Biz öğretmenler,kötü insanlar değiliz...Ama çok yoruyorlar..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İnsanları memnun etmek o kadar zor ki..Hoş öyle de bir niyetim yok ama,en azından bir teşekkür beklerken herkesin olumsuzu görmesi,yargılaması,iğneyi kendine batırmadan çuvaldızı başkasına batırması..Buna rağmen bu insanları anlamak için uğraşmam..
İlkokulda öğretmenim..Velilerin dertleri bitmiyor..Takmamak için uğraşsam da sabahlara kadar uyuyamıyorum bu tavırlar yüzünden..Sanki bu kadar sene onlar okumuşlar, her şeyi onlar biliyorlar gibi tavır içindeler..O da yetmezmiş gibi çocuklar arasındaki ilişkileri abartıp beni sıkıştırmaları yok mu..Bizim zamanımızda öğretmenin numarası ne gezerdi biz de..Şimdi bütün velilerle akraba olduk nerdeyse..Ne özel hayatımız kaldı,ne mesafemiz..Biz koymaya çalışsak da olmuyor..
Mesela sınıf düzenini bozan çocuklar var..Bunlar için ödül ve ceza yöntemini uyguluyorum..Öyle böyle yaramaz değiller..Çok afedersiniz başka sınıfın öğretmenine ana bacı düz gitti bir tanesi..Detayları anlatıp değerli vaktinizi almayacağım.Bir hafta gözlem yaptım.Her gün bir kişi başkanlık yapıyor.(Tek bir kişiye vermiyorum bu görevi,çünkü başkanın velisini topa tutuyorlar sonra..) Her günün başkanından durum bilgisi alıyorum.Bu çocukları da onların söylemesine gerek kalmadan zaten tanıdığım için ceza vermeye karar verdim.Psikolojide ikinci tür ceza yöntemi var.Sevdiği şeylerden mahrum bırakma yöntemi..Cuma günü beden eğitimi dersine çıkmayacaklarını ,hataları üzerinde düşünmeler gerektiğini söyledim..
Beni mesaj yağmuruna tutmuşlar.”Hocam,başkan hep benim çocuğumu yazmış,benim çocuğum aslında böyle yapmamış,ağlıyor sabahtan beri,hasta olacak,psikolojisi bozulacak.Siz hep ceza veriyorsunuz.A öğrencisi de böyle yapmış.B öğrencisi benim çocuğuma bunu demiş vs.”Ay sabaha kadar beni topa tutmuşlar.İlk iki ders İngilizce olduğu için biraz geç gittiğim günde okula gelmişler.Herkese beni sormuşlar..
.Bunda takacak ne var diye düşünebilirsiniz.Bunun gibi her hafa yüzlerce olay yaşıyorum..Bir tanesi de iki hafta öncenin vukuatını anlatıyor.Oğluyla arkadaşı yaramazlık yapmış.Ben o çocuğa değil sadece oğluna kızmışım..
Yine bir gün genel değerlendirme sınavı yaptım.İki kişi sınıfta en yüksek doğruyu yaptı.Sonuçları gruptan paylaşıyorum.Biri yazmış,benim kızımın doğrusu daha fazla,o öğrenciyi siz bir fazla göstermişsiniz.Ben saydım.E ben bu çocukları tebrik etmişim,ödüllendireceğimi söylemişim.”Kızım sen bir tane eksik yapmışsın aslında,ödül hakkını kaybettin deyip ,hevesini mi kırayım.”
“Hocam siz Ayşe’ yi kaldırmamışsınız.Parmak kaldırmış.Benim kızım çok üzülüyor..”
