- 30 Eylül 2012
- 1.182
- 90
- 39
-
- Konu Sahibi semplice_signora
- #24.421
Maşallah hep böyle iştahlı gider inşallah minnoş.Denemeler arası 3-4 gün ara ver mutlaka.Yarın bi sıkıntısı olursa hangisinden olduğunu bilemezsin çeşitli verirsen.Yoğurdu 3-4 gün sonra ver bence.Aynı püreye devam et ki bi sıkıntısı olursa neyin dokunduğunu anlayabilesin.Mama konusunu hiç açma hala burnumun direği sızlar benimkızımın büyüdüğünü bikez daha anladım şaşkınlığından:)) 16 aralıkta doğduk canım 2 gün sonra 16 mayıs tam tammmmınnnaaa 5 aylık oluyoruz,bu arada netten araştırdım sebze,meyve pürelerine baktım,çok şükür buğün ilk denemem başarılıydı biraz önce patates,havuç,kabak haşladım süzekten geçirdim püre oldu üzerine z.yağı döktüm valla çok güzeldi tadı:)) ilk önce garipsedi ama sonra elime yapıştı herpsini ver diye:))) üstünede su içirdim çok mutlu oldum inşallah bişey olmaz,sütüm az geliyor ayşem zaten 3 aylıkken mamayada başlamıştık((
sağlıklı sıhhatli olsunlarda,aç kalmasınlar.bir kaç saat sonra bir tatlı kaşığı yoğurt denicem,yarında ek olarak bir kaşık meyve püresi vericem,hakkımızda hayırlısı,bu arada şimdi zeynom mama sandalyesinde kıpır kıpır çok hareketli arkaya atıyo kendini bu sandalyeyi aldığım iyimi oldu ne? :))))ayyy çok kötü atıyo kendini yaaaa kucağımda olsa düşünemiyorum((
ek gıdaya başlarsam mamayı kesicem canım o zaman sütüm yeter inşallah,çok vermiyodum ama artık komple keserim
Canlarım nasılsınız.
Yazılanları okuyorum ama cevap yazmaya fırsatım olmuyor bir türlü. Esma sultan boş bırakmıyor beni sağolsun:)
Gecelerimiz iyice uykusuz oldu. Ortalama yarım saatte uyanıyoruz. Emiyoruz sallamadan uyumuyoruz. Ne yapacağımı bilemez oldum. Uyku kim biz kim. O kadar uykusuz olmasına rağmen gündüz ortalığı birbirine katıyor. Bense kapılara çarpıyorum uykusuzluktan:)
Teyzeleri kızımın en son halini bir görün istedim.
Yenidoğan bebek patikleri bizim ayağımıza hiç olmadı zatenCanım dediğin gibi Allah sabr versin hepsinin ailelerine. Çok zor günler ama bu da bir imtihandır. Durup silkelenmemiz gerekiyor böyle durumlarda. Ölümler dalgakıran gibi giriveriyor aramıza.
Patiklerimiz hediye bizim. Pişti olduğumuza sevindim. Bizim doğumlarımızda pişti oluyordu zaten. 10 ve 11 eylül :)
8 tane dişimiz var. 9 ve 10. lar yolda gelmek üzere. Bu aralar çok sıkıntılıyız çok. ilk dişimiz 4 ay 1.haftalıkken çıkmıştı. Gerisi patır patır döküldü.
Bütün gün ayakta durabimen mucize bence:) Bu kadar koşturmacaya dayanabilmek çok zor olmalı. Allah güç kuvvet versin hepimize. Yavrularımız iyi olsunlar da insan her seye dayanıyor. Kendimizi de ihmal etmesek çok daha iyi olacak ama fırsat olmuyor ki. Biz iyi olalım ki onlar da iyi olsun.
Hifa neler yapıyor sanırım emeklemeye başlamış. Esma tembel çıktı daha emekleme falan hiçbir şey yok:) Pc yi elimden almaya çalışıyor bir yandan ağlıyor. Bu kadar yazabildiğime şükür. Yine görüşmek üzere inşallah.. Kendine ve hifaya iyi bak..
