- 10 Ocak 2022
- 2.973
- 5.902
Ama köy evindede kayın pedere yaşayacaklar.Kayınbabanızın 3-4 ay sonra yerleşeceği köy evine siz yerleşseniz eşinizle? Hem kira ödemezseniz hem kendi düzeniniz olur. Eşinizin işine çok mu uzak?
Bence birlikte oturmayı kabul etseniz bile eşyaları satmanız çok mantıksız. Bi daha bu paraya alamazsınız, yine mi borca gireceksiniz? Eşyaları bir yere kaldırıp koyun. Böylece ömür boyu birlikte yaşamanızın da önüne geçersiniz (eminim ki ayrılırken şimdi eşya almak dünyanın parası diyecek çünkü eşiniz)
Valla çok zor durumunuz. Şimdiden iyi güzel konuşmuşsunuz ama siz zaten hamileliğiniz ilerledikçe bir işe elinizi süremeyeceksiniz, evinde hem bedavadan kalıp hem 5 kuruş getirmeyip hem hiçbir iş yapmayan biri illa ki göze batacaktır. Hele şimdi 4 yaşında minik bi yavru olan görümceniz de bebek gelince kıskanabilir, sizin sinirinize dokunabilir yaptıkları. Köy evi hiç bir şekilde opsiyon değil mi sizin için?
Aynen ben de su an 500 bin ederi vardir diye dusunuyodum o islerinbizimki evlilik değildi, ben ailemle ayrı bir eve çıktım. yeni gelin evi gibi düşünmemek lazımgelin evinde bir sürü ıvır zıvır oluyor. neyse eşyasız ve evsiz kalmadık hiçbir şey de ikinci el değildi. mobilyada ekonomiğe kaçtık, biraz konfordan vazgeçtik. ilk etapta 20-25 bin civarı gitmiştir koltuklar, buzdolabı, ocak, çamaşır makinesi, halı perde vs derken. tv, klima, bulaşık makinesi, eksik yatak baza falan sonradan alındı. 2018'de 130 bin tuttuysa çok fazla tutmuş. bu demek oluyor ki bu mantıkla bakarsak şu an 400-500 bin tutmalı ki şu ekonomide bile saçma bir rakam bu. şu an 100 bine çok rahat ev düzerim ben, düzemeyenin kendi sorunu. geçenlerde 20 bine yemek takımı aldım diyen biri vardı, o tarz insanlara 1 milyon bile versek beceremezler.
Hem kedilere hem de sizin durumunuza üzüldüm. Şunu da belirtmek istiyorum. Ablam henüz iki senelik evliyken ev sahibi evden çıkarttı. Eniştemin de iş durumu kötü olduğu için bir yaşındaki bebeklerini de alıp kayınvalide evine taşındılar. (kayınpeder o sene vefat etti) Senelerdir çok mutlu yaşıyorlar; çünkü birincisi kayınvalide çok iyi bir kadın, ev dubleks ve alanları tamamen ayrı, ikincisi evin bütün giderlerini üstlendiler (fatura, market giderleri vs). Eğer kadının evine yerleşip biz hiç bir şeye karışmayız gidere de ortak olmayız deselerdi o melek kayınvalide bile mutlaka arıza çıkarırdı. Ev ev üstüne nadir de olsa bazen olabiliyor, ama bunları da hesap edin taşınırken.Benim de 2 kedim var. Durumumuz iyiyken almıştım. Paşalar gibi bakıyordum. Durumumuzun kötüye gideceğini maalesef ön göremedim. Benim de söyleyeceğim bu kadar...
100 bin borç neye gitti ben de merak ettim . Durumun yoksa borçla düğün mü yapılır? Bizim düğünü eşimin ailesi ödeyeceğiz dediler diye yaptık, biz nikah yapıcaktık yoksa çünkü kredi çekmemiz gerekiyodu dedim çekmem. 3-4 saat için aylarca taksit ödemem. Beyaz elbiseyle nikah kıyar karda da fotoğraf çekiliriz dedimEvin bütün mobilyasını değiştiriyorum şu an, 30 bin tutuyor. Öyle ucuz yerden de değil ikea’dan.
1.5 sene önce neye 100 bin harcadılar acaba? Tv aldık 1.5 sene önce anneme 3500 liraya. O da sıfır, teşhir falan değil philips marka.
