• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

borç.. borç.. borç.. :(

baban olsa güvenme diye bir söz var iken siz niye iyidir diye sahipleniyorsunuz anlamadım :KK11:

sürekli harcamış durmuş, sence bunların hepsi işe mi gitti size mi gitti...
başka kadına gitmediği ne malum... hadi karı kız olmasın diyelim... arkadaşları yiyor yani bir şekilde sizden sakındaığını iş haricinde birileriyle yiyor yediriyor belli böyle bir eşi takibi nasıl bırakırsınız anlam veremedim suç biraz da siz de ne haltlar yediğini kontrol etmek yerine benim eşim aslında iyi deyip arkanıza yaslanıyorsunuz.. bana göre çok da suçsuz değilsiniz he elinizden geleni yaparsınız ama adam yine yapar tamam ama

evlilik ,aşk,nasıl iki kişilikse
evlilikte çekilen maddi manevi bütün sıkıntılarda
yine iki kişiliktir.
madem bu adam başka kadınlara yedirrmiyo bi baltaya sap olmak için çabalıyo,sizde eşinize destek olursunuz.
fakat adam hala işlerini yoluna koymaz o dükkanı açr,öbürünü batırısa
bu işe bir dur diyip...onu kendine getirecek yine sizsiniz
yok ben borç sevmem,alışık diilim demek olmaz
hangimiz evlenmeden önce bilirdik bunları?
çogumuz bilmiyorduk(faturalar-kira-alışveriş-giderler)
çogumuzun ailesi yansıtmazdı zaten olsa bile sıkıntıları.
ama bu hayat ikinizin.iyi kötü tüm kararlar sonuçlarıyla beraber İKİNİZİN

Hangi adam bir sürü iş batıran bir kadınla evli kalmak ister, ya da hangi adam kredi kartından ödeyemeyeceği alışverişleri yapan bir kadınlae evli olmak ister. Bu durumda ne yapar kontrolü eline alır, eşinin daha fazla iş batırmasını engeller, kredi kartlarını da elinden alır. Bu şartlarda nasıl bir evililik mutlu bir evlilik olur ki?
Adam en azından çabalasa, madem benim kafam ticarete basmıyor gireyim bir işe de en azından borçları kapatayım dese zaten konu sahibi ona bu konuda yoldaş olmak için dünden razı. Ama ben başkasının altında çalışamam şımarıklığı ile yan gelip toto büyüten bir insanla da hayat müşterek değildir bence.

Hangi adam bir sürü iş batıran bir kadınla evli kalmak ister, ya da hangi adam kredi kartından ödeyemeyeceği alışverişleri yapan bir kadınlae evli olmak ister. Bu durumda ne yapar kontrolü eline alır, eşinin daha fazla iş batırmasını engeller, kredi kartlarını da elinden alır. Bu şartlarda nasıl bir evililik mutlu bir evlilik olur ki?
Adam en azından çabalasa, madem benim kafam ticarete basmıyor gireyim bir işe de en azından borçları kapatayım dese zaten konu sahibi ona bu konuda yoldaş olmak için dünden razı. Ama ben başkasının altında çalışamam şımarıklığı ile yan gelip toto büyüten bir insanla da hayat müşterek değildir bence.
zaten bu durumda kadına baglı herşey düzeltebilirse ayvallah
işe güce girer kendini toplarsa sonuna kadar destek olmaya devam eder
ama hala diretirse tabikide böle adam çekilmez
o kunuda hemfikiriz
ben konu sahibinin şu tavrına takıldım
alışık değilim borca harca demesine...
evlilikte elbette inişler çıkışlar olur maddi anlamda.
ama adamta bi tık gelişme,bi ışık görüyorsa destek olsun.diyorum ok:KK66:

zaten bu durumda kadına baglı herşey düzeltebilirse ayvallah
işe güce girer kendini toplarsa sonuna kadar destek olmaya devam eder
ama hala diretirse tabikide böle adam çekilmez
o kunuda hemfikiriz
ben konu sahibinin şu tavrına takıldım
alışık değilim borca harca demesine...
evlilikte elbette inişler çıkışlar olur maddi anlamda.
ama adamta bi tık gelişme,bi ışık görüyorsa destek olsun.diyorum ok:KK66:

Konu sahibinin borçtan kastı komşudan alınan 100 lira ya da ne biliyim ev ya da araba kredisi değil ki. Açıkçası ailesinde ticaretle uğraşan biri olmayınca insanların borca alışkın olmaması çok doğal. Annesi-babası memur olup, eşi de memur olan ve ömrünün sonuna kadar borca alışık olmayan insanlar da var. Herkes evlenince birden borca alışmıyor ki. En azından 3-4 tane iş batınca olan ya da kredi kartlarından kazanıldığından daha fazla yapılan borca alışkın olmuyor. Umarım da artık türkiyede kimse kredi kartına yapılan kazancı geçen borçlara alışmaz. Yoksa daha çok insanın canı yanacak.

