- Konu Sahibi scrolllock
-
Sorumsuz eşlerden nefret ediyorum ya. Maaşlı işe girmek iş kurup da batırmaktan, eşini çocuğunu mağdur etmekten daha şerefli değil mi? Bütün maddi konuları siz yönetin bence, bizde bu şekilde şuanda. Dükkanı satsanız borçları karşılamaz mı peki?
Peki sence bunca çabamdan sonra hala bu haldeysem daha fazla kendimden ödün vermelimiyim? Dükkanı düğünde takılan altınlarla devralmıştı.simdi o parayı borclara yatırıp tamamen ortada mı kalayım?Ov ov ov.
Canım annen hakli bir yandan.
Ama bu bataktan cikamazsiniz boyle giderse.
Esnaf kefalet, ticari kredi, kosgeb destegi, elden borc bir sekilde bu kartlari kapatmali, butun borclari tek bir yerde toplayip odemeye yogunlasmaniz cok daha iyi olur.
Simdi esnaflikta bu isler boyle yurur. Yalniz dukkan acip batiranlarda genel sıkıntı su;
Gece kasayi kapattiginda orada 1000 tl varsa hepsi benim saniyorlar. Kar marji ne kadarsa, o kadar parayi ayirip gerisini sermaye olarak degerlendirmek gerekli. Toptanci borcu, dukkan giderleri vs gibi.
Bence su an en mantikli olani esinin o dukkani devretmesi. Devirden alacagi parayla borclarini kapatsin.
Bir muddet toparlanana kadar maasli iste calismaya ikna edersen ne ala.
Inan farazi konusmuyorum, koskoca bir sirketin bile ayni mantik yuzunden battigina sahit oldum cunku.
En azindan su sıkıntılı donemi atlatmak icin ise girebilirsin. En azindan senin bir isin olursa kredi veya kefalet islemlerinde bir dayanaginiz olur canim.
Allah yardimciniz olsun.
Aynen dedigin gibi arkadaşım adamın karakteri bu.zaten bu bi karakter meselesi oldugu icin çözümüm yok.bugün kü olaya bi çözüm bulsam bi daha ki olayda yine aynı sorunlar.he söyle bi sorun olur; bi is yapar batar vs. Bi defaya mahsus oldugu icin Olsun genciz calisir öderiz derim elimden geleni yaparım.ama bu bambaska bi olay.Siz ne kadar çırpınırsanız çırpının eşiniz huy edinmiş borç yapmayı ve borç içinde yaşamayı. Siz tasarruf etseniz bile o yine borç yapacak sanırım. Oturup enine boyuna konuşmanız lazım.
Aynen dedigin gibi arkadaşım adamın karakteri bu.zaten bu bi karakter meselesi oldugu icin çözümüm yok.bugün kü olaya bi çözüm bulsam bi daha ki olayda yine aynı sorunlar.he söyle bi sorun olur; bi is yapar batar vs. Bi defaya mahsus oldugu icin Olsun genciz calisir öderiz derim elimden geleni yaparım.ama bu bambaska bi olay.
Bosanmaktan başka bi çarem yok galiba
tamamen katılıyorum.Senin üzerine olan kredi kartlarının tamamını kapatacaksın. Bu sayede kullanamayacak. Kart kapandığında içeride kalan borcu, taksit taksit ödeyeceksiniz bankaya.
İlk fırsatta ailenden aldığın borçları ödeteceksin.
Altınlar gitmiş unut onu artık.
Ve artık üzerine başına bir şeyler almaya başlayacaksın. Eline liste verip bunlar ihtiyaçlar akşama alınacak diyeceksin. Sen hoş gördükçe bu rahata alışmış. Madem böyle o zaman sen değişeceksin.
İlerde bir durum olsa boşansanız ki bu durumda bence yakında boşanmak zorunda kalabilirsin, senin üzerinde borç olmamasına dikkat et. Kendi üzerindeki borçları ödet bir an evvel.
Kocamı anlatıyorsun sandım :)
Canım eşiminde almış başını gitmiş kredi kartı borcu vardı karta el koydum bitirdim borcunu onbinden fazla ödemişimdir al dedim bitti
Ortak şirketimiz vardı sırtını bana dayadı bigün bile çalışmadı sen başka biyere gir ben burayı tek hallediyorum dedim gitmedi şirketi kapattık
Sonuç kredi kartı yine aldı başını gitti
Evlenirken 1 kr borcumuz yoktu şimdi borçtan çıkamıoruz
Aileden negörürlerse onu yapıolar biz ne yapsak boş
Sana tavsiyem bi işe gir bebiş biraz büyüyünce
Zırnık verme ona kendine çalış
Esinizle borclari konustugunuz da ne cevap veriyor nasil odeme yapmayi dusunuyormus
Bizim biraz karışık ama en kısa haliyle şöyle. Evlenince bütün eşyaları kendimiz aldık,taksitlendirdik. 13bin kredi çekmiştik düğün için, mutfak tadilatı için vs.Kredi kartı da vardı balayına da onla gittikDükkanı satsam karsilar borçları ama ya sonra? Adamın bi meslegi meziyeti yok ki dısarida ne is yapacak?