“Hocam yılbaşı etkinliği yapılacaksa ben çocuğu göndermeyeceğim,günah..”
“Hocam,benim çocuğumun dersleri biye kötü?”
“Benim çocuğum öyle şey yapmaz,siz benim çocuğumu sevmiyorsunuz.”
“Benim çocuğum terliyor çok koşmasın..”
“O çocuk benim çocuğumla oturmasın..”
“Benim çocuğum beslenmesini bitirmiyor.”
“Çocuğum teneffüste düşmüş,kim düşürmüş?”
“Ödevler çok,”
Bu arada bu sebeplerle Cimer şikayet olayları..
Yoruldum arkadaşlar yaa..Bu velilere biri dur desin..
Bu arada okulun karşısındaki kırtasiyelerden biri de esnafluğını beğenmeyip ordan alışveriş yapmadığımız için veliler dolduruşa getirip üzerimize salıyor.Bir kaç tane arkadaşın gizlice numarasını alıp onlara ağza alınmayacak laflar etmiş.Dolandırıcıkla suçlamış..Kaynak kitap aldırmak yasak ama bizler velilerin talepleri ve meb kitaplarının yetersiz kalması üzerine mecbur aldırdığımız için adamı şikayet de edemiyoruz..
öğretmenlerin çok üzerne geliniyor..Bırakın bizi işimizi yapalım...Bizler dolandırıcı değiliz,çocuğunuzun istikbali ve vatana millete hayırlı olmasından başka bir kaygımız yok,diye bağırmak ..Haykırmak istiyorum..
Bu arada hocam bende öğretmenim :) . Ama yanlış anlamazsanız ufak bir tavsiyem olacak, böyle durumda olan çocuklarda kesinlikle ödül ceza uygulaması etkisiz hatta davranışın artmasına neden olabilir veya korku nedeniyle bıraktığı için kısa süreli ve davranış iyi davranışın karakter kazanmasını engeller. Kendine zarar vermediği sürece davranışlara bir tepki vermeyin iyi davranışlara birincil pekiştireçlerle pekiştirin. Çünkü istismar durumu olduğu belli çocukta. Yani ilgi istiyor. Bu sebeple aileden yanlış davranışlara tepki verildiği için yanlış davranışlarla aldığı tepkiyle sevgi aldığını ilgi aldığını düşünüyor. Duygusal bağ kurmanızı, özellikle yaşına uygun sorumluluk vermenizi, sınıfı hazırlamak vesair gibi durumlar ilgisini çekecek , pekiştirme ve görmezden gelmeyi tercih etmenizi tavsiye ederim. Uzun zaman alabilir evet. Ama çok etkili ve kalıcıdır. Premack ilkesi (babanne etkisi) kullanımı doğru ve yaygındır. Ancak kullanılırken dikkatli olmakta fayda var. Ceza yönüne geçilmeden gerekli pekiştireçler olmadığı sürece ceza ödül algısı yaratırsa yine kısa süreli olmaya açık hale gelir. Eğer davranışı kabullenir ve kazanırlarsa kazanan siz olursunuz :) çünkü evde kötü davranışlar son derece artarken. Sizde iyi davranışlar artar. Eğitimin su kısmına bayılıyorum:rapci::rolleyes: çünkü aile aynı davranışlara devam eder. Sonuç öğretmenlik zor . O yüzden velilere ailelere veya öğretmenlere gerekli tüm yaptırım kuralları önlemler ayrımcılık olmadan kullanılmadığı sürece, aynı yerde dönüp dolaşırız. :işsiz:

Pandemi sebebiyle öğretmenlerin telefonları iyice ele düştü.
Eskiden almak için sene sonunu beklerdil her gidi günler hey.
Siz onları gruptan bilgilendirmek zorunda değilsiniz. Şu şu başarıyı elde etti tarzında.
Grup açık dursun. Sadece siz yazabilin. Onların genel sorumluluklarını yazın. Biraz yukarıdan davranın. Veli toplantısı, piknik dilekçesi, sınav tarihleri gibi genel şeyleri söyleyin yeterli.
Biliyorum saçma sapan şikayetler var. Olacak da. Ama iki öğrencinin ilişkisi sizi bağlamaz. Genel geçer davranın sıkıntılı öğrencilere. Elbette çocuk hastaysa ailesi size kibarca yazıp dışarı çıkması diyebilsin ama bunu kibarca yapmayı, sizin alanınıza müdahale etmeden yapmalılar.
Ödül ceza yöntemi benim çok benimsediğim bir tavır değil ama sınıf ve çocuklar sizin elinizde elbette onlar için en iyisini siz düşünüyorsunızdur.

12 yasinda bi kizim var, yeri geldi cok ciddi sorunlar yasandi. Ama asla ogretmeniyle telefonda msjlasacak kadar adlandiramadigim ama saygisizca gordugum sey yasamadik.
Hic unutmuyorum milli egitim bakanina kadar ciktim ama asla ogretmenle msjlasma hesap sorma olmadi.
Cunki biliyorumki ogretmeninde yetkisi biyere kadar...
Neyse ben konudan cikim,... Sanirim sorun daha cok toplumsal ve Turkiyede bu normal karsilaniyor

Yukarida yazdim..
Ben anlam veremiyorum ve normal karsilayamiyorum
Ben ofisimden 1 adim disari ciktigim an ozel hayatima gecmisimdir.
Calistigim yerin icine girdigim an professionnel hayatima gecis yaparim.
Bundan otesini anlamak benim aldigim egitime gercekten ters
Yani Türkiye'de bu bu şekilde oluyor. Olması gerekeni tabiki sizin anlattığımız gibide burda böyle maalesef.

Meyve veren ağacı taslarlar hocam o kadar okuyun sinavlara hazirlanin sabahlara kadar ders çalışın öğretmen olun ve sizi taşlasinlar gerçekten cok üzüldüm kim bilir ne zoruluklarla ne heyecan verici günler yaşayıp o mutlulukla egitim vermissinizidir bizim insanlarımız da nankör hocam daha geçen gün haberlerde bir öğretmen atanamamis ve intihar etmiş biz bunların hesabını nasil vericez Allah'a bilmiyorum üniversite okuyan şokta kasiyerlik yapanlarida artık görmek istemiyor bu gözler artık haber izlemeye bile dayanamıyorum gerçekten içler acisi durumlar siz bu vatana millete eğitim vermiş bu vatan topraklarının evladi olarak hakkinizi helal edin hocam çünkü bana 1 harf öğretenin 40 yil kölesi olurum eğitim çok önemli
Güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim, sizin gibi insanlar az bulunuyor :KK200:
Maalesef ülkemizde eğitimi de eğitimciyi de, eğitimcinin eğitimini de bitirdiler. Çok üzgünüm. Eğitim evde başlar, biz ne dersek diyelim o çocuklar dersten çıkınca o evlere gidiyor. Ebeveyn eğitimi şart ülkemizde.
Ama bir gün her şeyin düzeleceğine, bitirilen ve çürümüş eğitim sistemini, idealist öğretmenler ve siz güzel insanlarla yeniden inşa edebileceğimize olan inancım hep var, en azından o inancı kaybetmek istemiyorum. Çocuklarımız, geleceğimiz.

Burada da çok görüyorum insanlar öğretmenleri özel bakıcı zannediyor. 30 kişilik sınıfta her öğrencinin her hareketini takip etmek mümkün değil. Çocuklar zaten bir teneffüs önce saç baş kavga etse diğer teneffüs beraber kantine iner. Çocukların ilişkisini yetişkin ilişkileri gibi değerlendiriyorlar. İnsanlar bu işin eğitimini alıyor, veli kalkıyor müge anlının başından haldır huldur okulun yolunu tutup iş öğretmeye çalışıyor. Bütün gün sınıfta dönen muhabbetleri, olayları bilmedikleri için kendi çocuklarının cımbızla çekip anlattığı olaylardan öğretmeni suçluyorlar. Evde eğitim verilmemiş, ilgilenilmemiş, nerede nasıl davranılır öğretilmemiş ama akıl öğretmeye gelince herkes bilir kişi. Wp grubu zaten çok anlamsız bir olay. Hiçbir meslek grubunda böyle bir şey yok. Veli toplantıları zaten bilgilendirme yapmak için var. İstiyorlar ki sınıfta öğretmenin hiçbir otoritesi olmasın, dur demesin sus demesin oyun ablası gibi takılsın. O sınıflarda hele devlet okuluysa öğretmenin iki cümlesinden biri “oğlum dur,sus” olmak zorunda kalıyor. Dersi bölüp psikolog gibi yarım saat çocuklarıyla terapi yapmalarını falan mı bekliyorlar acaba.

