+1 i de eklemeyi unutmayalımTek üzüldüğüm eş ailesi oldu şu konuda. İnsanların üzerinde anne baba yükü varken yetmemiş bir de ayağını yorganına göre uzatmayan, hesapsız kitapsız, plansız, bodoslama yaşayan evlat ve gelin yükü binmiş. Bir de pazarlık yapılıyor ev giderlerine karışmayız bizi siz besleyin diye. Yazık...
Evin bütün mobilyasını değiştiriyorum şu an, 30 bin tutuyor. Öyle ucuz yerden de değil ikea’dan.Anlamadıgım madem eşyalarınız ikinci el o borç nasıl oldu ?
konu sahibi aile evinden eşine güvenerek kurtulmuş. şimdi de borç batağından kurtulmak için eş ailesine güveniyor. karşısına eşi çıkmasaydı ve/veya eş ailesi olmasaydı ne yapacaktı acaba? hayatı sürekli birilerine güvenerek yaşamak zor.Yazıl günah vallahi ya. İşini kaybeder anlarım, kaza bela hastalık gelir anlarım. Aileyiz tabi ki herkes birbirine destek olmalı. Ama paldır küldür evlenip çocuk yapacaz diye aileye yük olanı anlamam.
Neee Dogumdan sonra kalalim demesi daha baslangicmis desene Basbaya kaynanaya yerlesiyorlar simdi. Ee bu meselenin borcla falan ilgisi yok o zaman. Belli ki borc olmasa da kocanin anasina yerleşesi varmis zatenSiz geçen hafta kocam doğumdan sonra annemde kalalım diyor diyen üyeymişsiniz. Eşiniz anneciymiş falan bence çok sıkıntı olur bu durumda anneci kocayla birlikte kv evinde kalmak kabus bence. Eşiniz evin beyi değil çocuğu olacak tekrar sizi de afedersiniz hizmetçi gibi kullanmaya çalışabilirler. Kaynananıza taşınmayın derim.
Çok geç hamileHamileligi de düşünmeyin daha basindasiniz mutlaka çalışin. Çocuk bakicisi olur, ders calistirma ablası gibi işler oluyor. Çalışan anneler için biraz büyük çocuklari için birini arayan çok oluyor. Bulunduğunuz ilçe belediyesinin belediye başkanı ile görüşün. Bazen o şekilde iş imkanı saglayabiliyorlar. Yani önceliğiniz çalışmak olmalı.
Ben hamileyken isim haricinde iki ayrı yere özel derse gidip doğum paramı biriktirmistim. Çocuğumun ihtiyaclarini almıştım. Bir yakinimiz haftaici çalışıp haftasonu düğün salonlarında garson gibi çalışıyordu. Eşiniz de bu şekilde yapabilir. Yani sizin herşeyden önce çok çalışmanız lazım. Bana biraz rahat geldiniz.
Benim aileme borcum var. istersen verme dediler ama yine de borc beni huzursuz ediyor. Pek çok ihtiyacimi erteliyorum.
Kesin olan bi şey varsa eşyalarını yarı fiyata bile satamazsın, anlaşamazsan yeniden eve de çıkamazsın, bi de hamilesin bi de doğacak bebeği mecburen kıskanacak minnacık bi görümce var üstelik maaştan kalan belki bebeğe bile yetmeyecek.1.5 senelik bir evliliğim var. Eşimin ve benim üzerimize toplam 100.000₺ kredi borcumuz bulunmakta.
Tabi anlarsınız ki hepsi ev düzmek için kullanıldı. Maalesef eşimin ailesinden ve benim ailemden bir yardım alamadık.
Eşimin ailesi ev aldılar bizim düğün olacağı zaman, biz ev alacağız bu sene biraz daha bekleyin dediler zaten ancak benim ailemden çıkan sorunlardan dolayı mecburen erken evlendik.
Benim annem ve babam ayrı, ve kendileri arasındaki ego yarışını benim evlilik arefemde de gösterdiler. Bu yüzden kendimiz yaptık herşeyi.
"Düğün takılarından ödeseydiniz?" Dediğinizi duyar gibiyim ancak bizim elimize geçen takı 20.000₺ydi o zaman. Ve benim televizyonum bile yoktu. O 20bin lira para da zaten teşhir ürün televizyona, evin sıfırdan mutfak alışverişine gitti, elde kalan para da ancak kredi ve kredi kartı taksitlerini ödemeye yetti.
Maalesef ikimizde borçlarımız yüzünden icra takibindeyiz. Bugün icra memurlarına kapıyı açtım, ödeyip ödeyemeyeceğimi sordular anlattım durumumuzu. İmzamı alıp gittiler, bidahakine icraya geleceklerini söylediler.