Bence ek gıdaya başla bi an önce.Yemek hazırlamak zor olur o telaşın içinde.Yoğurtla başla.Hem uyku yapar hem de tok tutar.Allah kolaylık versin,sıkıntısız atlatın inşallah düğününüzü..Kizlar bende çok üzülüyorum soma'da olanlara. Allahım mekanlarini cennet etsin kalanlara sabir versin. İnşaallah olum bize gelmeden ölüme hazirlikli olanlardn oluruz
Memlekete geldim ablam evleniyor diye. Oğlum burnumdan getiriyor desem az kalir. 5 ayi doldurduk. Ben ek bir şeylere baslayamadim doğru düzgün.
Sutum yetiyor diyorum ama galiba dun gece bir dedi vardi uykuda agladi durdu. Uyanmiyodu ama aglayordu ha bire.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Kelimelerin kifayetsiz kaldığı günler yaşıyoruz ülkece.Ekmek parası için,yavruları için canını veren şehitlerimize ağlıyoruz hep beraber.Burnumun direği sızlıyor,yüreğim daralıyor sanki haberleri izlerken.Sütüm kesilecek diye izlememeye çalışsam da duramıyor insan.Uyanır uyanmaz kaça çıktıki sayı demeden edemiyorum artıkHepimizin başı sağolsun.Allah kabirlerini cennetten bir köşe yapsın,nurla doldursun,sırat köprüsünden uçarak geçsinler inşallah.Bizim için mucize olan Rabbim için ufak bişeydir.Umarım mucizeler olur içerdekiler sağ çıkar en kısa zamanda.....
Merhaba kızlar.
Tv-radyo başından ayrılamasam da hayat devam ediyor.Kızım 3 gündür dehşet derecede huysuz.Benim de saatler süren büro işlerim olunca annem yorgunluktan bitiyor maalesef.Bugün evden halletmeye çalıştım kızımı bırakmamak için.Kadın 1 gün bari dinlensin dedim.Yarına Allah kerim.
6da kalk (hatta bu hafta 5,30) ,8de eş gitsin,öğlene ve akşama yemek ayarla,10da anneme git minnoşu bırak,ordan eve gel eşinle yemek ye,1de çık mükellefler-büro-ssk-maliye-meslektaşlarımın büroları arasında mekik doku.5de anneme git.7de eve dön.Yemek-minnoşun uykusu derken hoop saat 11(( Bunların üstüne en az 4 kez uyandığın bir gece.....İşte size bir günümün kısa bir özeti.Rabbim sağlığımızla,sevdiklerimizle sınamasın ama bazen ağlama noktasına geliyorum.Geçen gün bugün ben ne giydimki diye üstüme baktım yolda yürürken.Ne çamaşır serecek vaktim kalıyor ne ütü.Önceden en azından sadece ev ile iş vardı.Yokluklarını göstermesin Rabbim ama bebek bakmak kadar zor bişey yokmuş dünyada.Herşeye herkese söz geçirebiliyor,erteleyebiliyor,ikna edebiliyorsun ama o ağlarken akan zaman duruyor sanki (
Bugün kızımla boğuştum yine.Uyumayı,yemeyi,emmeyi,sallanmayı herşeyi reddeden bişey oldu yine.Öğleden sonra dışarı çıktık bizde.Hava alalım artık dedik.O mağaza senin bu mağaza senin gezdik.3-5 parça bişeyler aldık kendimize.Kuzuma askılı bi elbise aldım dayanamadım.Badyle alan giydiririm napıyım.Gelsin artık yaz da kısa kollarla gezse kızım
Bazen aklıma geliyorsunuz isim isim.Ne yapıyorlarki diyorum.Gelip okuyorum yazacak kadar kalamıyorum.Çoğu zaman kullanıcı adı-şifresi sayfasında kalıyorum
Tubiloshu göremiyorum uzun zamandır 2-3 kez aradım açmadı,dönmedide.Bi sıkıntısı falan yoktur değilmi?Vatsaptan görüşeniniz varsa bi haber iletin olmazmı banada?
Ebsonum vardı.Yeni işe girmişti,nazlı eşşek sıpasını bekliyordu,O da gelmez oldu aylardır(
Phiam vardı.Bilinçli,çalışkan,yardımsever bir anne adayı...
Kevok nerelerde?
