Borcumuz yüzünden eşimin ailesi ile yaşama kararı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Onun da küçük çocuğu varmış düzenini neden bozsun ki. Üstelik kiraya da güven olmaz. Konu sahibinin oraya taşınması daha mantikli
Konu sahibinin kirasından daha yüksek verirse depızitte alırsa faydası olur,çocuğu henüz okul çağında değil kv nin muhtemelen orayada yeni taşındılar,ayrıca yılın bir kısmında köydeki evlerine gideceklerdir ve en önemlisi oğlunun yuvası olduğu için psikolojik baskı minimum olur diye düşünüyorum,tercih meselesi,kişiye göre değişir,muhtemelen bende düzenimi bozmak istemezdim ama hayat neler getirir bilinmez

Ah be güzel kardeşim bu kadar borç varken bebek neden? Hastanesi doğumu kıyafeti maması oyuncağı bezi? Tek çare gidiceksin kaynana evine toparlanınca geleceksin. Yapacak bir şey yok. Paran yoksa herşeye boyun eğeceksin. Bebek olmasa neyse de artık bence hazır çağıran varken git

Durum zor ama düzeninizi bozmayın
Şu an ki şartlarda bir daha kurmanız mümkün değil çünkü, 3-4 sene diyerek kendinizi kandırırsınız
Aynı düzen içinde hiç para harcamamak mümkün değil, bir iki seslerini çıkarmazlar sonrası kötü olur, işin kötüsü gerginlik başladığında oradan çıkma şansınız olmaz, daha büyük bir kısır döngüye girersiniz. Ablam böyle icralık bir durum yaşadı, o zaman memur elinize ne geçerse 500-1000 yatırın haciz uygulanamaz o zaman demişti, öyle yapmışlardı, konuyla ilgili detaylı bilgi alın ve ona göre hareket edin. Hamilelik şu an kötü olmuş ama olmuşla yenmişe çare yok derler, günlük işler bile olsa çok ağırlaşmadan çalışın, en azından bebek için hazırlık yapmış olursunuz, evinizden çıkmayın, bu dünya yan başım dön başım, zor olur ama kafanız rahat olur

Tek üzüldüğüm eş ailesi oldu şu konuda. İnsanların üzerinde anne baba yükü varken yetmemiş bir de ayağını yorganına göre uzatmayan, hesapsız kitapsız, plansız, bodoslama yaşayan evlat ve gelin yükü binmiş. Bir de pazarlık yapılıyor ev giderlerine karışmayız bizi siz besleyin diye. Yazık...

ne kadar güzel saymışsınız yaptığınız işleri, demek ki insan istedikten sonra ekmeğini taştan çıkarabiliyor. siz de ne güzel çıkarmışsınız işte. gebelik sorumsuzluğunuzla nasıl baş edersiniz bilmiyorum ama hiç kimse sizi evinde 3-4 sene boyunca beş kuruş katkı yapmadan malak gibi yatırmaz. o yüzden bu tarz işler kovalamaya devam etmenizi tavsiye ederim mesleğinizle alakalı iş çıkana kadar. koskoca insanlar olarak aile tarafından beslenmeyi beklememelisiniz.

ayrıca başkalarının şartlarına laf dokundurmakla olmuyor bu işler, millet sokaktan kedi köpek bile sahiplenmiyor durumu yoksa. şartlarla alakalı değil böyle şeyler.

Kayinvalidenin annesi babası da geliyormuş kışları. Daha yeni satın aldığı evi neden kiraya verip 4 yaşındaki çocukla gidip oğlunun evine kirada yaşasın ki? Yani hem evi kayinvalideler gecindirecek hem de düzenini mi bozacak?

Nasılsa evden çalışıyorum, ailemin evine dönüp kapak mı atsam. Arabayı da istediğim gibi kullanabilirim. Yemeye içmeye karışmam para biriktiririm. Onların sırtında kambur olurken araba alacak param birikir. Çok iyi fikirmiş valla

Ev sahipleri birden fahiş kira zammı yapabiliyor. Ben evini kiraya verip kiraya çıktım. Aşırı pişmanım. İki kez taşınmam gerekti. ben makul oranlarda zam yaptım ev sahiplerim tam tersi. Şu an zorlanıyorum mesela. Ev varken kiraya çıkmak hele şu dönemde hiç mantıklı değil.

Sizin şu an karar verecek bir pozisyonunuz yok ki. kayınvalidelerle yaşamaktan başka çareniz yok. madem paranız yok, ödeyecek durumunuz yok her şeyi yavaş yavaş yapacaktınız. bir yatak, bi dolap, 2 çekyat şeklinde azar azar gidecektiniz. siz zaten çalışmıyorsunuz, üstelik bir de hamilesiniz. ortada kararlık bir durum kalmamış dediğim gibi.

borç stresini çok iyi bilirim. ama ev ev üstüne olmaz güzel kardeşim. düğün günü size destek çıkmayan , evine geçip bir süre oturduktan sonra masraflara karşı çıkar. borçlarınızı tek bankada borç yapılandırmasına gidip toplayım kendinize uygun ödeme miktarını seçebilirsiniz.
çocuğunuzda olacakmış . hamilelik sürecinden doğuma büyümesine o kadar masraf ki. bence kendine doğum olana kadar güzel bir iş bulup çalışmalısın. Borç sıfırlamaya en düşük borçtan başlayabilirsiniz. borcu ödeyip o ay para kalmayın tekrar borçlanmak çok zor . bu sebeple bütün borçları tek bankada toplayıp yapılandırmak en mantıklısı. rabbim ödeme kolaylı versin . kesenizi bereketleştirsin.

