• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

borç.. borç.. borç.. :(

Dedim ya "samimiyet" diye..
Ne hissederek yazdığının farkındayım.lafa geldiğinde mangalda kül bırakmayan ben bunca sıkıntıyı nasıl göğüslüyorum sabrediyorum şaşırıyorum.eski ben olaydım yada çocugum olmasaydı daha farklı olurdu herhalde herşey.daha delikanlı kararlar alabilirdim ama şimdi evliliktende boşanmaktanda korkuyorum işte.
Çocuk var, aşk var kolay değil. Ama bazen zor olan aslında en güzeli ama göremiyoruz başta. Iyi düşün, eğer sana uyum sağlar ve düzelirse tamam ama borçlar bitince ya yine eskiye donerseniz?

Planlı, programlı olman lazım. Madem boşanma fikri şimdilik rafta, o zaman ilk iş üzerindeki borçlardan kurtulmak olsun. Yapılandır borçları, kartları da kapat. Ilk adım bu. Madem çok kazaniyor o zaman alsın kendisi ne ihtiyacınız varsa.

Şu anda düşünmeniz gereken sadece kendiniz değil. Siz belki ömrünüzün sonuna kadar aşkınız için bu adamın borçlarını ödemeye eyvallah diyebilirsiniz. Ama şu soruyu sorun kendinize: Çocuğum bu hayatı hakediyor mu? Çocuğum rol model olarak bu adamı hakediyor mu?
Eşiniz her şeyden önce hata yaptığını kabul etmeli. Psikolojik yardımla belki bu hayalperest iş batıran karakteri törpülenebilir. Başkasının yanında en azından asgari ücretle işe girse bu bile çabalaması demektir. Çabalayan çalışkan bir babadan utanılmaz ama hayatta hiç bir şey için mücadele etmeyen babadan utanılabilir.
Daha da acısı babasının bir kopyası olsa çocuğunuz bunun acısını kaldırabilir misiniz?

Siz bir annesiniz. Çocuğunuzun hayatı için de kararlar almanız gerekiyor. Kendi hayatınıza yaptığınız zulmü ona da layık görmeyin. En azından eşinizi düzgün bir yola sokmak için terketmekle tehdit edebilirsiniz. Ve o düzgün yola girmiyorsa gerçekten de terkedebilirsiniz. Çocuğunuz bundan daha iyisini hakediyor çünkü ve bir anne olarak ona en iyisini vermeyi istemeniz gerekiyor.

Uzun zamandır sadece okuyorum ama sizin konunuza kısmetmiş ilk mesajım, konu o kadar dokundu çünkü. Çünkü benim hikayemi anlatıyorsunuz, ama ben bu hikayede o sorumsuz babanın çocuğuyum. Öncelikle şunu söyleyeyim o adam kesinlikle düzelmez. Babam şu an 65 yaşında aynı tas aynı hamam. Senelerce kaç iş yaptı batırdı, kapımıza kaç kere icralar geldi ben sayısını unuttum, sizin de gidişatınız bu. Öyle bir bankadan çekip diğerine yatırmakla ev dönmüyor malesef. Bir noktada sistem çöküyor ama o adam karşınızda ne yapayım elimden gelen buydu diyip birinin gelip kendisini ordan çıkarmasını bekliyor.

Annem, memur maaşıyla hem beni okuttu hem evi döndürdü elinden geldiğince, boşanmadı evet büyük ihtimalle sizin de yapacağınız gibi evimi düzenimi bozmayayım, kızım babasız büyümesin dedi ama keşke, keşke boşansaydı. Boşansaydı da ben benim niye sadece bir ayakkabım var diye ağlamasaydım okula giderken, ya da babam bugün cebimde param yok gitme okula demeseydi. Bakın benim babam asgari ücretle çalışıp anca o kadar yapabilseydi bunlar hiç koymaz gururla söylerdim ama ben başkasının emrinde çalışmam diyip batacağı belli işlerle uğraşan, bir şekilde ödenir diyip kılını kıpırdatmayan, her ay elektriğin suyun ya da ikisinin ancak kesildikten sonra anca o da binbir lafla ödeyen bir adama artık saygı falan kalmıyor. Sizin çocuğunuzda da öyle olacak, babasıyla büyüsün diye düşündüğünüz çocuğunuz baba figürünün ne kadar hatalı bir insan olduğunu anlayacak yaşa geldiğinde -ki bu hiç öyle geç olmayacak emin olun- hayattaki en büyük hayal kırıklığını yaşayıp hiç kimseye güvenmeyecek. Şimdi bu söylediklerim size çok iddialı laflar gibi görünebilir ama isterse dünyanın en iyi insanı en iyi babası olsun -ki bu kadar laf ettiğim babam gerçekten iyi bir insandır, sorumsuz bir baba bir çocuğun başına gelebilecek en kötü şey.

