boşanirsam pisman olurmuyum.

arabyı satarsınız krediyi ödeyemezseniz
siz görmeden duymadan babaya verecek belli
birde bu kadar boş boğaz olmasın eşiniz lütfen her b.ku yetiştirmesin var baba diye
bunun önlemini almaya çalışın kocanız hesabında değil ortak hesapta dursun para sizsiz çekemesin parayı altınları
para zaten onun maaşı. maaş hesabı. altın kasası benim üzerime zaten. anlatma diyorum herseyi konuscak şey bulamiyoruz o anlatıyo ben anlatıyorum diyo. yedigimiz ictiğimiz gittiğimiz aldıgmz herseye hem karışıyor hem biliyor

Evet.
Haklısınız.
Seven erkek tam da eşiniz gibi davranır.

Ne diyelim.
Kp, kv ve eşinizle mutluluklar.
hayır yanlis anladıniz sadece vicdanim rahat değil. 4 ay çokmu erken bu karar için. bazi şeyleri çokmu takıyorum. ben zaten boşanıcamı söyledim ufak bi tereddütüm bile kalsın istemedim sadece

aslında yatirımlarını son aldığı hatta kredisini bizden alıp tamamladığı dışında diğer hiç bi evi tastiklemiyor. kıziyor dolandirildın sözleşme okumadan imzalanmaz. boş islere para yatırdın diye. esimin bu derece tutması.
eşime duygu sömürüsü sen büyük hastalık geçirdin ben çöp topladm seni sirtımda taşıyıp özele götürdüm. demesi ki bu hastalık daha 8 aylık bebekken kaynanamın kucağından düşürüp kafasını koltugun tahtasına vurması sonucu gerçeklesiyor.
2. si ara ara islere girer kapıcılık bekçilik vs. ben bu yaşımda senin için çalısıyorum evler ben ölünce sana kalcak demesi.
mecbur bırakıyor para versin sözünden cıkmasın diye.
senin gibi arkadaşınla babası ilgilenmedi öldü ben sana emek verdim diyor. karışmaya hakkım var diyor

O zaman burda sıkıntı kp’de değil ki eşinizde
Ben artık bir yetişkinim yatırımlarımı kendim düşünür yaparım sen artık dinlen benim için yapman gerekeni yapmışsın diyebilmeli

Ama eşinizin de işine geliyor demekki iki tarafı da idare etmeye çalışıyor

Şimdilik ben boşanmaya sebep olacak birşey görmedim ama kp’nin lafına gidip sizin ihtiyaçlarınızı gözardı etmeye başlarsa o zaman kötü ama sanırım böyle bir durum yok

Bakın bazen biz kadınların maddi beklentileri gözlerimizi karartabiliyor ve olayları büyütebiliyoruz bence birazda günümüzün ekonomik koşullarını düşünerek empati yapmaya çalışın

merhaba
daha yeni konu açıp anlatmıştım uzun uzun tüm sorunlarımi.
evlenirken eşimin ailesinin 5 kuruş bisey almaması. takıları dahi esim alıp onların takması. herseyi kabullendigim. fakat hem eşim evlilik kredimizi öderken babası ekstra 5. evinin kredisi için her ay para alıp bizi 1000 tl ile 1 ay geçinmeye zorlaması. ve ayrıca evimizi gelip görüp siz iyi geçniyorsunuz deyip 8 10 bin tl kadar gene para istemesi. bunlar maddiyat.

eşimin babasının eşimi benden ve kayınvalidemden kıskanıp abuk subuk davraması sinir bozucu. bir çayı bile bana laf sokarak istiyor benden.
balayımıza, eşimin evimize dusa kabin,portmanto, yükluk dolabı yaptırmasına benim nisan elbiseme herseye herseye karışıp beni bunaltması. ve her aileme gittiğimde eşimi arayıp sürekli beni şikayet etmesi sürekli ben odadan cıktığım da fısır fısır benim dedikodumu yapması. beni bunalttı.
ailem için konuştukları. eşimle vakit geçirmemizi kıskanıp sürekli eşime iş bulması aileme gitcegimiz zamn esime sürekli ne aceleniz var vs konusması son derece cahil insan. ve daha üstüne bizden para alırken esime para için hesap sorması hersey diğer konumda var.

