- 18 Ekim 2012
- 7.075
- 3.075
- 42
-
- Konu Sahibi semplice_signora
- #25.241
Ayşecim ben oğlumda çok ağrı yaşamadım ama bazen yattığım yerden kalkamadığım olmuştu.Uzun zamandır sormak istediğim konuya değinmişsin.istersen özelden yazabilirsin cevabını.eşinle Hifadan beri sorunlarınız varken neden tekrar hamile kaldın?Ben de sana benzer şeyler yaşıyorum da konuşmak istedimHerkese iyi geceler. Umarım sadece benimdir uyuyamayan.hepiniz kuzucuklarinizla mışıl mışıl uyuyorsunuzdur inşallah.
Ilk hamileligim böyle gecseydi 2.ye cesaret edemezdim sanırım. Biri biterken diğeri başlıyor sıkıntıların. Neyse buna da hamdolsun. Bilmem gün içinde 2 3 tane içtiğim sutlerden bilmem bi dönemlik olduğundan kramplar çok çok azaldı şeytan kulağına kurşun. Sıcak diye dolaptan çıkarıp yediklerimden midemi üşütmüşüm 2 gundur ne yersem çıkarıyorum. Ama asıl sıkıntım bu değil. Güçlenen oğlum canımı ne kadar acitabilecegini deniyor 1 haftadır. Belime vuruyor ağrısı. Kasılip kalıyor gobusum.semsert oluyor salavatlarla sakinlestiriyorum kendisini.adım atamayacak hale geliyorum ayaktaysam. Minik kızım hiç böyle şeyler yasatmamisti bana.bu haftalarda ise gidiyordum daha.ve hiç kasilmazdi isteyken. Çok dengesiz besleniyorum ayrıca. Ama elimde değil. Zorladim mi kusuyorum. Kırmızı et dışında bişey yiyemez oldum.ne yesek dediğimde aklımdan ızgara dışında bişey geçmiyor. Sebzeyi gözüm göresi yok.kızıma pisiriyorum tabi ama ben tek kasik alamıyorum.peynirle Karpuzla öğün atliyorum. Rabbime sonsuz şükür olsun iki cinsiyeti de yaşattı bana. Ne kadar farkliymis demeden edemiyor insan.tabi farklı yaşta olmam da etkiliyordur ama cinsiyet belirginligi çok farkliymis. Allahım önce ilk bekleyenlere sonra 2. 3. Bekleyenlere nasip etsin bu zorlu günleri.
Zorlu demişken eşim is değiştirdi bu hafta. Inşallah gönlüne göre olmuştur bu sefer.dualarinizi bekliyorum. Artı evliligimizi doğumdan sonra bitirmeye karar verdik.daha doğrusu o söyledi ben doğumu beklemek istemedim.aynı evin içinde 2 yabancı olmayalım daha fazla.öyle de üzülüyorum böyle de dedim.davayı açacaktır bikaç güne. Beni neler bekliyor bilmiyorum. Tek bildiğim benden vazgeçmiş biriyle evli olduğum. Herşeyin hayırlısı her zaman....
oglusuna masallah.. umarim esinle sorunlarinizi en hasarsiz sekilde cozebilusiniz... affina siginarak yorum yapicam, acaba 2. bebis mevcut sorunlarinizin artmasina mi sebep oldu...Günaydın güzel bayanlar
Son bi kaç gündür kafaya bişey taktım. Şiddetli şekilde yardıma ihtiyacım var. Anlatinca gulmeyin ama :) sonuçta bende bişeyler pesindeyimkızıma bi bere örmek istedim.doğumdan sonra çok zor olur oturup ormek.bi model buldum nette. Ama modelin nErden arttığını cozemedim. Yan şekilde haroşa oruluyor ama öndeki sapka kısmını öyle güzel yapmislarki anlayamadım nasıl arttığını. Tepe kısmını da daha sonra şişe dizip örmusler.inşallah aranızda bana yardımcı olacak biri vardır.