Cevodileksuyum da sessiz bu aralar :44: waves,sule,cadiozy,hctp,gvn1907,sunbali,msmesi,peri,fmfm,agresifmelek,özayder,karapisso,leyla,sosyoloji,seyide,duygubaby ve adını unuttuğum tüm arkadaşlar........Herkes bebişleriyle uğraşıyor belliki....Kimi elinde kimi karnında...
epack.....Nerelerdesin kuzum.....Sarışekerimizden bi haber versen artık.İçimize su serpsen.Dualarımın vazgeçilmez isimlerindensiniz yavrunla...Sağlıkla dönün artık aramıza((((
mrb kızlar bende sohbetinize geldim allah hepimizin çocuklarına hayırlı ömür versin türk milletininde başı saolsun ne güzel yazılar yazıyorsunuz harika
Hoşgeldin canim. Evet çok büyük bit kayip
Allah kalanlara sabir versin.
Sizin bebeginiz varmi ?
Benim 5 aylik bir oğlum var. Allah nazarlardan korusun.
Kayısı suyu+burçak yulaflı bisküvi.Bu ikisi gaz çıkarmana ve büyük abdest yapmana çok yardımcı oluyor.Mümkünse hoşafı kendin kaynat.Olmazsa hazır meyvesuyu da oluyor.Bezi bol koy.2 gün bile yatsan 20 bez gidiyor.1 saatte bir değiştiği oluyor bazen.Çorap koy kendine.Hava sıcak bile olsa ayaklarını üşütmemen lazım.Vicks gibi bi ısıtıcı krem koy.Gazın çıkmazsa ayaklarının altına sürdüğünde 15-20 dk sonra gaz geliyor.Ben sıcak su torbasıyla takviye yapmıştım brde.Çok işe yaradı.Kalanları sen biliyorsun zaten.Bebeğe 2-3 takım giysi.Penye battaniyeler.Poposunu silmeye pamuk veya minik mendiller.Çok kusuyorlar mendili 8-10 al.Kendine bol atlet ve pijama.Çok terliyorsun.Sık sık üst değişiyorsun.Arkadaslar sizlere birsey saha danismak istiyorum tecrübelisiniz nede olsa... benin temmuzda dogumum.. hastane cantasina mama da koymalimiyim... marka vs. Önerileriniz nedir?
İnsanı rezil eder bu sıpalar.5 aylıkken sütünle doymaması normal ama.Akşamları yoğurt veriyorum ben.Böylece süt sabaha daha fazla oluyor,gün boyu yetiyordu.Sonra çorba meyvesuyu derken süt hepten yeter oldu.Çok yorgun olduğum günler hala yetmez ama.Napalım dediğin gibi sorunlar bitmiyor,bitmedikçe süt artmıyor vs vs...Bu kadarına şükür..geçenlerde görümcemin çocuğunu görmeye gittik diyarbakıra,orda görev yapıyo benim cadı orda ağladı ilk önce emzirdim tabi doymayınca daha beter ağladı görümcem ver istersen ben emzirim dedi benim sütüm var dedi,ne kadar ağırıma gitti ayşe,sinirden kalktım biberonu doldurdum normalde 120ml felan veriyodum 180ml yaptım sanki kızımda bana inat olsun diye hepsini içmezmi iyice doldum sinirden((
buğün tam 5 aylık olduk teyzesi:)))
valla bilmiyorum kuzum acaip atıyo kendini kucağımdayken göğsüme atıyo kafayı acıyo başlıyo ağlamaya:)))
hiç canını sıkma biz istermiydik mama vermeyi,sende az cok biliyosun o kadar kötü zaman geçirmeme rağmen 2,5 ay sadece anne sütü aldı sorunlarım giderek artınca sütüm azalmaya başladı,sıkıntıdan bişey yiyemiyosunki süt olsun((
aç kalmasınlarda mamayla büyüsünler kuzularım..
Geçmiş olsun aşı olmuşsunuz.Seni korkutmak istemem ama her geçen ay daha fazla ağlıyorlar aşı konusunda.Son karma aşılarda tam 1 saat kucağımdan inmedi ve sürekli ağladı gün boyu.Aşıya bende hep yalnız gittim maalesef.Zor oluyor hem onu susturmak hem ağlamamak hem de ebeyi dinlemekÖncelikle mlletimizin bası sag olsun
Rabbim somadaki kardesşlerimize rahmet etsin
Mekanlarını cennet etsin ailelerine sabırlar ihsan etsin tv actıkca ruhum daralıyo eşim artk tv acmsyı yasakladı tabı biz bunları yasarken kim bilir o aileler ne haldeler mevlam yardımcıları olsun ne desek boş duadan baska birsey eldrn gelmiyor....