Lütfen o adamdan boşanın ve çocuğunuzu doğru dürüst bir ortamda, az da olsa doğru dürüst bir bütçeyle büyütün. Kendinizi de çocuğunuzu da o bataktan kurtarın, emin olun ki siz bir şey yapmazsanız o batak sadece derinleşecek.

Yazdıklarımdan sonra bu arkadaşın yazdıkları çok duygulandırdı.
Çocuğunun gelecekte böyle bir şeyi başka bir kadına tavsiye olarak yazmasını istemiyorsan bence bu arkadaşın yazdıklarını günde en az bir kere oku. Şartlar düzelene kadar.
Umarım sen bir istisna olursun. Umarım eşin düzelmeyi kabul eder. Ama dediğim gibi bu çok istisnai bir durum olur. Umarım eşin sizi seni onun sevdiğin kadar seviyordur. Ya da umarım çocuğunu en az eşini sevdiğin kadar seviyorsundur. Çünkü bu sevgiler durumunuzun öyle ya da böyle düzelmesi için elinizde olan tek şey.

ayni benim eski koca.kredi kartlarimi gizlice calardi.hamile halimle calusip borc oderdim bugune kadar borc nedir bilmeyen ben borc icibde yuzuyorduk
.haciz kagitlarindan biri gelir biri giderdi.ayni senin gibi ne ev nede arabamiz vardi neydi bu borclar neye gidiyordu bilmiyordum.
bundan koca olmaz bosa gitsin.ben bosandim huzura erdim.sifir borcla araba bile aldim.sen bu adamla oldugun muddetce belin dogrulmaz arkadasim

ayni benim eski koca.kredi kartlarimi gizlice calardi.hamile halimle calusip borc oderdim bugune kadar borc nedir bilmeyen ben borc icibde yuzuyorduk
.haciz kagitlarindan biri gelir biri giderdi.ayni senin gibi ne ev nede arabamiz vardi neydi bu borclar neye gidiyordu bilmiyordum.
bundan koca olmaz bosa gitsin.ben bosandim huzura erdim.sifir borcla araba bile aldim.sen bu adamla oldugun muddetce belin dogrulmaz arkadasim
Yazı diline bak ya:)
Çok sempatiksin.
yasadıkların bana örnek olur cinsten.
Taşıran damla ne oldu yyada boşandıktan sonra hayat nasıl?

Bu adamdan bişey olmaz benim annemle babam 26 yıldır evli babam 26 yıldır borcun birini bitirmeden birini yapıyor. Emekli oldu hala da öyle

Kadinlar standartlarini niye bu kadar alcak tutuyor? Adam sorumsuz, ailesini batakligin icine götürüyor, birak karisinin altinlarini, kendi bebegin altinlarini bile yok ediyor, ....

Bunlar tabi önemli degil, eger bir erkek aldatmiyor, siddet kullanmiyorsa, hele arada bebege bakiyorsa, kadin bundan baska ne istiyebilir degilmi? :KK14:

Konu sahibine gelince, hep yalnis üstüne yalnis yapmis. Böyle durmadan is degistiren, sorumsuz bir insan ile niye evleniyorsun? Hadi evlendin diyelim, niye cocuk yapiyorsun? O bebege yazik degilmi? Bebek yapip ne bekliyordun? Adamin degismesimi? Sen degistiremedin, ailesi degistiremedi, bir minik bebekmi degistirecekti? :KK14:

Sana bosanmani tavsiye ederdim ama bunu zaten yapmazsin. En azindan bebegin icin restini cek. Adam artik ergenus olmadigini, hayat laylaylom olmadigini cok iyi bir sekilde ögrenmesi lazim!