amin canım dualrım seninle.evet kardeş önemli ama siz ayrılınca 2 çocuğun hayatı değişecek.ben o yüzden 2.çocuğu istemiyorum aslında.sanırım bizim de bir gün bitecekSelam. Daha 1 sat bile uyuyamadim desem inanirmisiniz. Hifa dan beri sorunlarımız vardı evet.onun hastalığı hamilelik hormonlar lohusalık derken geçer dedim.baya geçmişti. GörüMCE hanim yine ortalığı karistirincaya kadar tabi. Bu sefer haksız olduğu halde onu savununca eşim aramiz açılmaya başladı. Benim ailemi de soktu bu gerginliğe. Bende içime ata ata bu hale geldim. 2.yi niye yaptığıma gelince. Kızımız yalnız kalmasın erkek veya kız bi kardeşi olsun benim hastaligimin sonu belli değil falan diye konuştu eşim benimle.içime oturdu. Kuzucugum duymasın ama ben kesinlikle istemiyordum.işim evim kızım derken zaten tam olarak toparlanamadim 2.bana çok uzaktı. O istedi diye denedik ocakta.şubatta hep dua ettim.Allahım hayırlı evlat vereceksen bu benim.için hayirliysa ver yoksa hiç verme bana dedim.o ayda oldu.kendine de dedim bu ay olmazsa ben vazgeçErim diye.yazımızda varmış oldu.böyle çocuk sahibi mi olunur demeyin.neler yasadigimi biliyorsunuz az çok. Sevdiğini ameliyathaneye gondermek çok ağır hele de hamileyken.o öyle duygusal konuşunca oldu iste. Oğlum mu elimden tutacak omurboyu bilmiyorum. Yiyecek ekmeği varmış ki verdi Rabbim.bunca sıkıntıya hala benimle.çok şükür.
Dun kontrol vardı. 1 ay iri çıktı bebeğim. Dr buyük risk var diyince soluğu başka bi dr daha aldım. Ruptur yani iç dikişler in yırtılmasi riski varmış sezeryan da.normal kilodaki bebek bile son haftalarda rahmet baskı yaptigindan iç dikisleri yırtar ve olebilirmis.rahim alınmasıyla da temizlenirmis anne.bi de bebek iri olursa erken doğuma bile alınırsin dediler.20 gün sonra bile ağrıyla gelirsen alırım dedi dr. Bu arada oğlum 30 cm 1400 gr olmuş. 1 ayda bu kadar hızlı kilo almasına anlam veremedik. Boşanma sicaklar vs derken ne istah var ne düzenli yemek. Düşününce buldum ama.ben her içim kiyildiginda muz ile süt yedim bu ay.günde 2 3 gece bile yediğim oldu.aklınızda olsun sizinde.inşallah ihtiyacı olmaz kimsenin ama olurda soran olursa muz ile süt. Sabahın 11 inden akşamın 5 ine kadar hastanelerdeydim.tabiki tek basimaydim yine.güya isim bitince avukata gidecektim.sinirlerim harap oldu ağla ağla.daha da uyuyamadım. Yarın yorgunluktan ve uykusuzluktan tansiyon dibe vurursa hiç sasirmam.evdeki huzursuzluk da kızımı bana düşkün yaptı. Benle uyur benle nefes alır oldu yavrum.daha yasadiklrimizdan babanın haberi yok.çünkü aynı evde 2 yabanciyiz.ölsem haberi olmayacaktı dün. Bende arayip anlatmadim. Merak eden arardi gelirdi.kontrolün ne zaman bile demedi.demezdi zatende öyle işte. Yorgunum kuskunum kirginim işte. Haftaya kaldi avukat görüşmesi. Sehirdisinda adam bugünden sonra. Allah yardimcimiz olsun hepimizin.
