• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

borç.. borç.. borç.. :(

Bi cözüm fikrin var mı? :KK43:
Evde soğan ekmek yiyecek kapatacaksınız.
Bir daha da kullanmayacaksınız.
Kim gör müş ki
Bankanın parasının birinin cebinde kaldığını.
Kabul edin bazı insanların, kredi kartını verimli kullanacak kapasitesi yok.
Maden yok kullanmayın.

Bence eşinin aklına gir dükkanı satıp bütün borçlarımızı kapatalım sende düze çıkana kadar biyere işe gir sonra tekrar dükkan açarızs borçlar bitince falan diye kanına giremez misin yoksa işin sonu baya kötü geçiçi bi süre başkası yanında çalışacaksın falan desen belki ikna olur

Okulu bitirip işe başladığımda eşimin kara listede olan kart borçlarını ödemek için 5000 tl kredi çekmem ile başlayan süreç şu an üstüme 35000 tl borç olarak geri döndü. Eşim askere gitti geldi, artık elin işinde işçi gibi çalışamam iş kurayım dedi. Kursun ama hangi sermaye ile.. maaş almama 4 gün var elimizde ise 4 tl.
Maaş aldığımda zaten ancak eksi de olan hesapları sıfırlayabileceğiz borç işi beni de çok düşündürüyor bugün eşime ben artık alışverişe gitmek gezmek istiyorum diye ağladım
3 senedir maaşımı 1000 tl kadar eksik alıyorum. .. :KK43:
Aslında durumlarımız benzer sayılır ama senin eşin en azından sorumlulugunun farkında.varolan borçlarını kapatmaya çalışıyor.
Peki evliliginizin sonundan korkmuyor musunuz? Bu konular sizde problem yaratmiyor mu? Ben mi cok abartiyorum acaba bu konuyu.

Biz de esnafiz. Borcumuz dag gibi. Onceleri parca parca krediler cekilmistik.ayri ayri hepsini odemeye calisiyorduk.birini bitirdik derken hop baska kredi cekmek zorunda kaliyorduk. Ben de ailemden hic borc harc gormedim. Benim de sadece kredi kartim vardi onun da limiti komik birrakamdi. Biz careyi yuklu bir kredi cekip tek bir yere borclanarak bulduk. Oyle bir imkaniniz varsa butun borclarinizi kapatin. Tek bir bankadan kredi cekin. Uzun vadede sik bogaz etmeyecek sekilde odeyin. Son 1 senedir bu sekilde baya rahatladik biz. Ama en onemlisi asla borcu geciktirmeyin. Faizler akil alir gibi degil. Elinize para gectikce borclari kapatin.yeni maceralara atilmayin.baska yolu yok malesef
Bunu da yaptık minilis, borçlarımızı sıfırladık sayılır diyoduk hatta.o dönem ben de calisiyordum.tek bi yere borcumuz vardi sonra isten çıktım ve yine yerlerde sürünmeye başlamışız.eşim kadının çalıştıgı evde bereket olmaz deyip benim maasima laf söyleyen adamdı.bi kerede demedi ki çabaların icin sagol hayatım.

Bunu da yaptık minilis, borçlarımızı sıfırladık sayılır diyoduk hatta.o dönem ben de calisiyordum.tek bi yere borcumuz vardi sonra isten çıktım ve yine yerlerde sürünmeye başlamışız.eşim kadının çalıştıgı evde bereket olmaz deyip benim maasima laf söyleyen adamdı.bi kerede demedi ki çabaların icin sagol hayatım.
O nasil lafmis oyle.cok sasirdim gercekten. Otursun odesin borclarini o zaman. Ne sacma sey