Kapıma geldikleri borç tutarı da 30.000₺ benim kredi borcum. Bu arada 100.000₺ güncel borç ancak bizim o zaman çektiğimiz para 20bin+40bin = 60bin ₺ydi. Dosya masrafı vs 100bin TL oldu şuan.
Eşyalarımın çoğu 2.eldir. Koltuk takımım bile yok 1 tane 3lü koltuğum, birde tekli koltuğum var düşünün. Herşeyi ucu ucuna yetiştirip evlendik eşimle. Balayına dahi çıkmadık..
Ayrıca da çok yeni bir hamileliğim var. Planlı değildi kesinlikle. Çok açık yazamıyorum buraya ama bu durumu yaşayan milyonlarca kadın var.
Eşim ailesine söyledi, ailesi de bu ev sizin de eviniz. Bu evi aldık çocuklarımıza kalsın rahat etsin diye vs güzelce konuştular bir sıkıntım yok. Borcumuzu ödemek için paralarının olmadığını ev aldıklarını falan söylediler.
Niyetleri iyidir kötüdür bilmiyorum. Kötü anlaştığım bir durumda yok eşimin ailesiyle ancak ev ev üstüne olur mu konusunu düşünmeden edemiyorum.
Kayınvalidemin annesi ile babası da kış boyu kayınvalidem de kalıyorlar ayrıca. Bizim kalacağımız süre Max 3-4 sene bu arada. Bu süre zarfında borç bitirip kenara para atabiliyoruz. Hiç bi şekilde evin mutfağına, faturasına yardım etmeyeceğimizi eşim eğer gelir kalırsak diye ailesine söyledi. Biz oraya borç ödemek ve düzeltmek için hayatımızı geliriz başka bir şeye karışmayız dedi. Ailesi kabul etti.
Kayınbabam 3 4 ay sonra köye yerleşecek, yani evde genel olarak sadece kayınvalidem ben ve 4 yaşındaki görümcem(dünyalar tatlısıdır) olacak. Eğer gelirlerse de anneanne ve dede.
Böyle bir durumda kendi evime zar zor aldığım tüm eşyaları yarı fiyatına satıp, kredi borcumun en azından bir kısmını ödeyebiliyorum.. eşimin aldığı maaşın neredeyse 4te 3ünü de borçları ödemek için kullanabiliyor olabiliriz kayınvalideme geçince.
Bu gibi bir durum yaşayan var mı ya da bir tanıdığınız var mıydı? Çok üzülüyorum çok ağladım bugün çok dua ettim. Eşimin ailesinden başka şansım yok gibi görünüyor. Ama olabilecek sorunlardan da korkmuyor değilim. Şuan iyiyiz evet ama belki 1 sene sonra belki 2 sene sonra Allah bilir anlaşamayabiliriz. En kötüsünü düşünerek hareket etmek zorundayım bu durumda.
Ben babamla ve annem ile de görüşüyorum. Ne yaparlarsa yapsınlar ailem onlar diyerekten. Babam borcumuzun olduğunu ablamdan duymuş bana soruyor borcunuz var mı diye ben yardım etmeyeceğini bildiğim için yok diyorum, varsa söyle falan diyor ama babamı tanıyorum :) bi ara 500 lira para atmıştı bana ben istemeden 1 ay boyunca arayıp bitti mi naptın diye parasının hesabını sordu bana. Annem tek başına yaşıyor, kenarda birikmişi yok, emekliliği yok. Kendi ailemden yana maalesef hiç bir umudum yok yardım adına..
Kafam allak bullak. Düşüncelerinize çok ihtiyacım var.
Hayır o anlamda yazmadım. Hamileyim diye düşünüp calismamazlik etmeyin diye. Daha başında neticede. Çalışabilir anlamında yazdimÇok geç hamile
Ya da hamileliği bahane ederek , borçlardan kurtulmak için karısını ikna etmek için öyle demiştir. Bir nevi nabiz ölçmek için .Neee Dogumdan sonra kalalim demesi daha baslangicmis desene Basbaya kaynanaya yerlesiyorlar simdi. Ee bu meselenin borcla falan ilgisi yok o zaman. Belli ki borc olmasa da kocanin anasina yerleşesi varmis zaten
biz de 2020'de sıfırdan ev kurduk, 20 bin falan tuttu. gücümüzün yetmediği yerde eksiklerimizi almayı erteledik. tv'yi aylar sonra aldık mesela. bulaşık makinesini de daha geçen ay aldık. klimayı 1 sene sonra aldık. benim yatak ve bazam yoktu, taşındıktan 1 sene sonra aldım. kudra senden 500. kez alıntı yapışım herhalde, bildirim yağmurumdan dolayı özür dilerimEvin bütün mobilyasını değiştiriyorum şu an, 30 bin tutuyor. Öyle ucuz yerden de değil ikea’dan.
