Boşananlar Kulübü...

deneme amaçlıdır mesaj !

canlarım benim yazdıklarınızı okudum inanki çok üzüldüm ama unutmayın ki hayat devam ediyor vede hepinizde bu hayatı güzel yaşamayı hak ediyorsunuz umarımki bundan sonraki hayatınızda tüm dilekleriniz kabul olur Yüce Rabbimden sizlere güç sağlık sevgi huzur mutluluk versin diye dua edecem hep o gülen yüzleriniz asla solmasın sevgilerimi sunarım hepinizede öpüyorum sizleri

Hayata tertemiz bir sayfa açarak yeniden başlayan arkadaşlar.
Benide aranıza kabul edersiniz umarım. 20 ay önce hayatımın ikinci EVETiyle katıldım
boşananlar kervanına. Hayatımdaki ilk EVET ile evliliğe-22 yıl sonrada ikinci EVET ile
bekarlığa adım attım. Birincisi mutluluktan uçuran-ikincisi yere yapıştıran EVET.
Dilerim mutlu EVET ler bir ömür boyu sürer ve boşananlar kulübü üye sayısı bu kadarla
kalır. Bizler acı tecrübelerimizden en iyi dersleri alarak mutluluğu haketmiş kadınlarız.
Geleceğe umutla bakarak parlak yıldızları kucaklıyacağız. Sevgiler
a.s.

Daha önce yazmistim canim, oradan kopyalayayim;
Merhaba arkadaslar, yazdiklarinizi bastan sona okudum. Ben de bosanmayi düsünüyorum ama bir türlü cesaret edemiyorum. Hayatim kararsizlik icinde gecip gidiyor. Sürekli hayal aleminde yasiyorum. Bosandiktan sonra neler yapacagimi, nasil güzel bir hayatim olacagini hayal edip duruyorum sürekli. Fakat karar verir vermez icimi bir korku kapliyor, ya pisman olursam diye vazgeciyorum. Ben 26 yasindayim. 19 yasimda evlendim. Ailelerimizin istegiyle evlendik, esim ayni zamanda kuzenim. Esimin ikinci evliligi, eski esinden 11 yasinda bir kizi var. Yedi yillik evliyiz. Bizim cocugumuz yok henüz. Ilk zamanlar ikimiz de istemiyorduk, sonradan bu evliligi benimserim ümidiyle ben cok istedim ama esim istemedi. Ilk cocugunda yasadigi acilari yasamaktan korkuyor sanirim. Ayrilmak isteyisimin sebebine gelince, beni sevmedigini düsünüyorum sürekli, adeta beynime kazimis durumdayim, buna aldatilma da eklenince haliyle hayatim cehenneme döndü. Aldatilmamin üzerinden 4 yil gecti. Esim unuttu bile ama ben ilk günkü gibi yasiyorum acisini. Cocugunu iki üc ayda bir görüyor ama cocugundan ayrilirken ikisinin de acisi gözlerinden okunuyor. Cok kere ayrilmayi teklif ettim, cogunundan ayri yasamak senin icin zor oluyor tekrar biraraya gelin, dostca ayrilabiliriz dedim ama istemiyor. Cocugum icin olsa bile eski esimle yasayamam diyor. Halbuki benden gizli bir gece onlarin evinde kalmisti, haberim olmadan neler yaptilar kimbilir. Eski esiyle ya da beni aldattigi kisiyle duygusal bir bagi var midir diye düsüne düsüne deli olacagim. Cocuk istemeyisini de bunlara bagliyorum. Istemiyorum seni git dese, herhalde buna sevinirim. Ama ben ayrilmak istedikce onun üzülmesi, hersey yoluna gierecek diye teselliye calismasi benim hevesimi kiriyor. Paylastigimiz hicbirsey yok, o kendi bilgisayariyla ben kendi bilgisayarimla, o tv karsisinda ben kitabimla, bir evde iki yabanci gibiyiz. Baska birseyle ugrasmaksizin sadece birbirimizle olmaya ikimiz de tahammül edemiyoruz. Tartismaya basladigimizda bin dereden su getirerek kendini hakli cikariyor, kendi hatalarini bana maletmeye calisiyor. Hicbir sonuca varamadan küskün halde son buluyor tartismalarimiz. Ikimiz de birbirimizi sucladigimizdan düsman gibi oluyoruz. Birlikte yasayabilmemizin tek yolu hic tartismadan, birbirimizden hicbirsey beklemeden yabanci gibi yasamak. Ama bir süre sonra ya o ya da ben sikayet etmeye basliyoruz yine. En sonunda onun da dedigi gibi sorunun bende oldugunu, psikolojik bunalim icinde oldugumdan ona iyi bir es olamadigimi kabul ettim, psikologa gidecegim. Ama bir yarari olacagini sanmiyorum. Isin kötüsü ben de onu sevmiyorum artik, ayrilma karari verdigim zaman duydugum acima hissini sevgi sanip aldaniyorum. Kusura bakmayin cok uzattim, ama o kadar doluyum ki... Mutlu olmadigim bir birliktelik icin, ailemden, özledigim ülkemden ayri yasamaya deger mi? Bosanmazsam hersey yoluna girer mi acaba? Ömür boyunca bu süphe ile mutsuz yasayacagimi düsünmek bile beni öldürüyor... Bir de akraba oldugumuzdan onu hayatimdan tamamiyle cikarmam, yeni hayatima uyum saglamam zor olacak. Offf, offff!