Kadinlar standartlarini niye bu kadar alcak tutuyor? Adam sorumsuz, ailesini batakligin icine götürüyor, birak karisinin altinlarini, kendi bebegin altinlarini bile yok ediyor, ....

Bunlar tabi önemli degil, eger bir erkek aldatmiyor, siddet kullanmiyorsa, hele arada bebege bakiyorsa, kadin bundan baska ne istiyebilir degilmi? :KK14:

Konu sahibine gelince, hep yalnis üstüne yalnis yapmis. Böyle durmadan is degistiren, sorumsuz bir insan ile niye evleniyorsun? Hadi evlendin diyelim, niye cocuk yapiyorsun? O bebege yazik degilmi? Bebek yapip ne bekliyordun? Adamin degismesimi? Sen degistiremedin, ailesi degistiremedi, bir minik bebekmi degistirecekti? :KK14:

Sana bosanmani tavsiye ederdim ama bunu zaten yapmazsin. En azindan bebegin icin restini cek. Adam artik ergenus olmadigini, hayat laylaylom olmadigini cok iyi bir sekilde ögrenmesi lazim!
Canım benim zahmet etmişsin yorum yapmışsın, bi de geçmiş sayfaları okuyup öyle gaza gelirsen.. hayde hayde balım.

O kadar yaygın bi durum ki, herkes eşi, babası, abisi, dayısı ile örnekleyebilmiş sayfalarca.
Bi yerden sonra bi boşanmak konusu almış başını gitmiş. Fakat konu sahibesi, mesajında eşinin iş konuları haricinde iyi ve sadık bi eş olduğunu özellikle belirtmiş.
Konu sahibeciğim, her adam idarecilik yeteneğiyle doğmuyor işte, binlerce örnekle sabit. Ama patronluğa hevesli işte huy çıkmaz. Eğer normal şartlarda birbirinizi seviyorsanız, maddi konularda 'beceriksiz' oluşunu biraz müdahaleyle çözebilirsiniz. Yani oturun konuşun herkesin dediği gibi, ama 'düzelmesini' talep ederek değil. Konuşun ama, artık işlerle, dükkanla filan siz de ilgilenmek istediğinizi söyleyin. Her gun dükkana uğrayın, belli ki o beceremiyor, siz akıllı bi kadın olarak bi el atın. Çekip çevirmekte daha başarılı olursunuz. Bu dükkan olmaz başka iş olur filan ama bi şekilde müdahil kalın yani. Bi de böyle deneyin.

Esiniz mukemmel bi insan olabilir ancak cocugunun gelecegini hice sayan sorumsuz bi baba o. Ki bu benim gozumde onu kotu yapar.

Bi'de anlamadigim su var; tum yorumlari okudum cogu baba evinde boyleydim, simdi borc borc borc. Hatta kp borcu odeyen bile var. Bu evlilik degil adeta evlatlik almissiniz da yasi buyuk masrafi cok gibi...

Esleriniz sizi zerre onemsemedikce siz kiyamayip varinizi yogunuzu vermissiniz. Sonuc esler yine kiymis.

Bence bu tip insanlar evlenmemeli. Kizacaksiniz sonucta esiniz ama bu tip insanlari toplum asalak olarak adlandiriyo.
İse yaramadigi gibi sirf zarar.

Tercih sizin evli kalabilirsiniz ama ben cocuga uzuldum her seyi eksik olacak ve her sey zamaninda guzel oldugu icin buyudugunde icinde kocaman keskeleri olacak.

Adam evi gecindiremiyo, sorumluluklarini yerine getirmiyo, sirf kaprisinden maasli bi ise girmiyo, yalan soyluyo ama iyi bi insan di mi cunku aldatmiyo? Valla ben daldan dala atlayip hayalimdeki tum isleri denerken biri de sirtimi yaslayacak duvar olsa gozum gibi davranirim ona. Bisey olursa ona ne olur halim.
Allah yarciniz olsun ne diyim. Ama duzelmeyecek bu insanlar hepimizin cevresinde var ve duzelmiyolar.

