Borçlu bir erkeği beklemek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
ıkaz yemıs memurıyetden atılmıs oyle mı ?
ustelık devlete de cıddı borcu var

nasıl ınanabıldınız buna ?

zımmetıne para falan mı gecırdı bu ne yaptı ?

Adamın daha işi yok polisliğe bel bağlamış. 6-7 yıldır mezun ama biraz da laylaylom geçirmiş zamanı.

Aile de bu zamana kadar hiçbir birikim vs yapmamış. Erkek arkadaşınız da onlara yetebilmeui düşünüyor.

Siz evlenseniz de ikinci planda olabilirsiniz ve bu evliliğinde hep bir sorun olacak.

Devlete ne borcu var merak ettim ?

Ya bisey dicem.
Ben haftaici oglen vakti iki imza atip evlendim. Izin alamayip gelemeyenler oldu amacim da buydu hahaha

Isyerinde 2 kardes var mardinli. Buyugu kiz kucugu erkek.
Ailece kiradalar. Önce kiz evlendi altin kemer taktilar. Simdi cocuk evlencek gelin de kemer istiyormus fiyati da 700 binmis ben sok. Annelerinin de varmis evde. 30 yil kirada otur maddi sebeplerle kizi okutma evlerde altin kemerler 😑😑😑😑
Gorgusuzlukten baska bir sey degil cunku.
Hayatinin en buyuk basarisi evlenmek olan insanlar 700 binlik kemer de istiyor demek ki 😀komiklikten baska bir sey degil. Benim annem 83 yilinda 2 cocuklu bekar olan babamla evlenmis. Bir alyans almis takmislar birbirlerine. Cocuklarina bile bakti. Mutlu olmak isteyene ufacik seyler yeter.

sayfalar uzun okuyamadım lakin polislik bekliyor da olmazsa ne olacak

o davalar yıllarca sürüyor şimdiye kadar onu mu bekledi

Bu borçların bir kısmı devlete vermesi gereken tazminat , babasının borçları , kredi kartlari . Ayrıca babasını emekli etmek istiyor ve gecekondu tarzı bir yerde oturuyorlar oranın da tapusu için bir miktar para lazım bunların hepsi 324.000e dahil . Benim onu beklememi istiyor fakat bu borçlarin ödenmesi polis olursa bile 5-6 yıl sürer.

babasının borçları kredi kartları vs olağan miktarlardır herhalde

lakin henüz ortada olmayan bir tapu ödemesini vs vs oturup neden hesapladınız

kim bilir ne zaman ödenecek

Ayrıca düğün parası da biriktirmesi gerekir ki biz Urfalı olduğumuz için altın falan çok isteriz ben altından geçtim ama en basit şeyleri alsanız bile evlilik 150-200bine denk geliyor.

150-200 bin liralık evlilik nasıl oluyor

valla ağlayacağım artık

bu paralar cidden var mı

yani anladığım kadarı ile sizin geliriniz yok

adamın hiç borcu olmasın 7500 maaşı olsun

ayda 5000 TL biriktirip bu miktarı ödemesi 3,5 yıl sürer

var mı bu ülkede böyle bir dünya

cidden çevrenizde evlenen herkes 200 bin lira ile mi ev kuruyor

ben de siyasiler gibi başlayacağım 200 bin ile ev kurulan ve günde onlarca nikah kıyılan ülkede fakirlik nerede diye

az ile yetinmeyi öğrenmelisiniz zira yaşınız da çok küçük değil

ha benim standardım bu derseniz de öyle memur vs kişilerle arkadaşlık etmeyin mümkünse aileden zengin diye nitelendirilen kişilerden olsun yahut bu sonradan palazlanan iş adamlarından

Ara ara yorumları okudum. Hiç kimseye ayrıl veya barış demem ama umarım yorumları dikkate alırsın. Eğer devam edeceksen en azından neye devam ettiğini bilirsin.
Bu ara hemen sınavı kazanıp polis olsa bile bu toplu ödemeler için muhtemelen kredi çekmek durumunda kalacak. Yani 320 binle kalmaz bu para üstüne bi bu kadar da faiz öder. Ki diğer bir yandan maaş almaya başladığında zamanında birikim yapmayan adam, tekrar maaş aldığında hepsini borca da ödemez. Yine önce ailem der, gider o maaş.

