Borcu geri ister misiniz(küçük meblag)

Kesinlikle yorum yapanlarin aksine sizin hakli olduğunuzu düşünüyorum.kardes de olsa, ana baba da olsa insanlarin birbirlerinin üzerinde haklari vardir.eger bir sey borc olarak verildiyse, ya da alindiysa kesinlikle gereği yapilmalidir.insanlar borcuna sadik olmalidir üstüne yatmamalidir.etik olarak da doğrusu budur.he ama siz kardesiniz vermek isteyip de almam derseniz ve ona hibe ederseniz durum değişir.takdir sizindir.kardes de olsa eger vermezse yaptigi dogru olmaz.size burada hakaret etmisler kendini bilmez insanlar..neden sikayet etmiyorsunuz?ayip valla yaa.millet sinirini cikarmak icin burayi kendine platform edinmis.uzucu.ben bir haksizlik gorunce cok sinirleniyorum bana yapilmasa da..

Evet yani cok uzuldum. Neden hakaret ediliyor? Sadece sordum, parayi da istemiycem dedim. Hani boyle durumlarda kim ne yapiyor fikir almak istedim. Ben abla oldugum icin parayi isteyemem zaten borcum da yok. Sadece amac fikir almakti. Kardesim sk sk bunu yapior kontor yukletir vs. Sadece siz nsl yaparsiniz demk istedim. Baya yuklenildi bana

Kesinlikle insanlar hakaret hamiz konusuyor. Yuzyuze degiliz ya hani diledikleri gibi konusuyorlar. Biraz empati kurmak lazim.
Size tesekkur ederim ❤❣

Valla iste sıkıntı orada kardeşiniz bir kere yapsa unuttu derim ama yaptigi insan kullanmak.kendimi düşünüyorum.ben olsam ne yapardim.kardesim ogrenciyse ve ben para kazanan biriysem,ona bir cok maddi konuda yardimda bulunurdum.borc vermezdim ama ben yardim ediyorum diye,bunu kullanmasina da izin vermezdim.ama kardeşiniz kendi kazanan,durumu sizden iyi birisi.bu durumda yaptigi hos degil.bu etik degil.ahlaka uygun bir davranis degil.bana gore borç namustur. babama borcum oldu mesela örnek veriyorum.odedim.ama babam derse kızım almayacaim bunu senden.yine israrla vermeye çalışırım.babam israrla almazsa Allah razi olsun der tesekkur ederim.ama borc alip ustune yatmak cok çirkin bir davranis.miktari onemli değil.

Abimden bir şey istemem ama alırsa da asla parasını geri istemez ve ben de vereyim demem. Çünkü abim bir şey alırsa bana hediye almıştır. Ama bence bu durum farklı, siz kardeşinize hediye almamışsınız, parası çıkmayınca vermek zorunda kalmışsınız. Bir kaç hafta sabredin, eline para geçince vermesi lazım. Vermez ise istemenizde sakınca yok.

Kimseden verdiğim parayı istemedim. Vermeye kalksalar da almadım. Kötü hissederim öyle yani ama tabi herkes aynı değil. Sıkışık değilseniz gündeme getirmeyin derim.

Kardeşinizse ve ihtiyacınız yoksa hibe edilebilir. Ama bence 300 tl küçük bir sayı değil. Ama bir daha borç vermeyin. Eğer kardesinizin maddi durumu iyiyse lüks harcamalari icinse iistenebilir,maddi durumu kötüyse aramızda lafı olmaz denir. Bence siz de ona bir sey aldirin. Ben kardeşime maddi durumum iyi ya da kötü farketmez, hibe ederim ama baska bir gün sizinde ihtiyacınız olabilir sürekli borç istemesine alıştırmayın.

Son düzenleme:
Oldu canım derhal paşam (!)
Kendime göre yapıyorum beğenmezsen okumazsın bu kadar net seviyeyi düşürenin kim olduğu şu an çok açık
Yalniz kardeş dediğin karşılıklı olmalı.. kardeş dediğin senden zor durumdaysa o parayı istemezsin istersen de geri verirsin.. konu sahibi istemesin tamam ama kardeş dediğin de düşünmesi lazım dimi benden daha zor durumda diye bu da kardeşliğe dahil ya

biz aile icinde birbirimize hep hibe ederiz. tabi her aile ve ilişki farkli.

taboi bahsettigim hep kucuk meblalar. max.200. ancak kardesime bir siparis verdiysem onun parasi fazlaysa onu oderim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…