Borcumuz yüzünden eşimin ailesi ile yaşama kararı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kv evini kiraya verip sizin yanınıza yerleşsin ve sizde bir an önce çalışmaya başlayın,eşiniz 2. Bir iş bulursa iyi olur,sizde kv ile evde ek iş yapmaya çalışın boş kaldıkça, daha fazla yükselmeden bitirin borcunuzu, dişinizi sıkıcaksınız gibi görünüyor, Allah kolaylık versin

Siz geçen hafta kocam doğumdan sonra annemde kalalım diyor diyen üyeymişsiniz. Eşiniz anneciymiş falan bence çok sıkıntı olur bu durumda anneci kocayla birlikte kv evinde kalmak kabus bence. Eşiniz evin beyi değil çocuğu olacak tekrar sizi de afedersiniz hizmetçi gibi kullanmaya çalışabilirler. Kaynananıza taşınmayın derim.

Ev üstüne ev olmaz bence de ama kayınvalideniz az çok tanımışsınızdır. Onunla anlaşabiliyorsanız seviyorsanız bir şekilde geçer yıllar. Çocukdoğduktan sonra kv cocuga bakar belki sizde çalışırsınız, borçlarınız kısa sürede biter inşallah.

Allah yardımcınız olsun.

Köy mantıklı olabilir. Kv evi şehirde sonuçta şehir hayatı daha pahalı ve her ne kadar borç ödemek için oraya gitmiş olsanız da bir noktadan sonra elektrik, suya ortak para vereceksiniz yani hiç mi mutfak parası vermeyeceksiniz? Şimdi 2 kişilik harcıyorsunuz ama o eve gidince 5 kişilik masraf yapacaksınız. Köye yerleşmek daha mantıklı geldi bana. Hamilelik sürecinde evden yapabileceğiniz işlerle de para kazanabilirsiniz ama kv ile yaşarsanız hem iş görmek hem yaşlı bakmak zorunda kalacaksınız paranız da birikmeyecek.

Çalıştım.. lakin ben turizm mezunuyum. Ve maalesef İstanbul'daki hiç bi otelden geri dönüş alamadım. Yalan olmasın 1 tanesi geri dönüş yaptı ama 7 ay sonra. Ben o süre içinde kasapta kasaplıkta yaptım :) markette de çalıştım, şarküteri de peynir tenekesi de açtım. Hatta boş zamanlarımda temizlik işlerine de gittim. Maalesef aynı şartlarda olamadığımız için bende çok üzülüyorum.

Ayni evin içinde bambaşka olur emin olun. Birde üç sene kalıp borçları ödeseniz bile yeniden eşya almak ve ev kurmak zorunda kalacaksınız ve o zamanda illaki borç altına gireceksiniz. Sanki bu iş sadece günü kurtarmak olacak sizin için

O taahhüt muhtemelen yasal olarak geçerli değildir ama gözünüzü korkutmuşlar bir kere. Hamile kadına kim is verir Allah askına bu devirde ama en azindan belki evde biseyler yapip online satabilirsiniz. Bilemedim bu durumda birlikte oturmaktan baska bir yol yok sanki ama esyalarinizi satmayin, bir depoya kaldirin

Avukatla görüşme sağladım. 10.000₺ peşin para verin takside koyalım dediler. Bende eşime, eşimde ailesine danıştı. Bizde yok dediler. Avukatta bekleyemem icraya veriyorum dedi bana.

Benim şartlarımı nereden biliyorsunuz da aynı yerde değiliz diye üzülüyorsunuz ki? İma ettiğiniz gibi şanslı olmadım,evlendiğimin ilk senesi bir telekominikasyon mağazasında binbir türlü insanla binbir türlü muamaleye eyvallah çekerek hat sattım,telefon sattım.Çalıştığım yerde insanlar bir hat daha fazla satabilmek için birbiriyle kavga ediyordu bir hat primi de 5 lira falandı bu arada. Ama ağlamadım,zırlamadım çalıştım.Seçtiğimiz hayatların sorumluluklarını da alabilmeliyiz.Çok iyi ifade ediyorsunuz kendinizi halbuki.İnsan bir yerde kendi şansını kendi yaratır,yaratmakta zorunda bu doğal seleksiyonda.

