- 6 Şubat 2019
- 5.417
- 18.258
Köy mantıklı olabilir. Kv evi şehirde sonuçta şehir hayatı daha pahalı ve her ne kadar borç ödemek için oraya gitmiş olsanız da bir noktadan sonra elektrik, suya ortak para vereceksiniz yani hiç mi mutfak parası vermeyeceksiniz? Şimdi 2 kişilik harcıyorsunuz ama o eve gidince 5 kişilik masraf yapacaksınız. Köye yerleşmek daha mantıklı geldi bana. Hamilelik sürecinde evden yapabileceğiniz işlerle de para kazanabilirsiniz ama kv ile yaşarsanız hem iş görmek hem yaşlı bakmak zorunda kalacaksınız paranız da birikmeyecek.Evim 85m2 kira 2000tl. İstanbul'da yaşıyorum. Eşimle herşeyi satıp köye taşınmayı bile düşünmüştük bir ara.. Bizim eşimle fikrimiz 3 sene bekleyip, sonrasında evlilikti ama maalesef benim ailemden sebep böyle olmadı.
Çalıştım.. lakin ben turizm mezunuyum. Ve maalesef İstanbul'daki hiç bi otelden geri dönüş alamadım. Yalan olmasın 1 tanesi geri dönüş yaptı ama 7 ay sonra. Ben o süre içinde kasapta kasaplıkta yaptım :) markette de çalıştım, şarküteri de peynir tenekesi de açtım. Hatta boş zamanlarımda temizlik işlerine de gittim. Maalesef aynı şartlarda olamadığımız için bende çok üzülüyorum.1.5 sene içinde hiç çalışmadınız mı? Hemen hemen aynı şartlarda ve zamanlarda evlenmişiz. Ailelerimizden bir lira talep etmeden gelinliğinden fırın tepsisine eşimle beraber yaptık. İkimizde çalışıyoruz,el birliğiyle borcumuzu temizliyoruz. Değil çocuk doğurmak köpek bile bakamayız güncel bütçemizle. Takdir ediyorum bu gözü karalığınızı.
Ayni evin içinde bambaşka olur emin olun. Birde üç sene kalıp borçları ödeseniz bile yeniden eşya almak ve ev kurmak zorunda kalacaksınız ve o zamanda illaki borç altına gireceksiniz. Sanki bu iş sadece günü kurtarmak olacak sizin içinÇalışıyordum ancak çalıştığım son 2 yerde de maaş sıkıntısı yaşadım. Bu yüzden gecikmelerden dolayı icralık olduk eşimle.
3 4 sene sonra ülke Allah bilir ne halde olacak, bunların da hepsini aklımdan geçiriyorum. Bugün sorun yok diyen yarın sorun da edebilir. Ne yapacağımı bilmiyorum inanın
O taahhüt muhtemelen yasal olarak geçerli değildir ama gözünüzü korkutmuşlar bir kere. Hamile kadına kim is verir Allah askına bu devirde ama en azindan belki evde biseyler yapip online satabilirsiniz. Bilemedim bu durumda birlikte oturmaktan baska bir yol yok sanki ama esyalarinizi satmayin, bir depoya kaldirinHayır değil. Ev 3+1. Benim evimin gideri faturalar mutfak vs aylık 4.000₺ oluyor. İmza attırdılar bana geldiğimize dair imza dediler. Ama taahhüttü sanırım. O anki stresle ne yapacağımı hiç bilemedim ki ilk defa karşımda icra memuru gördüm... Evi nerdeyse 2 sene önce tuttuğumuz için aşırı pahalı değil. 2000tl kira ödüyorum.
Avukatla görüşme sağladım. 10.000₺ peşin para verin takside koyalım dediler. Bende eşime, eşimde ailesine danıştı. Bizde yok dediler. Avukatta bekleyemem icraya veriyorum dedi bana.İcralık olan borç bankaya mi? Daha önce ödeme yaptınız mı? Hangi avukat olduğunu öğrenip avukatla güzelce konuşun. Genelde banka dosyalarında borcu almak için eve gelirler.haciz satış çok sonraları olur.bazen 10 yıl bile geçiyor dosyanın kapanması. Az da olsa her ay düzenli ödeme yaparsanız bi sorun olacağını sanmıyorum.