Kısacası erkek arkadaşınız size bekle derken karşılığında mantıklı bir plan sunmalıydı. Ama sunduğu plan nasreddin hoca fıkrası gibi. Hani koyunların tellere takılan yününü ip yapıp da borcunu ödeyecek.

Hayır hep mahkeme açıklanır diye beklemiş en sinir olduğum şeylerden biri de budur iki yıldır yatıyor olması

abin de avukatmış

o davayı da bir avukat açmıştır

bekleme bu iş yıllarca sürecek diyen olmamış mı

insanlar o davaların harcı için inşaatlarda çalışıyor

boş oturup bir 10 yıl daha beklerse ve dava olumsuz olursa ne olacakmış

Bu benim bahsettiğim önceki dönemlerin subaylarıydı, 15 temmuz sonrası süreci bilmiyorum şimdi o kadar tazminat borcu olmayadabilir çünkü o kadar küçükken almıyor devlet doğal olarak o kadar borçlanmıyorsun da devlete. Ya bu adam bence yalancı belki kumar iddia borcudur o meblağ
Bakın sorumsuzluğu vs hakkinda yorum yapabilirsiniz ama bu konuda üstte de okudum yok yalan söylüyor yok bilmem ne demişler bakın benim abim avukat ve bu davaya özellikle çocuğun e devlet şifresini alarak kendisi de baktı yani tazminat konusunda ya da elenme konusunda yalan söylediği bir şey söz konusu değil hele kumar vs asla bilmez

Subaylıktan neden gönderiliyor?? Ayrıca ayranı yok içmeye bi de babasını emekli etmeye çalışıyor, tek borçları değil bence muhakemesi de sıkıntılı?? Ben şu halde olsam önce totomu kurtarırdım kahramanlık yapmaya çalışmazdım. Bence ayrılın
Benim dayım gibi adam her akşam bir fabrika kuruyor hepimizi kurtarıyordu sonuç 70 yaşında kahvehanede çalışıyor

Bakın sorumsuzluğu vs hakkinda yorum yapabilirsiniz ama bu konuda üstte de okudum yok yalan söylüyor yok bilmem ne demişler bakın benim abim avukat ve bu davaya özellikle çocuğun e devlet şifresini alarak kendisi de baktı yani tazminat konusunda ya da elenme konusunda yalan söylediği bir şey söz konusu değil hele kumar vs asla bilmez

haklısınız da 324 bin TL borç nasıl oluyor

80 bin devlete borç imiş

120 bin kredi borcu nereden olmuş

yani parası hatta işi dahi olmayan adamın 120 bin kredi borcu nasıl olur

daha ayranı yok iken içmeye (kendi borçları var) babasının emekliliği ve evi (tahterevanla gidiyor) neden konu ediliyor

yani devlete borcu var, bu süreçte çalışamadığı için biraz da kredi çekmiş diye açsaydınız bu konuya yapacağımız yorumlar çokkkk farklı olurdu

ama adam daha olmayan geliri ile babasını emekli etmek istiyor

yanlış anlaşılmasın babasını emekli etmek isteyebilir, keşke olsa ama bu düşüncede olan bir kişinin dava sürecinde evde yayılmaması gerekir

adamın yaptıkları ile söyledikleri uyumsuz

altını da alırız tapuyu da alırız evi de döşeriz çekeriz krediyi gibi bir tavrı var

sonra da ay boyu çalışıp 2 TL lik çikolata alırken onu neden alıyorsun gereksiz yahut ucuzu var diyen bir adamla ömür geçirmek gerekir

Hangi konuda ikaz yemis? Izne cikmis 2 hafta geri mi donmemis kislaya, ne yapmis atilacak kadar?

