Biz öğretmenler,kötü insanlar değiliz...Ama çok yoruyorlar..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aslinda soyle bir durum dar var..
Milletin bu kadar evhamli olmasinin bir nedeni de ogretmenler hakkinda cikan haberler..
Misal bir kac gun once haberlerde gordum.Sozde ogretmen tekme tokat el kadar cocugu dovuyordu.
Yine farkli bir gazetede soruyu cozemeyen ogrencisine agza alinmayacak kufurler sarf eden sozde bir ogretmenden bahesediyordu.
Benim zamanimda sirf kendisinden ozel ders almadigim icin notumu dusuk tutan sozde bir ogretmene bile sahit olmustum.
Nasil dusuk tuttu,normal sinavi zor tutup kursuna gidenleri sorulari vermek suretiyle dusuk tuttu.
Hic dilim varmiyor ama 13 yasindaki kiz ogrencisine cinsel icerikli mesajlar atip taciz eden sozde ogretmenler de var.
Ve bu dediklerim hep belgelendi.
Simdi siz soyleyin,ogretmenlik denilen vasfi kirleten meslektaslariniz oldugu surece nasil rahat bir sekilde egitim verebilirsiniz ki ogrencilerinize?
Evet veliler bazen cok abartiyor,ama bu kadar haber cikinca insanlari da rahatsiz ediyor.Surekli haberdar olmak ve mudehale etmek istiyorlar.Belki dogru degil ama cocuk soz konusu olunca endise hat safhada oluyor.
Allah gorevi fark etmeksizin dogru insanlarla karsilasmayi nasip etsin.

Son düzenleme:
Geçen haftalarda 7. Sınıf kız öğrenciler sınıfta kağıt yakmışlardı, bizler de uyardık . Normalde yaptırımı da vardır, sözel uyaralım dedik. Veliler resmen üzerimize çullandı , nasıl uyarırmışızız, psikolojileri bozulmuş. Evde yapsa ne yaparsınız diyorum kızarım diyor ama okulda yapınca aferin dememizi bekliyorlar

Gelen yeni neslin 20 yıl sonraki hâlini üzülerek çok merak ediyorum. Bizim zamanımızda öğretmenin karşısında saygıdan nasıl duracagimizi bilemezdik. Şimdi internet çağı mı acaba insanlara bu kadar her şeyi normallestirdi? Bir kişi dikkat çekmek için yanlış bile yapsa aaa demek bu doğru deyip peşinden gidiyoruz. Sorgulama yok, hata varsa karşıdadır. Herkes genellikle mükemmel olduğunu düşünüp kendinden başkasını beğenmiyor. Toplantıya gitmeyen veliler olurdu eskiden,sitem edilirdi niye gelinmiyor diye .Şimdi veliler okuldan çıkmıyor. Saygımızı çok çabuk tükettik.

AA bu gerçek mi ? Nasıl sonuçlandı peki ?

Çok uzun hepsini okuyamadım ama işiniz cidden çok zor. Evde çocuğunu döven çocuğuna sürekli bağıran veliler sanki çocuklarına çok kıymet veriyor gibi öğretmene gelince kaplan olur. Son yıllarda bi de sürekli öğretmene whatsupdan yazmak bu bildigin iş yükü . Bence çok kibar aşırı nazik davranmayın bu velilere de yüz bulamasınlar dicem ise de yaramaz sanki .. Evde cocugunu tablete gömenler öğretmenden ekstra ekstra ilgi bekliyor cidden zor Allah yardım etsin.