Benim şartlarımı nereden biliyorsunuz da aynı yerde değiliz diye üzülüyorsunuz ki? İma ettiğiniz gibi şanslı olmadım,evlendiğimin ilk senesi bir telekominikasyon mağazasında binbir türlü insanla binbir türlü muamaleye eyvallah çekerek hat sattım,telefon sattım.Çalıştığım yerde insanlar bir hat daha fazla satabilmek için birbiriyle kavga ediyordu bir hat primi de 5 lira falandı bu arada. Ama ağlamadım,zırlamadım çalıştım.Seçtiğimiz hayatların sorumluluklarını da alabilmeliyiz.Çok iyi ifade ediyorsunuz kendinizi halbuki.İnsan bir yerde kendi şansını kendi yaratır,yaratmakta zorunda bu doğal seleksiyonda.Çalıştım.. lakin ben turizm mezunuyum. Ve maalesef İstanbul'daki hiç bi otelden geri dönüş alamadım. Yalan olmasın 1 tanesi geri dönüş yaptı ama 7 ay sonra. Ben o süre içinde kasapta kasaplıkta yaptım :) markette de çalıştım, şarküteri de peynir tenekesi de açtım. Hatta boş zamanlarımda temizlik işlerine de gittim. Maalesef aynı şartlarda olamadığımız için bende çok üzülüyorum.
İmzaladiginiz tutanak sadece, doğru söylemişler. Tahahhut icra dairesinde müdür alacaklı ve borçluyla yapılır.Hayır değil. Ev 3+1. Benim evimin gideri faturalar mutfak vs aylık 4.000₺ oluyor. İmza attırdılar bana geldiğimize dair imza dediler. Ama taahhüttü sanırım. O anki stresle ne yapacağımı hiç bilemedim ki ilk defa karşımda icra memuru gördüm... Evi nerdeyse 2 sene önce tuttuğumuz için aşırı pahalı değil. 2000tl kira ödüyorum.
Başka çareniz olmadığı için bir şekilde kayinvalide ile yaşayacaksınız. Belki laf etmesinler diye arada sebze meyve alışverişi yaparsınız. Belki öyle çok laf etmezler. Size tavsiyem başka çocuk olmamalı. Bunun için sağlıkla cocugunuzu kucağınıza aldıktan sonra korunun. Korunma işini kendiniz üstlenin ki supriz olmasın. Ayrıca çocuğun yediği helal giydiği haram derler. Çok giysi zibin vs almayın. İlk aylar çok çabuk bebekler büyür. Az alın çok masraf yapmayın. Bebek arabaları pahalı o konuda belki yakın birinin bebek arabası vardır. Temiz kullanılmıştır onu kullanabilirsiniz.Hakkınızı savunun kendinizi ezdirmeyin. Sizinle ilgili olmayan konulara hiç karışmayın.. sizinle ilgili olmayan konularda çok duymayın çok görmeyin çok deşmeyin. Mesafeli olun. Umarım bu süreç çabuk geçer 1+1 bile olsa kendi evinize kısa sürede geçersiniz. Ev ev üstüne olmaz ama başka çare yoksa mecbur birkaç yıl sabredeceksiniz. Çocuk biraz ele avuca gelince bakacak biri olursa mutlaka çalışın. Daha kısa sürede borç biter evinize daha kısa sürede geçersiniz. Allah ödeme kolaylığı versin.1.5 senelik bir evliliğim var. Eşimin ve benim üzerimize toplam 100.000₺ kredi borcumuz bulunmakta.
Tabi anlarsınız ki hepsi ev düzmek için kullanıldı. Maalesef eşimin ailesinden ve benim ailemden bir yardım alamadık.
Eşimin ailesi ev aldılar bizim düğün olacağı zaman, biz ev alacağız bu sene biraz daha bekleyin dediler zaten ancak benim ailemden çıkan sorunlardan dolayı mecburen erken evlendik.
Benim annem ve babam ayrı, ve kendileri arasındaki ego yarışını benim evlilik arefemde de gösterdiler. Bu yüzden kendimiz yaptık herşeyi.
"Düğün takılarından ödeseydiniz?" Dediğinizi duyar gibiyim ancak bizim elimize geçen takı 20.000₺ydi o zaman. Ve benim televizyonum bile yoktu. O 20bin lira para da zaten teşhir ürün televizyona, evin sıfırdan mutfak alışverişine gitti, elde kalan para da ancak kredi ve kredi kartı taksitlerini ödemeye yetti.
Maalesef ikimizde borçlarımız yüzünden icra takibindeyiz. Bugün icra memurlarına kapıyı açtım, ödeyip ödeyemeyeceğimi sordular anlattım durumumuzu. İmzamı alıp gittiler, bidahakine icraya geleceklerini söylediler.
Kapıma geldikleri borç tutarı da 30.000₺ benim kredi borcum. Bu arada 100.000₺ güncel borç ancak bizim o zaman çektiğimiz para 20bin+40bin = 60bin ₺ydi. Dosya masrafı vs 100bin TL oldu şuan.