Aynen öyle onun yaptığı hataların ceremesini ailecek çekiyoruz.üzerine bi de çevreye karşı hersey yolunda biz gayet iyi kazanıp geçiniyoruz imajı vermiyor mu çıldırıyorum.düşünün sırf çevresine hava atmak için bu sene kurban kesti.allah kabul etsin ayrı bi konu ama bunca sıkıntıdayken rabbim bu ibadeti ne kadar kabul eder tartışılır.
aynen anlattığın gibi bir babam var.Aslında çok iyidir ama ticareti beceremediğini asla kabul etmiyor sürekli batıyor boğazına kadar borç içindeler 67 yaşındalra hala bir evleri bile yok gün bulup gün yiyolar ve biz genç olup aklımız erdiğinde anneme çok kızdık niye boşanmadın diye ...böyle devam eder sadece siz değil oğlunuz da yıpranır .mesela abim 43 yaşında hala maaşının 4 de birir vergi borçlarına gidiyor .Babam artık kendi adına bişey yapamadığı için abimin imzasını kullandı.yarın öbürgün sizin oğlunuzda bu duruma gelir .Böyle olmaz yaşayan ve hala yaşamakta olan biri olarak konuşuyorum .aşk karın doyurmuyor,gurur ekmeğin üstüne sürülüp yenmiyor canım .

ayrıca bu dertlerden dolayı abim tansiyon hastası 26 lara filan çıkıyor bense 22 yaşımdan beri türlü çeşit kronik hastalıkla mücadele veriyorum.Neden biliyomusun annemin babama zaafı yüzünden..seni çok samimi buldum çok üzüldüm ..Normalde burası agresif bir bölüm olduğu için ve ben de kimseyle kavga etmek istemediğim için pek yorum yazmam b.d.v de.

Insanlar size fikir veriyr soru soru şoruyor sizin su tavriniza bakin
Ne oldu cocuk yapinca duzelmedimi duzelmesini beklemeniz hata kim size akil verdiyşe onun kapisini calin bak borc ustune borc yaptik deyin.

Buradaki fikir verenlerinede kovalamayin hanimefendi

Toplumda her 10 aileden 7si borç batağında

bence çoğu erkeğin mesleki becerisi düşük, eğitim kalitesi düşük

geri kalanlarda özenti kurbanı

markalı giyinme evinde 60 tane ayakkabı olmasın

her yıl kışın manto alma

çocuğunu markaya alıştırma

olmayan parayı harcamıyacaksın

birde bazıları gerçekten iyi kazandığı halde borç batağında
ayağını yorganına göre uzatmadıklarından birde şu şekide borçlu var diyorki benim mal varlığım var satsam beni kurtarır

yani toplumumuz hava atmayı seviyor özentide çok görmemişki baba evinde

maddiyata karşı aşırı sevgi var daha lüxü daha gösterişlisi

kadınların elinde son model yabancı marka tel modelleri

buzdolaplarının dolu olduğunu sanmıyorum

Siz ne kadar yumuşak davranırsanız eşiniz de o kadar salacak. Siz bir kere ayrılmak ve boşanmakla tehdit edin bakalım, sizi kaybetmemek adına girmem dediği işlere giriyor mu girmiyor mu? Evladına bakabilmek için tuvalet temizleyen insanlar var. O insanlar insan değil mi? Onlar diyemez mi ben bu işi mi yapıcam diye?
Bir de başkalarının yanında x lira kazanıyorum diye atıp tutarken onun yalanını neden ortaya çıkarmıyorsunuz? Nasıl bir insanın annesi oğlunun bu durumundan habersiz olur? Sizden önce de borçluymuş. Ailesi bu kadar mı bihaber durumdan? Durumdan onları haberdar etmek için ne bekliyorsunuz?
Çocuğunuza yaptığınız kötülüğün ise farkında mısınız bilmiyorum? Eğer kazara olmadıysa sorumsuzluk abidesi bir adama babalık sıfatını nasıl yakıştırdınız merak ediyorum. Yazık değil mi ona? Babası bir aile geçiminden habersiz, üstelik insanlara yalan söyleyen biri, üstelik kadının çalıştığı evde bereket olmaz diyen anlamsız fikirlere sahip biri, yakında babası bir de tefecilere bulaşırsa seyreyle o sabinin hayatını. Çok çok üzüldüm çocuğunuz için. Geri kalan herkes ise tercihlerini yaşıyor.

