Borcumuz yüzünden eşimin ailesi ile yaşama kararı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ama köy evindede kayın pedere yaşayacaklar.

Aynen ben de su an 500 bin ederi vardir diye dusunuyodum o islerin pek lükse de kacmadik aslinda ama ucuzundan da almadik. Standart arcelik beyaz esyanin , en ucuzlari degil bi tık üst segment modelleri, ortalama elektronik esyalar, mesela salon koltuk takimi yatak odasi ve yemek odasi takimi 35 bin tutmustu yatak da dahil. Ayrica diger odaya 2 bin tl den 2 kanepe almistim. Hani o zaman boyleyken su an 500 bin cok normal

Benim de 2 kedim var. Durumumuz iyiyken almıştım. Paşalar gibi bakıyordum. Durumumuzun kötüye gideceğini maalesef ön göremedim. Benim de söyleyeceğim bu kadar...
Hem kedilere hem de sizin durumunuza üzüldüm. Şunu da belirtmek istiyorum. Ablam henüz iki senelik evliyken ev sahibi evden çıkarttı. Eniştemin de iş durumu kötü olduğu için bir yaşındaki bebeklerini de alıp kayınvalide evine taşındılar. (kayınpeder o sene vefat etti) Senelerdir çok mutlu yaşıyorlar; çünkü birincisi kayınvalide çok iyi bir kadın, ev dubleks ve alanları tamamen ayrı, ikincisi evin bütün giderlerini üstlendiler (fatura, market giderleri vs). Eğer kadının evine yerleşip biz hiç bir şeye karışmayız gidere de ortak olmayız deselerdi o melek kayınvalide bile mutlaka arıza çıkarırdı. Ev ev üstüne nadir de olsa bazen olabiliyor, ama bunları da hesap edin taşınırken.

100 bin borç neye gitti ben de merak ettim . Durumun yoksa borçla düğün mü yapılır? Bizim düğünü eşimin ailesi ödeyeceğiz dediler diye yaptık, biz nikah yapıcaktık yoksa çünkü kredi çekmemiz gerekiyodu dedim çekmem. 3-4 saat için aylarca taksit ödemem. Beyaz elbiseyle nikah kıyar karda da fotoğraf çekiliriz dedim Ailesi karşıladı gidip ödediler sağolsunlar biz de yapabildik öyle.

Ben bu sene evlendim, bu senenin fiyatlarıyla ev dizdim. Evimde robot süpürgeme kadar var yani kıytırık da dizmedim, ama bu kadar batmadık yani he naptık ama her şeyi aynı anda almadık. Parça parça aldık, taksitleri kontrollü tuttuk, kaç zaman evde taburede oturduk masada çünkü sandalye alırsak ödeyemeyeceğimiz takside geçecektik. Bu kadar didik didik bölmemiz gerekiyordu malesef. Hala bir halı eksiğim var, aksesuarım falan yok pek vs.

Tamamen plansızlık kontrolsüzlük, bir de sorumsuzluk. Ne bebeği? Kaza falan değil korunmayı bilmemek.

Kimse borcunuzu ödemek zorunda degil,ebeveyn dahi olsa. "Eşyalarım 2.el,balayına bile çıkmadım,bu şekilde evlendim." yazmışsınız.Sanki alkış bekler gibi evlenmeseydiniz. Evliliğe hazır değilmiş durumunuz.Esyalari satmak mantıklı değil,ne kadar tutacak ki ? zaten 2.el eşyalarınız,3 5 kuruşa gidecek. Kv ile yaşamaktan başka çareniz yok bu durumda,onlarin da duzeni bozulacak,kp neden köyde tek yasasin ki ailesi varken.Çalışıyor musunuz ? Çalışmanız da lazım,hamilesiniz de .... işiniz yaş

Üşenmedim gittim mobilya sitesinden mobilya düzdüm 13 bin tuttu bugünün fiyatlarıyla. Her şey dahil koltuk, yemek masası, tv ünitesi, yatak odası takımı.

Hadi buzdolabı ve çamaşır makinesi şart. Ona da günümüz fiyatları ile 15 diyelim. Yaklaşık 30 bine sıfır ev düzdüm

Her zaman söylüyorum bebek=para.
Gebelik öncesi gibi temizliğe ya da markete giremeyeceğinize göre inşallah ofis içinde bir iş bulursunuz da eşinize 3,5 destek olursunuz.