Benim bir arkadaş vardı. Çocuğun ailesi istemedi diye düğüne gelmediler. Maddi destek de yoktu. Biraz inattan mı dusuncesizlik mı bilmiyorum damatliga bile bir dünya para verdiler. Borç içindeydi ama arkadaşından borç alıp kardeşine laptop alıyordu. Gelir gider o kadar dengesizdi ki. Borç alma yüzünden en yakın arkadaşıyla kusmustu bir süre sonra. Eşi özel ders veriyordu hep ordan biraz kurtariyorlardi. Giyim kuşam bakım görsen inanamazsin. Sürekli saçının boyası şekli vs değişiyordu.Yani iki kisi cakisirken nasil bukadar borcu odeyemediniz anlamadim cunku ortada cok fazla borc yokki ev birakip tasinacak kadar? Esyayi minimumda tutup borc bitirdikce alsaydiniz mesela bir temcere birkac tabak falan gibi anlatabildimmi? Cok plansiz davranilmis bilemiyorum zor o eve gidip hic destek olmamak sacma sonucta siz kira fatura bircok sey odeyecektiniz tabiki orda eve destek olmak gerekir
sizin aldıklarınıza göre 500 bin şu an size normal gelebilir, ona denk geliyor zaten ama bunun sonu yok, başka biri de çıkar, her şeyi marka almadıktan sonra anlamı yok 1 milyondan aşağı ev kurulmaz der, o tartışma bitmez. durumu olan insan 5 milyona da ev kurabilir. şu an 100-150 bine ev kurdum, borçları öderken zorlanıyorum diyen insana bişey diyemem ama 500 bine ev kurdum, borçları öderken zorlanıyorum diyenin hesaplama sorunu olduğunu düşünürüm. herkes minimum 500'e ev kursa kimse evlenemez. maşallah millet evlendikleri yetmezmiş gibi anında çocuk da yapıyorAynen ben de su an 500 bin ederi vardir diye dusunuyodum o islerinpek lükse de kacmadik aslinda ama ucuzundan da almadik. Standart arcelik beyaz esyanin , en ucuzlari degil bi tık üst segment modelleri, ortalama elektronik esyalar, mesela salon koltuk takimi yatak odasi ve yemek odasi takimi 35 bin tutmustu yatak da dahil. Ayrica diger odaya 2 bin tl den 2 kanepe almistim. Hani o zaman boyleyken su an 500 bin cok normal
Ben de 2019da evlendim 2018 sonu 2019 başı tüm eşyalarımızı aldık balayına da gittik 60 bin anca tutmuştur hepsi. Ama indirim kovalayarak aldık tabii öyle lüks yerlerden değil.Nasil oluyo ya Biz 2019 da evlendik. Hatta esyalarin yarisini 2018 de falan aldik 130 bin falan tutmustur heralde
Ben gayet mutevazi uygun yollu yaptik evimizi dugunumuzu diye dusunuyordum Ondan sasirdimsizin aldıklarınıza göre 500 bin şu an size normal gelebilir, ona denk geliyor zaten ama bunun sonu yok, başka biri de çıkar, her şeyi marka almadıktan sonra anlamı yok 1 milyondan aşağı ev kurulmaz der, o tartışma bitmez. durumu olan insan 5 milyona da ev kurabilir. şu an 100-150 bine ev kurdum, borçları öderken zorlanıyorum diyen insana bişey diyemem ama 500 bine ev kurdum, borçları öderken zorlanıyorum diyenin hesaplama sorunu olduğunu düşünürüm. herkes minimum 500'e ev kursa kimse evlenemez. maşallah millet evlendikleri yetmezmiş gibi anında çocuk da yapıyor
Evin tüm mobilyaları nasıl 30 bin tutuyorEvin bütün mobilyasını değiştiriyorum şu an, 30 bin tutuyor. Öyle ucuz yerden de değil ikea’dan.
1.5 sene önce neye 100 bin harcadılar acaba? Tv aldık 1.5 sene önce anneme 3500 liraya. O da sıfır, teşhir falan değil philips marka.
Klasik evleniyorum,herseyim tam olsun mantigi.bende balayına gidemedim.borclar yüzünden 6 yıl sonra çocuk yaptım.hala bulaşık makinem yok.tv yi aylar sonra aldık.3 tencerem, 3 tavam vardı.sonra sonra aldık herşeyi.Kız tarafının aldığı şeyler süpürge, çaydanlık, tencere vs ıvır zıvır
Evlenmeden önce para biriktirme şansınız da mi olmadı. Ailemin durumu da pek yoktu. Üniversite mezunuyum ,asgari ucretle bir yerde çalışıp taksit taksit ödedim herşeyimi , eşimin yuzugune kadar kendim ödedim. Ailemin ödediği tek şey kinamda salonda verilecek içecekler oldu. Çünkü planlı ilerledik, kendimize zaman biraktik eşya almak için.100.000 ₺ değil 60.000₺. 100.000₺ faizi ile beraber. Sadece eşya düşünmeyin benim çeyizim vs içinde.
Bende 3.000₺ye Profilo teşhir aldım.