Seviyor işte gözü görmüyor bilmiyor ki samanlık seyran olmuyo bazen insanların yaşayıp görmesi gerek anlaması için yaşayıp görecek konu sahibi de
Yalancı olsa ne olmasa ne, bu mu dert yani onu da anlamadım. Adamın üstüne dünya borç yıkmışlar, hala kızkardeşlerimi everecem diyor aslan parçası. Önceliği kesinlikle karısı ve çocuğu olmayacak, kocasının doğum parasını tutup ailesine yetiştirdiği, kendi de devlet hastanesinde koltuk tepelerinde açılma beklediği, bağırdı diye hemşireden tonla azar işittiği gün anlar.Yalancı dedim diye onu savunmuş üstte bi de, hayır kendi inanmış bizi de inandırmaya çalışıyor, uymuyor işte taşlar yerine olmuyor yani
Ben resmi belgede gördüğümü söylüyorum savunma değil ayrıca ben zaten sorumsuzluk vb şeylerde hak veriyorum herkese öyle zaten diyorumYalancı dedim diye onu savunmuş üstte bi de, hayır kendi inanmış bizi de inandırmaya çalışıyor, uymuyor işte taşlar yerine olmuyor yani
İnanmıyorsunuz ben de gözümle resmi belge gördüm . İkaz sebepleri sınavdan düşük not almak , yanlış bölgeye üs kurmak , askeri nezaket kurallarıni cebinde taşımamak
Yalancı olsa ne olmasa ne, bu mu dert yani onu da anlamadım. Adamın üstüne dünya borç yıkmışlar, hala kızkardeşlerimi everecem diyor aslan parçası. Önceliği kesinlikle karısı ve çocuğu olmayacak, kocasının doğum parasını tutup ailesine yetiştirdiği, kendi de devlet hastanesinde koltuk tepelerinde açılma beklediği, bağırdı diye hemşireden tonla azar işittiği gün anlar.
Biz üç kardeşiz babamız yok kardeşlerim asgari ücretle çalışan çocuklar en küçük kardeşimin sevgilisi vardı düğün yapacak durumu yok kızda çalışmıyor ayrıldılar severek hemde neden dedim kıza beni bekle diyemem ne zaman belimi doğrulturum evlilik için belli değil dedi kıza açık açık söylemiş kabul edersen demiş durum böyle etmezsende haklisin demiş kızda etmemiş ayrıldılar kızın hakkına giremezdim dedi bencede en doğrusunu yaptı ama burda adamın kızı düşündüğü yok ki anam babam kardeşlerim ev tapusu tazminat parası kız bu hikayenin neresindeÖyle bazı insanların yaşaması lazım, bi de atanırsa bu kıvançımsı hayatta bırakmaz konusahibini, kapısında yatar yine bırakmaz
Emniyette de yapamaz. En basitinden sanık diyor ki bana tutanağı zorla imzalattırdılar. Bunun gerginliği bile yetiyor.Diyelim ki doğru hiyerarşik askeriyede yapamıyor da aynı şeyin laciverti emniyette nasıl barınacak, aklına yatıyor mu, ikisi birbirinin benzeri
Biz üç kardeşiz babamız yok kardeşlerim asgari ücretle çalışan çocuklar en küçük kardeşimin sevgilisi vardı düğün yapacak durumu yok kızda çalışmıyor ayrıldılar severek hemde neden dedim kıza beni bekle diyemem ne zaman belimi doğrulturum evlilik için belli değil dedi kıza açık açık söylemiş kabul edersen demiş durum böyle etmezsende haklisin demiş kızda etmemiş ayrıldılar kızın hakkına giremezdim dedi bencede en doğrusunu yaptı ama burda adamın kızı düşündüğü yok ki anam babam kardeşlerim ev tapusu tazminat parası kız bu hikayenin neresinde
Ben yaşadım, ama biz kendi borcumuzu ödüyorduk, ben de çalışmıyordum. Eşim de kimsenin süper kahramanı olmamıştı, bizi sahiplenmişti. Şimdi bu kız kaloriferli evden sobalıya inecek, değer veren adam olsa çekilir, ama aslan parçası daha kardeşleri everecek, borç var, kardeşler doğurur bi de, yeğen tatlı. Ohhh.Kızkardeşlerini evlendirme kısmını atlamışım , katip yazdıklarını hayal ettim, Allah iyiliğini versin
Böylesini de bi zahmet küçümsesinler yahu. Tam ayranı yok içmeye durumu.Konu sahibine yeterli bilgi verilmeyişi hem canımı sıkıyor hem şaşırtıyor beni. Sevgili konu sahibi araba satıldı parası nerede bilmiyor. Tam olarak neden subaylıktan atıldı sanırım bilmiyor. Maddi konulara çok giremiyor. Eş adayı neden iki yıldır çalışmıyor bilmiyor. Birşey dese sen bizi küçümsüyorsun oluyor. Eş adayının babası gecekonduda yazık oluyor. Ama iş beklemeye gelince bekle, geleceğe dair hayallere gelince seninle bir 6-10 yıl hayal yok. O hayallerde sen yoksun. Kim var babası var kardeşi var kendi var. Aile evinin tapusu var. Olması gereken ne dersen seninle yaşayacağı evin tapusunun derdinde olan bir adam ile evlilik. Ha bu adam o derdin yörüngesine girerse bu da olur. Ama zor. Bir de şöyle söyleyeyim bak ben dindar bir insanım ama her namaz kılanı dindar, her babasını düşüneni merhametli sanma. Üstte de yazmışlar şu an köpekler gibi çalışıp (tabir kötü oldu ama öyle biz de öyle çalışıyoruz.) bu noel babamsı hayallere sahip olsaydı eş adayınız çoook saygı duyacağımız bir birey olacağı kesindi. Bu kadar verici, merhametli hayaller kurarken sizi niye unutmuş ben onu hiiiç anlamadım. Size nasıl bir güzellik vadediyor on sene beklemenin sonunda. Vaad şu mu? Düşük bütçeyle düğün, istediğin ev eşyasını alamama, düğünde altın takmama.