şuna geleyim eşimle ailesi gelip gittikten sonra ciddi anlamda konusmayı planladım. 4 aylık evliyim henüz. eşimin babası gene bilmem ne köyünde şenlik bulmuş gidelim diye ısrar etmiş evimizde 1 hafta sonunu rahat gecirmeyelim diye. eşim her dediğine olur diyor. bana kalırsa boyle eşime kalsa etkilenmiyormuş olur demiyormuş.
gelmediler o şenlik şenlik diye tuttrduğu şeye. ama belli olmazmış diye bütün hafta sonu eve tıkılıp kaldık ayrı şehirlerdeyiz aramız 1 saat 1.30 saat kadar.

eşimle oturdum konustum benimle dalga geçtiğinde beni savunmuyosun aileme dil uzattığında ses cıkarmıyosun. (ailem a dan z ye herseyimi alıp borca girdi 1 iğnem bile eksik olmadan evlendirdiler beni. düğünde taktıkları takıları saymıyorum bile ve hiç birsekilde karısmazlar bize) beni sana şikayet ettiğinde etkilenip bağırıyorsun diyorum. her para istediğinde vermeye uğraşiyosun bu kadar paramız kalırken anneme buzdolabı alayım her ay boya alayım konusuyosun. kendi aileni kurdun sen diye konuştum. annesi hic temizlik yapmadıgı için havluları 1 ay kullandıgı yemeklerden saç cıktığı ve çoraplarımin altının ayakkkabı gibi olmasından onların evinde. son derece rahatsız olduğumu söyledim. babasının kıskandığını cimrilikten bizi mahvettiğini ve sürekli bu evdeymiş gibi hissettiğimi söyledim. en çok ta bu beni çok kırdı. benim evime gelip burası benim evim ben misafir değilim deyip beni misafir yerine koyduğu için benim çok üzüldügümü söyledim. daha bir sürü şey anlattım.

bana sürekli güldü. eşime gore dinlemiyor babasını. tek çocuk olduğu için tüm borçlu evler ona kalcak o da borcunu ödemek zorunda. o tek çocuk ve babası onu çop topladı özele götürüp iyi etti karşı gelemez miş benim karıma laf söyleme dalga geçme diyemezmiş. hep olumsuz konuştu. sonra dedim ben bu sekilde yürütemicem bitsin siz bütün evleri ödeyin annen baban sen yaşayın ben misafirim dedim. annesi babası üzülmesin diye de hiç birsey anlatmıyor. benim annem babamda kahroluyor.
sonra kalktı ben seni çok seviyorum bosamam dedi. sarılmak istedi elletmedim kendimi. odadan ciktığı an sinir krizi gecirdim düğün albümleri vs herseyi firlattım yırttım attım. geldi tuttu ilgilendi sakinlestrdi butün gün tepemde atesimi kontrol etti.
daha sonra hep soğuk durdum. gidicem burdan dedim. hic karşilık vermiyor 6 yıl sevgili olduk seninle 4 ayda bitmicek deyip duruyor. bende babamı biliyorum cimri biri herseye karısıyor herkesle dalga gecip salak saçma şeylere gülüyo ama huyu o sen beni seviyorsan katlancan diyor.
ben seviyorum ilgisini hissediyorum. ama bana aldığı 1 bluzun hesabını babasına verdiği gün indirimdeydi ondan aldık dediği gün gözümde değerini yitirdi eşim.
annem babam arkamda kızım sen kendini bile bile yaktın. ilk senin başına gelmicek biz arkandayız evimiz sana açık diyorlar.
eşim 2 gündür geçirdiğim aglama nöbetlerinde kucaklayıp taşıyıp sakinlesene kadar uğraşıyor. ne zamn uyansam tüm gece esime sarılmış olarak uyanıyorum oda bana sarılmış vaziyette. ben tüm resimleri topladım kaldirdım o hepsini yeniden koydu bunlar benim elleme diye.

bugün ise gitti hala iç cekiyosun ben yokken ağlama krize giriyosun rica ediyorum dedi. dakikalarca bana sarıldı. ben yokken cık gez alışveriş yap dedi kredi kartını biraktı.

beynim birakıp gitmemi ömrüm boyunca o babasına katlanamıcamı söylüyor. sevse beni savunurdu evimize karıştrmazdı diyor.
kalbimde onun burda kimsesiz kalması yalnız başina kalmasına ve seni seviyorum hep sevicem bosamicam gibi sözlerine inanıyor.

gitsem burdan 1 ay 2 ay toparlanıcam inanıyorum. Eşime çok üzüldüm 4 yıl burda ailesi 3 kez geldi yanına ne bi temizlik yaptılar ne bi yemek. şimdi 4 aylık evliyken 3 kez geliyorlar. eşim gene yalnız kalcak. ama benim kıymetimi de bilmiyor.