Bizde bugun ikinci ay asılarımızı olduk
Yavrum cok agladı sabah sabah esımede kızdım
Okadar acele ettirdi bn ona izin al yarım saatte hallederz dedim yok hastalar bekler skıntı olur iyide
Burda zaruri birsey icin ixzin alıyrsn neyse eve geldk surup verp uyuttm acaba cok ayesı olurmu
Aysecigm kokay gelsn zor senın ıcın
Hem ev hem is ve de cocuk kendını cok yorma
Ne guzel havalar ısınmıs kızınla parklara gıdıyrsnz
Sizr ıyı eglenceler..
Karapıso cnm ablan evlenıyorms hayırlı
Olsun bılal neden huzursuz acaba yerınımı yadırgafı
Cocukla bıryrte gıtmek cok zor ben bursaya gıtmeye crsaret edemıyrm evdedr ck skldm
Gecen arkadada gıttım okafar agladı gıttıgıme pısman oldm ailene dlm söyle öpıyrm sizleri..
Cadıozy nerelerdesn oglum oyun
Mınderını cok sevdı ıcıne yatıroyrm epeyce oyalıyor
Bu arada nsdılsn ezgı nasıl
Bence daha sık çıkmalısın dışarı.Alışsın artık kalabalığa.Bikaç gün bozulur sonra alışır gezmeye.Ben öyle yapıyorum çok şükür kalabalıkta da sıkıntımız yok yalnızkende.Tabi diş söz konusu olunca akansular duruyorAişe can basladim yagurt vermeye. Çok sağol darisi kalanlara inş. Şule canim bilal acayip yerini yadirgadi. Birde kalabalık olunca daha fena oluyor. Yardimci olamiyor bizimkiler düşün bugun sabah uyandi 8 gibi aksam 8e kadar uzun uyku uyumadi. Emmedi((
Üzülüyorum bu defa neden bebegimin düzenini bozdum diye.
Allah rahmet eylesin hepsine.Ama kendini bu kadar üzme.Sütün,bebeğin,sağlığın için en azından kafanı dağıtacak bişeyler yap.Hepimiz dualarımızla ve başka imkanlarla yanlarındayız kalanların.Ben sürekli tv açarsam ağlamadan duramıyorum.Daha bu sabah kahvaltıda izlerken yutamadım ağzımdakini.Birini çıkarıyorlar gelinin biri bağırıyor "anne ona benziyor anne valla ona benziyor" diye feryat ediyor.İçim parçalanıyor,keşke elimizden daha fazla şey gelse.Ah Ayşecim günlerdir üzüntüden ağzımı bıçak açmıyor.SOMA yüreğime kor gibi oturdu.Oğlum da ilgi istiyor sürekli,gezdirin beni yürütün beni,elinden tutunca adımlıyor ama daha seri bir emekleme yok.Geceler yine az uykulu ve sabahlar erken bizde.Canım çok sıkkın moralim çok bozuk((((
mrb kızlar bende sohbetinize geldim allah hepimizin çocuklarına hayırlı ömür versin türk milletininde başı saolsun ne güzel yazılar yazıyorsunuz harika
bende bir yaşına kadar emzirebildim çünkü çalıştığım için sütüm iyce azaldı ama kemik yapısı gayet iyi ya ben kızım 15 aylıkken bir kaza geçirdik misafir vardı evde kızım ayağı takıldı televizyonlua düştü dudağı boydan boya yarıldı tabi mahvoldum ben hemen hasanedeki plastik cerrahı aradım akşam vaktiydi acilde baticonlattır başka müdahale yaptırma dedi sabahına ameliyat oldu iz kalmadı ama dudak kısmında biraz şişlik kaldı inşallah zamanla geçer geçmezse kesin bir operasyon daha yaptırırım ilerleyen yaşlarda yani ben söyleyince insanlar farkediyor ama ana yüreği gelin bide siz benim gözümle o yarayı görün allah senin yavrunu bağışlasın uzun hayırlı ömür versinKayısı suyu+burçak yulaflı bisküvi.Bu ikisi gaz çıkarmana ve büyük abdest yapmana çok yardımcı oluyor.Mümkünse hoşafı kendin kaynat.Olmazsa hazır meyvesuyu da oluyor.Bezi bol koy.2 gün bile yatsan 20 bez gidiyor.1 saatte bir değiştiği oluyor bazen.Çorap koy kendine.Hava sıcak bile olsa ayaklarını üşütmemen lazım.Vicks gibi bi ısıtıcı krem koy.Gazın çıkmazsa ayaklarının altına sürdüğünde 15-20 dk sonra gaz geliyor.Ben sıcak su torbasıyla takviye yapmıştım brde.Çok işe yaradı.Kalanları sen biliyorsun zaten.Bebeğe 2-3 takım giysi.Penye battaniyeler.Poposunu silmeye pamuk veya minik mendiller.Çok kusuyorlar mendili 8-10 al.Kendine bol atlet ve pijama.Çok terliyorsun.Sık sık üst değişiyorsun.
