Borç, birikim, çocuk ve ekonomi.

Bende bundan korkuyorum ama insanlae sanki günah işliyormuşum gibi bakıyorlar. Çocuk sorumluluk maddi manevi desem de dinden çıkmışım muamelesi yapıyorlar.

Daha durun bismillah,bir evliliginiz otursun.Biraz bu yaşlarınizin tadını çıkarın,gezin tozun.Ne bu acele, çocukta çocuk çocukta çocuk.
Şimdiden doğum parası biriktirmek ne alaka.
Borcumuz bitince 3 sene evli olucaz. O zaman başlama olması doğum Allah nasip ederse 26 27 olacağım. Bende böyle düşünüyorum fakat kaygılanıyorum. Çocuk olmadan para biriktirmek istiyorum herşeyi yapmak istiyorum. Bir de tabi çocuk rızkıyla gelir kaç sene oldu diye baskılar var. Siz doğurun diyorum küsüyorlar.

eğer çocukla ilgili endişelerin varsa gidip muayine olabilirsin hastanede çalışıyorsun zaten canım .
Kayınvalide gidinceye kadar pek çocuk düşünmek mantıklı gelmedi zaten

Bende bundan korkuyorum ama insanlae sanki günah işliyormuşum gibi bakıyorlar. Çocuk sorumluluk maddi manevi desem de dinden çıkmışım muamelesi yapıyorlar.
kul hakkı mı yiyorsunuz yok kendi gelirinizi biriktiriyorsunuz harcıyorsunuz bebeği de siz istediğiniz zaman yaparsınız.allah akıl vermiş .o zaman her sene bir bebek yapıp 12 13 çocuğumuz olurdu kendi isteğimizle yapmasaydık.25 üstü çok uygun anne olmak için ondan öncesi aşırı erken

Durun bence de biraz.
Çocuk dediğin devamlı masraf.
Bez mama bitince baby alive, cry babies başlıyor, barbie evi olmuş 3500.
Seneye eğitim ödemesi başlayacak.
Ama bunlar şımarıklık demeyin, 90larda bu saydıklarımın hepsine sahiptim ben. Çocuğum da olacak tabi ki.
Ortaokulda lisede giydiğimiz bez converseler 1200 tl olmuş, rengarenk vardı hepimizde. Devlet okulundaydım çevre işi değildi. Ucuzdu.
Söyleyince kendimi suçlu hissediyorum ama ekonominin böyle olacağını bilsem çocuk sahibi olmazdım.
Kıt kanaat işi değil.

O konuşan insanlar gebe kaldığın an itibariyle bir ihtiyacın var mı bile demeyecekler aramayacaklar sormayacaklar doguracaksin bebek görmeye ya gelmeyecekler ya gelecekler gelseler de ellerine altın mi alıp gelecekler ? Eziyeti geçim derdi herşeyi sende olduğu gibi sezaryen mi oldun
Hmmm niye emzirmiyon aa emziriyon mu iyi ama su da ver, bı de ikinciyi de arayı çok açmadan yaparsınız artık deyip deyip gidecekler

Ayrıca bir çocuk yaptı mı ömür boyu seninle olacak zaten...niye çocuksuz bikac yıl gecirmeyesin keyfince ?

Ayrıca birikim demisken çocuk için birikim yapamazsiniz o işler öyle olmuyor günümüz Türkiyesi de

Çok iyi 2 sene var daha borcumuz sonrasında o yaşlarda oluyorum.

Ben bunları söyleyince sanki gavurmuşum muamelesi yapıyorlar. Çocuk olduktan sonra borç olmamalı plan lazım diyorum eleştiryorlar. O yüzden çocuk olmadan hedefleri gerçekleştirmek ve onun adına birikim yapmal mantıklı değilmi ?

Evet olmuyor eşimde o yüzden yapmamız gerekenleri çocuk olmadan yapalım en azından sıkışmasın dedi. İnsanların ağzı işte evleneli 1 sene olmuş boşa olmuş bilmem ne.

Sorunuza cevap vereyim çocuk olduktan sonra işler değişiyor, birikim de yapılmıyor. Çocuk demek masraf demek. Bir bebek maması, bir bez ne kadar biliyor musunuz? Öyle olmasa bile hem yaşınız küçük, hem evliliğiniz yeni. Çocuk için bu kadar acele etmenize gerek yok bence. Evliliğinizin tadını çıkartın gezin, tozun. Hayatınızı yaşayın biraz.

Bana da ikinci çocuk için yapıyorlar aynı baskıyı. Patatesle çocuk büyüten bana diyor ki kardeş şart.
Yani bu baskı çocuk yapmakla bitmiyor.
İkinci çocuğum da kız olursa mesela belki 3 erkek olur diyecekler.

birikim, borc,cocuk, birikim, borc, cocuk ...

23 yasindasiniz,
hayati yasasaniz azicik,
ilerleyen yaslarda pisman olursunuz diyeyim de.

ne cocuk, ne ev, ne araba, hicbiri su yasinizi bu sekilde degerlendirdiginize degmez.
Azicik gezin tozun bence.
Hazir eviniz kira degil, cok buyuk bir maddi kaygida degilsiniz,

1 yil erteleyin en azindan cocuktur, borctur falan, gencliginizi yasayin.

Basim döndü bu kadar para muhabbetine Ben böyle yaşama yaşam demem

Çocuk olayının içimden bildiriyorum şu an 4 aylık sıpam.. çocuk rızkıyla gelmiyor maddi manevi hazır olmak gerekiyor. Eşim mühendis ben ücretsiz izinde öğretmenim şu an zorlanıyoruz resmen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…