• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

borç.. borç.. borç.. :(

Baba evine gitse de değişmez. Geri döndüğünde, ne olursa olsun geri döndü. Ne yaparsam yapayım beni bırakamaz diyecek. Erkeklerin aklı bizimki gibi çalışmıyor.
yani ne bilim belki düzelir diye düşündüm ama dediğiniz gibi geri dönünce ne olacak oda meçhul.offf yakında bende açıcam bi konu herhalde benim durumumda bukadar kötü olmasada iç açıcı değil. of bu erkekler çok yıpratıyorlar insanı :KK43:

Kocaniz mukemmel biri degil. Nereden mi biliyorum? Kartlari elinden alin da gorun...

Kartları elinden alsamda çıldırmaz çünkü kartlarda limit falan kalmadı zaten.son kurusuna kadar dolu.eger kartları kapatırsam ödeme yapmak zorundayım fakat bu adamın gelirini ve evin kira vs düşünürsek kartlara ödemede yapamaz.ben iyice avukatlık olurum bu srfer bundan korkuyorum.

Bu arada şunu belirtmek isterim; gözünü korkutmak için çocugumuda alıp baba evine dönmem eger gidersem bi daha asla geri dönmem.bi kaç ay önce başka konulardan dolayı 1hafta kadar ayrı kaldık ve o konuda düzeldi çok şükür.. eger bi kere daha gidip dönrrsem iyice cılkı çıkar işin samimiyeti kalmaz.

sorun bir değil ki madalyonun bi de öbür yüzü var tabii ki.keşke tek problem maddiyat olsa.kıskançlığı bencilliği.. bu sabah gördüm daha giyme dedigi halde giydigim bi dar paça kot vardı.onu kesip öyle gitmiş işe.
Çileli baßım.

Siz ne kadar verici iseniz eşiniz de o kadar almaya, vermemeye alışmış bir insan.Sizin bu uç derecede anlayışınız yüzünden ipin ucu iyice kaçmış.Kartlarınızı bir an evvel kapattırın, üzerinize herhangi bir borç kalmasın.Yapabiliyorsanız da kendiniz ve çocuğunuz için gizli bir şekilde para biriktirin ama az ama çok atın kenara, üç yıldır bir şey de almıyorum diyorsunuz öyleyse biriktirin çocuğunuzu düşünün.Çok üzüldüm gerçekten durumunuza ama siz ona elde avuçta ne varsa vermeye devam ederseniz yapacağınızın en kötüsünü yaparsınız.Allah yardımcınız olsun.

Aynen öyle onun yaptığı hataların ceremesini ailecek çekiyoruz.üzerine bi de çevreye karşı hersey yolunda biz gayet iyi kazanıp geçiniyoruz imajı vermiyor mu çıldırıyorum.düşünün sırf çevresine hava atmak için bu sene kurban kesti.allah kabul etsin ayrı bi konu ama bunca sıkıntıdayken rabbim bu ibadeti ne kadar kabul eder tartışılır.

:KK57: ayranı yok içmeye tahtırevanla gider .......ya

pess maksat namı yürüsün yani bu adam kesinlikle çekilmez keşke çocuk yapmasaydınız

Uzun zamandır sadece okuyorum ama sizin konunuza kısmetmiş ilk mesajım, konu o kadar dokundu çünkü. Çünkü benim hikayemi anlatıyorsunuz, ama ben bu hikayede o sorumsuz babanın çocuğuyum. Öncelikle şunu söyleyeyim o adam kesinlikle düzelmez. Babam şu an 65 yaşında aynı tas aynı hamam. Senelerce kaç iş yaptı batırdı, kapımıza kaç kere icralar geldi ben sayısını unuttum, sizin de gidişatınız bu. Öyle bir bankadan çekip diğerine yatırmakla ev dönmüyor malesef. Bir noktada sistem çöküyor ama o adam karşınızda ne yapayım elimden gelen buydu diyip birinin gelip kendisini ordan çıkarmasını bekliyor.