Peki sence bunca çabamdan sonra hala bu haldeysem daha fazla kendimden ödün vermelimiyim? Dükkanı düğünde takılan altınlarla devralmıştı.simdi o parayı borclara yatırıp tamamen ortada mı kalayım?
Zaten rahata alismis bu adami bi de calisip yardim ederek daha mi cok rahat ettireyim?
Bilmiyorum kafam çok karışık ama eşim aynen başta yazdığın gibi bi esnaf maalesef çok haklısın.
Yok yok dur tatlim, sen calisip borcu ode demedim. Oyle anlama sakin.
Simdi sen maasli-sigortali bir ise girsen, hani bankalar kredi vs vermek icin bunlara bakiyorlar ya, dayanak olur dedim. Evin masraflarini, kendi masrafini, cocugunun ihtiyaclarini cikarirsin. Eşin de dükkan üzerinden şu saplandığınız borcu temizlemeye uğraşır. Edeceğin kadar yardım etmişsin zaten.
Esin de cok israrciysa esnaflikta, ya bu borcu bankaya sabit aylık bir ödemeyle borclanip temizleyecek, ya da dukkani devredip, borclari kapatacak.
İşe girip kendine sermaye yapıp atılacak ticaret işine.
Çünkü bir yerden temizliğe başlamak lazım bu batakta debelendikçe boğulursunuz. Tamam belli eşin ticareti becerememiş, ama denerken borç yapmış. Pavyonda, barda kumarda yememiş sizin rızkınızı.
Bankalar mutlaka o borcu tahsil edecekler. Ya dükkana ya eve hacize gelecekler böyle devam ederse. Takla attırmak çözüm değil, bir yerde tıkanacak malesef. Allah korusun böyle birşey olursa elinizdeki işten de olacaksınız.
Dediğim gibi, tek sorununuz buysa eğer sabret. Baktın hala oluru yok, o zaman kendini ve çocuğunu kurtarırsın canım benim.

Scrollock , şu mesajındna sonra diyecek birşey bulamadım canım. Önceki mesajımı silmeye yetkim olsa inan silerdim.
Karar senin.
Bu adamdan cacık olmaz .

E
Bizim biraz karışık ama en kısa haliyle şöyle. Evlenince bütün eşyaları kendimiz aldık,taksitlendirdik. 13bin kredi çekmiştik düğün için, mutfak tadilatı için vs.Kredi kartı da vardı balayına da onla gittik:KK43: Yani hem 1000TL taksit hem kredi hem de kredi kartları ödüyorduk. 2 yılda bitecekti hesaba göre ama bitmedi, ben doğumdan sonra işten ayrıldım. O dönem eşim çoğunu aksatmış,üzülürüm diye bana söylememiş, faiz üstüne faiz binmiş,avukatlık olmuş. Hala da söylemezdi ama Allah yardım etti de çıktı ortaya. Benim ona kızdığım, borç bizim borcumuz, baştan söyleseydi bebeği ertelerdik bişeyler yapardık.Mayısta döndüm eski işime yine. Maaşlar ödemeler hep bende, kendi getirip bana veriyor. Çok fazla pişmanlık yaşadı,ders aldı. İnş. tekrar olmaz. Dükkan borçlarınızı karşılıyorsa bence o şekilde teşfik edin. Sıfırdan başlamak daha iyi, biz eksiden başladık hala da sıfıra çıkamadık ama çok şükür sabit bir maaşımız var. Dükkan sahibi olmak risk bence,biz beceremezdik herhalde.Eşinin mezuniyeti nedir? Muhakkak ona uygun işler vardır
Esim ilkokul mezunu o yüzden esnaflıktan başka bi seçenegide yok sayılır aslında.eşinız bi defaya mahsus bi hata yapmış toparlar önünüze bakarsınız ama benim esimin karakteri oldu bu borclanma durumu artik :( bebeginiz kac aylikken calismaya basladiniz bebeginize kim bakti?

7 bin karta, aileye bilmem kaç bin, toptanciya bilmem kaç bin..

Bu kadar para durduk yerde uçmaz ya..

Bence daha bi derin araştırın de derim, bu öyle arada kaynayıp gidecek bi miktar değil..

Scrollock , şu mesajındna sonra diyecek birşey bulamadım canım. Önceki mesajımı silmeye yetkim olsa inan silerdim.
Karar senin.
Bu adamdan cacık olmaz .