Inanin su pandemi butun dunyada farkli yerlerde ama benim Turkiyede olan ilerlemelerde aklimin almadigi okadar cok sey varki.

Biz yurtdisinda yasiyoruz
Pandemi buradada oldu, mail yoluyla ogretmenlerle kontakda kaldik. Bu sadece bizim okula has bise degil.
Illaki ogretmen bi veliye ulasmasi gerekiyosa, okulun kullandigi cep telefonu numarasi vardir oradan iletisime gecer, ki buna bile hic gerek duymadilar

Benim ozel numarami neden professionnel hayatimda kullanayim ? Benmi bi tuhafim gercekten? o_O
Ohooo, ne özel hayatı allasen? Bu ülkede idealist öğretmen veya adayı olmak kürek mahkumu olmak gibi bişey artık. Velilere 7/24 hizmet vermek dert değil, tatil günü arkadaşlarıyla dışarı çıkıp, sıradan bir restoranda içtiği sıradan bir içecek yüzünden soruşturma geçiren arkadaşım var benim. Tatil günü diyorum bak, içecek diyorum. Gerisini sen düşün...

Son düzenleme:
Sizi çok iyi anlıyorum. Meslektaşız. Benim başıma gelenleri anlatsam burada okumaya yorulur insanlar. Kanaat notlarını sisteme girdikten 10 dk sonra veli okulda bitiyordu benim kıza 95 vermişsiniz kanaati neden 100 değil hocam. Hocam şöyle ödev verseniz, biraz şöyle şeyler yapsanız diye işin eğitimlisi kendisiymişçesine, hadsizce işimizi öğretmeye çalışan nice veliler vardı, hiçbirine kaba davranmadım, merak etmeyin elbette ne gerekiyorsa yapıyoruz gözünüz arkada kalmasın dedim. Müdür yardımcısının oğlu, benim nöbetçi olduğum gün, zil çalarçalmaz benim çıkabilirsiniz dememi bile beklemeden sınıftan koşarak çıkıyor, ve merdivende takılıp düşüyor diye müdür yardımcısı hakkımda soruşturma başlatmıştı, nöbetçiymişim o çocuğu tutmalıymışım. Psikologdan raporlu zihinsel potansiyeli diğer akranlarına göre geride olan bir öğrencim, sınavımdan 50 aldı diye, müdür yardımcısı önüme sınav kağıdını attı hocam bunu en az 70 yapın diye. Veliler çocukların ayakkabılarını bile bizim bağlamamızı talep ediyorlardı. Dersin akışını bozan öğrenciyi dışarı çıkarıp uyardım diye veli hemen "hocam bizim çocuğu dersten çıkarıp uyarmışsınız, arkadaşlarının önünde dışarı çıkarılınca kötü hissetmiş" diye geldi. Çocuk dersi bağırarak bozunca kötü hissetmiyor ama sakince dışarı alınıp uyarılınca kötü hissediyormuş. Bunların hepsine elbette itiraz ettim, görev tanımıma girmeyen, ve öğretmenliğin meslek etiği ile bağdaşmayan hiçbir şeyi yapmadım. Nihayetinde işten atıldım.
Öyle olmuş kötü hissetmiş, böyle olmuş psikolojisi bozulmuş diye diye çocuklara sınır koyulmasına karışıyorlar. Halbuki sınır koymak en önemli şeylerden biri. Bir şeyi yarım yamalak okumak, hiç okumamaktan daha kötü sanırım. Son zamanlarda artan psikoloji furyasıyla herkes kulaktan dolma hareket etmeye başladı. İnsan camdan yapılma bir varlık değil ki zart diyince psikolojisi bozulacak.