çok ikilemdeyim bitirmek istiyorum. ama 6 yıl sevmisim. babasının hep aramizda olmasından dolayı bitirmek doğrumu bilmiyorum. yardım edin nolur.
Sema Maraşli bin bir kitabı var gelin kaynana ilişkileri ile olgili okumanızı oneririm

O zaman burda sıkıntı kp’de değil ki eşinizde
Ben artık bir yetişkinim yatırımlarımı kendim düşünür yaparım sen artık dinlen benim için yapman gerekeni yapmışsın diyebilmeli

Ama eşinizin de işine geliyor demekki iki tarafı da idare etmeye çalışıyor

Şimdilik ben boşanmaya sebep olacak birşey görmedim ama kp’nin lafına gidip sizin ihtiyaçlarınızı gözardı etmeye başlarsa o zaman kötü ama sanırım böyle bir durum yok

Bakın bazen biz kadınların maddi beklentileri gözlerimizi karartabiliyor ve olayları büyütebiliyoruz bence birazda günümüzün ekonomik koşullarını düşünerek empati yapmaya çalışın

bende bu yüzden 4 ay çok mu erken bu karar için. çok mu taktım diye düşünüyorum. o yüzden yardım bekliyorum yorum okuyorum. aklimdaki karar %90 bosanmak ama %10luk kısım ömrümün geri kalanında beni yer mi kemirir mi

hayır yanlis anladıniz sadece vicdanim rahat değil. 4 ay çokmu erken bu karar için. bazi şeyleri çokmu takıyorum. ben zaten boşanıcamı söyledim ufak bi tereddütüm bile kalsın istemedim sadece
Bakın zor bir karar.
Sizi anlıyorum.
Ama ben doğru karar verdiğinize inanıyorum.
Hangi aklı başında insan babam beni hastaneye götürdü diye bu kadar ezilir?
Sizin anne babanız da hastaneye götürdü kimbilir kaç kez?
Siz neden çalışıp anne babanıza 3-5 ev almıyorsunuz mesela?

Mantıklı mı?

Ve sinek küçüktür ama mide bulandırır kısmını es geçmeyin.
Babası için annesine yumurta fırlatan (bu da şiddettir) size er geç şiddet uygular, babası doldurur.

Evlilikte mantık işlemiyor, insanları idare etmeyi ogrenmelisiniz. Size misafir mi dendi oturun misafir olun bizde misafire hizmet edilir annecim bir kahve alabilir miyim nokta.
Laf dalaşına girmeden kendiniz bir strateji belirleyin kısa net cümleler, esiniz tek çocuk ve maalesef tek çocukların büyük kısmı böyle, eşinizi ailesi için cezalandirmayin.
İlk iş maaşi tam söylememek, susturmak mi istiyorsunuZ babacim prezervatif aldım, doğum kontrol hapı aldım(para hesabı için ) bitti.kisa net cümleler arkasından kesinlikle açıklama yok.
Eşiniz ayrı ailesi ayrı kefeye koyun ve bu insanla devam ederim çocuk yaparım ömrümü geçirirdim dersen boşanma,
İnsanları idare ettikçe siz kazanirsiniz

çok tesekkür ederim. okumayı çok severim zaten okurum. ama bana onun gelin kayınpeder olanı lazım. kaynanam zaten dövüle dövüle pısmış kalmış
Tan olarak istediğiniz var, gelin ve cinri kayınpeder yolculuğa cikiyor.
Gelin cimrilikten bı kocasını bırakıp baba evine donmus sonra barismis kocasını sevdiği için okuyunca anlayacaksınız

Diğer konunuzda çoğu kişi boşan bu edepsiz kp ile uğraşma demişti eşininde o yazinda seni hicbir sekilde savunmadigini yine dile getirmiştin şimdi iki sarilmaya ben seni seviyorum demelere tav oluyosan o senin bileceğin iş,sağlıkçisin mesleğin var niye hâla senin arkanda durmayan bir kocayla karisina aldiği bluzun hesabini veren bir adamla ömür geçirmeyi dusunuyosun ki...daha ne yazalim sana kp ile mutluluklar mi dileyelim

Bakın zor bir karar.
Sizi anlıyorum.