Canım ya, kıyamam ne sana ne bunları yaşayan hiç bir kadına kıyamıyorum, canım çocuğunuzun olmaması öyle büyük bi şans ki senin için, benim canımdan çok sevdiğim bi yakınım eşi ondan ayrılmak istediğini söyleyince ortada bi sebep bi kavga olmadığı için aldatılmaktan şüphelendi ve çocuğu için eşine ne dedi biliyor musun? hayatında kim varsa önemli değil, bırak onu gel, kabulümsün dedi,düşün çocuk için insan neleri sineye çekiyor,bak yaşında daha fazla geçmeden,tekrar sevebilmek için umudunu kaybetmeden,çocuk yapmadan ayrılman doğru olabilir, ama psikolağa gittikten sonra düzelir ayrı bi karar verirsen o ayrı, ama baktın olmuyor, geçen ömür bi daha da geri gelmiyo canım,ömrün boyu mutluluklar

arkadaşlar tecrübeli olnalr wardır aranızda yardımcı olurmusnuz tedbir nafakası bağlandı ama adam ödemio işsiz gösterio kendini babasınn yanında çalışıo normalde maaşına haciz olmuo malarada olmuo kendine ait hiç bir şey yok bu hakim kararı sonuçda neye güwenip ödeme yapmıo bunun sonu ne olucak ne olur yardım edin

valla canım kendisi bile muhtaç duruma düşse, eli mahkum ödeyecek o nafakayı, gerçekten çalışmıyor bile olsa kanun takmıyor bunu, illa öde diyor,elindeki kesinleşmiş boşanma kararı ile icra dairesine gidiyorsun, ilamlı nafkaa takibi başlatıyorsun,sanırım 20 milyona yakın bi masrafı var,onlar icra emri gönderiyor, borcunu öde diye,ödemezse icra ceza mahkemesine veriyorsun,ama mutlaka her ödemediiği ay için ayrı takipyap,çünkü birikmiş nafakadan ceza çıkmıyor,dilekçe konusunda bi avukattan ayrdım alsan iyi olur,sonuçmu ceza 3 ay hapis,borcunu ödeyip sen şikayetinden vazgeçmezsen ödemediği her ay için 3 ay ceza,canım al nafakanı, sakın vazgeçme,çocuğun varsa asla vazgeçme,ihtiyacın bile yoksa al, çocuğunun adına biriktir, pes etme

