- 19 Haziran 2014
- 1.082
- 953
- 208
- Konu Sahibi scrolllock
-
Evde soğan ekmek yiyecek kapatacaksınız.Bi cözüm fikrin var mı?
Aslında durumlarımız benzer sayılır ama senin eşin en azından sorumlulugunun farkında.varolan borçlarını kapatmaya çalışıyor.Okulu bitirip işe başladığımda eşimin kara listede olan kart borçlarını ödemek için 5000 tl kredi çekmem ile başlayan süreç şu an üstüme 35000 tl borç olarak geri döndü. Eşim askere gitti geldi, artık elin işinde işçi gibi çalışamam iş kurayım dedi. Kursun ama hangi sermaye ile.. maaş almama 4 gün var elimizde ise 4 tl.
Maaş aldığımda zaten ancak eksi de olan hesapları sıfırlayabileceğiz borç işi beni de çok düşündürüyor bugün eşime ben artık alışverişe gitmek gezmek istiyorum diye ağladım
3 senedir maaşımı 1000 tl kadar eksik alıyorum. ..
Bunu da yaptık minilis, borçlarımızı sıfırladık sayılır diyoduk hatta.o dönem ben de calisiyordum.tek bi yere borcumuz vardi sonra isten çıktım ve yine yerlerde sürünmeye başlamışız.eşim kadının çalıştıgı evde bereket olmaz deyip benim maasima laf söyleyen adamdı.bi kerede demedi ki çabaların icin sagol hayatım.Biz de esnafiz. Borcumuz dag gibi. Onceleri parca parca krediler cekilmistik.ayri ayri hepsini odemeye calisiyorduk.birini bitirdik derken hop baska kredi cekmek zorunda kaliyorduk. Ben de ailemden hic borc harc gormedim. Benim de sadece kredi kartim vardi onun da limiti komik birrakamdi. Biz careyi yuklu bir kredi cekip tek bir yere borclanarak bulduk. Oyle bir imkaniniz varsa butun borclarinizi kapatin. Tek bir bankadan kredi cekin. Uzun vadede sik bogaz etmeyecek sekilde odeyin. Son 1 senedir bu sekilde baya rahatladik biz. Ama en onemlisi asla borcu geciktirmeyin. Faizler akil alir gibi degil. Elinize para gectikce borclari kapatin.yeni maceralara atilmayin.baska yolu yok malesef
O nasil lafmis oyle.cok sasirdim gercekten. Otursun odesin borclarini o zaman. Ne sacma seyBunu da yaptık minilis, borçlarımızı sıfırladık sayılır diyoduk hatta.o dönem ben de calisiyordum.tek bi yere borcumuz vardi sonra isten çıktım ve yine yerlerde sürünmeye başlamışız.eşim kadının çalıştıgı evde bereket olmaz deyip benim maasima laf söyleyen adamdı.bi kerede demedi ki çabaların icin sagol hayatım.
Yok yok dur tatlim, sen calisip borcu ode demedim. Oyle anlama sakin.Peki sence bunca çabamdan sonra hala bu haldeysem daha fazla kendimden ödün vermelimiyim? Dükkanı düğünde takılan altınlarla devralmıştı.simdi o parayı borclara yatırıp tamamen ortada mı kalayım?
Zaten rahata alismis bu adami bi de calisip yardim ederek daha mi cok rahat ettireyim?
Bilmiyorum kafam çok karışık ama eşim aynen başta yazdığın gibi bi esnaf maalesef çok haklısın.
Scrollock , şu mesajındna sonra diyecek birşey bulamadım canım. Önceki mesajımı silmeye yetkim olsa inan silerdim.Bunu da yaptık minilis, borçlarımızı sıfırladık sayılır diyoduk hatta.o dönem ben de calisiyordum.tek bi yere borcumuz vardi sonra isten çıktım ve yine yerlerde sürünmeye başlamışız.eşim kadının çalıştıgı evde bereket olmaz deyip benim maasima laf söyleyen adamdı.bi kerede demedi ki çabaların icin sagol hayatım.
Esim ilkokul mezunu o yüzden esnaflıktan başka bi seçenegide yok sayılır aslında.eşinız bi defaya mahsus bi hata yapmış toparlar önünüze bakarsınız ama benim esimin karakteri oldu bu borclanma durumu artikBizim biraz karışık ama en kısa haliyle şöyle. Evlenince bütün eşyaları kendimiz aldık,taksitlendirdik. 13bin kredi çekmiştik düğün için, mutfak tadilatı için vs.Kredi kartı da vardı balayına da onla gittikYani hem 1000TL taksit hem kredi hem de kredi kartları ödüyorduk. 2 yılda bitecekti hesaba göre ama bitmedi, ben doğumdan sonra işten ayrıldım. O dönem eşim çoğunu aksatmış,üzülürüm diye bana söylememiş, faiz üstüne faiz binmiş,avukatlık olmuş. Hala da söylemezdi ama Allah yardım etti de çıktı ortaya. Benim ona kızdığım, borç bizim borcumuz, baştan söyleseydi bebeği ertelerdik bişeyler yapardık.Mayısta döndüm eski işime yine. Maaşlar ödemeler hep bende, kendi getirip bana veriyor. Çok fazla pişmanlık yaşadı,ders aldı. İnş. tekrar olmaz. Dükkan borçlarınızı karşılıyorsa bence o şekilde teşfik edin. Sıfırdan başlamak daha iyi, biz eksiden başladık hala da sıfıra çıkamadık ama çok şükür sabit bir maaşımız var. Dükkan sahibi olmak risk bence,biz beceremezdik herhalde.Eşinin mezuniyeti nedir? Muhakkak ona uygun işler vardır
Scrollock , şu mesajındna sonra diyecek birşey bulamadım canım. Önceki mesajımı silmeye yetkim olsa inan silerdim.
Karar senin.
Bu adamdan cacık olmaz .
Bunu da yaptık minilis, borçlarımızı sıfırladık sayılır diyoduk hatta.o dönem ben de calisiyordum.tek bi yere borcumuz vardi sonra isten çıktım ve yine yerlerde sürünmeye başlamışız.eşim kadının çalıştıgı evde bereket olmaz deyip benim maasima laf söyleyen adamdı.bi kerede demedi ki çabaların icin sagol hayatım.
Niye?Bu adamdan da bu evlilikten de cacık olmaz ama boşanmaktan ölesiye korkuyorum
Evet ben de düzelmeyeceğinin farkındayım bu yüzden boşanma konusunda şüphelerim var ama boßanma fikri beni çok ürkütüyor işte.Kırmak istemem ama bu huy böyle gidecek hep gidecek düzelme bekleme.Çok yakın akrabamdan biliyorum.
Evet ben de düzelmeyeceğinin farkındayım bu yüzden boşanma konusunda şüphelerim var ama boßanma fikri beni çok ürkütüyor işte.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?