• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

borç.. borç.. borç.. :(

Siz ne kadar yumuşak davranırsanız eşiniz de o kadar salacak. Siz bir kere ayrılmak ve boşanmakla tehdit edin bakalım, sizi kaybetmemek adına girmem dediği işlere giriyor mu girmiyor mu? Evladına bakabilmek için tuvalet temizleyen insanlar var. O insanlar insan değil mi? Onlar diyemez mi ben bu işi mi yapıcam diye?
Bir de başkalarının yanında x lira kazanıyorum diye atıp tutarken onun yalanını neden ortaya çıkarmıyorsunuz? Nasıl bir insanın annesi oğlunun bu durumundan habersiz olur? Sizden önce de borçluymuş. Ailesi bu kadar mı bihaber durumdan? Durumdan onları haberdar etmek için ne bekliyorsunuz?
Çocuğunuza yaptığınız kötülüğün ise farkında mısınız bilmiyorum? Eğer kazara olmadıysa sorumsuzluk abidesi bir adama babalık sıfatını nasıl yakıştırdınız merak ediyorum. Yazık değil mi ona? Babası bir aile geçiminden habersiz, üstelik insanlara yalan söyleyen biri, üstelik kadının çalıştığı evde bereket olmaz diyen anlamsız fikirlere sahip biri, yakında babası bir de tefecilere bulaşırsa seyreyle o sabinin hayatını. Çok çok üzüldüm çocuğunuz için. Geri kalan herkes ise tercihlerini yaşıyor.

Bebegim bize sürpriz oldu üstelik hiç olmaması gereken bir zamanda.ilk 3 ay hamile depresyonuna girdim allahim al bunu benden diye aglaya aglaya yakardigimi biliyorum.saglikli düsünemiyormuşum resmen isyan etmişim, şimdi düşününce çok utanıyorum hissettiklerimden.

Daha önceki sayfalarda yazmıştım, ailesinin herseyden haberi var kv kb her ikisinin kurdugu ortak cümle; biz borcunu ödemekten bıktık düzelmez kızüm hep böyleydi bu oğlan.. valla bizde olsa verelim de işte bizim durumda malum..
Kimseden para falan istemiyorum halbuki sadece bu adamın bu yapısına çare arıyorum.bundan sonra degisecegini bir daha borçlanmayacağını bilsem gece gündüz çalışır kendim bile öderim borçları çok uç rakamlar degil.. ama nereye kadar? İste burda tıkanıyorum.

Niye?
Yırtına yırtına kurdugum düzenimi bozup bebegimle beraber baba evine dönmek..
Onun olmadığı bi hayatı yaşamak zorunda kalnak, yabancılaşmak, uzaklaşmak.
Çocugumun babasından ayrı büyümesi..
Boşanma aşamasının yıpratıcı süreci..

Ben maalesef eşimi çok seviyorum en çokta bu korkutuyor beni.

Niye?
Yırtına yırtına kurdugum düzenimi bozup bebegimle beraber baba evine dönmek..
Onun olmadığı bi hayatı yaşamak zorunda kalnak, yabancılaşmak, uzaklaşmak.
Çocugumun babasından ayrı büyümesi..
Boşanma aşamasının yıpratıcı süreci..

Ben maalesef eşimi çok seviyorum en çokta bu korkutuyor beni.

O zaman çözüm belli. O da sizi seviyorsa, düzenli bir işe girecek. Ya da sizde işe gireceksiniz, borçları ödeyeceksiniz ve eşinizle birlikte dükkana dönüp orayı beraber işleteceksiniz.

Eğer ayrılamıyorsanız, yükü omzunuza almanız dışında çözüm yok, çünkü eşiniz sorumluluk sahibi bir adam değil ve değişeceğini sanmıyorum. Belki yıllar sonra.. O da lafta, pişmanım der geçer.

O zaman çözüm belli. O da sizi seviyorsa, düzenli bir işe girecek. Ya da sizde işe gireceksiniz, borçları ödeyeceksiniz ve eşinizle birlikte dükkana dönüp orayı beraber işleteceksiniz.

Eğer ayrılamıyorsanız, yükü omzunuza almanız dışında çözüm yok, çünkü eşiniz sorumluluk sahibi bir adam değil ve değişeceğini sanmıyorum. Belki yıllar sonra.. O da lafta, pişmanım der geçer.