Ayşecim hayırlısı olsun.Ben de zaten ayrılsamda yeni birini asla istemem.benim oğlum da 36.haftada doğdu ama 50cm 2300 doğdu.şükür şimdi yaşıtlarını yakaladı..biz de daha var diye alışverişi bitirmemiştik ama bence sen bitir:))))29.haftada 30 cm 1400gr yazmışım. Duzeltiyorum kızlar. 40 cm 1700 gr.... 38 39 beklerse 5000 olur dedi dr.
Hem ağrı sizi hem dert tasa derken sabahi sabah ettim.bugün ben.5te dayanamadım acile gittik.serum verdiler.1 saat kestirmisim.tahlil USG falan derken kipirdak oğlum safra keseme tepik atarak taşları oynatmis.sıkıntım oymus.ama tabi bişey yapamadilar yine.doğumdan sonra aksatma git ameliyat ol dediler.ağrı sizi da voltaren fitille idare et.yoksa serum dedi dr. Bu taslar ve tombis oğlum yüzünden doğum erken olabilir dedi yine dr.bu haftasonu alışverişi bitirmem lazım benim.
canım boşanmak kolay değil oyun da değil tabi ama bir ömür de mtsuz geçmezki.Bizim ilişkimizde 3.şahıslar yok zaten aramızda sorun oluyor her şey.ben hayata bir daha gelmeyeceğim ne kadar alttan alsam da eşim değişmiyor oyüzden oğlum büyüyünceye kadar sabrediyorum.Amin kimsenin yuvası dağılmasın inş.Kızlar boşanmak öyle dilde kolay... Hele bu devirde, öyle eften püf ten sebeplerle boşanan çiftlervar ki . Anası babası ayrı biriyim. Çektiklerimi bir ben bilirim birde Mevlam. Eşiniz esrar eroin kullanıyor mu?
Sizi dövüyor mu ?
Evini aksatiyor mu?
Kimse hemde hiç kimse anasına babasına kısacası ailesine rest çekmez. Biz kadınlarmaalesef ama maalesef alttan almakla yyükümlüyuz. Bu dediğim siizi sakin incitmesin. Neler neler yaşadım yazsam tekrarsinirlenip eeşime dolacagim sıkıntı olacak. Ama bardağın dolu tarafından bakıyorum hep. Birimiz ateş ise değerimiz su olacak. Eşim hala ve hala gece 3 e kadar oturur yatağa gelmez. Ablalarim bende , onlar bile bu hastalığa bir çözüm lazım diyor. Eşim beni duymaz, akıllı telefon a öyle bir daliyor ki. Bu en basiti. Ama ben boşanmayı düşünmüyorum. Eğerbizler bbardağın dolu tarafına bakmadan hep olumsuz yönlerine bakarsak yananriz. Bu her insan için geçerlidir. Erkekler çocuk gibi. Üstüne gidilince inat eder sorun çıkartır kimin uzatır. Ama serin olununca sakin yaklaşınca durulurlar. Dilerim kimsenin yuvası yıkılmaz helede 3.şahıslar yüzünden...
Sana katılıyorum canım.Biz de insanız,kadınız diye hep biz ödün veremeyiz.Zaten eşlerimiz bizi sevse değer verdiğini hissettirir,değiişmek için çaba gösterir en azından.dört dörtlük bi evlilik beklentisi yok kimsenin,yok da zaten öyle bi evlilik.Eşimin sevgisi yoksa da ne yapayım ben öyle evliliği.Ayşe çok haklı biz iyi olmazsak çocuklarımız da sağlıklı olamaz.Rabbim hayırlısını versin.Hctp duygularima tercüman olmussun resmen.