Çünkü öyle kayınvalide ile beraber yaşarken de 0 masrafınız olmayacak. İyi beslenmeniz gerekecek,vitaminleriniz,doktor kontrolleriniz,doğum ve bebekle birlikte gelen faturalar…

Allahım yardımcınız olsun inşallah.

Şu saatten sonra yapmanız gereken tek şey çalışmak olmalı. Kayınvalide evi de olsa kendi eviniz de olsa…

Benim bir arkadaş vardı. Çocuğun ailesi istemedi diye düğüne gelmediler. Maddi destek de yoktu. Biraz inattan mı dusuncesizlik mı bilmiyorum damatliga bile bir dünya para verdiler. Borç içindeydi ama arkadaşından borç alıp kardeşine laptop alıyordu. Gelir gider o kadar dengesizdi ki. Borç alma yüzünden en yakın arkadaşıyla kusmustu bir süre sonra. Eşi özel ders veriyordu hep ordan biraz kurtariyorlardi. Giyim kuşam bakım görsen inanamazsin. Sürekli saçının boyası şekli vs değişiyordu.

Ama benim gözlemlediğim sorumsuz sekilde harcayanlarin işi daha rast gidiyor. Bu kızın da şu an durumu iyi.

Üniversitede ben parça kumaş alırdım pazardan diktiriridim. Arkadaşım atletini bile marka alırdı. Kredi kartinin anca asgarisini oderdi. Yazin çalışmazdi. Ben yazları fabrikada kışları özel ders vererek çalışırdım. Şu an o kızın da hayatı daha iyi. Eş seçiminden belki. Ben anca çalışmayı biliyorum kazaniyorum da ama eş seçiminden herhalde oyle aman aman bir hayatım olmadı. Bu dediğim arkadaşımın da hiç çalışması gerekmedi.

sizin aldıklarınıza göre 500 bin şu an size normal gelebilir, ona denk geliyor zaten ama bunun sonu yok, başka biri de çıkar, her şeyi marka almadıktan sonra anlamı yok 1 milyondan aşağı ev kurulmaz der, o tartışma bitmez. durumu olan insan 5 milyona da ev kurabilir. şu an 100-150 bine ev kurdum, borçları öderken zorlanıyorum diyen insana bişey diyemem ama 500 bine ev kurdum, borçları öderken zorlanıyorum diyenin hesaplama sorunu olduğunu düşünürüm. herkes minimum 500'e ev kursa kimse evlenemez. maşallah millet evlendikleri yetmezmiş gibi anında çocuk da yapıyor

Benim bir tanıdığım böyle olmasa da buna benzer bir durum yaşamıştı. Eşlerin ikisi de doktordu aynı şehirde kalmak için erken evlenmek durumunda kaldılar , ev almak için kv ile beraber yaşayıp para biriktirdiler. Herhangi bir sorun yaşamadılar. Kv çok yardımseverdi , ütülerine kadar yapıyordu. Tabi herkeste bu şekilde olur mu bilemiyorum... Çok iyi analiz etmeniz gerekiyor. Sizin için ne kadar zorsa emin olun kayınvalidenize daha da zor geliyordur , bir de kendi annesi babası geliyormuş başında 4 yaşında çocuk...Plansız hareket edip , para yönetimini yapamıyorsanız değil 4-5 sene 40 yıl kendinizi toparlayamazsınız. Önce bu soruna bir çözüm getirmeniz gerekiyor..

Evlenirken televizyon almadık.
3 senelik evliyiz.
Borcumuz da var.
Pandemi sürecinin sonuna doğru çok ihtiyaç hissettik, 1,500 liraya awox diye dandik bir markadan aldık.
Bunu neden mi söyledim?
20.000 TL'ye teşhirden aldıysanız 2.el aldıklarınızda üç aşağı beş yukarı markalı ürünlerdir. 2.ele 100 bin borç fazla geldi çünkü.
Ev ev üstüne zaten olmaz da hadi oldu diyelim yine de bu tip küçük gibi görünen pek çok şey sizi tatmin etmeyecektir.