Ayrıca borçları kapatırken her ay kenara biraz ayırmanız şart. Gerekirse daha uzun sürede ödeyin ama kendinize ayırın. Eşiniz asla bilmemeli birikim yaptığınızı ve eşiniz çaresizlikten ölse de asla çıkarıp vermemelisiniz. Onu alıştırmayın rahata. Çok rahat bırakmayın.

Bebegim bize sürpriz oldu üstelik hiç olmaması gereken bir zamanda.ilk 3 ay hamile depresyonuna girdim allahim al bunu benden diye aglaya aglaya yakardigimi biliyorum.saglikli düsünemiyormuşum resmen isyan etmişim, şimdi düşününce çok utanıyorum hissettiklerimden.

Daha önceki sayfalarda yazmıştım, ailesinin herseyden haberi var kv kb her ikisinin kurdugu ortak cümle; biz borcunu ödemekten bıktık düzelmez kızüm hep böyleydi bu oğlan.. valla bizde olsa verelim de işte bizim durumda malum..
Kimseden para falan istemiyorum halbuki sadece bu adamın bu yapısına çare arıyorum.bundan sonra degisecegini bir daha borçlanmayacağını bilsem gece gündüz çalışır kendim bile öderim borçları çok uç rakamlar degil.. ama nereye kadar? İste burda tıkanıyorum.

Şu anda düşünmeniz gereken sadece kendiniz değil. Siz belki ömrünüzün sonuna kadar aşkınız için bu adamın borçlarını ödemeye eyvallah diyebilirsiniz. Ama şu soruyu sorun kendinize: Çocuğum bu hayatı hakediyor mu? Çocuğum rol model olarak bu adamı hakediyor mu?
Eşiniz her şeyden önce hata yaptığını kabul etmeli. Psikolojik yardımla belki bu hayalperest iş batıran karakteri törpülenebilir. Başkasının yanında en azından asgari ücretle işe girse bu bile çabalaması demektir. Çabalayan çalışkan bir babadan utanılmaz ama hayatta hiç bir şey için mücadele etmeyen babadan utanılabilir.
Daha da acısı babasının bir kopyası olsa çocuğunuz bunun acısını kaldırabilir misiniz?

Siz bir annesiniz. Çocuğunuzun hayatı için de kararlar almanız gerekiyor. Kendi hayatınıza yaptığınız zulmü ona da layık görmeyin. En azından eşinizi düzgün bir yola sokmak için terketmekle tehdit edebilirsiniz. Ve o düzgün yola girmiyorsa gerçekten de terkedebilirsiniz. Çocuğunuz bundan daha iyisini hakediyor çünkü ve bir anne olarak ona en iyisini vermeyi istemeniz gerekiyor.

Sen üzme tatlı canını ben halledicem hepsini düşünme bunları diyor dalga geçer gibi.üzerine tek bi laf daha etsem olayı kavgaya çevirip konuyu değiştiriyor ama bu çözümünün olmadığı ortada.
Rahat bir adam demekki ... borc harc umrunda degil

İş tutmaz, sorumsuz bir adamla evlenip bir de çocuk yapmışsınız. Bile bile lades.
Bu adam böyle gelmiş, böyle gider. Ya bu deveyi güdeceksiniz, ya bu diyardan gideceksiniz. O borçlar artarak devam eder, eşiniz de değişmez, boşuna uğraşmayın. Ömür boyu bu şekilde yaşayamayacaksanız boşanın.

Köşeye sıkışınca birilerinin gelip köşeden kurtarmasını beklerler.
Kurtuldukları anda sıkışık günlerini unutur sil baştan borçlanmaya devam ederler.
Kendilerinde hata bulmazlar. Talihsizliktir, aldatılmışlardır, ekonomik krizdir.
Ah biraz sermayeleri olsa neler neler yapabilecek güçte ve kabiliyettedirler.
Dinleseniz inanır destek olmak istersiniz.
Batırdıkları sayısız sermaye hiç akıllarına gelmez.
Kontrolü ellerinden alamazsınız. Onlar doğru yapıyorlardır ama birşeyler hep ters gidiyordur.
Yakın çevremde benzer örnekler var canım. Ortak özellikleri anı kurtarma peşinde olmalıdır.
An kurtulduysa düşünecek başka birşey kalmamıştır. Alacaklılar beklesin ne olacak ki.