Konu sahibinin borçtan kastı komşudan alınan 100 lira ya da ne biliyim ev ya da araba kredisi değil ki. Açıkçası ailesinde ticaretle uğraşan biri olmayınca insanların borca alışkın olmaması çok doğal. Annesi-babası memur olup, eşi de memur olan ve ömrünün sonuna kadar borca alışık olmayan insanlar da var. Herkes evlenince birden borca alışmıyor ki. En azından 3-4 tane iş batınca olan ya da kredi kartlarından kazanıldığından daha fazla yapılan borca alışkın olmuyor. Umarım da artık türkiyede kimse kredi kartına yapılan kazancı geçen borçlara alışmaz. Yoksa daha çok insanın canı yanacak.
kredi kartı denen illete bir bulaşınca zaten kurtulmak ne mümkün.en güzeli kartsızlık diyorsun bu kezde bi alışveriş yapsan taksit gerekiyor.bankalar işini biliyor.tek kartım var ve sadece taksitler için kullanıyorum.en güzeli bu bence

Tabi emir altına girecek ,öbür türlü öğlen evde yemeğini yer ,çayınıda içer bol bol hizmet beklerler diğer maaşlı işlerde çalışanların canı yok mu hep bu kadınların erkeği yetiştirememesinden hep anne hatalı , hep rahatlık sonuda elin kızı çekiyor ömür boyu borç

eşimin bu deli özgüveni kayınvalimden kaynaklanıyor,
yazınıza sonuna kadar katılıyorum.
Eşimin bekarken bi iş batırdığından bahsetmiştim.
Kayınvalidem her sıkıştığından ordan burdan borç alıp eşimin eline tutuşturmuş, hiç onun kendi kendine bişeyler yapmasına, çareler bulmasına mahal vermemiş.her sıkıştığında girmiş annesinin eteklerinin altına.
Bi süre sonra annesi senin için şundan borç aldım, aram bozuldu falan diye eşimin psikolojisini allak bullak etmiş o dönem.
Şimdi eşim annesinin gösterdiği desteği benden bekliyor sanırım, o her sıkıştığında tamam şurdan alalım burdan bulalım dememi bekliyor.Yaptımda bunu.. ama borcumuz çok ödenmeyecek büyüklükte değil çok şükür.. sadece bu şekilde devam edersem içinden çıkılamaz bi hale gelicem.
zaten bunu farkettiğim için konu açtım fikir almak istedim.

öncelikle siz harcamaya başlayacaksınız. maalesefki erkekelre tutumlu kadın yaramıyor. bizzat denedim. parası var mı yok mu umrunuzda olmasın. harcayın. tabi önce ailenize olan borçları ödetin. biraz tutuşsun yok öyle rahatlık.

harcamaya başlamıştım, bunu da denedim..
Ama kendi kazdığım kuyuya kendim düştüm, daha çok ödenmeyen fatura daha çok biriken k.kartı borcu olarak döndü bana..
Eşim çalışmıyor demiyorum, deli gibi çalışıyor..
Sabah 6 da cıkıp akşam 10 da geliyor.
Ama ticari kararları yanlış, sermaye dağılımı yanlış..
Yoksa çalışmayan, çarçur eden, karıyla kızla, arkadaşlarıyla yiyen bi tip değil.
Zaten vicdanıma dokunan da bu.
hem kızıyorum hem de napsın çalışıyor yetiremiyor, kapasitesi bu deyip üzülüyorum durumuna.