Saydiklarin çok uc noktalar dilekcim.hepimizin tahammül sınırları ve kirginliklari farklı seviyelerde. Detaylara girip başınızı agritmak istemem ama beni unutan,değer verdiğim herseyi unutan,onemsemeyen,benim için degismeyi aklından bile geçirmeyen,beni yalnız bırakmayı doğal sayan biriyle bir ömür geciremem ben.evlilik tek taraflı özveriyle yürümez. Ite kaka gider giderse de.bi taraf kendini sürekli değersiz önemsiz hisseder.bu da zamanla sevgiyi saygıyı bitirir.kulagimi tikayip kabullenmek bazı şeyler için tamam ama benim ruh sagligimi etkileyecek konularda mümkün değil. Ben insanım ondan önce bi kadınım ondan çok çok daha önemlisi hamileyim. Karnımı doyuruyor,evine geliyor,aldatmiyor diye kişisel eksiklerimi gözardı edemem ben. Dul olmanın,bekar anneligin ne olduğuna bende çok şahidim. Çok kolay olmuyor bu karara yaklaşmak. Ama öyle bi raddeye geldimki kendimi hiçe saymaya başladım. Beni yadirgayabilirsiniz ama ben cocuklarimdan daha önce geliyorum. Ruh sağlığı bozuk bi anne sağlıklı çocuk yetistiremez.ben iyi olmazsam onları da mahvedecegim anneligimle.aylardır kimseyle dertlesmeden eşiyle kopuk olmak ne demek kimse ogrenmesin inşallah.hele de hamileyken. Rabbim herseyin hayırlısını versin....
Aynen .insanın ister istemez beklentisi oluyor karsisindakinden. Hele de sen huyundan aliskanliklarindan yeterince odun verdiysen karsidakinden de teşekkür,biraz özveri bekliyorsun.ben kendim kadar duygusal ve romantik olmasını beklemiyorum insanların. Benimkinin boyutu çok yukseklerde.ama soyledigimi hatta yüzyüze yapip ismarladigimi israrla yapmıyorsa da bana değer vermediğini gösterir. Tabiki sebebimiz sadece bu değil bizim.evlendik dogurduk diye çantada keklik olan biziz erkeklerin gözünde. Nasılsa gidemez çocuğumuz var vs düşüncesiyle kadınları robot gibi gören çok erkek var.ev gecindirmekle baba olmakla adam olunmuyor maalesef.Sana katılıyorum canım.Biz de insanız,kadınız diye hep biz ödün veremeyiz.Zaten eşlerimiz bizi sevse değer verdiğini hissettirir,değiişmek için çaba gösterir en azından.dört dörtlük bi evlilik beklentisi yok kimsenin,yok da zaten öyle bi evlilik.Eşimin sevgisi yoksa da ne yapayım ben öyle evliliği.Ayşe çok haklı biz iyi olmazsak çocuklarımız da sağlıklı olamaz.Rabbim hayırlısını versin.
Aaaa hadi hayirli ugurlu olsun saglikla kucagina al canim . nasil ogrendin belirtileein neydi ...Arkadaşlar Hamdolsun hamileyim
Amin canım kan testi yaptık. .aslında belirti olmaz diyorlar ama bende şu gibi akıntı oluyor onu progestan kullanıyorum ondan olabilir dedim ani açlık krizi ama iştahsızlık. .ani hareketlerde ve gece dönerken kasık ağrısı. .belirtimidir bilmiyorum ama sabah atesim 36.8 gündüzleri ateş basmasiyla 37.2 oluyorduAaaa hadi hayirli ugurlu olsun saglikla kucagina al canim . nasil ogrendin belirtileein neydi ...
Ayyyy ne guzel yaaa . bizede bol dua et canim ins bizde hayirlisi ile hamile oluruz ya . Bebegini saglikla kucagina alirsin ins canimAmin canım kan testi yaptık. .aslında belirti olmaz diyorlar ama bende şu gibi akıntı oluyor onu progestan kullanıyorum ondan olabilir dedim ani açlık krizi ama iştahsızlık. .ani hareketlerde ve gece dönerken kasık ağrısı. .belirtimidir bilmiyorum ama sabah atesim 36.8 gündüzleri ateş basmasiyla 37.2 oluyordu