Mantıklı mı?

Babası için annesine yumurta fırlatan (bu da şiddettir) size er geç şiddet uygular, babası doldurur.

bende farkindayım hic mantiklı değil.
o da sinek değil ama pire için yorgan mı yakcaksın diyo. babamin laflarını sinek vızıltısı olarak algıla gül geç diyo. ben etkilenmiyorum diyo. ben işi ciddiye bindirince evet etkilenmiyor. ama ben sustugumda alttan aldıgımda etkileniyor. babasini pire diye tabir edip hayatimzda bu kadar bi sorun diyo. ama benim evime gelip burası benim evim ben misafir degilim diye konusması bana gore büyük bir dev pire değil.
evet çok zor durumdayım beynim allak bullak yatakları ayıramıyorum. gece istemsizce surekli birbirimize sarılmış haldeyiz bilinç altım bunların sebebi.

Bakın zor bir karar.
Sizi anlıyorum.

Mantıklı mı?

Ezer kardeşim ezer, benim eşim öğrenciyken bilgisayar almışlar 15 sene önce hala söylerler biz sana şu kadar para verip bilgisayar aldık diye, artık bilgisayarin parçası bile yok :KK12:

bende bu yüzden 4 ay çok mu erken bu karar için. çok mu taktım diye düşünüyorum. o yüzden yardım bekliyorum yorum okuyorum. aklimdaki karar %90 bosanmak ama %10luk kısım ömrümün geri kalanında beni yer mi kemirir mi

Bence eşinizin babasıyla birlikte yatırım yapmaya çalışması çok da anormal değil aslında

Buna fazla takılmayın bakın burda değil birlikte ev almak falan kp’nin kumar borcunu ödemek uğruna evini geçindiremeyenleri okuyoruz

Ben daha çok kp’in sizin arkanızdan dedikodu yapmasına takıldım eşinizle bunu halledin önce
Babasıyla araya girmek gibi bi niyetinizin olmadığını ama bir büyük olarak kendisine hiç yakıştıramadığınızı falan söyleyin

Eşiniz bu durumu umursamıyor ve kp’ye bu konuda engel olamıyorsa boşanmayı düşünmek de haklısınız

4 ay erken ama anlattıkların cidden sorun...
Şunu da söylemek isterim bir süre çocuk düşünme...benim babalarına tapan iki çocuğum olmasa şu saat çeker giderim...onlara kıyamıyorum...sans ver ama düzeleceğine inanmazsan böyle ömür geçmez

Diğer konunuzda çoğu kişi boşan bu edepsiz kp ile uğraşma demişti eşininde o yazinda seni hicbir sekilde savunmadigini yine dile getirmiştin şimdi iki sarilmaya ben seni seviyorum demelere tav oluyosan o senin bileceğin iş,sağlıkçisin mesleğin var niye hâla senin arkanda durmayan bir kocayla karisina aldiği bluzun hesabini veren bir adamla ömür geçirmeyi dusunuyosun ki...daha ne yazalim sana kp ile mutluluklar mi dileyelim
allah korusun o insanla mutluluk filan olmaz. iki sarılmaya değil. 4 ay lık yeni baslanmış bi seydde çok mu erken. bende farkındayım herseyin ilk yazımdan farklı düsünmüyorum. esim seçenek sundu kendi kararttı. tayin yazayım çok uzağa dedi. ama telefonla bile rahat vermiyor günde 4 kez arıyor o zamn hiç kapatmıcak.
sen kendi ailene yalnız git ben yalnız gideyim dedi. bu sefer dedim baban bizim evden cıkmaz ben anneme gitmiyim diye dedim. doğru yapar dedi. gelir üst katlardan birine taşınır inadına dedi. bende farkındayım herseyin yuksek ihtimalle biteceğinin. ama içimde ufacık pismanlık kırıntısı kalsin istemiyorum

Bence eşinizin babasıyla birlikte yatırım yapmaya çalışması çok da anormal değil aslında

Buna fazla takılmayın bakın burda değil birlikte ev almak falan kp’nin kumar borcunu ödemek uğruna evini geçindiremeyenleri okuyoruz

