Uzun zamandır sadece okuyorum ama sizin konunuza kısmetmiş ilk mesajım, konu o kadar dokundu çünkü. Çünkü benim hikayemi anlatıyorsunuz, ama ben bu hikayede o sorumsuz babanın çocuğuyum. Öncelikle şunu söyleyeyim o adam kesinlikle düzelmez. Babam şu an 65 yaşında aynı tas aynı hamam. Senelerce kaç iş yaptı batırdı, kapımıza kaç kere icralar geldi ben sayısını unuttum, sizin de gidişatınız bu. Öyle bir bankadan çekip diğerine yatırmakla ev dönmüyor malesef. Bir noktada sistem çöküyor ama o adam karşınızda ne yapayım elimden gelen buydu diyip birinin gelip kendisini ordan çıkarmasını bekliyor.
Annem, memur maaşıyla hem beni okuttu hem evi döndürdü elinden geldiğince, boşanmadı evet büyük ihtimalle sizin de yapacağınız gibi evimi düzenimi bozmayayım, kızım babasız büyümesin dedi ama keşke, keşke boşansaydı. Boşansaydı da ben benim niye sadece bir ayakkabım var diye ağlamasaydım okula giderken, ya da babam bugün cebimde param yok gitme okula demeseydi. Bakın benim babam asgari ücretle çalışıp anca o kadar yapabilseydi bunlar hiç koymaz gururla söylerdim ama ben başkasının emrinde çalışmam diyip batacağı belli işlerle uğraşan, bir şekilde ödenir diyip kılını kıpırdatmayan, her ay elektriğin suyun ya da ikisinin ancak kesildikten sonra anca o da binbir lafla ödeyen bir adama artık saygı falan kalmıyor. Sizin çocuğunuzda da öyle olacak, babasıyla büyüsün diye düşündüğünüz çocuğunuz baba figürünün ne kadar hatalı bir insan olduğunu anlayacak yaşa geldiğinde -ki bu hiç öyle geç olmayacak emin olun- hayattaki en büyük hayal kırıklığını yaşayıp hiç kimseye güvenmeyecek. Şimdi bu söylediklerim size çok iddialı laflar gibi görünebilir ama isterse dünyanın en iyi insanı en iyi babası olsun -ki bu kadar laf ettiğim babam gerçekten iyi bir insandır, sorumsuz bir baba bir çocuğun başına gelebilecek en kötü şey.
Lütfen o adamdan boşanın ve çocuğunuzu doğru dürüst bir ortamda, az da olsa doğru dürüst bir bütçeyle büyütün. Kendinizi de çocuğunuzu da o bataktan kurtarın, emin olun ki siz bir şey yapmazsanız o batak sadece derinleşecek.