Öyle olmuş kötü hissetmiş, böyle olmuş psikolojisi bozulmuş diye diye çocuklara sınır koyulmasına karışıyorlar. Halbuki sınır koymak en önemli şeylerden biri. Bir şeyi yarım yamalak okumak, hiç okumamaktan daha kötü sanırım. Son zamanlarda artan psikoloji furyasıyla herkes kulaktan dolma hareket etmeye başladı. İnsan camdan yapılma bir varlık değil ki zart diyince psikolojisi bozulacak.
öyle demeyin, onlar veli oldukları için hem psikologlar, hem öğretmenler, hem doktorlar, onların bilgisinden sual olunmaz :KK70:

Güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim, sizin gibi insanlar az bulunuyor :KK200:
Maalesef ülkemizde eğitimi de eğitimciyi de, eğitimcinin eğitimini de bitirdiler. Çok üzgünüm. Eğitim evde başlar, biz ne dersek diyelim o çocuklar dersten çıkınca o evlere gidiyor. Ebeveyn eğitimi şart ülkemizde.
Ama bir gün her şeyin düzeleceğine, bitirilen ve çürümüş eğitim sistemini, idealist öğretmenler ve siz güzel insanlarla yeniden inşa edebileceğimize olan inancım hep var, en azından o inancı kaybetmek istemiyorum. Çocuklarımız, geleceğimiz.
Çok haklısınız çocuk okulda koşarken düşüyor vay efendim hoca niye bakmadin en basiti benim anlamadığım da şu bende öğretmenlik yaptim kendi alanımda sözleşmeli olarak gerçekten sözleşmem bitene kadar sabrettim öğrencilerin yaptıkları velilerin yaptıkları çok ayıp madem çocuğunu çok seviyorsun onemsiyorsun ödevini yapmıyor diye hocaya soruyorsun hoca napsin senin çocuğuna sen yaptir annesi degilmisin niye herseyden öğretmenler sorumlu hani cocuk seker hastasi olur kalp hastasi olur astımlı olur ogretmenden rica edersin ilacını verirsin hocam şu saatte rica etsem icirebilirmisin dersin ogretmende evet yada hayir der ya ısrarla öğretmene emribaki yapiyorlar velilerin akli hep benim cocugumla ilgilensin hep biz hep ben benciller gerçekten benim çocuğum sinifin en sessiz öğrencisi ona bile veliler erdem çok suskun acaba pskolojik sorunumu var diye grupta yazıyorlar yok benim çocuğumun sıkıntısı sanane ders dinliyor birsey olsa zaten söyler ama herşeyde burunları var malesef geçenlerde birisi çocuğuna ilacını icirmeye gitmis 4.cu sinif ya anne yanimda otur demis kadin 4 saat sinifta derse girmeye karar vermiş hocayi tinlamamis bile gerçekten bu veliler ne yaşıyorlar hani bi laf varya herkez güttüğü koyunu bilir sen koyunu güdemiyorsan öğretmen nasil gütsün haksizmiyim ama bu sene bitsin diye iple çekiyorum gerçekten veliler yüzünden wpde odevi bulucam diye okuduklarimdan gözüm kanıyor artik