Aman AllahımSen sadece mama sormuşsun ben neler yazmışım Silmeye kıyamadım,göz gezdirirsin işine yarar belki.Gelelim senin soruna Ben mama almadım.Hastanemiz aptamil verdi süt gelmediği için.Sonra eczaneden alıp geldi eşim.Sma hakkında çok fazla iğrenç haber okudum o yüzden hep aptamil kullandım ben.
İnsanı rezil eder bu sıpalar.5 aylıkken sütünle doymaması normal ama.Akşamları yoğurt veriyorum ben.Böylece süt sabaha daha fazla oluyor,gün boyu yetiyordu.Sonra çorba meyvesuyu derken süt hepten yeter oldu.Çok yorgun olduğum günler hala yetmez ama.Napalım dediğin gibi sorunlar bitmiyor,bitmedikçe süt artmıyor vs vs...Bu kadarına şükür..
Geçmiş olsun aşı olmuşsunuz.Seni korkutmak istemem ama her geçen ay daha fazla ağlıyorlar aşı konusunda.Son karma aşılarda tam 1 saat kucağımdan inmedi ve sürekli ağladı gün boyu.Aşıya bende hep yalnız gittim maalesef.Zor oluyor hem onu susturmak hem ağlamamak hem de ebeyi dinlemek
Bence daha sık çıkmalısın dışarı.Alışsın artık kalabalığa.Bikaç gün bozulur sonra alışır gezmeye.Ben öyle yapıyorum çok şükür kalabalıkta da sıkıntımız yok yalnızkende.Tabi diş söz konusu olunca akansular duruyor(((
Allah rahmet eylesin hepsine.Ama kendini bu kadar üzme.Sütün,bebeğin,sağlığın için en azından kafanı dağıtacak bişeyler yap.Hepimiz dualarımızla ve başka imkanlarla yanlarındayız kalanların.Ben sürekli tv açarsam ağlamadan duramıyorum.Daha bu sabah kahvaltıda izlerken yutamadım ağzımdakini.Birini çıkarıyorlar gelinin biri bağırıyor "anne ona benziyor anne valla ona benziyor" diye feryat ediyor.İçim parçalanıyor,keşke elimizden daha fazla şey gelse.((((((((
Gece nöbetleri bizde de aynı.En geç 06,30dada ayaktayız.
Hoşgeldin canım.
Allah sizlere bağışlasın kızını.Sen baya büyütmüşsün.Burada bazı arkadaşlarımızın 2 hatta 3.bebekleri.Tabi onlar daha az geliyor buraya.
Benim kızım da 8.ayını bitirdi teyzesi.3.dişimiz için çabalıyoruz sabahlara kadar.Muhasebeciyim bu arada.Gezmeyi de çok sevince ev-iş-bebeğim-eşim derken kendime vakit bulamıyorum pek.Bir de bitmeyen bir ayak ağrım,arada kendini hatırlatan migrenim var :) Hala sütümü arttıracak şeyler yapıyorum.Kızım iştahla ek gıda yese bile emzirmek güzel şey :)