Evet sevgili kardeşim bir adet parlak zeka olarak ben çocuk yapmadım elimden geldiğince korundum. Burada ilk inanmayan ben değilim ve siz de beni inandırmak zorunda olmadığınız gibi hakaret ve aşağılama içeren yorumlar yapmaya da hakkınız yok.
Ve evet eski eşimden sorumsuzluğundan dolayı ayrıldım, sorumsuz bir adamdı ve aynı sizin eşiniz gibi iş kurmuştu.Krediler çektim kredi kartım maaş kartımı bile eline verdim. Yeter ki dükkan iş yapsın kendi işimiz olsun diye. Ama adım enayi oldu işler yolunda gitmeyince.. Borçları da sırtıma yıktı boşandıktan sonra .. Hala peşindeyim sırtıma yıktığı borçları ondan tahsil etmek için icraya verdim. Alamadım henüz ama allahın her günü beddua ediyorum ona, korkmuyorum da bana döner diye, ben kul hakkı yemedim !
Allah evladınıza uzun ömür versin madem çalışıyorsunuz evladınızın tüm ihtiyaçlarını gideriyorsunuz daha da uzatmayın dicem ama bana yine sivri, parlak ??? zeka vs diceksiniz.
Neyse ben yaşamış biri olarak size fikren katkıda bulunmak istedim, ama siz sadece bir konuya takılmışsınız.
Ya bu tür tepkiler ile karşılaşıyorum ya da şu anda bdv de konu açan eşinden hakaret dayak her türlü aşağılama gördüğü halde boşanmayan hanım kızımıza " boşan düzelmez " dedim diye " sen evliliğini yürütemedin boşandın diye biz de mi boşanalım" şeklinde cevaplar alıyorum.

Ve evet boşandım bir yıla yakın zaman olacak ve ben çok mutluyum. Borçlarım bi şekilde kapandı ve üstüne para bile biriktirdim yalnız yaşadığım halde.
Boşanmak dünyanın sonu değil..

tavrımı mazur görün lütfen, başından beri bu çocuk mevzuusu konunun önüne geçti adeta.
Sanki ben bu borçlu hayata çocuk getirdim eleştirin beni diye konu açtım.
herkesin baş yargılama konusu yavruma döndü.

Ailem biraz muhafazakar, ayrılık konusunda annemden destek alıyorum ama babam "ne var aldattı mı sanki" mantığında bi adam.bu yüzden çabalamadan babaevine dönmek istemiyorum, henüz 3 yıllık bi evliliğim var, zamanla bu durumu kabullenir ve kendi işini yapmaktan vazgeçer belki hayalindeyim.

ben bu konuyu konuştuktan sonra eşimle kredi kartlarına elinden geldiğince ödeme yapmış,
k.kartına ödeme yapmak için kirayı verememiş ama "halledicem onu da halledicem yeter ki senin bu yüzünle bi daha karşılaştırmasın beni allah" dedi.bu da bi düzelme belirtisi değil midir? bi çabalama? tecrübeli olduğunuz için danışmak istiyorum.

tavrımı mazur görün lütfen, başından beri bu çocuk mevzuusu konunun önüne geçti adeta.

Ailem biraz muhafazakar, ayrılık konusunda annemden destek alıyorum ama babam "ne var aldattı mı sanki" mantığında bi adam.bu yüzden çabalamadan babaevine dönmek istemiyorum, henüz 3 yıllık bi evliliğim var, zamanla bu durumu kabullenir ve kendi işini yapmaktan vazgeçer belki hayalindeyim.

ben bu konuyu konuştuktan sonra eşimle kredi kartlarına elinden geldiğince ödeme yapmış,
k.kartına ödeme yapmak için kirayı verememiş ama "halledicem onu da halledicem yeter ki senin bu yüzünle bi daha karşılaştırmasın beni allah" dedi.bu da bi düzelme belirtisi değil midir? bi çabalama? tecrübeli olduğunuz için danışmak istiyorum.

Şu kısımda ne demek istediğini anlamadım. Mahcubiyetle söylediyse elbette iyi, hani Allah beni senin bu kızgın ve hayalkırıklığına uğramış halinle karşılaştırmasın, evliliğimiz bozulmasın tarzında söylediyse gelişme var demektir. O şekilde mi söyledi?