Şu an çok aile yaşıyor bunu, artan kiralar, saçma sapan düğün masrafları, kredi borçları vs yüzünden çok insan aile evine dönüyor. Sitede bu durumda bir kaç yaşlı komşum var, hepsi çocuklarını yanlarına aldılar, torun bakıyorlar gelinler çalışabilsin diye, yaşlı başlı teyzeler hayatı sil baştan yapıyorlar resmen, kaç kişilik evin maddi yükü, çocuk bakmak falan çok zor durumda insanlar

Kayınbabanızın 3-4 ay sonra yerleşeceği köy evine siz yerleşseniz eşinizle? Hem kira ödemezseniz hem kendi düzeniniz olur. Eşinizin işine çok mu uzak?
Bence birlikte oturmayı kabul etseniz bile eşyaları satmanız çok mantıksız. Bi daha bu paraya alamazsınız, yine mi borca gireceksiniz? Eşyaları bir yere kaldırıp koyun. Böylece ömür boyu birlikte yaşamanızın da önüne geçersiniz (eminim ki ayrılırken şimdi eşya almak dünyanın parası diyecek çünkü eşiniz)
Valla çok zor durumunuz. Şimdiden iyi güzel konuşmuşsunuz ama siz zaten hamileliğiniz ilerledikçe bir işe elinizi süremeyeceksiniz, evinde hem bedavadan kalıp hem 5 kuruş getirmeyip hem hiçbir iş yapmayan biri illa ki göze batacaktır. Hele şimdi 4 yaşında minik bi yavru olan görümceniz de bebek gelince kıskanabilir, sizin sinirinize dokunabilir yaptıkları. Köy evi hiç bir şekilde opsiyon değil mi sizin için?

Alınmış esyayi satmak akıl karı degil. Eve koltuk bile alinamayan bi duzende cocuk yapmak rezillik nerden baksan. Kazara oldu diye bisey yok, korunmayi beceremedim diye bir sey var. Ev ev ustune de olmaz. Ustelik sizin durum ev ev ev ustune, bi de dedeler nineler falan. Oooh oh daha nolsun. Temel yasam becerilerinden yoksun iken evlenmek ne ya

Durduğun kabahat. Ben de evimi kiraya verip annemlere yerleşeyim diyorum. İki kişi yaşıyorlar zaten, iki de biz gideriz. İki sene sonra bir ev daha alabiliriz böylece.

Oglunun o "ev giderlere karismayiz" demesi acayip sacma..sanki insanlar "oglum illaha gel bizimle yasa" diyor

Anlamadıgım madem eşyalarınız ikinci el o borç nasıl oldu ?

Durduğun kabahat. Ben de evimi kiraya verip annemlere yerleşeyim diyorum. İki kişi yaşıyorlar zaten, iki de biz gideriz. İki sene sonra bir ev daha alabiliriz böylece.
ben aile evimden 50 yaşıma kadar hiç çıkmamayı planladım çünkü TOGG almak için kredi çekicem anam bakar bana, besler o benii, bilir o beniii ben de TOGG'uma biner keyfime bakarım valla. anam değil mi, baksın bana ya işi ne?

Yazıl günah vallahi ya. İşini kaybeder anlarım, kaza bela hastalık gelir anlarım. Aileyiz tabi ki herkes birbirine destek olmalı. Ama paldır küldür evlenip çocuk yapacaz diye aileye yük olanı anlamam.

Hamileligi de düşünmeyin daha basindasiniz mutlaka çalışin. Çocuk bakicisi olur, ders calistirma ablası gibi işler oluyor. Çalışan anneler için biraz büyük çocuklari için birini arayan çok oluyor. Bulunduğunuz ilçe belediyesinin belediye başkanı ile görüşün. Bazen o şekilde iş imkanı saglayabiliyorlar. Yani önceliğiniz çalışmak olmalı.

Ben hamileyken isim haricinde iki ayrı yere özel derse gidip doğum paramı biriktirmistim. Çocuğumun ihtiyaclarini almıştım. Bir yakinimiz haftaici çalışıp haftasonu düğün salonlarında garson gibi çalışıyordu. Eşiniz de bu şekilde yapabilir. Yani sizin herşeyden önce çok çalışmanız lazım. Bana biraz rahat geldiniz.
Benim aileme borcum var. istersen verme dediler ama yine de borc beni huzursuz ediyor. Pek çok ihtiyacimi erteliyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…