Eşyalarımın çoğu 2.eldir. Koltuk takımım bile yok 1 tane 3lü koltuğum, birde tekli koltuğum var düşünün. Herşeyi ucu ucuna yetiştirip evlendik eşimle. Balayına dahi çıkmadık..
Ayrıca da çok yeni bir hamileliğim var. Planlı değildi kesinlikle. Çok açık yazamıyorum buraya ama bu durumu yaşayan milyonlarca kadın var.
Eşim ailesine söyledi, ailesi de bu ev sizin de eviniz. Bu evi aldık çocuklarımıza kalsın rahat etsin diye vs güzelce konuştular bir sıkıntım yok. Borcumuzu ödemek için paralarının olmadığını ev aldıklarını falan söylediler.
Niyetleri iyidir kötüdür bilmiyorum. Kötü anlaştığım bir durumda yok eşimin ailesiyle ancak ev ev üstüne olur mu konusunu düşünmeden edemiyorum.
Kayınvalidemin annesi ile babası da kış boyu kayınvalidem de kalıyorlar ayrıca. Bizim kalacağımız süre Max 3-4 sene bu arada. Bu süre zarfında borç bitirip kenara para atabiliyoruz. Hiç bi şekilde evin mutfağına, faturasına yardım etmeyeceğimizi eşim eğer gelir kalırsak diye ailesine söyledi. Biz oraya borç ödemek ve düzeltmek için hayatımızı geliriz başka bir şeye karışmayız dedi. Ailesi kabul etti.
Kayınbabam 3 4 ay sonra köye yerleşecek, yani evde genel olarak sadece kayınvalidem ben ve 4 yaşındaki görümcem(dünyalar tatlısıdır) olacak. Eğer gelirlerse de anneanne ve dede.
Böyle bir durumda kendi evime zar zor aldığım tüm eşyaları yarı fiyatına satıp, kredi borcumun en azından bir kısmını ödeyebiliyorum.. eşimin aldığı maaşın neredeyse 4te 3ünü de borçları ödemek için kullanabiliyor olabiliriz kayınvalideme geçince.
Bu gibi bir durum yaşayan var mı ya da bir tanıdığınız var mıydı? Çok üzülüyorum çok ağladım bugün çok dua ettim. Eşimin ailesinden başka şansım yok gibi görünüyor. Ama olabilecek sorunlardan da korkmuyor değilim. Şuan iyiyiz evet ama belki 1 sene sonra belki 2 sene sonra Allah bilir anlaşamayabiliriz. En kötüsünü düşünerek hareket etmek zorundayım bu durumda.
Ben babamla ve annem ile de görüşüyorum. Ne yaparlarsa yapsınlar ailem onlar diyerekten. Babam borcumuzun olduğunu ablamdan duymuş bana soruyor borcunuz var mı diye ben yardım etmeyeceğini bildiğim için yok diyorum, varsa söyle falan diyor ama babamı tanıyorum :) bi ara 500 lira para atmıştı bana ben istemeden 1 ay boyunca arayıp bitti mi naptın diye parasının hesabını sordu bana. Annem tek başına yaşıyor, kenarda birikmişi yok, emekliliği yok. Kendi ailemden yana maalesef hiç bir umudum yok yardım adına..
Kafam allak bullak. Düşüncelerinize çok ihtiyacım var.
Su durumdan sonrası için diyorum. Normal bı evde satış yapılacak pek bişey olmuyor.esyalariniz haczedilse bile hemen hemen satış vs yapilmaz . Ödemenizi icraya yapın. Az çok demeden borcu ödeyin.duzenli olarak para odenirse hemen satış yapılmaz. Yani 100.000 az para değil kim olsa icraya verir zaten. Eşinizin maaşından kesilmiyor mu. Maaş için muvafakati verebilirsiniz 1/4 u kesilirAvukatla görüşme sağladım. 10.000₺ peşin para verin takside koyalım dediler. Bende eşime, eşimde ailesine danıştı. Bizde yok dediler. Avukatta bekleyemem icraya veriyorum dedi bana.
Onun da küçük çocuğu varmış düzenini neden bozsun ki. Üstelik kiraya da güven olmaz. Konu sahibinin oraya taşınması daha mantikliKv evini kiraya verip sizin yanınıza yerleşsin ve sizde bir an önce çalışmaya başlayın,eşiniz 2. Bir iş bulursa iyi olur,sizde kv ile evde ek iş yapmaya çalışın boş kaldıkça, daha fazla yükselmeden bitirin borcunuzu, dişinizi sıkıcaksınız gibi görünüyor, Allah kolaylık versin