Sizde durum nasıl arkadaşım belki bana da fikir olur
aynen katılıyorum bu devirde adam gibi adam bulmakta zorKoca parasi yiyen kadinlar yillardir dile dolanir da...
Esinin parasini yiyen erkeklere hep masum sebepler bulunur...
Evi gecindirmek icin, is kurmak icin, isler duzelene kadar vs vs...
Son yillarda kadinlarin verdigi tavizler artti, boyle adamlar turedi...
Kartlariniza kadar el koymus, engelleyince kavga cikarmis...
Bunu yabanci biri yapsa kapkac, soygun, hirsizlik diyoruz...
Hayretler icinde okudum.
'Esim iyi bir adamdir, aileme yakindir, ince dusunur' vs diyorsunuz da...
Sizin sineye cektiginiz sartlara bakinca oyle oluversin bir zahmet...
Onca hatanin ve hayatinizi maddi anlamda ipotek altina almanin ustune...
Bir de diger konularda huzursuzluk mu cikarsaydi?
Yuhh diyorum 140bin hem deAllah yardimcin olsun. Esin benim kayinpederim gibiymis. Onun borçlarinida oğlu ödüyor. Şimdiye kadar 100 milyari geçmiştir. En son biz evlenirken de 40 binliralik bir kredi borcu nu da hediye etti sagolsun. Esimin degil ama kayinpederimin borclarini oduyorum bende. Ne güzel dimi
Boşanmak değilde, sonuçta çocuğunuz varmış. Belki bir doktordan yardım alabilirsiniz, eşinizin bu konuda sorumluluk sahibi olabilmesi adına. Aileniz yada eşinizin ailesi ne diyor. Eşinizin ailesi kızmıyormu eşinize?
Salakligimdan iyi niyetimden. Daha 1 aylik evliyken eve bir telefon geldi bilmeme ne mobilya magazasindan ariyorlar. Adam kayinpederimin adini verdi bir de esimin adini verdi. Kayinpederime ulasamiyorlarmis o yuzden esimi aramislar 3 aydir mobilya taksidi ödenmiyormus esim gitti onu da ödedi. (Bu arada mobilya onlarin mobilyasi. Bizle alaksi yok. Biz evlenirken 1 liralik sey bile almadilar evimize.)Yuhh diyorum 140bin hem deNiye kabul ettiniz canım ya en zoru da seninkiymiş
Evliliğimi tabiki etkiliyor etkilemez mi...Peki nasıl evliligini etkilemiyor bu durum nasıl bu kadar pozitif olabiliyorsun? Taktir ettim seni gercekten.
Hic bitmeyecek bi sıkıntıdayım tek çarem bu adamı hayatımdan çıkarmakmış gibi geliyor.
Durumları mı kötü peki, insan bu kadar sömürülmez ya bir de yeni evliyken. Üzüldüm valla ben olsam eşimle çok kötü kavga ederdim valla. Allah yardımcınız olsunSalakligimdan iyi niyetimden. Daha 1 aylik evliyken eve bir telefon geldi bilmeme ne mobilya magazasindan ariyorlar. Adam kayinpederimin adini verdi bir de esimin adini verdi. Kayinpederime ulasamiyorlarmis o yuzden esimi aramislar 3 aydir mobilya taksidi ödenmiyormus esim gitti onu da ödedi. (Bu arada mobilya onlarin mobilyasi. Bizle alaksi yok. Biz evlenirken 1 liralik sey bile almadilar evimize.)
Rahatliga bak. Başının çaresine bak biz karışmayız demişler bi neviKayınvalidem; biz yıllardır borcunu ödüyoruz vallahi bıktım.hala teyzelerine olan altın borclari duruyor onları ne zaman odeyecek allah bilir.düzelmez kızım bütün isi gücü ele almadıkca düzelmez.
'Evi, isi, dukkani, cocugu, kocami, borclari, gecimi ben mi ele alayim anne tek basıma?'
Napıcan mecbur!
Diyalog böyle..
Kayınbabam;
Yok yavrum düzelmez bu oğlan, alır satar batar çıkar.. önceden de böyleydi hic büyük lafı dinlemez bikbikbik..
Ahh ne kavgalar ettim, baska sebeplerden ailesiyle de küsüm zaten. Cok cahiller ve bu onlara göre önemsiz. Oğullari sonuçta. Konu açtim. Evliliğimizin de geleceği yok çünkü çok afedersin babasi deseki oğluna aç ağzını s....m oturur açar.Durumları mı kötü peki, insan bu kadar sömürülmez ya bir de yeni evliyken. Üzüldüm valla ben olsam eşimle çok kötü kavga ederdim valla. Allah yardımcınız olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?