Ben daha çok kp’in sizin arkanızdan dedikodu yapmasına takıldım eşinizle bunu halledin önce
Babasıyla araya girmek gibi bi niyetinizin olmadığını ama bir büyük olarak kendisine hiç yakıştıramadığınızı falan söyleyin

Eşiniz bu durumu umursamıyor ve kp’ye bu konuda engel olamıyorsa boşanmayı düşünmek de haklısınız
eşime dedim. niye surekli seni arayıp beni şikayet ediyo dedim bunu annen yapmıyo dedim. hiç yakışmıyo şikayet etme sebebi aramızın bozulması mı dedim. yoo huyu onun herseyden şikayetlenmek karışmak diyo sürekli bunu tekrarlıyor bana. ben adamın yüzüne ne konusuyosunuz arkamdan desem eşim arkamda durmaz ki. laf ettirmez.

Ezer kardeşim ezer, benim eşim öğrenciyken bilgisayar almışlar 15 sene önce hala söylerler biz sana şu kadar para verip bilgisayar aldık diye, artık bilgisayarin parçası bile yok :KK12:

ne kadar itici şeyler ya. onlar 5 kurus harcama yapmadilar düğünde. ailem den 6 adet bilezik geldi bana yatak odası aldık set alındı üstlerine düşemi her ay taksite kattılar 4000 tl odediler o bitmeden çeyiz takimı
o bitmeden avize halı o bu. 15 bin harcadılar takılar haric. bir kez demediler sıkıstık diye. biz aldık diye. kredi çektiler. o adam düğünden başımdan 5 tl bile atmadı. önüme benim bilmedigim altın rengi nazar boncugu takıldı o bile tokacıdan alınan 50kurusluk bişeymiş onuda tokacı hediye etmiş.
bayram günü bozuk tatlı aldığını biliyorum ya. hala daha seni ben iyi ettim. ama eşim küçükken 1 değil iki yumurta yesin hesap sorarmış bugün kim 1 yumurta fazla yedi diye

İşte zincirleme ezme.
Baba oğlunu, oğlu karısını, kadan evladını.

Konu sahibinin anne babasının başı kel mi?

Onlar niye ezmiyor @pembe26_ yı?

Seni büyüttük, masraf yaptık, bize ev araba al, maaşından her ay 500 ver niye demiyorlar?
Normali bu çünkü.
Herkesin kesesi, kazancı ayrıdır, hesap vermez.

İşte zincirleme ezme.
Baba oğlunu, oğlu karısını, kadan evladını.

Konu sahibinin anne babasının başı kel mi?

Onlar niye ezmiyor @pembe26_ yı?

Seni büyüttük, masraf yaptık, bize ev araba al, maaşından her ay 500 ver niye demiyorlar?
Normali bu çünkü.
Herkesin kesesi, kazancı ayrıdır, hesap vermez.
aynen öyle. anneme dedimki ben size ayıp etmişim işte siz gelirken sucuk almışsınız et getirmişsiniz. babam burda beni yollamamış kendi markete gitmiş diye ben ayıp etmişim dedim. bizde öyle şeyin lafı olmaz kızım. onun babası onla markete gidip ona ödetebilir öyle yaptığı için utaniyo biz yaptıkça dedi. benim ailem onlar 5 kurus fayda mazken daha para alirken 15 20 bin para harcadılar. kimse laf etmedi sıkıştık diye

bende farkindayım hic mantiklı değil.
o da sinek değil ama pire için yorgan mı yakcaksın diyo. babamin laflarını sinek vızıltısı olarak algıla gül geç diyo. ben etkilenmiyorum diyo. ben işi ciddiye bindirince evet etkilenmiyor. ama ben sustugumda alttan aldıgımda etkileniyor. babasini pire diye tabir edip hayatimzda bu kadar bi sorun diyo. ama benim evime gelip burası benim evim ben misafir degilim diye konusması bana gore büyük bir dev pire değil.
evet çok zor durumdayım beynim allak bullak yatakları ayıramıyorum. gece istemsizce surekli birbirimize sarılmış haldeyiz bilinç altım bunların sebebi.
Boşanmayı düşündüğünüz bir adamla neden aynı yatakta yatıyorsunuz?
Cinsellik de varsa eşiniz boşanacağınıza inanmıyordur, blöf olduğunu düşünüyordur, haliyle ciddiye almıyordur.

X