Bence onu takip edin takipte kalın
yaşı epeu var 35 yaşta sonra yeni iş zor

Canım rica ederim bende biraz alıngan zamanlarımdayım ama inanın çırpınıyorum böyle konular böyle kocalar görünce kimse benim gibi olmasın sıfırı tüketecek duruma gelmesin boşansın diye. Çünkü biri ya sorumluluk sahibidir ya değildir.
Evlat can parçası ya, kaza ile de olsa planlı da olsa bitanedir onlar. Allah bağışlasın diyorum yine.
Ya tabi ki ben boşandım diye herkes yuvasını yıkmasın, benim bir evladım yoktu o kadar da zor olmadı bi anne olsam daha zor olurdu ama ne zaman ki ailem, arkamda oldu - ki hiç bir zaman boşan demediler- ama ben boşanacağım dediğimde itirazda etmediler zaten evi ben geçindiriyordum bu iş daha kolay oldu, ha aslında haddi zatında boşanmak zor ama nispeten kolay oldu.
Babanız da sorumsuz bi adamın yola gelmeyeceğini anlaması lazım bence siz kararlı olursanız onlar da bir şey demezler. hayat sizin hayatınız.
Eşinizin son çabasına gelince, benzerlerini benim eşimde yapıyordu dükkan arada para da kazandırıyordu o zaman gözümü boyuyordu ama sonrasında acısı kat kat çıkıyordu. Mal alacam şero kredi çek, kirayı öder misin şero bak sana sıfır araba alacam, çok çektirdim sana ama hepsi evladımızın geleceği için - o zamanlar çocuk bende istemiştim ama beyimiz ben çalışayım evde oturmam ona zarar diye yanaşmadı hep erteledi sonrasında ben de o fikirden gittikçe uzaklaştım..

Neyse,karar sizin, bu ilişki sizin için iyice bitmeden de harekete geçmeyin. Benim artık onu sevmediğimi ve boşanmak için harekete geçmem gerektiğini anlamam 1,5 seneyi bulmuştu mesela..
İlişki örümcek ağı gibi bana göre nasıl ilmek ilmek dokunuyorsa ilmek ilmek çöze çöze bitiriliyor. Bende öyle. Pat diye koparamıyorum koparamadım da..

Şu kısımda ne demek istediğini anlamadım. Mahcubiyetle söylediyse elbette iyi, hani Allah beni senin bu kızgın ve hayalkırıklığına uğramış halinle karşılaştırmasın, evliliğimiz bozulmasın tarzında söylediyse gelişme var demektir. O şekilde mi söyledi?

evet mahçubiyet belirtisi olarak kurduğu bi cümleydi.
yani "ayrılık konusunda bu kadar kararlı ve keskin konuşman beni çok üzdü,
seni böyle mutsuz ettiğimin farkında bile değilim resmen kör olmuşum, görememişim.
bundan sonra herşey istediğin gibi olacak, yeterki bi daha seni böyle çekip gitmeye kararlı halde görmiyim" dedi.
sanki çaba sarfedecek gibi.

evet mahçubiyet belirtisi olarak kurduğu bi cümleydi.
yani "ayrılık konusunda bu kadar kararlı ve keskin konuşman beni çok üzdü,
seni böyle mutsuz ettiğimin farkında bile değilim resmen kör olmuşum, görememişim.
bundan sonra herşey istediğin gibi olacak, yeterki bi daha seni böyle çekip gitmeye kararlı halde görmiyim" dedi.
sanki çaba sarfedecek gibi.

Umarım öyle olur, kimse evliliği yıkılsın istemez çünkü. Ama lütfen tam anlamıyla güvenme ve bu şans verdiğin süreçte, lütfen üzerindeki borçları temizle. Ödet hepsini. Ve 5 lira bile olsa, koy kenara biriktir. Boşanmak zorunda kalırsan, bu borçlarla ve birikimsiz çok zorlanırsın.

Umarım öyle olur, kimse evliliği yıkılsın istemez çünkü. Ama lütfen tam anlamıyla güvenme ve bu şans verdiğin süreçte, lütfen üzerindeki borçları temizle. Ödet hepsini. Ve 5 lira bile olsa, koy kenara biriktir. Boşanmak zorunda kalırsan, bu borçlarla ve birikimsiz çok zorlanırsın.

Evet gizliden de olsa kenara para atmalısın konu sahibi.
Boşanma döneminde benim azda olsa birikimlerim işe yaramıştı..

Madem bir düzen oturtamıyor eşiniz o zaman işin başına siz geçin. herşeyin takibini isteyin . . her akşam eve belli bir miktar para bıraksın. . . yoksa bu borçlar daha çok katlanır

siz taviz verdikçe bu borçlar asla kapanmayacak bilesiniz.. biran evvel sizin üzerinizdeki borçları kapattırmaktan başlayın ki bebeğinizde var bu evliliğin sonu hiçde iyi görünmüyor...

sizin eşiniz gibi bir arkadaşımın eşi vardı iş yeri açar batırır sonra başka bir iş yeri açardı ta kii kurban bayramından öncesine kadar borçlar o kadar çoğalmış ki tefecilerden bile alınan borçlar varmış en son adam kendini astı. belki kendisi kurtuldu gitti peki ardında bıraktığı eşi ve çocukları perişan...

Allahım bütün bayanları böyle sorumsuz adamlardan korusun inş... dikkat edin kendinize ve bebeğinize...

Back