- 24 Ağustos 2015
- 3.222
- 3.863
-
- Konu Sahibi HaklisinHocam
Ya aslında bu konuya yazmaycaktım ama böyle sık sık yorum görüyorum forumda dayanamadım o yüzden. Çalışan kadın nafaka alamıyor çalışmayan alıyor muhabbeti çok dönüyor ama herhalde medya yüzünden insanlar boşanan kadınların şeyma subaşı gibi nafaka aldığını sanıyor. Mahkemelerin bağladığı nafaka 700-800 tl falan (anlaşmalı boşanmayla tarafların kararlaştırdığı nafakaya kastetmiyorum onu çalışan kadın da alabilir) ben mahkemenin bağladığı nafakayla geçinebilen bir kadına bile rastlamadım. Zaten boşanınca çalışmak zorunda kalıyorlar. Tecrübeleri de olmadığından çok sıkıntı çekiyorlar.
ayrıca çalışan kadın evde çalışmayan kadınla aynı işi yapıyorsa çalışmayan kadınları değil kocasını sorgulasın bence. Neden ikimizde çalışmamazı rağmen ben ev hanımları kadar iş yapıyorum senle eşit olarak paylaşmıyoruz desin.
Tabiki haksızlık ben hiç sen bize bak
denedim pazar alışverişini yapacaksın evde kahvaltılık hiç birşey kalmadı onları da hallediver dedim bir hafta eve hiç bir şey girmedi resmen hadi ben idare ederim inat uğruna ama çocuklara kıyamadım kavga ettim neden böyle yaptın diye ertesi gün birkaç mandalina 3 tane de muz alıp gelmiş saolsun, bende o yokmuş gibi düzenime devam ettim
Kesinlikle kolay değil, hiç kimse konfor alanını bozmak istemez, iyi kötü kurulan bir düzen varsa devamlılık her zaman huzur vericidir ama benim üzerimde kurulan kurulmaya çalşılan düzenin yükü bana çok ağır, destek noktasında işe yarar mı hiç bilmiyorum ya da ne zamana kadar yarar, ben hiç kimsenin değişebileceğine inanmıyorum, beni buna inandırdılarBiliyorum.. inanın sizi çok ta iyi anlıyorum..hemen hemen aynı şeyleri yaşıyoruz..madem ayrılmak istemiyor şart olarak koşun yardım almayı kabul ederse bu aşamada ayrı bir evde yaşayabilirsiniz hem bu süreçte yalnız kalıp iki taraf hem düşünmeli hem ozlemeli hem de kıymetini anlamalı..son bir şans verin kendinize ve çocuklarınıza.. yarın bir gün kendinizi başarısızlıkla suclayabilirsiniz..en azından bence sizin açınızdan yapılması gereken son bir adım kaldı o da bu..arada aldatılma olsaydı bunları söylemedim..mutlu olmanızı inanın çok isterim.. Rabbim bir çıkış yolu versin size işinizi kolaylaştırsin inşallah..evlenmek kolay ama o evliliği bozmak hiç te kolay değil.. çok iyi düşünün..ve yapıcı olun
Valla doğru söyledin, hiç kırılma istiyorum ama dost acı söyler misali, görünen köye de kılavuz istemez gerçi ama bu işlere kalkişacaksan hazırlıklı olman çok önemli. Rabbim yolunu açık etsinAsıl siz naifsiniz, kırmak istemiyorsunuz ama ben gidiş hatı tahmin edebiliyorum ama bakalım görelim artık
Daha evvelden baya bi yardım etmiş. Yine oraya harcıyordur, napacak başka?Kayın aile nerden çıktı? Adam ailesine mi harcıyor paraları?
Kefili benim ödemese bana bir şekilde ulaşırdı bankaOha bildiğin dolandırıcı bu...çolugunu çocuğunu taşıdığı arabanın tekerini bahane edip çökmüş resmen paraya...dikkat et bu evin taksitlerini de odemiyodur bence
2000 dedim ama
Hadi ya 400-500 ne ya bez ve mama masrafı resmen, bu beni bitirirÇekişmeli boşanmada 2 çocuk için 2 bin TL nafaka bağlanmış , kadın çalışmadan o parayla geçiniyor küçük bir ilçede . Okula servis yemekhane etüt gibi ücretler ödemiyor .
Tabi bu nadir bir miktar .
