Borç, birikim, çocuk ve ekonomi.

Bence esiniz gayet mantıklı konuşuyor.cocuk unca ekstra masraflar hep oluyor. Bence gözünüz korkmasın kalan rakam iyi yaptırabilirsiniz. İki.cocuklu olarak yazıyorum sonra bazen kendimize alirken bile düşünüyoruz. Ben 2 çocuğa rağmen birikim yapabiliyorum ve bir çok şeyden kismiyorum. Korunma olayına gelince içiniz rahat olsun diye bir doktor kontrolüne gidersiniz varsa bir sorun söyler. Ben 25 imde evlendim. 30 a kadar cocuk dusunmedim istemedim. 30 da birini 37 de diğerini yaptim. Gayette sorun yaşamadım. Endişe etmeyin.

Biz çocuksuzken de hep akşam yemeği yapardık. Bir de arkadaşlarımız sık gelirdi, onlara yaptığım hazırlığın masrafını şimdi yapsam altından kalkamayız. Artık küçük çocukla misafirlik nedir unuttuk çok şükür

pandemi de çok şükür o masraftan bari kurtulduk.valla kendimize kuruyemiş alamıyoruz doğru dürüst .misafir kajuları fıstıkları yerken içim giderdiiii.misafirperverlikten ne hallere düştük tee allahımmm

Ama siz ögretmensiniz di mi? Eve erken geliyorsunuzdur diye dusundum.
Ben genelde 12.00 22.00 calisiyordum. Is yerinde de yemekler iyiydi. Yetiyordu valla.

Sadece o mu? Misafire bir çizkek yapsan burçağı, fındığı, labnesi ohooo da oho. Böreğiydi, salatasıydı derken bir de üstüne çocukla zaten o iş olmuyor.

Evlat nasip meselesi olmaz diye bişey yok nasipse olur ekonomi buhranı olduğu şu donemde maddi endişe varsa çocuk sahibi olmayı erteleyin bence çocuk başlı başına masraf çünkü :)

Ne kadar komik ve gereksiz yorumlar gelmiş sebebi de yine konu sahibi arkadaş.. @Sunshine1 cnm sen boyle her yerde detaya girersen insanlarda boyle rahat konuşur istedigini sorar.. Hayatınla ilgili bu kadar detay verme insanlara.

Bak bu konuda sorman gereken tek şey son 7 satırdı.. Ve evet bende cevap vereyim cocugum yok ama yegenlerimden biliyorum doğum dahil bebek olunca pek çok masraf oluyor maddi durum sıkısıksa cocugu ertelemek mantıklı olacaktır. Yok eğer maddi durum sıkıntı degilse de, ya evliliğinizin tadını cıkarmak için beklersiniz ya da cocuk oldugunda ani paraya ihtiyaç olabileceginden veya calışmama ihtimaline karsı yine birikim yapmak mantıklı olacaktır. Ama yaşınız da küçükmüş eşli olarak muayenelerinizi olduktan sonra daha olgun bir yaşta anne olmakta daha iyi olacaktır diye düşünüyorum. Nihayetinde eşli olarak karar vereceksiniz aslında bu konuya. Burada yazılan hersey ucup gidecek o da ayrı konu..

Kısaca soru :
"Kafam karıştı bilemedim çocuk olduktan sonra işler değişiyor mu ? Birikim yapılmıyor mu ? Çevreden bir de çocuk baskısı başladı kariyer yapıyorum susun diyorum inatla soruyorlar. Bir de korunduğum için de olmaz diyede korkum başladı ne alakaysa. Aldığımız arabanın fiyatı 100 bin zamlanmış 10 ay içinde. Siz ne düşünüyorsunuz kızlar ? Çocuk olmadan önce şunları şöyle yapın diye önerebilceğinz bir şey var mı ?

Kac sene olmus hshsbs

Daha yaşınız genç canımm.. kimsenin aklıyla çocuk yapma. Borçları bitir eksiklerini hallet sonra çocuk yaparsınız.. eğer rabbim çocuk nasip edecekse simdide eder daha sonrada eder.. düşünme bile olurmu olmazmı diye.. hem evliliğinizde otursun biraz yazık. Çocuk olunca kendine bile vaktin kalmıcak.. acelesi yok canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…