Bebegim bize sürpriz oldu üstelik hiç olmaması gereken bir zamanda.ilk 3 ay hamile depresyonuna girdim allahim al bunu benden diye aglaya aglaya yakardigimi biliyorum.saglikli düsünemiyormuşum resmen isyan etmişim, şimdi düşününce çok utanıyorum hissettiklerimden.

Daha önceki sayfalarda yazmıştım, ailesinin herseyden haberi var kv kb her ikisinin kurdugu ortak cümle; biz borcunu ödemekten bıktık düzelmez kızüm hep böyleydi bu oğlan.. valla bizde olsa verelim de işte bizim durumda malum..
Kimseden para falan istemiyorum halbuki sadece bu adamın bu yapısına çare arıyorum.bundan sonra degisecegini bir daha borçlanmayacağını bilsem gece gündüz çalışır kendim bile öderim borçları çok uç rakamlar degil.. ama nereye kadar? İste burda tıkanıyorum.

Insanlar size fikir veriyr soru soru şoruyor sizin su tavriniza bakin
Ne oldu cocuk yapinca duzelmedimi duzelmesini beklemeniz hata kim size akil verdiyşe onun kapisini calin bak borc ustune borc yaptik deyin.

Buradaki fikir verenlerinede kovalamayin hanimefendi

Arkadaşlar sakin. Daha önceki sayfalarda ben dedim bebek kazara olmadıysa o çocuğa yaptığınız haksızlığın farkında mısınız? diye. Ben de baya sert yazdım ama en azından kazara olma ihtimaline bir açık kapı bıraktım. Kadını direk durumu kurtarmak için bebek yapan acizlerden ilan etmek duruma bir şey katmıyor. Üzerine bir de sanki ona bebek yap kurtulursun diye akıl veren hayali insanlar kurmak.

12 sayfa olmuş merak etmeyin biri o bebeği neden yaptın demiştir. Konu sahibi de açıklamıştır zaten. Bunları okumuyoruz hadi, en azından azıcık daha tatlı sert yazsak da sorsak mesela o bebeği yaparken ne düşündün diye. Direk o bebeği durumu kurtarmak için yaptın di mi diye suçlamak yerine. Evet kazara oldu bu bebek diyenlere ben de çok inanmıyorum çoğu zaman. Takvim ya da geri çekilme yöntemini kullanıp da kazara oldu diyorlarmış gibi geliyor. Ama burda 3 ay bebeğini kabullenememiş depresyona girmiş bir anne var.

Arkadaşlar sakin. Daha önceki sayfalarda ben dedim bebek kazara olmadıysa o çocuğa yaptığınız haksızlığın farkında mısınız? diye. Ben de baya sert yazdım ama en azından kazara olma ihtimaline bir açık kapı bıraktım. Kadını direk durumu kurtarmak için bebek yapan acizlerden ilan etmek duruma bir şey katmıyor. Üzerine bir de sanki ona bebek yap kurtulursun diye akıl veren hayali insanlar kurmak.

12 sayfa olmuş merak etmeyin biri o bebeği neden yaptın demiştir. Konu sahibi de açıklamıştır zaten. Bunları okumuyoruz hadi, en azından azıcık daha tatlı sert yazsak da sorsak mesela o bebeği yaparken ne düşündün diye. Direk o bebeği durumu kurtarmak için yaptın di mi diye suçlamak yerine. Evet kazara oldu bu bebek diyenlere ben de çok inanmıyorum çoğu zaman. Takvim ya da geri çekilme yöntemini kullanıp da kazara oldu diyorlarmış gibi geliyor. Ama burda 3 ay bebeğini kabullenememiş depresyona girmiş bir anne var.

Dogruyu söylemek gerekirse, o hamilelik depresyonuna felan inanmiyorum, kazara felan oldugunuda inanmiyorum. Ben 1 yillik evliyim ve korunuyorum, niye ben kazara hamile kalmiyorum? Ve benim ile beraber birçok kadin?