Genelde çocuk için 400-500 bağlanıyor
Yok yani eşime 2000 dedimYoo dememişsiniz
Konunun ilk mesajında yazmıyor .
Gittik benim kartımla alışveriş yaptığımız için normalde benim almayacağım şeyleri de almaya kalktı, mesela araba için koku, okul için kendine ıslak mendil filan, bildiğiniz tam yancıBeraber alışverişe gitseniz
Naifsin diye ondan diyoruz işte...2000 nafaka, üstüne ev araba hepsini verecek diye plan yaparsan büyük hezimete uğrarsinHadi ya 400-500 ne ya bez ve mama masrafı resmen, bu beni bitirir
Bence beceremediniz. edilecek hakaretler bile kafamda yankılanıyor şu anda, bağırıp çağırır ortalığı yıkardım. Aldığım peyniri zeytini sofraya koymaz çocuğumla kendime bölüştürürdüm, bir kupalık çay yapar kendim içerdim… Siz sakin uysal ruhlusunuz. Kıymet bilmemiş eşinizBence öyleyim ama bilemedim şiödi kavgada bozdum kendimi bence babalığını sorgulattım bence, bu soruyu beklemiyordum cevap bulamadım
Tovbe est hayatimda duymadim bu kadar cimri insan bu forum da ogrendim resmen cocuguna yiyecek almayan degisik tipleri
Doğru vermeyecektir ama ben yine de ısrar edeceğim zaten belki de zorlamadan boşanırdı ama şartları düşününce geçinmekte zorlanacağını düşünüp vazgeçtiNaifsin diye ondan diyoruz işte...2000 nafaka, üstüne ev araba hepsini verecek diye plan yaparsan büyük hezimete uğrarsin
Yok bağırdım hatta çocukların uyumasını bekledim saat 12 gibiydi daha gür çıktı sesim o yüzden ertesi gün üç tane muz alıp geldiBence beceremediniz. edilecek hakaretler bile kafamda yankılanıyor şu anda, bağırıp çağırır ortalığı yıkardım. Aldığım peyniri zeytini sofraya koymaz çocuğumla kendime bölüştürürdüm, bir kupalık çay yapar kendim içerdim… Siz sakin uysal ruhlusunuz. Kıymet bilmemiş eşiniz
Merhameti kurumuş o adamınDaha cimrisini duyun o zaman , buyrun :
Evin yanındaki marketin önünden geçerken oğlumun canı erik çekmiş , poşete koymaya başlamış , baba canım çekti alır mısın demiş . Babası poşettekileri geri döküp “anana söyle o alsın , ben sana ne zaman ne aldım ki şimdi alayım” demiş . Oğlum ağlayarak eve gelmişti
Evde 3 yetişkin bir çocuk yaşıyoruz.Hesap yapmadım biz ne kadar harcıyoruz acaba bu ay yazacağım çok merak ettim şimdiTek maaşım,kira ,SGK bütün yük bende..çok zorunlu değilse almıyorum bazı şeyleri..3500 olacağını sanmam bakicam yine de..
Ben de öğretmenim
Allah sizinde yardımcınız olsun, yazınızdaki hüznü hissettim okurken ama kaybeden giden değil gönderen bence çabanızı da kalbimde hissettim daha güzel yarınlar sizinle olsun inşallah, benim şu an kalmaya değil gerçekten gitmeye ihtiyacım var zorlanacağım biliyorum ama birinden birşey bekleyerek sonuçsuz kalarak üzülmek yorulmak daha zor, beklenti beni mahvediyorSevgili konu sahibi; ben de bosanma asmasinda olan bir kadinim.Kocaniz sizi coktan birakmis.Ben cok yiprandim,sizin gibi devam ettirmeye cok calistim.Ama inanin hicbir faydasi olmuyor.Giden er ya da gec gidiyor.Evet bosanmak cok zor alinan bir karar,gelecegin ve hayellerin yikiliyor.Ama zor da olsa cocuklarimiz icin dimdik ayakta durmaliyiz.Davayi acin derim.O zaman ciddi oldugunuzu anlayacak.Gitmek isterse hicbir caba gostermeyecektir.Yok kalmaksa niyeti ne yaparsaniz yapin sizi birakmaz.Bunu anlamanin tek yolu maalesef ciddiyetinizi ona gostermenizdir.
Arabayla sonra öğlen dönüşte arabayı beyfendiye devrediyorum beni eve bırakıp çıkışta çocuğu alıp geliyor