Çok haklısınız çocuk okulda koşarken düşüyor vay efendim hoca niye bakmadin en basiti benim anlamadığım da şu bende öğretmenlik yaptim kendi alanımda sözleşmeli olarak gerçekten sözleşmem bitene kadar sabrettim öğrencilerin yaptıkları velilerin yaptıkları çok ayıp madem çocuğunu çok seviyorsun onemsiyorsun ödevini yapmıyor diye hocaya soruyorsun hoca napsin senin çocuğuna sen yaptir annesi degilmisin niye herseyden öğretmenler sorumlu hani cocuk seker hastasi olur kalp hastasi olur astımlı olur ogretmenden rica edersin ilacını verirsin hocam şu saatte rica etsem icirebilirmisin dersin ogretmende evet yada hayir der ya ısrarla öğretmene emribaki yapiyorlar velilerin akli hep benim cocugumla ilgilensin hep biz hep ben benciller gerçekten benim çocuğum sinifin en sessiz öğrencisi ona bile veliler erdem çok suskun acaba pskolojik sorunumu var diye grupta yazıyorlar yok benim çocuğumun sıkıntısı sanane ders dinliyor birsey olsa zaten söyler ama herşeyde burunları var malesef geçenlerde birisi çocuğuna ilacını icirmeye gitmis 4.cu sinif ya anne yanimda otur demis kadin 4 saat sinifta derse girmeye karar vermiş hocayi tinlamamis bile gerçekten bu veliler ne yaşıyorlar hani bi laf varya herkez güttüğü koyunu bilir sen koyunu güdemiyorsan öğretmen nasil gütsün haksizmiyim ama bu sene bitsin diye iple çekiyorum gerçekten veliler yüzünden wpde odevi bulucam diye okuduklarimdan gözüm kanıyor artik
Ayy gerçekten okurken bile içim çekiliyor inanır mısınız. Huzursuz ruhlar işte, kibir çok zor bir şey, bir gün çok fena çakılırlar yere. Allah meslektaşlarım başta olmak üzere, işi insanla ilgilenmek olan herkese sabır versin.

İnsanları memnun etmek o kadar zor ki..Hoş öyle de bir niyetim yok ama,en azından bir teşekkür beklerken herkesin olumsuzu görmesi,yargılaması,iğneyi kendine batırmadan çuvaldızı başkasına batırması..Buna rağmen bu insanları anlamak için uğraşmam..
İlkokulda öğretmenim..Velilerin dertleri bitmiyor..Takmamak için uğraşsam da sabahlara kadar uyuyamıyorum bu tavırlar yüzünden..Sanki bu kadar sene onlar okumuşlar, her şeyi onlar biliyorlar gibi tavır içindeler..O da yetmezmiş gibi çocuklar arasındaki ilişkileri abartıp beni sıkıştırmaları yok mu..Bizim zamanımızda öğretmenin numarası ne gezerdi biz de..Şimdi bütün velilerle akraba olduk nerdeyse..Ne özel hayatımız kaldı,ne mesafemiz..Biz koymaya çalışsak da olmuyor..
Mesela sınıf düzenini bozan çocuklar var..Bunlar için ödül ve ceza yöntemini uyguluyorum..Öyle böyle yaramaz değiller..Çok afedersiniz başka sınıfın öğretmenine ana bacı düz gitti bir tanesi..Detayları anlatıp değerli vaktinizi almayacağım.Bir hafta gözlem yaptım.Her gün bir kişi başkanlık yapıyor.(Tek bir kişiye vermiyorum bu görevi,çünkü başkanın velisini topa tutuyorlar sonra..) Her günün başkanından durum bilgisi alıyorum.Bu çocukları da onların söylemesine gerek kalmadan zaten tanıdığım için ceza vermeye karar verdim.Psikolojide ikinci tür ceza yöntemi var.Sevdiği şeylerden mahrum bırakma yöntemi..Cuma günü beden eğitimi dersine çıkmayacaklarını ,hataları üzerinde düşünmeler gerektiğini söyledim..
Beni mesaj yağmuruna tutmuşlar.”Hocam,başkan hep benim çocuğumu yazmış,benim çocuğum aslında böyle yapmamış,ağlıyor sabahtan beri,hasta olacak,psikolojisi bozulacak.Siz hep ceza veriyorsunuz.A öğrencisi de böyle yapmış.B öğrencisi benim çocuğuma bunu demiş vs.”Ay sabaha kadar beni topa tutmuşlar.İlk iki ders İngilizce olduğu için biraz geç gittiğim günde okula gelmişler.Herkese beni sormuşlar..
.Bunda takacak ne var diye düşünebilirsiniz.Bunun gibi her hafa yüzlerce olay yaşıyorum..Bir tanesi de iki hafta öncenin vukuatını anlatıyor.Oğluyla arkadaşı yaramazlık yapmış.Ben o çocuğa değil sadece oğluna kızmışım..
Yine bir gün genel değerlendirme sınavı yaptım.İki kişi sınıfta en yüksek doğruyu yaptı.Sonuçları gruptan paylaşıyorum.Biri yazmış,benim kızımın doğrusu daha fazla,o öğrenciyi siz bir fazla göstermişsiniz.Ben saydım.E ben bu çocukları tebrik etmişim,ödüllendireceğimi söylemişim.”Kızım sen bir tane eksik yapmışsın aslında,ödül hakkını kaybettin deyip ,hevesini mi kırayım.”
“Hocam siz Ayşe’ yi kaldırmamışsınız.Parmak kaldırmış.Benim kızım çok üzülüyor..”
“Ödevler çok,”
Bu arada okulun karşısındaki kırtasiyelerden biri de esnafluğını beğenmeyip ordan alışveriş yapmadığımız için veliler dolduruşa getirip üzerimize salıyor.Bir kaç tane arkadaşın gizlice numarasını alıp onlara ağza alınmayacak laflar etmiş.Dolandırıcıkla suçlamış..Kaynak kitap aldırmak yasak ama bizler velilerin talepleri ve meb kitaplarının yetersiz kalması üzerine mecbur aldırdığımız için adamı şikayet de edemiyoruz..
öğretmenlerin çok üzerne geliniyor..Bırakın bizi işimizi yapalım...Bizler dolandırıcı değiliz,çocuğunuzun istikbali ve vatana millete hayırlı olmasından başka bir kaygımız yok,diye bağırmak ..Haykırmak istiyorum..
Allah sabır versin. Benim çocuğumda özel eğitime gidiyor öğretmen illallah etmiş. Hak veriyorum