1.5 sene önce neye 100 bin harcadılar acaba? Tv aldık 1.5 sene önce anneme 3500 liraya. O da sıfır, teşhir falan değil philips marka.
Borç içinde sürünür ama kv nin evine geçmezdim , hele de o kadar kalabalık bir eve ..1.5 senelik bir evliliğim var. Eşimin ve benim üzerimize toplam 100.000₺ kredi borcumuz bulunmakta.
Tabi anlarsınız ki hepsi ev düzmek için kullanıldı. Maalesef eşimin ailesinden ve benim ailemden bir yardım alamadık.
Eşimin ailesi ev aldılar bizim düğün olacağı zaman, biz ev alacağız bu sene biraz daha bekleyin dediler zaten ancak benim ailemden çıkan sorunlardan dolayı mecburen erken evlendik.
Benim annem ve babam ayrı, ve kendileri arasındaki ego yarışını benim evlilik arefemde de gösterdiler. Bu yüzden kendimiz yaptık herşeyi.
"Düğün takılarından ödeseydiniz?" Dediğinizi duyar gibiyim ancak bizim elimize geçen takı 20.000₺ydi o zaman. Ve benim televizyonum bile yoktu. O 20bin lira para da zaten teşhir ürün televizyona, evin sıfırdan mutfak alışverişine gitti, elde kalan para da ancak kredi ve kredi kartı taksitlerini ödemeye yetti.
Maalesef ikimizde borçlarımız yüzünden icra takibindeyiz. Bugün icra memurlarına kapıyı açtım, ödeyip ödeyemeyeceğimi sordular anlattım durumumuzu. İmzamı alıp gittiler, bidahakine icraya geleceklerini söylediler.
Kapıma geldikleri borç tutarı da 30.000₺ benim kredi borcum. Bu arada 100.000₺ güncel borç ancak bizim o zaman çektiğimiz para 20bin+40bin = 60bin ₺ydi. Dosya masrafı vs 100bin TL oldu şuan.
Eşyalarımın çoğu 2.eldir. Koltuk takımım bile yok 1 tane 3lü koltuğum, birde tekli koltuğum var düşünün. Herşeyi ucu ucuna yetiştirip evlendik eşimle. Balayına dahi çıkmadık..
Ayrıca da çok yeni bir hamileliğim var. Planlı değildi kesinlikle. Çok açık yazamıyorum buraya ama bu durumu yaşayan milyonlarca kadın var.
Eşim ailesine söyledi, ailesi de bu ev sizin de eviniz. Bu evi aldık çocuklarımıza kalsın rahat etsin diye vs güzelce konuştular bir sıkıntım yok. Borcumuzu ödemek için paralarının olmadığını ev aldıklarını falan söylediler.
Niyetleri iyidir kötüdür bilmiyorum. Kötü anlaştığım bir durumda yok eşimin ailesiyle ancak ev ev üstüne olur mu konusunu düşünmeden edemiyorum.
Kayınvalidemin annesi ile babası da kış boyu kayınvalidem de kalıyorlar ayrıca. Bizim kalacağımız süre Max 3-4 sene bu arada. Bu süre zarfında borç bitirip kenara para atabiliyoruz. Hiç bi şekilde evin mutfağına, faturasına yardım etmeyeceğimizi eşim eğer gelir kalırsak diye ailesine söyledi. Biz oraya borç ödemek ve düzeltmek için hayatımızı geliriz başka bir şeye karışmayız dedi. Ailesi kabul etti.
Kayınbabam 3 4 ay sonra köye yerleşecek, yani evde genel olarak sadece kayınvalidem ben ve 4 yaşındaki görümcem(dünyalar tatlısıdır) olacak. Eğer gelirlerse de anneanne ve dede.
Böyle bir durumda kendi evime zar zor aldığım tüm eşyaları yarı fiyatına satıp, kredi borcumun en azından bir kısmını ödeyebiliyorum.. eşimin aldığı maaşın neredeyse 4te 3ünü de borçları ödemek için kullanabiliyor olabiliriz kayınvalideme geçince.
Bu gibi bir durum yaşayan var mı ya da bir tanıdığınız var mıydı? Çok üzülüyorum çok ağladım bugün çok dua ettim. Eşimin ailesinden başka şansım yok gibi görünüyor. Ama olabilecek sorunlardan da korkmuyor değilim. Şuan iyiyiz evet ama belki 1 sene sonra belki 2 sene sonra Allah bilir anlaşamayabiliriz. En kötüsünü düşünerek hareket etmek zorundayım bu durumda.
