Borcu geri ister misiniz(küçük meblag)

Bu kardeşler arası ilişkiye bağlı sanırım. Ben ablayım, kardeşimin iki katını kazanıyorum. Kredisi devam etse de evim ve arabam var. Onun durumu pek iyi değiş.Dışardaysak
hangimiz denk gelirse o öder hesabı , ya da bir şey istemişimdir , alır ve parasını teklif bile etmem. Almaz çünkü. Aynı durumda ben de ondan almam parayı. Ama bakınca o daha çok verir bana. Çocuklarım var onlar için de harcar.
Olayı hiç birbirine bir şey kilitlemek olarak yorumlamadım. Siz art niyet hissediyorsanız öyledir sonuçta olayı yaşayan sizsiniz.

Ben onun 4 de birini kazaniyorum..bu durumda kendi hesabini odemesi gerekir. Evet bu durumda hesabi kitlemek oluyor

Burdaki biçok kişinin yorumlarının artık benim için bir özelliği kalmadı. Çünkü çoğu kisinin tek derdi konu sahibini taşlamak. Takip ettiğim birçok arkadasin da tek derdinin konu sahibini taslamak olduğunu su an uzulerek fark ettim.

Kardesinizin parasi çıkışmaz verirsiniz elbette.. bunu kimse aramaz zaten. Hepimizin basina gelir.

Ama bu 2 ediyorsa burda bir sorumsuzluk var demektir.

Benim de ablam var. Birbirimizden küçük paraları aramayız ama borcumuzu da unutmayız.

Ben çalışırken ona karşı çok vericiydim.

Ama onun da parası varsa verir. Bazen beğendiğim bir şeyi gidip bana alır. Bazen de yemek ısmarlar yani kesinlikle altta kalmaz. Ben ona 1 aldıysam o bana 3 almaya çalışır.

Bence asıl kardeşlik verdiği borcu hesaplamamak değil...

"""Asıl kardeşlik borcuna sadık kalmaktır."""

Eğer bu 2.defa oluyorsa.. parayı geri istemeyin. ama tekrar borç vermeyin.

Benim de var böyle tanıdığım kardeşler... borç alıp vermeyenler...üzerine tekrar isteyenler.

Burdaki kadınlar da ne mükemmel kardeşler oldular birdenbire.

Ama bi de eşlerimiz kardeşlerine borc verip "abi" olarak geri almasa...

Neyse... bu platformdaki sevdiğim ve inandığım bazı arkadasların da bu konudaki yorumları nedeniyle zannettigim kadar adil ve gerçekçi olmadığını gördüm. Benim acımdan iyi oldu.

Desteginiz icin tesekkur ederim. O kadar dogru soyluyorsunuz ki. Amac konu sahibini kiskirtip kotu biri gibi yansitmak.
Herkes en iyi kardes ben kotu abla oldum bir anda. O zaman herkes maasini evini arabası ni kardesine hibe etsin...
Verdigim 20-30 tl lerin haddi hesabi yok ztn ya da yukledigim kontorlerin...ben az kazanmasam lafini etmiycem
Tekrar tesekkur ederim size ❣❤

Kardeşimden hiçbir şeyi geri istemem versede almam hoş o da vermez zaten.
Benim kardesim de oyle. Vermez.Bende istemem kıyamam da zaten cok fena dahası benim unuttugum kıyafetlerimi hatırlıyor versene diyor geri getircem diyor 3 ay sonra anca getiriyor herşeyim de gözü var ogun esim bana terlik aldı onunda gözü kalmasın diye ona da aldı hahahahahaha

Kardeşimden istemem ama her zaman da borç vermem. Çünkü geri gelmicegi için ama şöyle bisey var benim kardeşim de çalışmamasına rağmen biseler yapmaya çalışır. Yakin zamanda ise girdi mesela çocuğuma biseyler alacakmış. Içinde kalmış. Tabi bazi kardeşler varki surekli sömürge. Anneyi babayı ablayı onlar cok fena işte genelde de evin en küçüğü ve simarigi oluyorlar onlara yüz vermemek lazım. Ayrıca cok kazanmayan biri icin 300 lira az bir para değil ki. Onun düşünmesi lazim abla sana şunu da verim diyerekten. Kardeşler cidden düşüncesiz biz ablalar gibi degil

Kesinlikle. Abla oldugum icin ben daha cok sahiplenici yaklasmaya çalışıyorum. Ama ben az o cok kazaniyor. Yani durumum skisik.
Ah nedir biz ablalarin cilesi

kimileri 300 tl yi küçümsemiş de, yahu isterse 30bin olsun. Yapılan saygısızlık. Ben bir kere borç verdim, hatrı sayılır bir meblaydı üstelik.. geri de dönmedi, helal etmiyorum. Yakasına da yapışmıyorum. Ama ders olsun, daha da kimseye borç vermeyin bu kadar basit..

Bir de şöyle bir durum var. Sizden annenizden sürekli bir şeyler tırtıklıyorsa istemek veya onun yaptığını yapmak lazım. Ben yapamadım ve yapamıyorum. Bizim ailede de böyle biri var. Ne yazık ki. Bizim ki sürekli bizim üzerimizden hesap yapar, annemi ve babamı yönlendirmeye çalışıyor. Kendi eşinvs beraber gittiğimiz ve kendi hesabını ödeyip benim kini ödememişliği, bana sürekli bir şeyler ödetmeye çalıştığı da olmuştur. Şimdiden annemlerden neler kalabileceğini hesaplayan biri. Allah doğru yola getirsin diyorum, ne diyeyim.

ben gerı ısteyemem ama dusunuyorum hıc abımden borc ıstemedım de
ısteseydımde gerı verırdım ya ...onun gerı ıstemesını beklemezdım yanı
dıyelım kı ıstedı buna da alınmazdım herkesın evı barkı var gıderı var sonucta

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…