Bu adamdan da bu evlilikten de cacık olmaz ama boşanmaktan ölesiye korkuyorum :(

Siz ne kadar yumuşak davranırsanız eşiniz de o kadar salacak. Siz bir kere ayrılmak ve boşanmakla tehdit edin bakalım, sizi kaybetmemek adına girmem dediği işlere giriyor mu girmiyor mu? Evladına bakabilmek için tuvalet temizleyen insanlar var. O insanlar insan değil mi? Onlar diyemez mi ben bu işi mi yapıcam diye?
Bir de başkalarının yanında x lira kazanıyorum diye atıp tutarken onun yalanını neden ortaya çıkarmıyorsunuz? Nasıl bir insanın annesi oğlunun bu durumundan habersiz olur? Sizden önce de borçluymuş. Ailesi bu kadar mı bihaber durumdan? Durumdan onları haberdar etmek için ne bekliyorsunuz?
Çocuğunuza yaptığınız kötülüğün ise farkında mısınız bilmiyorum? Eğer kazara olmadıysa sorumsuzluk abidesi bir adama babalık sıfatını nasıl yakıştırdınız merak ediyorum. Yazık değil mi ona? Babası bir aile geçiminden habersiz, üstelik insanlara yalan söyleyen biri, üstelik kadının çalıştığı evde bereket olmaz diyen anlamsız fikirlere sahip biri, yakında babası bir de tefecilere bulaşırsa seyreyle o sabinin hayatını. Çok çok üzüldüm çocuğunuz için. Geri kalan herkes ise tercihlerini yaşıyor.

Eşiniz patron olmak istiyor, ama ne paradan ne patronluktan anlıyor. Böyle giderse bu işin sonu kötü. Bir de yavrunuz var, ona nasıl bakacaksınız?
En kısa zamanda oturup kararlı bir konuşma yapmalısınız. Maddi hesapları, gelir ve giderleri kendi kontrolünüze almalısınız. İster kendi işinizde isterse başka bir yerde çalışsın, paranın tümünü siz kontrol edin. 1-2 sene böyle olacak, deneyelim deyin, yoksa ben yokum bu evlilikte deyin. Seni çok sevmeme rağmen çocuğumun güvenli geleceği için ayrılırım senden deyin. Ne bileyim ikna edin onu bir şekilde.Borç gerçekten kötüdür, ne yuvalar yıkılıyor ne canlar gidiyor.Şimdi önünü kesmek gerek.

Kocan sürekli iş batırıp iş peşinde koşan sürekli şöyle zengin olcam böyle zengin olcam diyen tiplere benziyor.
Bi erkeğin eşinin kartını kullanması, onun parasını kullanması çok yanlış bana göre. İyiliğe bakarsan herkes iyi.

Benim babam böyle.. sürekli batırıp yeniden iş kurar. İşi kurmadan önce aylarca bu işin yüzde yüz zenginlik getireceğini söyler. 50 yaşında ve hala aynı şekilde hayallerin peşinde.

Serbest meslek öldü artık zaten meslekte değil çoğunluk borç batağında iş yaptıklarını sanıyorlar
kapatmadığı sürece borçtam ayıkmıyacaksın birikintilerinden bir ,bir bitecek alde avuçta ne varsa , direk kapatsın o dükkanı ne seni nede kendi kandırsın

serbest sahibi erkekle asla evlenmemek gerek
kaynımda bıkmıştı elektrikten ,elemanların ssk'dan elinde kalakal a 1500 kalıyordı ne zaman onlara gitsen dolap boş , tuvalette kağıt olmaz ,sabun olmaz hep olmazlar devir etti şimdi memur kurtuldu darısı eşine

Evet ben de düzelmeyeceğinin farkındayım bu yüzden boşanma konusunda şüphelerim var ama boßanma fikri beni çok ürkütüyor işte.

Pes etme !
Konuşmak çözüm olmadığı gibi boşanmakta değil bebiş var sonuçta onu ömürboyu etkileyecek babası
Önce borç aldığı kişileri kes
Kredi kartını taksite bağlat bankayla konuş
Ailesiyle konuş
Sigorta'nı yaptırmasını iste
Ve gözünü korkut

Back