Üstelik sorun sadece koruma bile degil "çalisan kadinin evinde bereket olmaz" diyen biri ile, sürekli borçlu olan, yalan dolan olan biri ile insan nasil cinsel iliski yasar? Niye hep bu tür zor evliliklerde hemen bebek oluyor? Bal gibi kocasini degistirmeye kalkti bebek ile ve olmadi. Burdaki tepkileri görüncede böyle yanit verdi sorulara.

Ha bu arada evet, daha yumusak tepki verebilirdim fakat artik bu konu konu gibi yüzlerce konu var bdv'de, ve hep olan çoçuklara oluyor. Kaç sefer diyorum, kötü evliliklere çoçuk yapmayin. O çoçuklara o kadar aciyorum ki. Erdogan 3 çoçuk yapin diyecek yerde, keske bir kampanya baslatsa ve insanlara bebegin bir kötü giden evliligin çaresi olmadigini gösteren bir kampanya olsa.. :KK12:

Eşiniz esnafsa borçlarının olması çok abes değil bence....
Benim ailemde de esnaflar var.
Para bir ay çok kazanılırsa diğer ay az kazanılır...
Bir iş gelir çok büyük olur, diğer şeyleri karşılar vs. vs..
Canınızı sıkmayın kredi kartlarını kapattırın derim ben..
Ve mutlaka siz de çalışın..

Konu sahibesi soyledi cocuk icin cevre yap deyince yaptim diye
Herkesin derdi kendine
Bana niye yukleniyorsunuz ki.
Ayrica konu sahibi kendine akil verenleri kovaladi gectigimiz sayfalarda gorebilirsin

Ben konuyu baya takip ettim ama görememişim keşke siz bana o mesajı gösterseydiniz.

Dogruyu söylemek gerekirse, o hamilelik depresyonuna felan inanmiyorum, kazara felan oldugunuda inanmiyorum. Ben 1 yillik evliyim ve korunuyorum, niye ben kazara hamile kalmiyorum? Ve benim ile beraber birçok kadin?

Üstelik sorun sadece koruma bile degil "çalisan kadinin evinde bereket olmaz" diyen biri ile, sürekli borçlu olan, yalan dolan olan biri ile insan nasil cinsel iliski yasar? Niye hep bu tür zor evliliklerde hemen bebek oluyor? Bal gibi kocasini degistirmeye kalkti bebek ile ve olmadi. Burdaki tepkileri görüncede böyle yanit verdi sorulara.

Ha bu arada evet, daha yumusak tepki verebilirdim fakat artik bu konu konu gibi yüzlerce konu var bdv'de, ve hep olan çoçuklara oluyor. Kaç sefer diyorum, kötü evliliklere çoçuk yapmayin. O çoçuklara o kadar aciyorum ki. Erdogan 3 çoçuk yapin diyecek yerde, keske bir kampanya baslatsa ve insanlara bebegin bir kötü giden evliligin çaresi olmadigini gösteren bir kampanya olsa.. :KK12:

Yapma kararsız. Dediğim gibi kazara hamile kaldım diyenlerin çoğuna ben de inanmıyorum ama ben korunuyorum ben nasıl hamile kalmadım demek ben de bilet alıyorum loto neden bana çıkmıyor ya da ben de araba kullanıyorum neden ben kaza yapmıyorum demek gibi bir şey. (Tam örnekleyemedim idare et :))

Bir sürü kadın aşkı için aldatmaya be dayağa katlanıyor, hayalperest olanına katlanan bana onların yanında çok da absürt gelmedi. Ben de kendisine dedim zaten sen tercih ettiğin hayatı yaşıyorsun ama bu hayatı çocuğuna layık görmemelisin diye.

O kampanyayı ben de sonuna kadar desteklerim. Bir bebeğin asla zamanı geldi ya da evliliği kurtarmak için yapılmaması gerektiğini düşünüyorum ama malesef bir çok insan bu yüzden yapıyor. Ben bile asla zamanı geldi diye yapmam diye düşünürken 31 yaşında biyolojik saatimin dürtmesiyle istemeye başladım sanırım. Zamanı geldi diye evlenmedim ama zamanı geçiyor diye çocuk yapacağım sanırım. Daha görmek istediğim onlarca ülke, yapmak istediğim bir sürü çılgınlık varken bebek olayına giricez seneye.

Back