Herşey 1991 yılında başladı...Flört,yeminler,mektuplar,doludizgin aşk,nişanlılık derken 1996 ağustosunda evlendik...Aman Tanrım yıllardır birlikte olduğum aşık olduğum aşkım evlenince koca olmuş,yani çok değişmişti.Ekim sonlarına doğru ilk ihaneti gerçekleşti.Şaşkındım,üzgündüm henüz 22 yaşındaydım ve çok seviyordum.Mücadele ettim ve bu mücadele 1999 a kadar sürdü.Aynı kişiyle diil ama muhtelif kişilerle ilişkiler yaşamıştı.Ama ilki hariç o zamana kadar başka öğrendiğim olmadı..2000'li yılların başlarında çok yorulduğumu,yıprandığımı farkettim.Yavaş yavaş artık ne yapıp ne yapmadığıyla ilgilenmemeye başladım zamanla hiç umursamadım..2002 yazı eşimle tatildeyiz..Duştayken teli çaldı arayan bir iş yeri adıyla kayıtlı.Çıktı açtı bi bayan sesi ''Ben seni sonra arayayım'' dedi ve kapadı.Artk ilgilenmiyorum ya sormadım bişi.O günden sonra tekrar bi kontrole başladım ama bu sefer toy diildim.Öyle ani tepkiler vermeden,ağlamadan sızlamadan takibe geçtim.Sonuç olarak eşimin firma adıyla yazılmış isimlerden 2 tane ilişkisi vardı.
Bizim evde iki adet tel bulunurdu.Biri yatak odasına bağlı eşim orda çalışır internete girerdi.Bir de salonda evin genel telefonu bulunurdu.Diğer teli eşim cebine yönlendirerek işe giderdi.bi gün yatak odasındaki tel çaldı Teli yönlendirmeyi unutmuş.Açtım,bi bayan.Sanırım şu firma isimle kayıtlı hatunlardan biriydi.''xxxxx'le görüşücektim''dedi. ben de ''evde yok'' dedim.''siz kimsiniz''diye sordu bana.''Ben eşiyim,siz kimsiniz''dedim,kız ağlamaya başladı.Meğerse evli olduğunu bilmiyormuş.Uzun zamandır da birliktelermiş.Onu teselli ettim.Merak etme dedim bu ilişki çoktan bitti,ayrılıcam dedim.Akşam eşim eve gözleri şişmiş,ağlamış bi şekilde geldi.Benimle hiç konuşmadı odaya kapandı ve telefonla o kızı aradı..
2004 yılı kasım ayı itibariyle evleri ayırdık.2006 da da resmen boşandık.Şimdi onunla evlenmiş...
Hayat,aklınıza hiç gelmicek şeyleri size yaşatabiliyor.Bu iyi de olabilir kötü de.Kimbilir daha ne hikayeler var..Bekliyorum...

yanı su erkeklerı ne yapmalı bılmıyorum.bende cok acı seyler yasadım.aldatılamanın otesı neler neler.onunla ılgılı hıcbısey hatırlamak ıstemıyorum.hayatımda oyle bır ınsan oldugunu bıle unuttummmmm.nıye aklıma getıreyımde ona deger vermıs olayım.sınek bıle daha degerlı.

ilk evliliğimi 1,5 sene ancak sürdürebildim 22 yaşındaydım boşandığımda uzun süren bekarlıktan sonra çocukluğumdan beri ailece tanıdığımız babamın bir ahbabının kardeşiyle evlenmeye karar verdim
tanıdığımız kişiler ya güvenilir diye düşündüm iyi bir insandır dedim ama sorumsuz, ev hayatı olmayan biri çıktı karşıma
şu aralar boşanma aşamasındayız

bayram0039jdyu0zp1.gif

3 yıl oldu boşanalı...
Aldatıldım mı evet...
Mutlu muyum, evet...

Çünkü 5,5 yaşında bir oğlum var:) Çok mutluyuz.
Babasıyla görüşüyor, sonuçta babasını da seviyor.
Ben de hiç yadırgamıyorum çünkü onun babası...

Tüm boşanmış kadınlara özellikle annelere kolaylıklar diliyorum. Yalnız çocuk yetiştirmek çok zor.Neyseki ailem bana çok destek oluyor...

Sevgiler..