Annem, memur maaşıyla hem beni okuttu hem evi döndürdü elinden geldiğince, boşanmadı evet büyük ihtimalle sizin de yapacağınız gibi evimi düzenimi bozmayayım, kızım babasız büyümesin dedi ama keşke, keşke boşansaydı. Boşansaydı da ben benim niye sadece bir ayakkabım var diye ağlamasaydım okula giderken, ya da babam bugün cebimde param yok gitme okula demeseydi. Bakın benim babam asgari ücretle çalışıp anca o kadar yapabilseydi bunlar hiç koymaz gururla söylerdim ama ben başkasının emrinde çalışmam diyip batacağı belli işlerle uğraşan, bir şekilde ödenir diyip kılını kıpırdatmayan, her ay elektriğin suyun ya da ikisinin ancak kesildikten sonra anca o da binbir lafla ödeyen bir adama artık saygı falan kalmıyor. Sizin çocuğunuzda da öyle olacak, babasıyla büyüsün diye düşündüğünüz çocuğunuz baba figürünün ne kadar hatalı bir insan olduğunu anlayacak yaşa geldiğinde -ki bu hiç öyle geç olmayacak emin olun- hayattaki en büyük hayal kırıklığını yaşayıp hiç kimseye güvenmeyecek. Şimdi bu söylediklerim size çok iddialı laflar gibi görünebilir ama isterse dünyanın en iyi insanı en iyi babası olsun -ki bu kadar laf ettiğim babam gerçekten iyi bir insandır, sorumsuz bir baba bir çocuğun başına gelebilecek en kötü şey.

Lütfen o adamdan boşanın ve çocuğunuzu doğru dürüst bir ortamda, az da olsa doğru dürüst bir bütçeyle büyütün. Kendinizi de çocuğunuzu da o bataktan kurtarın, emin olun ki siz bir şey yapmazsanız o batak sadece derinleşecek.

Uzun zamandır sadece okuyorum ama sizin konunuza kısmetmiş ilk mesajım, konu o kadar dokundu çünkü. Çünkü benim hikayemi anlatıyorsunuz, ama ben bu hikayede o sorumsuz babanın çocuğuyum. Öncelikle şunu söyleyeyim o adam kesinlikle düzelmez. Babam şu an 65 yaşında aynı tas aynı hamam. Senelerce kaç iş yaptı batırdı, kapımıza kaç kere icralar geldi ben sayısını unuttum, sizin de gidişatınız bu. Öyle bir bankadan çekip diğerine yatırmakla ev dönmüyor malesef. Bir noktada sistem çöküyor ama o adam karşınızda ne yapayım elimden gelen buydu diyip birinin gelip kendisini ordan çıkarmasını bekliyor.

Annem, memur maaşıyla hem beni okuttu hem evi döndürdü elinden geldiğince, boşanmadı evet büyük ihtimalle sizin de yapacağınız gibi evimi düzenimi bozmayayım, kızım babasız büyümesin dedi ama keşke, keşke boşansaydı. Boşansaydı da ben benim niye sadece bir ayakkabım var diye ağlamasaydım okula giderken, ya da babam bugün cebimde param yok gitme okula demeseydi. Bakın benim babam asgari ücretle çalışıp anca o kadar yapabilseydi bunlar hiç koymaz gururla söylerdim ama ben başkasının emrinde çalışmam diyip batacağı belli işlerle uğraşan, bir şekilde ödenir diyip kılını kıpırdatmayan, her ay elektriğin suyun ya da ikisinin ancak kesildikten sonra anca o da binbir lafla ödeyen bir adama artık saygı falan kalmıyor. Sizin çocuğunuzda da öyle olacak, babasıyla büyüsün diye düşündüğünüz çocuğunuz baba figürünün ne kadar hatalı bir insan olduğunu anlayacak yaşa geldiğinde -ki bu hiç öyle geç olmayacak emin olun- hayattaki en büyük hayal kırıklığını yaşayıp hiç kimseye güvenmeyecek. Şimdi bu söylediklerim size çok iddialı laflar gibi görünebilir ama isterse dünyanın en iyi insanı en iyi babası olsun -ki bu kadar laf ettiğim babam gerçekten iyi bir insandır, sorumsuz bir baba bir çocuğun başına gelebilecek en kötü şey.

Lütfen o adamdan boşanın ve çocuğunuzu doğru dürüst bir ortamda, az da olsa doğru dürüst bir bütçeyle büyütün. Kendinizi de çocuğunuzu da o bataktan kurtarın, emin olun ki siz bir şey yapmazsanız o batak sadece derinleşecek.

beni ağlattınız, gerçeklerle hiç bu kadar net yüzleşmemiştim.anlattıklarınızda geleceğimi, caresizliğimi gördüm.

beni ağlattınız, gerçeklerle hiç bu kadar net yüzleşmemiştim.anlattıklarınızda geleceğimi, caresizliğimi gördüm.