eşyaları satıp kayınvalide evine geçeceksiniz. ve hiç çalışmadığınızı var sayalım 2 sene.elinizdeki paranın bir kısmıyla borcu ödediniz diyelim. ne kadar tutsun 20.000 tutsun atıyorum. kaldı 80.000. kayınvalide evindeyken oğlum gelirken şunu al diyen annesine alamam anne bizim borcumuz var diyebilecek mi? kocanızı siz tanıyorsunuz! 2 senede ne kadarını ödeyebilecek borcun bebeğiniz hastane masrafları hastalığı üstü başı derken.
Şimdi 2 sene sonraya gidin elinizde eşyalarınız yok üstelik kucağınızda bebeğiniz var masrafı asla bitmeyen.kocanızın emin olun hala borcu bitmemiş olacak.
o yüzden hayal kurmadan önce mantıklı düşünmek lazım.
oturun evinizde iş bulun geçici de olsa evet hamileyken zor ama yapacak bir şeyiniz yok.. part tıme olur birşey olur bulunur yani. eşinizin tatili kaç gün banane kardeşim ek iş yap hafta sonu da çalış diyin bakın ben de işe girdim diyin. doğum sonrası çocuğa hediye altın çeyrek gram vs gelir. onlarla çocuğun masraflarını karşılarsınız biraz biraz.
sonra evde bebeğinizle birlikte belki başkasının çocuğuna bakarsınız para karşılığı.
yani düzen oturur zorlanırsınız ama mücadele etmeden olmaz.

2 sene önce evlendim. Ailelerden cüzi bir destek geldi. Biz evlenirken gözü karalık yaptık, biraz birikimimize, öngörülerimize ve isteklerimize dayanarak işsiz olarak evlendik. Ama şöyle ki; evimizde ne koltuk takımımız oldu, ne yemek masamız, eşyaya takılmadığımız için hepsini zamanla ekonomik şekilde hallettik.

Çift kişilik yatak odalarımız olduğu için öncesinden, yeni takım falan almadık, bulaşık makinesini 1 yıl sonra aldık, TV almadık.

Evlendikten bir süre sonra planladığımız şekilde ilerlemeyi başarabildik, ikimizde işe girdik ama yine de hep ayağımızı yorganımıza göre uzatıyoruz. Kenarda bizi bir süre götürecek, borçları sıfırlayabileceğimiz bir parayı hep tutmaya çalışıyoruz. Ona rağmen sizin kadar rahat hiç olamadık. Risk almak tamam okey ama basacağın zemini bilerek olmalı bu ya.

Yani sizin durumunuz çok garip. Bir de 2 kedi baktım paşalar gibi demişsiniz, bu kadar borçla nasıl olabiliyor bu? Bizim yenilerde bir kedimiz oldu, o da sokakta kalan bir yavruydu, geçici yuvalık yapalım dedik, tecrübemiz var, alan aileler geri getirdiği için mecburen bizimle kaldı. Sokağa koyamazdık. Siz her adımınızda falsolusunuz. İnsanları ve hayvanları da dertlerinize ortak ede ede üstelik.

Yani hakkaten nasıl demeden edemiyor insan size.

Ev ev üstüne bence de zor, olacaksa da eşit derecede fedakarlıkla olabilecek bir şey bu.

Ben gayet mutevazi uygun yollu yaptik evimizi dugunumuzu diye dusunuyordum Ondan sasirdim

Evin tüm mobilyaları nasıl 30 bin tutuyor neler dahil. Sadece salon takımıma 7 8 yıl önce 25 bin verdim, Inegöl Mobiliyum'dan aldım ama sağlam bir sey..diğerlerini eklesem epey tutar. Sunta ürünler oluyor uyguna ama ömrü çok kısa

Hiç mantıklı değil büyük sıkıntılar yaşarsınız. İşe girmeniz çok daha mantıklı.

Kız tarafının aldığı şeyler süpürge, çaydanlık, tencere vs ıvır zıvır
Klasik evleniyorum,herseyim tam olsun mantigi.bende balayına gidemedim.borclar yüzünden 6 yıl sonra çocuk yaptım.hala bulaşık makinem yok.tv yi aylar sonra aldık.3 tencerem, 3 tavam vardı.sonra sonra aldık herşeyi.

100.000 ₺ değil 60.000₺. 100.000₺ faizi ile beraber. Sadece eşya düşünmeyin benim çeyizim vs içinde.

Bende 3.000₺ye Profilo teşhir aldım.
Evlenmeden önce para biriktirme şansınız da mi olmadı. Ailemin durumu da pek yoktu. Üniversite mezunuyum ,asgari ucretle bir yerde çalışıp taksit taksit ödedim herşeyimi , eşimin yuzugune kadar kendim ödedim. Ailemin ödediği tek şey kinamda salonda verilecek içecekler oldu. Çünkü planlı ilerledik, kendimize zaman biraktik eşya almak için.

Evlenmeden önce nerede yasiyordunuz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…