Veliler ve öğrenciler iyice çığırından çıktı kabul ediyorum
Pandeminin başında ben de fazlasıyla zorlanmıştım özellikle iş telefon iletişimi üzerinden yürümeye başladığı kısımda

Ama okul ortamında velilerin elinde oyuncak etmiş gibisiniz kendinizi
Bence acilen bir sınır çizmeniz gerek aranıza
Herkesin velisi potansiyel ruh hastası ama fırsat verilmedikçe hepsi gösteremiyor
Sürekli size karışma fırsatı vermeyin bence

Kolay gelsin hocam. Özelliklr anaokulu ve ilköğretim döneminde veli grupları herkesi canından bezdirdi.
Hoş eşim yatılı bir proje okulunda öğretmen ilçede. Pandeminin en civcivli zamanları bir çocuk ateşlenmiş acile gidecek. Kocam taksi çağırmış, bekle çocuğu getir de demiş. Çok geçmeden okula kaymakam geldi velisi cimere şikayet etmiş. Neden öğretmen şahsi arabasıyla bırakmamış. 17 yaşında kazık kadar çocuğunu kendi yatılı gönderiyor biz hastaneye taksiyle anlaşıp gönderince de cimere şikayet. Bir de ateşli çocuğu arabasına almak zorunda sanki ki çocuk sonradan pozitif çıktı. Hele o cimer şikayetlerinden illalah ettik.
Sabır diliyorum

Çok geçmeden okula kaymakam geldi velisi cimere şikayet etmiş. Neden öğretmen şahsi arabasıyla bırakmamış.
O kaymakam kafayı yemiş herhalde veya kurallardan haberi yok
Öyle saçma bi şikayetin üzerine nasıl okula gelebilmiş
Asıl arabasıyla götürmesi daha suç ‍♀
Ve kaymakamın bunu bilmeden okula gelmesi...

Şu küçük yerlerdeki kaymakamların gövde gösterilerinden de insana bunalma geliyor artık

İlçedeki her yönetimden bıktık biz de. Gelen okul müdüründen ilçe müdürüne. Hepsi. Ben gel merkeze eş durumundan diyorum. Her yönetim aynı en azından burda hevesli çocuklar ben de gidersem kim kalcak diyor.

Yok yok
Küçük yerlerde idari konumda olanlar kendilerini ülke yönetiyor sanıyorlar
Büyük yerlerde zaten o kadar meşguller ki böyle saçmasapan işleri kovalamaya fırsatları kalmıyor

Çalıştığım bi yerde kaymakam bazen yurtlara baskın ziyaret yapardı öğretmenler çalışıyor mu diye
İşsizliğe bakar mısın

Çocuklara faydalı olma isteğini anlayabiliyorum
Ama bu küçük yerdeki olaylar bana psikolojik olarak zarar vermeye başladığı anda kendimi koruyorum valla
Bana bu tavır da psikolojik şiddet gibi geliyor çünkü
Birinin sürekli açığını arar şekilde peşinde olması yani

Bence zaten mobbing yaşıyor şu an da.
Ay çok zor ya.
Gerçekten çok zor.

Bizleri bu hale getiren ne yazık ki sistem ve sosyal medya.Velilerin elinde oyuncak olduk.Biraz yüz verseniz yarısı tepenizde bitiyor.Sizi çok iyi anlıyorum.Biraz mesafe koyun.Onlara kimin profesyonel olduğunu en başından hissettiririn, eğitim diliyle toplantılar yapın.Sinif içindeki ufak tefek tartışmalari önce ben ve öğrencilerim birlikte eşitlik ilkesine göre çözüyoruz.Sinif başkanımız oylama sonucu seçiliyor.Herhangi bir şikayette "demokrasi"yi öne sürüyorum.7 yıl doğuda görev yaptım son 1 yıl Batı'nın batısı bir ildeyim.Aradaki fark beni de bocalatti ama burdakilerede alıştık.Hatta öğretmenler odasında çoğu konumuz veli-ogretmen ilişkisi.Biz ilkokul öğretmenleri velilerle mecburen içli dişli olmak zorundayız.Bunun seviyesini belli düzeyde tutmak çok önemli.
Öğretmenim işin özü bir tek size bu muamele yapılmıyor.Su an tüm öğretmenlerimiz bu şekilde.Velilerin hedefi eğitimi bitirmek diye düşünüyorum.Ya da evdeki problemlerini öğretmenden çıkarmak da olabilir.Cunku en kolay ulaşabildikleri kamu kurumu şu an okullar.