Son düzenleme:
Adam kendisiyle birlikte seni de bataklığa sürüklüyor yalnız başına bir sürü borç açmış:KK43:
Aynen öyle onun yaptığı hataların ceremesini ailecek çekiyoruz.üzerine bi de çevreye karşı hersey yolunda biz gayet iyi kazanıp geçiniyoruz imajı vermiyor mu çıldırıyorum.düşünün sırf çevresine hava atmak için bu sene kurban kesti.allah kabul etsin ayrı bi konu ama bunca sıkıntıdayken rabbim bu ibadeti ne kadar kabul eder tartışılır.

işiniz çok zor.ayrılın demiyorum ama bi süre baba evine dönseniz akıllanmazmı acaba.bu tip tanıdığım insanlar var.bir akrabamın babası adam 4 katlı evini sattı oğlunun borçlarını kapattı.şehir değiştirdi başka yerde dükkan açtı.adam ordada bi sürü borç yaptı işinin başında durmadı.sonuç aynı.birde bu tiplerin ağzı çok iyi laf yaparkandırmayı iyi bilir.bir süre ayrılık bence en iyisi

Ben sunu bilir sunu soylerim...
Insanlarin huyu kolay kolay degismez...
Cok cok cok uzuldum. En korktugum sey borctur cunku ...
Kk bile almam kesinlikle param cebimdeyse harcarim.cebimde yoksa harcamam..
Tek dilegim Allah yardimciniz olsun

işiniz çok zor.ayrılın demiyorum ama bi süre baba evine dönseniz akıllanmazmı acaba.bu tip tanıdığım insanlar var.bir akrabamın babası adam 4 katlı evini sattı oğlunun borçlarını kapattı.şehir değiştirdi başka yerde dükkan açtı.adam ordada bi sürü borç yaptı işinin başında durmadı.sonuç aynı.birde bu tiplerin ağzı çok iyi laf yaparkandırmayı iyi bilir.bir süre ayrılık bence en iyisi

Baba evine gitse de değişmez. Geri döndüğünde, ne olursa olsun geri döndü. Ne yaparsam yapayım beni bırakamaz diyecek. Erkeklerin aklı bizimki gibi çalışmıyor.

İşte konunun analizi bu ya ayrillmalıyım ya da geçim sorumluluğunu göğüslemeliyim.başka seçenek yok.

Ayrılın diyemem ama siz 10 iştede aynı anda çalışsanız gene borç yapar gene borç yapar bu adamın mizacı bu .. Siz kredi kartlarınızı elinden alın bir Şekil ailenizden alın o Borçları yatırın ( kart) ve limitlerini 1000 yada 500 tl ye düşürün yoksa sonunuz kötü ..

kocanızın karakterini biz buradan değiştiremeyiz.Aslında sizde biliyorsunuz değişmeyeceğini,ama çıkmazdasınız.

Kocanız para vermediğinizde sizi bir güzel susturuyor ,ama siz hala burda eşinizi savunup duruyorsunuz.Anladık seviyorsunuz,ama aşk karın doyurmuyor.Bence en acısı ,eşiniz size değer falan vermiyor.Siz ister karakteri deyin ,ister başka birşey...Kendi ailenize borcunu ödemeyen adama adam demem.
Eşinizin gözünü korkutup kartları kapatın( ama adam çıldırır,gerçek yüzünü görürsünüz)
Bir süre alın çocuğunuzu ,kendi ailenizin yanına gidin ve kartlarınızı ondan ALIN!!!
Sonra çalışıp ödeyin borcunuzu ,çünkü bu adam hiçbirzaman ödemez o borcu.

Borç bitince iptal edin kart falan almayın.Sonra barışırmısınız ,ayrılır mısınız bilmem

Baba evine gitse de değişmez. Geri döndüğünde, ne olursa olsun geri döndü. Ne yaparsam yapayım beni bırakamaz diyecek. Erkeklerin aklı bizimki gibi çalışmıyor.
yani ne bilim belki düzelir diye düşündüm ama dediğiniz gibi geri dönünce ne olacak oda meçhul.offf yakında bende açıcam bi konu herhalde benim durumumda bukadar kötü olmasada iç açıcı değil. of bu erkekler çok yıpratıyorlar insanı.

Kocaniz mukemmel biri degil. Nereden mi biliyorum? Kartlari elinden alin da gorun...

Back