Halbuki okuduklarından sonra çaresizliğini değil, neler yapabileceğini düşünmen lazım. Senin ve çocuğun için geç kalınmış bir şey yok ki. Ne çaresizliğinden bahsediyorsun?

O kredi kartları mutlaka onun elinden almanız lazım keşke hiç vermeseydiniz hiç değilse kazancınızı onun eline vermeyiniz

Yazılanlardan sonra eşimle konuşup dükkanı sattırıp o parayla borçların tamamını kapattırmaya sonrasında da her ikimizinde bi işe girip çalışıp geçimimizi idame ettirmeye karar verdim.bu şartlarla eşimin ekmeģine yağ sürmüş olucam ama şuan için tek seçenek bu.bu karardan sonra yani varımı yoğumu sırf sıfır olmak için sağa sola yatırdıktan sonra hala aynı şeyleri yapmaya devam ederse o zaman bana tek seçenek kalıyor zaten..

Ilkokul mezunu 35 yaşında bi adam ne işine girer nerde nasıl çalışır kaç para maaş alır bilemiyorum ama en azından gelirimi giderimi bilirim.

Halbuki okuduklarından sonra çaresizliğini değil, neler yapabileceğini düşünmen lazım. Senin ve çocuğun için geç kalınmış bir şey yok ki. Ne çaresizliğinden bahsediyorsun?

Konunun başından beri samimi desteğin için çok teşekkür ederim.sağol.

Yanlız degilsn cnm benimkide is yahmadan bitirdi düğün takılarını çocuğun takılarını çeyiz paramı... hala da borçta kart borcu.. çılgin bi alısveriş manyağı ev ekon. Anlamıyor .. ailesyle oturuyoz .. hiç bi seymyok...sıkıstım kamdım... haa çlışmamı da istemiyor ... ahh ahhh elinle ettin gözünle ağla....

hic bir sekilde duzelmiyor hatta bizler kiyamiyoruz diyip daha cok verdikce sesimizi cikartmadikca oyle surekli ia degistiren adamdan hicbisey olmuyor maalesefki benimde senin gibi evlenirken hic borcum yoktu evlendikten sonra dunya kadar borc odedim ki hic biri benim yada bizim degildi(annesinin babbasinin kardesinin)sonra ne mi oldu?
besinci kez icra geldiginde bosandim tasiyamadim daha fazla
hakkinda hayirlisi canim insallah guzel bi iste sebat ederde akli basina gelir cunku oyle yasamak zor tecrubeyle sabit

Konunun başından beri samimi desteğin için çok teşekkür ederim.sağol.
Kiriciysam Özür dilerim. Sadece bu konularda sert davraniyorum. Bazen konu Sahibi kendisine çok acıyor, cok zayıf olduğunu düşünüyor, kendisine gelsin diye sert yaklasiyorum. Bazen senin gibi istese kendi ayakları üzerinde rahatlıkla durabilecek güçte kadinlarla karşılaşıp onlara kizdigim için sert yaklasiyorum. Bilmiyorum.

Daha iyisini hakettigine inandım ve kızdım belki de.

Benim ailemde de farklı sebeplerden olumsuz şeyler yaşandı. Gençlik çocukluk bir daha gelmiyor geri.
Isterim ki ailecek mutlu olun.
ama olmuyorsa, bir yerde bırakmak gerekiyor.

Yazılanlardan sonra eşimle konuşup dükkanı sattırıp o parayla borçların tamamını kapattırmaya sonrasında da her ikimizinde bi işe girip çalışıp geçimimizi idame ettirmeye karar verdim.bu şartlarla eşimin ekmeģine yağ sürmüş olucam ama şuan için tek seçenek bu.bu karardan sonra yani varımı yoğumu sırf sıfır olmak için sağa sola yatırdıktan sonra hala aynı şeyleri yapmaya devam ederse o zaman bana tek seçenek kalıyor zaten..