Gerçekten bu velilerden, yöneticilerden bıktık artık. En idealistimizi bile hayatlarından bezdirdiler. İnanın son 2 senede yüzlerimiz asıldı. Benim bireysel yaşadığım bir olumsuzluk olmadı velilerimle(4 yıldır birbirimizi iyi tanıdığımızı düşünüyorum iletişimimiz gayet saygılı bir düzeyde) Ama özellikle öğretmenler odasında şahit olduklarım yenilir yutulur cinsten değil.
(Bu arada ben nitelikli diye adlandırılan sınavla, başarılı öğrencilerin alındığı iyi bir lisede çalışıyorum) Birkaç örnek vermek isterim.

* Öğretmen dönem sonu öğrenciye performans notu 90 girer. Veli anında sınıfın rehber öğretmenine ulaşır telefonla “o kadına söyleyin doğru düzgün not versin, not vermeyi bilmiyorsa ben eşimle gelip öğretirim nasıl not verileceğini, o 90 ı biz karnede görmek istemiyoruz, çok sinirliyiz şu an…”

* Öğretmen sınıfta davranışlarıyla örnek olacak öğrencilere(genelde 2 ya da 3 olur bir dönem için) dersine giren öğretmenlerin ortak kararıyla onur belgesi verir. Akşamına veli yazar “Siz o belgeyi neye göre verdiniz, benim kızım aşırı üzgün şu an. Arkadaşına vermişsiniz kendisi ondan daha iyi biri olmasına rağmen ona vermemişsiniz, adaletsiz bir iş yapıyorsunuz.”

* Okul pansiyonlu bir okul, öğrenci hastalanıyor velisi aranıyor gelip alması ya da bilgilendirme için. Veli: “Ama hocam şimdi siz her hastalandığına bizi mi arayacaksınız?” Tabi gelip almıyorlar çocuklarını. (Şehir dışı değil gayet gelinip alınacak mesafe)

* Yine pansiyon, çocuklara neden istedikleri zaman dışarı çıkma izni verilmiyormuş. Veli izin belgesi imzalamış, dersten sonra gidip biraz gezebilirlermiş(öyle bir izin verme yetkimiz tabi ki yok)

* Sınava hazırlanan gruba deneme yapılıyor netler düşük, çalışma programları inceleniyor. Tabi yol gösterilecek, şu ders yetersiz bunların üzerine yoğunlaş, günlük çalışmanı arttır. Şu kadar deneme yap. Şikayet: çocukların motivasyonunu bozuyormuşuz.

* Hocam çocuklara sınav yapmayın. “Psikolojileri bozuluyor”
* Hocam çocuklara ödev vermeyin.
“Psikolojileri bozuluyor”
* Hocam çocuklara soru sormayın.
“Psikolojileri bozuluyor”

Şu an gerçekten hepimizin nefret ettiği tek ifade “psikoloji”

Bende buradan öğrendim. Whatsapp gruplari oluyor. Akşam 8-9 hatta daha geçi bile ödevler ile ilgili sorular soruluyor. Ki ödevin, öğrencinin yapmasi gerekirken. Sanki ödevin hayati önemi taşiyormuş gibi.

Bu sistemde öğretmenlerin yipranmasi artik gayet normal ne yazikki.

Her öğretmenin böyle bir konusu vardir

Ben böyle bilmiş velileri toplantıda herkesin içinde terslerim. Sonra eve gidip saatlerce üzülürüm k3ske rahat dursalar da gerek kalmasa diye.

Ahh meslektaşım ahhh!
Bizi en iyi biz anlarız.
Gerçekten bu zamanda yapılacak meslek değil.
İkinci bir mesleğim olsun isterdim.
Bu yaştan sonra sınavı, mezuniyeti zoruma gitmese tekrar okurdum.

3 ay tatil ohh yatıyorsunuz bir de şikayet ediyorsunuzcular gelmedi mi?
Vallah bu sitede büyük gelişme var ağlayacağım sevinçten!