İmzaladiginiz tutanak sadece, doğru söylemişler. Tahahhut icra dairesinde müdür alacaklı ve borçluyla yapılır.

Kayınvalidenizin evinde 3-4 yıl hiç para vermeden yaşayabileceğinizi mi düşünüyorsunuz gerçekten? Kayınpeder de memlekete gidince birçok şey eşinize bakacak dışarı ile ilgili. Bunları yok sayıp hayal kırıklığına uğramayın sonra. Beraber yaşamaya başlayıp 3-4 yil sonra birde çocuk masrafiyla ayrı bir eve çıkmakta kolay olmaz. Herşeyi göze alıp, kabullenerek yapın ne yapacaksanız. Evlilik kararınız ve sonrası yaşadığınız sıkıntılar gibi olmasın.

Fiyatlar aynı değildir muhakkak ama ben de çok zor şartlarda evlendim. Maaşlarımiz yüksek değildi. Bunu bildiğim için min. Harcama ile evlendim. Yıllarca TV almadım mesela. 5 yıl önce çok küçük bir ekran TV aldım. PC ekranı kadar nerdeyse. İlk kez bu yıl da büyük ekran TV aldım.

Gelinliğim falan herşey min. Da hallettik. Çektiğimiz kredi de o zamanın parası 7 bindi. Biz düğünde toplananlarla krediyi kapattık. Ama harcamam çok düşüktü ki aynı yillarda evlenen arkadaşımın gelinligi mesela 2 bindi. Balayına gidemedim hala içimde kaldı keşke kendimi zorlasaydim dedim. Ama bizim borç alabileceğimiz bile kimse yoktu. Normal geçim bile çok zor olacagi için düğün salonundan tut herşeye aşırı dikkat ettim.

Herkes bana erkek tarafı senmiş gibi davranıyorsun diyordu. O kadar çok dolasmistim ki uygun gelinlik ve kına kıyafeti için. 1 yıl da eşya taksiyi ödedik.

Şu an fiyatlar daha yüksektir tabi bilmiş bilmiş konuşmak istemem ama yine de biraz daha kisabilirdiniz belki.

Olan olmuş şu an birlikte yaşamaktan başka çareniz yok. Eğer maaşlarınız aylık ödemeye yetiyorsa eşyaları satmayın. Bir yerde depolamaya çalışın. Sonra almak zor olur. Ev genişse kv evine de taşıyabilirsiniz.

Bizim eski mahallemizde üst komşunun gelini bir sure sonra gelmişti mecburen. Eşyaları öyle üst üste koydular. Kiralar çok yüksekti o dönem. Odeyememisler mecbur birlikte yaşıyorlardı. Eşyaları satmadilar amam

Kaç yaşında insanlarsınız. Düşünmeden evlenip bir de üstüne hamile kalmışsınız. Biraz mantık, biraz irade yahu. Ve hala hata yapmak için ısrar ediyorsunuz. Madem bu hale gelmenizin sebebi eşyalar, niye satıyorsunuz? Sonradan alması daha mı kolay olacak? Tekrar borca gireceksiniz eşya için, süreç daha
da uzayacak. Ayrıca kayınvalideniz size bedava bakmaz, başta öyle der, sonra sesi çıkmaya başlar. Huzurunuz olmayacağı aşikar. Bile bile hata yapacaksınız.