Ben babamla ve annem ile de görüşüyorum. Ne yaparlarsa yapsınlar ailem onlar diyerekten. Babam borcumuzun olduğunu ablamdan duymuş bana soruyor borcunuz var mı diye ben yardım etmeyeceğini bildiğim için yok diyorum, varsa söyle falan diyor ama babamı tanıyorum :) bi ara 500 lira para atmıştı bana ben istemeden 1 ay boyunca arayıp bitti mi naptın diye parasının hesabını sordu bana. Annem tek başına yaşıyor, kenarda birikmişi yok, emekliliği yok. Kendi ailemden yana maalesef hiç bir umudum yok yardım adına..
Cevap: HİÇKİMSEEvlenirken maddi planlamayi kim yapti?
Cunku bu kadar sorunun ust üste gelmesinin de, "plansiz" hamile kalmanin da sebebi ayni, sorumsuzluk. Allah korusun sorun denilen bi saglik sorunu vs vs olur allahtan gelir o ayri. Ama koltuk bile alacak para yokken evlenmek falan, sonucu belli isler. Tabj sorunlar ust uste gelir boyle bi hayatta. Ayrica konu sahibi saymis da saymis, bos durmadim calistim bisuru işte demis. Evet gecinmek cok zor ama şu duruma dusmektense insan kuru ekmek yer once borcunu bitirir iki maas calisiyorken. Ama neden hic odenmemis bu borclar anlayamadimBöyle sorunlar üst üste gelince illa hamile de kalınmış oluyor. Çok ilginç
Bu ne demek yahu. Kredinizden artan parayı bir zahmet ev için kullanın. İki yetişkin insan nasıl 4 yıl boyunca anne babasının ona bakmasını bekler. Evinde kalmak tamam ama biraz destek çıkın. Siz neden işe girmiyosunuz?Hiç bi şekilde evin mutfağına, faturasına yardım etmeyeceğimizi eşim eğer gelir kalırsak diye ailesine söyledi. Biz oraya borç ödemek ve düzeltmek için hayatımızı geliriz başka bir şeye karışmayız ded
Ahahaha yap hepimizin sinirleri bozuldu ondan her şeyi yazma gereği duyuyoruz.biz de 2020'de sıfırdan ev kurduk, 20 bin falan tuttu. gücümüzün yetmediği yerde eksiklerimizi almayı erteledik. tv'yi aylar sonra aldık mesela. bulaşık makinesini de daha geçen ay aldık. klimayı 1 sene sonra aldık. benim yatak ve bazam yoktu, taşındıktan 1 sene sonra aldım. kudra senden 500. kez alıntı yapışım herhalde, bildirim yağmurumdan dolayı özür dilerim
Nasil oluyo ya Biz 2019 da evlendik. Hatta esyalarin yarisini 2018 de falan aldik 130 bin falan tutmustur heraldebiz de 2020'de sıfırdan ev kurduk, 20 bin falan tuttu. gücümüzün yetmediği yerde eksiklerimizi almayı erteledik. tv'yi aylar sonra aldık mesela. bulaşık makinesini de daha geçen ay aldık. klimayı 1 sene sonra aldık. benim yatak ve bazam yoktu, taşındıktan 1 sene sonra aldım. kudra senden 500. kez alıntı yapışım herhalde, bildirim yağmurumdan dolayı özür dilerim
bence düşünme lüksiyetiniz yok borç üstüne bebek masrafı ve gelecek icra ile bundan daha eksilerde olcaksınız. bu durumda kaynanam ile anlaşabilirmiyim diye düşünmeyin çünkü baska çareniz yokmuş. dediginiz gibi ev ev üstüne olmuyo ama sonuç olarak iyi niyetle evlerini açıp hiçbi maddi destek beklemeyeceklerini belirtmişler. aile bile olsa baska insanlara maddi yük olma durumundan dolayı karsıdaki insanla anlaşma durumunu göz ardı etmeniz lazım zaten bu zamana kadar borçlara katlanmıssınız bundan sonrada bi süre eşinizin ailesine katlanmanız icap eder. ve görünen en mantıklı tek yolda bu zaten. yoksa zaten yarı fiyata satacagınız eşyalara icra gelince herşey dahada karısır. en azındaqn gebe oldugun için kaynananda hoşgörü ile yaklaşacaktır bence kötü düşünüp fırsatı tepmeyin1.5 senelik bir evliliğim var. Eşimin ve benim üzerimize toplam 100.000₺ kredi borcumuz bulunmakta.
100.000 ₺ değil 60.000₺. 100.000₺ faizi ile beraber. Sadece eşya düşünmeyin benim çeyizim vs içinde.Evin bütün mobilyasını değiştiriyorum şu an, 30 bin tutuyor. Öyle ucuz yerden de değil ikea’dan.
1.5 sene önce neye 100 bin harcadılar acaba? Tv aldık 1.5 sene önce anneme 3500 liraya. O da sıfır, teşhir falan değil philips marka.