:lepi:

gelincik senin adına çok üzüldüm canım
ama neden tekrar yuva kuramam diyosun anlamadım :uhm:
tabiki 2. bir şansın olacaktır.daha çok gençsin bir ömür yalnız geçmez ki:1no2:

canım bahsettiğim gibi yaşadığım şehirde dul bayanlara bakış açısı çok farklı..en yakın bildiklerim bile eşlerine olan kıskançlıkları yüzünden senle görüşmeyebiliyor,çevrende seni yem gibi gören bi sürü insan oluyor..bu durumun üstüne birde dul bayanla evlenmeye kimse yanaşmıyor..ee tabi sende diğer taraftan yaşadıklarının üstüne kimseye güvenmeye cesaret edemiyorsun.offf offff hangi birini anlatayım herşey çok zor yaaa:a015:

canım bu yargılar daha azalmadı mı
eskisi kadar dul bayanlara karşı ön yargının olduğunu düşünmüyorum ben canım ya
sen kendini bildikten kendinden emin olduktan sonra sana kimse kötü gözle bakamaz baksa bile yanıldığını anlar fikirleri değişir canım
ayrıca eğitimli çalışan bir bayansın sanırım neden daha büyük bir şehirde çalışmıyorsun
böylelikle ortam değiştirmiş ve biraz daha rahatlamış olursun
belki hayata daha umut dolu bakarsın

slmlar .Beni de kulübe alır mısınız? kaydirigubbakcemile4

Evet ancak yaşayan anlar, bilir. Ben de yaşadıklarımı paylaşmak istedim.
4 yıllık çıkma sürecinden sonra evlendim ve 7 ayda boşandım. Karşımdakini onca yıldır tanıyamamışım, yada o çok iyi bir oyuncuymuş neyse. Çok bunaldım, acı çektim.1 yıl ruh gibi gezdim.Tedavi görmeden kendim atlatmaya çalıştım.Çok şükür ki atlattım.Psikolojimin düzeldiği ilk zamanlar kuşlar kadar hafiftim. Etrafımdan bana acıyanlar, gencecik yaşında bunlar başına geldi diyenlere gülüp geçiyordum. Tabi o zamanlar toplumun boşanmış bayana bakış açısını değerlendiremiyordum.

Ama ne yazık ki zamanla ben de gördüm, sağduyusuz, empatisiz, cehalet kurbanı birtakım insanların acımasız bakış açılarını. Siz ne kadar düşünmeseniz de halinizi, deyim yerindeyse kafanıza vura vura aklınıza yerleştirirler saçma sapan fikirlerini.

Bir kere özellikle küçük yerlerde, toplum için ayrı bir kategorisinizdir. Etrafınızdaki arkadaşlarınız ya bekardır yada evli.Bekar arkadaşlarınızla daha iyi anlaşır ve kendinizi onlarla eşdeğer sanırken, onların hayata deli dolu bakışları ve ola ki nişan, düğün hayalleri başladı mı işte o zaman dank eder farkınızı anlarsınız. Evli olan arkadaslarınızla ilişkileriniz daha sarsıcıdır. kıskanmak değil ama mutlu bir yuva görmek sizi derinden üzer, yada evli bayan arkadasınız sizden tırsmaya da başlayabilir, toplumun iğrenç düşüncelerinden esinlenerek. Bir anda farkına varamadan ayrı bir kategoriciğe yerleştirilirsiniz.

Bazı beyinsiz erkeklerden çekinmeye başlarsınız, malum size ne gözle baktıklarını değerlendiremezsiniz ve doğallığınızı kaybedersiniz. İyiye,güzele,doğruya inancımı kaybetmiycem deyip sarılmaya çalıştıkça hayata,itildiğinizi hissedersiniz.

Oysaki hayallerinizle oynayan ve artık kurtulduğunuza dua ettiğiniz eski hayat ortağınız için durum böyle değildir. O sizden üst kategoride yer alan erkek nesline aittir, onu yargılayan, sorgulayan yoktur. Düşünür, düşünür isyan edersiniz.

Tekrar evlenmeyi hayal edersiniz, eski hatalarınızdan ders almışsınızdır, ama korkarsınız. Yeniden sevmek zor gelir, yeniden mutsuz olmak paronayasına kaptırırsınız kendinizi. Hem seçeneğiniz de daralmıştır artık. Sizin kategoriniz farklıdır, bekar erkekler grubu size uzak bir hayal olarak el sallar.