Butun sayfalari ara ara okudum. Her yazdiginiz bilgide sok oldum. Ogretmenlik bitirmis atanmak ya da ozelde calismak icin ugrasmamis, subayliga girmis atilmis, 2 sene mahkeme ile ugrasirken calismamis, daha subayligini almadan araba almis su an arabanin borcu var ama kendisi de satildigi halde parasi da ortada yok, polislige basvurmus yine bir hayal satiyor size adi uzerinde basvuru kabul edilme yok yani onun maasina guvenilmez sevgiliniz hala issiz, issiz haliyle anasina babasina kardesine yapacagi yardimlari soyluyor size ve ben bunlari yaparken beni senelerce evlenmeden bekle diyor. Atladigim bir nokta var mi? Ben bu hikayede sadece sorumsuzluk, sebat edememe goruyorum. Sevgilim saf ve merhametli diyorsunuz ama ortamda bu sifatlari tasiyan bir kisi var o da sevgiliniz degil malesef. Disaridan bir gozle okuyun diye yazdim elle tutulur bir yani var mi bu iliskinizin sizce?

Bakın o zaman şöyle söyliim ben de farklı bi hiyerarşik yapıdayım bi öğrenciyi göndereceğimiz zaman 80 kez toplanıp defalarca durumu irdeliyoruz, o kadar zor karar veriyoruz ki eğitim kısmında okuldan atmaya ,çok büyük bi olay değilse affediyoruz, anlatabildim mi, hayatı kaymasın gençtir yapar toydur bilmem ne hala ergen sayılır vs vs diye biçok hataları görmezden geliyoruz, ikazdan atılması mümkün değil inanmıyorum.

Hangi konuda ikaz yemis? Izne cikmis 2 hafta geri mi donmemis kislaya, ne yapmis atilacak kadar?

Butun sayfalari ara ara okudum. Her yazdiginiz bilgide sok oldum. Ogretmenlik bitirmis atanmak ya da ozelde calismak icin ugrasmamis, subayliga girmis atilmis, 2 sene mahkeme ile ugrasirken calismamis, daha subayligini almadan araba almis su an arabanin borcu var ama kendisi de satildigi halde parasi da ortada yok, polislige basvurmus yine bir hayal satiyor size adi uzerinde basvuru kabul edilme yok yani onun maasina guvenilmez sevgiliniz hala issiz, issiz haliyle anasina babasina kardesine yapacagi yardimlari soyluyor size ve ben bunlari yaparken beni senelerce evlenmeden bekle diyor. Atladigim bir nokta var mi? Ben bu hikayede sadece sorumsuzluk, sebat edememe goruyorum. Sevgilim saf ve merhametli diyorsunuz ama ortamda bu sifatlari tasiyan bir kisi var o da sevgiliniz degil malesef. Disaridan bir gozle okuyun diye yazdim elle tutulur bir yani var mi bu iliskinizin sizce?

Çok güzel toparlamışsın, dilan güzelim dön dön oku bu cevabı, senin anlattıklarından aktif dinleme yapmış bak, burdan da aymıyorsan çekecek çilen var demek ki

Bakın o zaman şöyle söyliim ben de farklı bi hiyerarşik yapıdayım bi öğrenciyi göndereceğimiz zaman 80 kez toplanıp defalarca durumu irdeliyoruz, o kadar zor karar veriyoruz ki eğitim kısmında okuldan atmaya ,çok büyük bi olay değilse affediyoruz, anlatabildim mi, hayatı kaymasın gençtir yapar toydur bilmem ne hala ergen sayılır vs vs diye biçok hataları görmezden geliyoruz, ikazdan atılması mümkün değil inanmıyorum.
İnanmıyorsunuz ben de gözümle resmi belge gördüm . İkaz sebepleri sınavdan düşük not almak , yanlış bölgeye üs kurmak , askeri nezaket kurallarıni cebinde taşımamak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X