Ben yaşadım, ama biz kendi borcumuzu ödüyorduk, ben de çalışmıyordum. Eşim de kimsenin süper kahramanı olmamıştı, bizi sahiplenmişti. Şimdi bu kız kaloriferli evden sobalıya inecek, değer veren adam olsa çekilir, ama aslan parçası daha kardeşleri everecek, borç var, kardeşler doğurur bi de, yeğen tatlı. Ohhh.
Biliyoz biz o farklı aşkları.Ben de nasıl yazdı nerden aklına geldi diyorum.. Dilan eminim şuan bizim aşkımız başka benim erkek arkadaşım farklı diye diye içten içe öfkelenerek okuyor bizi keşke hayat bizi yanıltsa ama nerdee..
Devlete olan borcu eğitimde iken ikazdan elenmesi ve elendikten sonra da iki buçuk ay falan maaş almaya devam etmiş . milli savunmaya 80bin TL borcu var . Bu arada elenme sebebi kötü, haince vs bir şey değil ben mahkemenin detaylarına hakimim çünkü e devletten kendim okudum baktım .
Aşağıda yazmıştım ama elenme durumu sınavdan düşük alma, yanlıs bölgede üs kurma, yanında taşıması gereken bir belgenin üstünde olmaması gibi basit birkac ikazdan oluşuyor. O da dava açtı geri dönmek için ama reddedildi hem de nerdeyse iki yılın sonunda. Şimdi de istinafa dilekçe verildi.
Aslında yanıtlarda yazmıştm basit ikazlardan dolayı elenmiş abim avukat kendisi de baktı yani o konuda gizlediği bir şey yok
Subay maaşına sahip çıksa neler yapardi ayda 7-8 az mı ayrıca kışladasin yer masrafı yemek masrafı bile yok ama kız kardeşleri ile gezmiş annesine vermiş hep yemişler hep beraber
Hayır hep mahkeme açıklanır diye beklemiş en sinir olduğum şeylerden biri de budur iki yıldır yatıyor olması
Arabayı satmış o paraya ne olmuş orası da meçhul sormadım bile
Bu arada mesleği öğretmenlik Türkçe öğretmeni ama askerliği sevdiği için subaylığa gitmiş. Altı yedi yıllık mezun
Adam söylediğine göre her şeyi ailesi için yapıyormuş gibi, kendini buna sorumlu hissediyor gibi görünse de adam hesap kitap bilmeyen, sorumsuzun teki ve bu adamdan koca olmazKendisi de sorumsuzca davranmış ama yine de gerçekten çok üzülünecek bir durumda aylardır ne halde biliyorum ve içine atan bir insan
324 bin liralık borç yapabilecek bir aileden uzak dur.Hanımlar merhaba. Öncelikle lütfen bana yardımcı olun bir akıl verin . 24 yaşındayım sevgilim 29 yaşında . Bir yıldır beraberiz. Kendisi çok iyi kalpli , merhametli biri. tanıştığımiz zaman subaylik eğitiminde iken elenmiş ve mahkemesi sürüyordu buna rağmen ilişkiye başladık mahkemenin sonuçlanmasini bekledik fakat maalesef olumsuz sonuçlandı . Şu an istinafa dilekçe verildi ama nedense döneceğine dair umudum yok . Polisliğe başvurdu ordan umutlu. Asıl konuya geliyorum sevgilim şu an işsiz ve neredeyse 324.000 TL borcu var . Bu borçların bir kısmı devlete vermesi gereken tazminat , babasının borçları , kredi kartlari . Ayrıca babasını emekli etmek istiyor ve gecekondu tarzı bir yerde oturuyorlar oranın da tapusu için bir miktar para lazım bunların hepsi 324.000e dahil . Benim onu beklememi istiyor fakat bu borçlarin ödenmesi polis olursa bile 5-6 yıl sürer. Ayrıca düğün parası da biriktirmesi gerekir ki biz Urfalı olduğumuz için altın falan çok isteriz ben altından geçtim ama en basit şeyleri alsanız bile evlilik 150-200bine denk geliyor. Kafam çok karışık. Ailemin sevgilimden haberi yok ve annem şimdiden evlilik için ara ara baskı yapıyor. Ne yapmami önerirsiniz ?
#evlilik #borç #sevgili #ayrılık
Görücü usulü bi kız istemeye yüzleri olmaz bu borçla ama kız seviyor ya her şeye evet der mantığı var bende eşimde memuruz ikimizdede baba yok her şeyi kendimiz yaptık ona rağmen yinede bazen acaba iki kere dusunsemiydim diyorum oda babasının borçlarını ödedi çok büyük fedakarlıklar yaptım evlenirken degdimi diye düşünüyorum yani öyle sevgi aşk falan bi yere kadarBunlar ailecek benciller işte kuyucum, herkes senin kardeşin gibi onurlu değil, yahu adamın babası tüm ailenin yükünü oğluna vermiş, oğlu o yükü alacak tiynette olmayınca böyle bi başka gariban arıyorlar işte, kimin kime gücü yeterse, dilan atanırsa o kahraman da dilan olacak.