Borcumuz yüzünden eşimin ailesi ile yaşama kararı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evli değilim, çok borcum yok, kirada değilim, güzel de bir işim var, çok uzun zamandır köpek sahiplenmek istiyorum ama acaba veteriner gideri beni zorlar mı, aylık maması ne kadar tutar diye hesaplar yapıyorum. İstediğim zammı alamazsam, işsiz kalırsam diye benden başka kimsesi olmayacak canlıyı düşünüp bu sorumluluktan vazgeçiyorum. Söyleyeceğim bu kadar.

Evli değilim, çok borcum yok, kirada değilim, güzel de bir işim var, çok uzun zamandır köpek sahiplenmek istiyorum ama acaba veteriner gideri beni zorlar mı, aylık maması ne kadar tutar diye hesaplar yapıyorum. İstediğim zammı alamazsam, işsiz kalırsam diye benden başka kimsesi olmayacak canlıyı düşünüp bu sorumluluktan vazgeçiyorum. Söyleyeceğim bu kadar.
Benim de 2 kedim var. Durumumuz iyiyken almıştım. Paşalar gibi bakıyordum. Durumumuzun kötüye gideceğini maalesef ön göremedim. Benim de söyleyeceğim bu kadar...

100.000 ₺ değil 60.000₺. 100.000₺ faizi ile beraber. Sadece eşya düşünmeyin benim çeyizim vs içinde.

Bende 3.000₺ye Profilo teşhir aldım.
çeyiziniz de olmayıverseydi.
İki tencere iki tabak üç beş kaşık yeterdi.
Yani planlamanız hiç yok karı koca.
Çocugu da eklemişsiniz, mükemmel olmuş.

Kv evini kiraya verip sizin yanınıza yerleşsin ve sizde bir an önce çalışmaya başlayın,eşiniz 2. Bir iş bulursa iyi olur,sizde kv ile evde ek iş yapmaya çalışın boş kaldıkça, daha fazla yükselmeden bitirin borcunuzu, dişinizi sıkıcaksınız gibi görünüyor, Allah kolaylık versin
Kv enayi mi neden kendi evini kiraya verip başkasının yanına taşınsın. Yapabileceği maksimum iyiliği yapıp onlara evini açıyor.

çeyiziniz de olmayıverseydi.
İki tencere iki tabak üç beş kaşık yeterdi.
Yani planlamanız hiç yok karı koca.
Çocugu da eklemişsiniz, mükemmel olmuş.
Çeyiz dedim diye abartı sanmayın. 2 tane nevresim takımı falan aldım 20 tane değil 😂

Nasil oluyo ya Biz 2019 da evlendik. Hatta esyalarin yarisini 2018 de falan aldik 130 bin falan tutmustur heralde
bizimki evlilik değildi, ben ailemle ayrı bir eve çıktım. yeni gelin evi gibi düşünmemek lazım :KK70: gelin evinde bir sürü ıvır zıvır oluyor. neyse eşyasız ve evsiz kalmadık hiçbir şey de ikinci el değildi. mobilyada ekonomiğe kaçtık, biraz konfordan vazgeçtik. ilk etapta 20-25 bin civarı gitmiştir koltuklar, buzdolabı, ocak, çamaşır makinesi, halı perde vs derken. tv, klima, bulaşık makinesi, eksik yatak baza falan sonradan alındı. 2018'de 130 bin tuttuysa çok fazla tutmuş. bu demek oluyor ki bu mantıkla bakarsak şu an 400-500 bin tutmalı ki şu ekonomide bile saçma bir rakam bu. şu an 100 bine çok rahat ev düzerim ben, düzemeyenin kendi sorunu. geçenlerde 20 bine yemek takımı aldım diyen biri vardı, o tarz insanlara 1 milyon bile versek beceremezler.

Çeyiz dedim diye abartı sanmayın. 2 tane nevresim takımı falan aldım 20 tane değil 😂
Kocam da ben de devlet memuruyduk. Hatta eşim ust duzey bi memue maasi falan benim memur maasimin 3 kati. Ama 3 tane nevresim aldim. Cunku kimsenin katkisi yoktu butun maasimizi evimiz icin harciyorduk bu kadar yetti. Yani dusun, iyi bir gelirimiz oldugu halde maaslarimiz son kurusuna kadr bitiyordu evlilik haziriginda. Yai zor bisey , masrafli bisey. Oyle plansiz hesapsiz ha deyince yapinca boyle oluyor

Yani iki kisi cakisirken nasil bukadar borcu odeyemediniz anlamadim cunku ortada cok fazla borc yokki ev birakip tasinacak kadar? Esyayi minimumda tutup borc bitirdikce alsaydiniz mesela bir temcere birkac tabak falan gibi anlatabildimmi? Cok plansiz davranilmis bilemiyorum zor o eve gidip hic destek olmamak sacma sonucta siz kira fatura bircok sey odeyecektiniz tabiki orda eve destek olmak gerekir

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X