Borcumuz yüzünden eşimin ailesi ile yaşama kararı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
+1 i de eklemeyi unutmayalım

Anlamadıgım madem eşyalarınız ikinci el o borç nasıl oldu ?
Evin bütün mobilyasını değiştiriyorum şu an, 30 bin tutuyor. Öyle ucuz yerden de değil ikea’dan.

1.5 sene önce neye 100 bin harcadılar acaba? Tv aldık 1.5 sene önce anneme 3500 liraya. O da sıfır, teşhir falan değil philips marka.

Ev üstüne ev olmuyor. Ne olursa olsun bugün hiç-bir masrfa karismayacaginizi kabul etmiş olsalarda yarin sorun çıkacak. Çünkü herşey ateş pahasi yetismekte zorlanacklar. Arti bebek masrafıda var. Doktor ,doğum devlette halletsen aldi sattisi cok fazla. Tabi suan sartlar buysa oturun ama.esyalarinizi hemen elden. Çıkarmayın. Bekleyin biraz belki anlasamazsiz

Yazıl günah vallahi ya. İşini kaybeder anlarım, kaza bela hastalık gelir anlarım. Aileyiz tabi ki herkes birbirine destek olmalı. Ama paldır küldür evlenip çocuk yapacaz diye aileye yük olanı anlamam.
konu sahibi aile evinden eşine güvenerek kurtulmuş. şimdi de borç batağından kurtulmak için eş ailesine güveniyor. karşısına eşi çıkmasaydı ve/veya eş ailesi olmasaydı ne yapacaktı acaba? hayatı sürekli birilerine güvenerek yaşamak zor.

Neee Dogumdan sonra kalalim demesi daha baslangicmis desene Basbaya kaynanaya yerlesiyorlar simdi. Ee bu meselenin borcla falan ilgisi yok o zaman. Belli ki borc olmasa da kocanin anasina yerleşesi varmis zaten

Çok geç hamile

Bir de muayene için falan şehir Hastanesi'ne gidin. Doğumu da orda yapın. Pek çok arkadaşım Avrupa yakasındaki şehir Hastanesi'nde doğum yaptı. İlkinde özele gittikleri halde. Şu donemde burdan da harcamayı kısmaya bakın. Ücretli öğretmenlik için başvuru yapın belki 2. Döneme çıkar. Onlar hamile olduğunuza bakmaz. Harcamalardan kısıp ek işler yapmak lazım.

Kesin olan bi şey varsa eşyalarını yarı fiyata bile satamazsın, anlaşamazsan yeniden eve de çıkamazsın, bi de hamilesin bi de doğacak bebeği mecburen kıskanacak minnacık bi görümce var üstelik maaştan kalan belki bebeğe bile yetmeyecek.
Yani gerçekten inanılmaz hatalar var ama geçmiş değiştirilemez o konuda bi şey diyemem.
Yapılacak tek şey zaten ya sokaklara düşmek ya kaynanada kalmak, bebek altı aylık olunca da çalışmaya başlamak.
Mecbur kaynananaya gidin, çok duymayın görmeyin orta karar 4-5 yıl dayanın. Allah yardımcınız olsun, bebeğiniz de sağlıkla gelsin inşallah

Son düzenleme:
Neee Dogumdan sonra kalalim demesi daha baslangicmis desene Basbaya kaynanaya yerlesiyorlar simdi. Ee bu meselenin borcla falan ilgisi yok o zaman. Belli ki borc olmasa da kocanin anasina yerleşesi varmis zaten
Ya da hamileliği bahane ederek , borçlardan kurtulmak için karısını ikna etmek için öyle demiştir. Bir nevi nabiz ölçmek için .

biz de 2020'de sıfırdan ev kurduk, 20 bin falan tuttu. gücümüzün yetmediği yerde eksiklerimizi almayı erteledik. tv'yi aylar sonra aldık mesela. bulaşık makinesini de daha geçen ay aldık. klimayı 1 sene sonra aldık. benim yatak ve bazam yoktu, taşındıktan 1 sene sonra aldım. kudra senden 500. kez alıntı yapışım herhalde, bildirim yağmurumdan dolayı özür dilerim

Borç içinde sürünür ama kv nin evine geçmezdim , hele de o kadar kalabalık bir eve ..

Böyle sorunlar üst üste gelince illa hamile de kalınmış oluyor. Çok ilginç
Cunku bu kadar sorunun ust üste gelmesinin de, "plansiz" hamile kalmanin da sebebi ayni, sorumsuzluk. Allah korusun sorun denilen bi saglik sorunu vs vs olur allahtan gelir o ayri. Ama koltuk bile alacak para yokken evlenmek falan, sonucu belli isler. Tabj sorunlar ust uste gelir boyle bi hayatta. Ayrica konu sahibi saymis da saymis, bos durmadim calistim bisuru işte demis. Evet gecinmek cok zor ama şu duruma dusmektense insan kuru ekmek yer once borcunu bitirir iki maas calisiyorken. Ama neden hic odenmemis bu borclar anlayamadim

Bu ne demek yahu. Kredinizden artan parayı bir zahmet ev için kullanın. İki yetişkin insan nasıl 4 yıl boyunca anne babasının ona bakmasını bekler. Evinde kalmak tamam ama biraz destek çıkın. Siz neden işe girmiyosunuz?

Ahahaha yap hepimizin sinirleri bozuldu ondan her şeyi yazma gereği duyuyoruz.

Abi malum bilinen ucuz mobilyacıda 2 bine köşe koltuk, 3 bine bazalı yatak falan var bugün bile. Paran yoksa öyle bişey yaparsın. İkinci el eşyaya 100 bin nasıl harcanır aklım almıyor. Kesin düğün falan yapıldı.

Nasil oluyo ya Biz 2019 da evlendik. Hatta esyalarin yarisini 2018 de falan aldik 130 bin falan tutmustur heralde

bence düşünme lüksiyetiniz yok borç üstüne bebek masrafı ve gelecek icra ile bundan daha eksilerde olcaksınız. bu durumda kaynanam ile anlaşabilirmiyim diye düşünmeyin çünkü baska çareniz yokmuş. dediginiz gibi ev ev üstüne olmuyo ama sonuç olarak iyi niyetle evlerini açıp hiçbi maddi destek beklemeyeceklerini belirtmişler. aile bile olsa baska insanlara maddi yük olma durumundan dolayı karsıdaki insanla anlaşma durumunu göz ardı etmeniz lazım zaten bu zamana kadar borçlara katlanmıssınız bundan sonrada bi süre eşinizin ailesine katlanmanız icap eder. ve görünen en mantıklı tek yolda bu zaten. yoksa zaten yarı fiyata satacagınız eşyalara icra gelince herşey dahada karısır. en azındaqn gebe oldugun için kaynananda hoşgörü ile yaklaşacaktır bence kötü düşünüp fırsatı tepmeyin

Eşyalarınızı satmayın 3 4 sene sonra alamayabilirsiniz depo Bodrum gibi bi yer bulmaya çalışın
Ev ev üstüne olmaz kayınvaliden ilk zamanlar bişey demese de sonra beş kuruş katlı yapmamanıza sinir olacaktır
Eşinizle ilişkiniz bozulacak buna da hazır olun

100.000 ₺ değil 60.000₺. 100.000₺ faizi ile beraber. Sadece eşya düşünmeyin benim çeyizim vs içinde.

Bende 3.000₺ye Profilo teşhir aldım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…