Ilkokul mezunu 35 yaşında bi adam ne işine girer nerde nasıl çalışır kaç para maaş alır bilemiyorum ama en azından gelirimi giderimi bilirim.
fabrikalara girebilir, hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama muhakkak vardır fabrika.. çok da düşük olmayan maaşlar veriyorlar. en azından eli ekmek tutar, ordan gelen parayı borca harca yatırır, sizinkiyle de geçinmeye çalışırsınız..

konuyu sadece ilk sayfada okudum diğer yazılanları okumaya vaktim yoktu kusura bakma.sizinle kısmen aynı şeyleri yaşıyoruz. bende daha önceki konularımda eşimin sebebi belli olmayan kredi kartı borçlarından bahsetmiştim. adama hiçbir açıklama yaptıramıyordum internet bankacılığından aç hesabına bakayım hayır diyordu bana karışma diyordu ben de eşimde memuruz ve ben evlilik borçları ile ev kirası öderkenn sevgili eşim aylık 200 liralık fatura ve araba taksidi ödiyor. eşimin kreid kartı borcu bir ara çok azalmıştı (1 milyarın altına düşmüştü) sonra ne oldu anlamadım bile 5-6 milyarı bulmuş... tabi açıklama yok. sizi o kadar iyi anlıyorum ki açıklamasız borç adamı deli ediyor bende dellendim bir ara kavgada ettim olmadı sonra resti çekti benim 2015 yılında ödeyeceğim borç kalmıyordu ev kirasını da eşime öde dedim ben araba alacağım dedim çocuğumun masrafıda bana ait gerisi senn dedim. başta sallamadı ama sonra inandı. gerçi benim bu siteye yazıklarımı okumuş ben buraya bu paraları ailesine harcıyorsa Allaha havale ediyorum hamileyim çocuğumun rızkını başkalarına yedirmesini Allah sorar demiştim. bilmiyorum şimdilik birçok değişiklik görüyorum. mesele bebek alışverişinde köyde oturan kv. gelip çalışmamasına rağmen 1 milyara yakın harcama yaptı gerisini eşim yaptı sonra ailesine borcum var demiş ve ailesi hayvanları satıp borcun ödeyecekmiş. vs.. ben yine ne olduğunu anlamaıyorum ama inşallah borcumuz ödenir ve bizde rahata ereriz. birde şu konu varki eşlerimiz böyle borcun içindeyken bize kaygısı düşüyor en çok buna üzülüyorum.sen çalış bence ama eşinin borcunu ödemek için değil rahat bir hayat yaşamak için çocuüun için bırak eşin kendi yağında kavrulsun haa birde ona maddi anlamada yardımcı olamayacağını da kesinlikle belli et. borcu sen yaptıysan ödemesi de sana düşer diyebilirsin.

Eşinin eğitimide yokmuş kesinlikle başkasının yanındada çalışmaz gibi zaten okumuyanların çoğu esnaf ve borçlu , ama artık esnaflık eskisi gibi değil , geçmişte çözümdü ama artık değil onlar artk kayıp edenler oluyor hemde varını yoğunu işin zor ya sana uyacak yada ayrılacaksın yada ömür boyu borç ,ödeyeceksin

Yanlız degilsn cnm benimkide is yahmadan bitirdi düğün takılarını çocuğun takılarını çeyiz paramı... hala da borçta kart borcu.. çılgin bi alısveriş manyağı ev ekon. Anlamıyor .. ailesyle oturuyoz .. hiç bi seymyok...sıkıstım kamdım... haa çlışmamı da istemiyor ... ahh ahhh elinle ettin gözünle ağla....

Bu durum evliliğini ve eşine karşı bakış açını değistirmiyor mu hiç? Rahatsız olmuyor musun bu durumdan ne biliyim düzeltmek için bisiler yapmayı düşünmüyo musun? Merak ediyorum.

Kiriciysam Özür dilerim. Sadece bu konularda sert davraniyorum. Bazen konu Sahibi kendisine çok acıyor, cok zayıf olduğunu düşünüyor, kendisine gelsin diye sert yaklasiyorum. Bazen senin gibi istese kendi ayakları üzerinde rahatlıkla durabilecek güçte kadinlarla karşılaşıp onlara kizdigim için sert yaklasiyorum. Bilmiyorum.

Daha iyisini hakettigine inandım ve kızdım belki de.

Benim ailemde de farklı sebeplerden olumsuz şeyler yaşandı. Gençlik çocukluk bir daha gelmiyor geri.
Isterim ki ailecek mutlu olun.
ama olmuyorsa, bir yerde bırakmak gerekiyor.

Dedim ya "samimiyet" diye..
Ne hissederek yazdığının farkındayım.lafa geldiğinde mangalda kül bırakmayan ben bunca sıkıntıyı nasıl göğüslüyorum sabrediyorum şaşırıyorum.eski ben olaydım yada çocugum olmasaydı daha farklı olurdu herhalde herşey.daha delikanlı kararlar alabilirdim ama şimdi evliliktende boşanmaktanda korkuyorum işte.

Back