Başka çareniz olmadığı için bir şekilde kayinvalide ile yaşayacaksınız. Belki laf etmesinler diye arada sebze meyve alışverişi yaparsınız. Belki öyle çok laf etmezler. Size tavsiyem başka çocuk olmamalı. Bunun için sağlıkla cocugunuzu kucağınıza aldıktan sonra korunun. Korunma işini kendiniz üstlenin ki supriz olmasın. Ayrıca çocuğun yediği helal giydiği haram derler. Çok giysi zibin vs almayın. İlk aylar çok çabuk bebekler büyür. Az alın çok masraf yapmayın. Bebek arabaları pahalı o konuda belki yakın birinin bebek arabası vardır. Temiz kullanılmıştır onu kullanabilirsiniz.Hakkınızı savunun kendinizi ezdirmeyin. Sizinle ilgili olmayan konulara hiç karışmayın.. sizinle ilgili olmayan konularda çok duymayın çok görmeyin çok deşmeyin. Mesafeli olun. Umarım bu süreç çabuk geçer 1+1 bile olsa kendi evinize kısa sürede geçersiniz. Ev ev üstüne olmaz ama başka çare yoksa mecbur birkaç yıl sabredeceksiniz. Çocuk biraz ele avuca gelince bakacak biri olursa mutlaka çalışın. Daha kısa sürede borç biter evinize daha kısa sürede geçersiniz. Allah ödeme kolaylığı versin.

Avukatla görüşme sağladım. 10.000₺ peşin para verin takside koyalım dediler. Bende eşime, eşimde ailesine danıştı. Bizde yok dediler. Avukatta bekleyemem icraya veriyorum dedi bana.
Su durumdan sonrası için diyorum. Normal bı evde satış yapılacak pek bişey olmuyor.esyalariniz haczedilse bile hemen hemen satış vs yapilmaz . Ödemenizi icraya yapın. Az çok demeden borcu ödeyin.duzenli olarak para odenirse hemen satış yapılmaz. Yani 100.000 az para değil kim olsa icraya verir zaten. Eşinizin maaşından kesilmiyor mu. Maaş için muvafakati verebilirsiniz 1/4 u kesilir

Belki her konuda aynı şeyi yazıyorum koşullar ne olursa olsun kadın mutlaka çalışmalı . Evlilik nişanlılık doğum ölüm ..vb her koşulda yasal izinlerini kullanıp çalışmalı her bayan.olum olur hastalık olur boşanma olur insanın başına hayatta neler geliyor neler . İllede bransinizda çalışmak zorunda değil hickimse .şimdi çalışıyor olsaydınız doğumdan sonra alacağınız toplu doğum parasiyla borcunuzun yarısını kapatabilecektiniz

O kadar borcun içinde evlendiniz madem niye hemen bebek ?

Yani dünya kadar korunma yolları var

Bu tür konuların olmazsa olması zaten Hep bebek

Ev üstüne ev olmaz o bir gerçek

Ama şu anda başka çıkış yolu görünmüyor da sizin için

Bu arada KV ile yaşamaya başlarsanız birkaç seneye kendi evinize geçeceğinizi de pek sanmıyorum

Onun da küçük çocuğu varmış düzenini neden bozsun ki. Üstelik kiraya da güven olmaz. Konu sahibinin oraya taşınması daha mantikli

O yok bu yok diyorsun da 100 000 borç nereden çıktı?1.5 yıl önce herşey biraz daha ucuzdu. Şimdiki gibi 10 günde 1 zam gelmiyordu.dugun yaptıysan yapmayacaktın.kina yapmayacaktın.nişan aile arasında olacaktı.bohca,alışveriş olmayacaktı.esyalarin 2. El olacaktı.tv bile yoktu demişsin ,sonrasinda almayacaktın.simdi neden böyle dedim dersen,hicbirseyiniz yokmuş ki.calismiyorsan çalışacaktın ve kusura bakma 1.5 yıl sonra da hamile kalmayacaktın.bunlar dusunulmeyecek şeyler değil.tek çaren bir arada yaşamak ki o da yıllar boyu devam eder.gecmis olsun.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…