Veli değilim ama etrafımda ki velilerin modlarını gördükçe sinir oluyorum çok haklısınız.Bir kere kardeşimin çocuğunu almak için gitmiştim bütün mahalle okuldaydı.Mesaj gruplarını kapatın bence Yani sadece siz mesaj atabilin kimse cevap vermesin.İyi niyetiniz suistimal ediliyor.

Whatsapp grubunda velilerin mesaj yazmasını kapatın, sadece duyuru yapmak amacıyla kullanın. Kurulda, şökde (bütün resmî toplantı tutanaklarınızda) sınıf sorunlarınızdan bahsedin, hatta okul toplantısında bile bahsedin , problem davranış çözme için ödül ve mahrum bırakma yönteminin kararlaştırıldığını ekleyin (ki kullanın en azından kendi sınıfınız için bunu kullandığınızı ekletin). Veli toplantısı yapıp görüşme başlığı açın sınıfın işleyişine müdahale eden veliler olduğu, sınıftaki öğrencilerin durumunu etkilediğini, herkesin çocuğunun eşit olduğunu, yanlış davranışlarının sonucunun ödülden mahrum bırakma olduğunu bunu şimdi yapmazsanız ileride çocukların büyük sıkıntılar yasayabileyeceğini tek tek söyleyin. Sınıfın öğretmeninin siz olduğunuzu, kendilerinin öğretmen olmadığını, sınıfın işleyişini beğenmeyenin okul değiştirmekte Özgür olduğunu. Nasıl kendilerinin bir özel yaşantısı varsa sizin de olduğunu acil olmadıkça asla rahatsız edilmemeniz gerektiğini söyleyin. Toplantıya müdürünüzü ya da müdür yardımcımızı da alın mutlaka (söyleyecekleriniz hakkında önceden bilgi verin). Herkesin çocuğu kendi için biricik doğru ama kimsenin çocuğu diğerlerinden daha özel değil. Benim aracımın amblemlerini söküp (kendince iyi gördüğü diğer araçların da, sadece benim değil) çalıp sanayide satan öğrencinin de babası ‘Benim çocuğum değildir gözünüzle gördünüz mü’ diyince kamera kayıtlarını çıkartıp polisi aradığımızda yalvar yakar şikayetçi olmayın ben halledeceğim demişti. Ne doğru dürüst maddi hasarlarımızı karşıladı ne de çocuğuna bir terbiye verebildi. Aman oğlum paşam oğlum devam etti. Bütün okul illallah edip yaka silktik. Veli sorunu kabul etmeyince rehberlik servisine bile gönderemedik öğrenciyi, benim çocuğum sorunlu değil, gitmeyecek oraya mı ararsınız, araya insanları koyup müdürü aratmalar mı dersiniz neler neler. Sorun zaten çocukta değil onu yetiştirende bu zihniyetle yeni zorbalar büyütüyorlar. Okul değişmek için tek şansları iken ona bile taş koyuyorlar. Cimer şikayetlerinden de hiçbir şey çıkmaz. Uğraştırmak isterseniz cimer şikayetlerinden 1-2 tanesi için (soruşturması bitmiş) haksız şikayetten/ iftiradan / itibarınızı zedelemeye çalıştıkları için suç duyurusunda bulunun. Bakın nasıl uzlaşmak için can atacaklar. Bazı sınıflarda veliler çok iyi olurken bazılarında gerçekten özel olarak seçilmiş gibi çocuk taparcılar oluyor. En çok kendi çocuklarına zarar verdiklerinin farkında da değiller.

"Çocuğumun yerini degismissiniz, neden?"
" Çocuğumu en arkada tek oturtmussunuz, hayırdır cezalı mi ?"
"Çocuğumun yanındaki arkadaşına yıldız vermişsiniz benimkine vermişsiniz,niye ?"
"Benim çocuğum yapmaz,evde sabaha kadar ağladı,evde hiç öyle değil,vs vs
Bir okulumda daha okuldan adımı atmadan başlıyordu mesajlar,şimdiki okulum öyle değil.Okul okul değişiyorlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…