Borç, birikim, çocuk ve ekonomi.

pandemi de çok şükür o masraftan bari kurtulduk.valla kendimize kuruyemiş alamıyoruz doğru dürüst .misafir kajuları fıstıkları yerken içim giderdiiii.misafirperverlikten ne hallere düştük tee allahımmm :KK45:
Benim 2. Çocuk alerjik diye emzirirken kuruyemis süt ve turevleri içeren gıdalar hep yasaktı. Eve hic bir tatlı, çikolata, kuruyemis girmiyordu. Ben yemiyorum diye. Haliyle baya bir ekonomik olmuştu. Simdi normale döndük ama kısa süreli bir rahatlama madi degil

Bugun bademin kilosuni 160 lira olarak gorup sessizce yerine biraktim 😂
Köylerin birinden fındık birinden ceviz badem geliyo. Yine köyden kabak çekirdeği ve dakota Ay çekirdeği geliyor. Fıstık sevmiyoruz Antep fıstığını siirtten kiloyla almıştık hala duruyor bir miktar. O yüzden kuruyemişçiye bu sene ara verdik. Ufak çaplı bir şok yaşadım. Ama geçti tabi ki. Her şey gibi onşar da uçmuş.

S Sunshine1 çocuk demek masraf üstüne masraf demek. Bezi aylık 200 300 gidecek çok rahat. Devlet hastanesinde sıra bulup kalabalıktan gitmek istemezsen aylık kontrol en az 200. İlk aylarda Kalça ultrason vs var. 2.aydan sonra rota ve menenjit aşıları var ki tanesi 500 lira civarı bu aşıların şu an. Ola ki çocuğun meme emmedi. İyi bir mamayla besleyelim dersen aylık 700 civarı da mama paran olur. Allah korusun ekstra bir sağlık sorunu için eklenir de eklenir. Mesela benim oğlumda böbrek büyümesi vardı her ay ultrason çektiyorduk. Farkındaysan kıyafet falan yazmadım onlar devede kulak kalır. Bir de çalışmama durumun olursa öyle rızkıyla gelmiyor bu bebişler günümüz şartlarında.

Ha doğan büyür bi şekilde bakılır ama nasıl?

O yüzden borç bitmeden, az buçuk kenara atmadan, kendin büyümeden(yaşın gerçekten çok küçük), bir de şöyle eşinle doyasıya gençliğinde gezmenin tozmanın kaynanasız bikaç senenin:confused: tadını çıkarmadan çocuk yapma.

birikim, borc,cocuk, birikim, borc, cocuk ...

23 yasindasiniz,
hayati yasasaniz azicik,
ilerleyen yaslarda pisman olursunuz diyeyim de.

ne cocuk, ne ev, ne araba, hicbiri su yasinizi bu sekilde degerlendirdiginize degmez.
Azicik gezin tozun bence.
Hazir eviniz kira degil, cok buyuk bir maddi kaygida degilsiniz,

1 yil erteleyin en azindan cocuktur, borctur falan, gencliginizi yasayin.
Eşime bunu anlatmayı çalışıyorum da anlamıyor ki. Yemek istiyorum o parayı borç istemiyorum diyorum o da lazım diyor şimdi cefa sonra sefa diyor. Bende sizin gibi düşünüyorum.

Ah kanarya daha açtığın konular soğumadı hemen çocuk telaşına düşmüşsün.
Kız yok çocuk telaşına düşmedim en az 2 sene düşünmüyoruz sadece çocuk olmadan hedefler arasında neler olmalı onu sordum. Bir de neler değişiyor çocuk olunca. Eşim çocuk olduktan sonra birşey yapamayız diye herşeyi yapmak istiyor.

Eşime bunu anlatmayı çalışıyorum da anlamıyor ki. Yemek istiyorum o parayı borç istemiyorum diyorum o da lazım diyor şimdi cefa sonra sefa diyor. Bende sizin gibi düşünüyorum.

Tamam 12 ay sefa da olmaz da, zaten araba alarak biraz birikim yapmissiniz, az da gezin yani.
Erteleyin siz biraz, bir tatile gidin bu yaz, sonra bakarsiniz.

Kanarya çocuk konusunda bu kadar tepkiyi gösteren kim? Kayinvalidenler ve annenler mi?
Çocuk konusunda söz sahibi anne ve babanındır. Diğer insanlara susmak düşer sadece. En fazla fikirlerini söylerler. O da hadi bir bilemedin iki defa. Üçüncüsüne siz müsade etmezsiniz zaten.
Canım merhaba. Eşimin ailesinden çocuk kelimesi edemiyorlar bana yani oğullarına edebilirler ama benim mahrem konum hoş değil. Bizim aileden yapıyorlar. Geçen annem adet olunca tembel dedi bana. Babamda yok efendim siz bekleyin bilmem ne. Tersledim annemi ne biçim konuşuyorsun kendine gel anne sen mi doğurcan diye her ay çocuk bekliyor. Yahu küçüğüm diyorum hedeflerim var diyorum anlamıyor.

Daha 23 yaşındaymışsın maaş para kredi çocuk şu bu hepsi girmişsin hele bir soluklan yeğenim diyorum:110:
Ah güzelim ben değil eşim durmuyor. Şunu yapalım bunu yapalım kafasında. Hemen bir alan bulunca borca girme peşinde. Borç olmadan olmazmış. Babasıda aynı yıllardır borç öder. Değiştiremiyorum kavgada etmek istemiyorum.

Çocuklar melek, varlıklarını verene kurban olayım da, ne sefası çocuktan sonra... En büyük sefam onlar uyuyunca la casa de papel izlemek 🙄

İşin maddi boyutunu bilemem fakat manevi olarak hazır olmadiginiza eminim :) Konuşmuştuk diğer konularınızda da . Biraz daha olgunlaşmaniz lazım maddi manevi .
Tabikide olgunlaşmam lazım ben daha yeni düzenimi oturttum güçlendim şimdi bozulsun istemem. Kendimi en az 1 sene daha hazır hissetmiyorum.

"Eeeee başka ne var ne yok "derecesine çocuk soruları ağızlara sakız olmuş zaten,sormak için soruyorlar.Bayiliyorlar bekara evlilik,evliye çocuk, çocukluya daha çok çocuk diye baskı yapmaya. Sırf bu sorulardan kurtulmak için çocuk yapmayın arkası kesilmez çünkü..Akıl hocaları

X