Bir ara gel demek gelmeni istemiyorum ama yarım ağız söyleyeyim de üzerimden sorumluluğu göstermelik atayım demektir . Bence yavaş yavaş ayağını çektirin .

Evde erkek olunca ben de arkadaşlarımı çağıramıyorum. Genel de bir arkadaşım davet eder. Yemek ya da tatlı yaparız. Eli boş gitmem mutlaka malzeme götürürüm. Bir kere bile lafını etmedi. Bence üzerine düşünüyorsanız davet etmeyin. Samimi olmuyor. Zaten çıkar ve sömürü görüyorsanız yakınlığı azaltın.
Evde erkek olması nasıl bir bahane yahu? Bize misafir gelince babam, kardeşim evde durmazdı hiç.

Bu tarz durumlarda ben açık açık söylemek gerektiğini düşünüyorum. bir kere seninle buluşalım hep ben benim evde buluşuyoruz diye. İşte o zaman samimiyetide belli olur

Merhaba kızlar, benim bir arkadaşım var. Bize gelip gidiyor her geldiği zaman mutlaka dışarıdan yemek sipariş kahve vs tabii ki ben ev sahibi olarak yapıyorum. Ama kaç senelik arkadaşız bir kere bile evine beni davet etmedi. Bazen laf arasında söylüyor bir ara gel diye sonra ses seda yok. Kendimi bir süre sonra kullanılmış hissediyorum sizin başınıza da böyle olaylar geldi mi, ne tepki verdiniz?
İkimizde aile yanındayız bu arada.
Sen davet bekleme ara geliyorum de.
Ben de arkadaşıma gidince yemek falan söyleriz ama hesabı ortak kapatırız. Şu ekonomide kimse fazladan birinin boğazını doyuramaz ki

Bende aynı derdin farklı versiyonundan muzdaribim.
Etrafımda ki herkes evde ağırlanalım evde oturalım modunda.
Ben ev ortamında oturmaktan hoşlanmıyorum arkadaslarla, dısarda bir kahve icmek benim için daha iyi.
Sürekli ev içi davetlerde bulunan kişilerle çok uzun arkadaşlık kuramiyorum bu yüzden.
Sürekli kek kısır yapalım oturalım gel hadi gel gel.
işim var diyosun işin bitince gel, e bu sefer benden de bekleniyo ya ben bayilmiyorum ki bu ortama neden sürekli icine cekiliyorum yani.
Belki sizin arkadasiniz da ev ortaminda agirlanmaktan yada agirlamaktan hoslanmiyordur.

sen ne yaptın o arkadaşını
öyle sinir olmuşum ki bak nickin aklımda kalmış :D
Ay o bi nankör çıktı bi nankör çıktı , bana karşı iyice seviyesi düşmüş gibi konuşmaya başladı ben de çok hafif eleştirdim onu sen misin beni eleştiren gibisinden konuştu sonra da merhabayı kestik. Öküz gibi yerken iyiydi dedim içimden 😀 yani sözde evimde kalacak kadar samimiyiz ama kendine hiç eleştiri kabul etmiyor. Konuşmuyoruz. Kurtuldum ayol

Ben kolay kolay kimseye size geliyorum demem ama millet benden çıkmaz.onlar on kere geliyorsa ben bir kere giderim kimseyi rahatsız etmek istemem.sizde kabul etmeyin kim kırılırsa kırılsın.yeni hayat mottom bu ben nasıl uzuluyorsam onlarda üzülsün

ayyy okurken dedim ki ne gerek var. siz de çağırmayın. Çünkü bir zamanlar yatılı dahil milleti ağırlamaktan imanım gevremişti. Çevremizde arkadaş grubumuzda felan ilk evlenendik diyebilirim. Bekar evli evde ağırlamadığımız kalmadı. ama herkes yuvasını kurunca bir köşesine çekildi. şimdi diyorum ki hem çalışıyorsun hem milleti işten gelip iftar sofralarında ağırlıyorsun ne gerek varmış kendimi bu kadar yıpratmaya. millete heleki değmeyene hizmet etmeye. Boşverin mesafe koyun çağırmayın siz de .

Sahi nasıl birine çıktım geliyorum denebiliyor? Bende mi sorun var kimse çağırmadan gidemiyorum...

7/24 çalışmıyordur herhalde 😏

Evde erkek varsa çalışmadığı gün çağırılır ve erkek gider. Böyle gördüm bende.
Eşleri öyle çalışanlarda misafir ağırlıyor zaten. Arkadaşımın, kuzenlerimin evine gittim. Eşleri bir selam verip odaya geçip çalışmaya devam ediyorlardı. Sürekli bir hâl aldığı için misafir ağırlamayı da ona göre ayarlıyor isteyenler.

Back
X