İşte böyle.Çok mu karamsar oldu bilmiyorum ama ben bunları yaşıyorum.20li yaşlarımın sonlarına geldim, umudumu kaybetmek istemiyorum, Allahtan, tekrar evlenip mutlu olan, boşanmış bayanlara rastlıyorum da arada, o zaman biraz moral buluyorum.
Allah hepimizin karşısına adam gibi adamlar çıkarsın insallah. Yine de kaybetmeyelim umudumuzu. :Saruboceq:

selam arkadaşlar
ben boşanan biri değilim ama burda herkes boşanmış veya boşanacak arkadaşlar olduğuna göre doğru adresteyim.
benimde yakın zamanda boşanmayı düşünen ablam için sizin fikirlerinize ihtiyacım var.
ablam şuanda bu konuda oldukça kararlı, biz ailece ne karar alırsa onun destekçisiyiz.
ama ortada bir de çocuk olunca işler biraz zorlaşıyor.
o çocuğun da geleceğini düşünmek gerekiyor tabi, siz bu boşanma sürecinde çocuklarınızı nasıl teselli ettiniz, sorularına ne cevap verdiniz, benim bir kızkardeş olarak onlara yardım edebilmek adına yapabileceğim neler var, ben sizin kızkardeşiniz olsam benden ne beklerdiniz.
bu konularda ablamla çok konuşamıyorum, çünkü ağlıyo en ufak bişeyde, o ağlayınca bende ağlıyorum.
ablam şuanda boşanmadan önce hayatını düzene sokmaya çalışıyo.
hepinize kolaylıklar versin allah, ama ben herzaman inceldiği yerden kopmasından yanayım
değeriniz bilinmiyorsa, kişiliğiniz veya sağlığınız bi şekilde zarar görüyorsa ablam gibi sizinde yanınızdayım, dualarım sizinle ve masum kuzucuklarınızla.
herkesin hakkında hayırlısı olsun...

selam arkadaşlar
ben boşanan biri değilim ama burda herkes boşanmış veya boşanacak arkadaşlar olduğuna göre doğru adresteyim.
benimde yakın zamanda boşanmayı düşünen ablam için sizin fikirlerinize ihtiyacım var.
ablam şuanda bu konuda oldukça kararlı, biz ailece ne karar alırsa onun destekçisiyiz.
ama ortada bir de çocuk olunca işler biraz zorlaşıyor.
o çocuğun da geleceğini düşünmek gerekiyor tabi, siz bu boşanma sürecinde çocuklarınızı nasıl teselli ettiniz, sorularına ne cevap verdiniz, benim bir kızkardeş olarak onlara yardım edebilmek adına yapabileceğim neler var, ben sizin kızkardeşiniz olsam benden ne beklerdiniz.
bu konularda ablamla çok konuşamıyorum, çünkü ağlıyo en ufak bişeyde, o ağlayınca bende ağlıyorum.
ablam şuanda boşanmadan önce hayatını düzene sokmaya çalışıyo.
hepinize kolaylıklar versin allah, ama ben herzaman inceldiği yerden kopmasından yanayım
değeriniz bilinmiyorsa, kişiliğiniz veya sağlığınız bi şekilde zarar görüyorsa ablam gibi sizinde yanınızdayım, dualarım sizinle ve masum kuzucuklarınızla.
herkesin hakkında hayırlısı olsun...

çocuk kaç yaşında yazmamışsın ama çocuklar her şeyi hisseder ve anlar ona doğruları anlatın sorduğu soruları geçiştirerek değil sade bir şekilde doğruları söyleyin, yürümeyen bir evlilik varsa çocuk için yürütmeye çalışmanın hiç bi anlamı yok çocuklar zoraki yürütülmeye çalışılan evliliklerde daha çok yıpranıyolar

çocuk kaç yaşında yazmamışsın ama çocuklar her şeyi hisseder ve anlar ona doğruları anlatın sorduğu soruları geçiştirerek değil sade bir şekilde doğruları söyleyin, yürümeyen bir evlilik varsa çocuk için yürütmeye çalışmanın hiç bi anlamı yok çocuklar zoraki yürütülmeye çalışılan evliliklerde daha çok yıpranıyolar

evet yaşını yazmayı unutmuşum, 4 yaşında.
çok haklısın, yeğenim diğer türlü daha çok yıpranır bencede
zaten sinirli olmaya başladı, bazı şeylere çok tahammülsüz davranıyo, sanırım evdeki kavgalar psikolojisini böyle etkiliyo.
çok haklısın exorcistcim, senin çocuğun varmı ?

Back
X