Ayy gerçekten okurken bile içim çekiliyor inanır mısınız. Huzursuz ruhlar işte, kibir çok zor bir şey, bir gün çok fena çakılırlar yere. Allah meslektaşlarım başta olmak üzere, işi insanla ilgilenmek olan herkese sabır versin.
Amin ben yoruldum mesaj okumaktan ama onlar degil öğretmen cocuklarina değil velilerin cocuklarina bakmak zorunda gibi algi var burdan zirt pırt yazan velilere sesleniyorum insanları ve benim gibi velileri rahatsız etmeyiniz ders odev harici yazmayiniz wp gurupları sizin konuşma alaniniz değil çocuklarınızın ödevleri ders programları dersleri yapacakları etkinlikleri ogretmenin bildirmesi icin var kimseyi rahatsız etmeyin çocuğunuzla olan meseleleri kendiniz çözün sizin bir hayatınız var ise öğretmenlerinde özel yaşamları var biraz saygi lutfen kamu spotu gibi oldu ama olsun belki evhamli cok düşünceli öğretmenleri ezmeye kalkanlar umarım bu mesaji görüp zirt pirt guruplara yazmazlar

Cok haklosınız her konuda ama merak ediyorum neden bu kadar cpk ödev veriyorsınuz 2 sayfa ödev yetmiyormu hiç mi anlamıyor bu cocuklat derste biz veliler evde cok stres oluyoruz cocuklarımızla aramız bozuluyor yapmak istemiyor ödev evde huzur suzluk yaratıyor

Böyle tiplerin öğretmenleri yıldırıp tüketmesi yüzünden hiçbir halttan anlamayan nesiller yetişiyor işte. Bir noktada insan tükenip her şeyi bırakıyor oluruna. Ne ödevle ilgileniyor ne başarıyla… Sonuç ise hiçbir işin düzgün yapılmadığı kara cahil bir insan topluluğu. Keşke öğrencilerden önce velileri eğitseler.

Kolaylıklar dilerim velilere karşı sert olmaktan başka seçenek birakmamislar size. Çevremde bazı çocuklar görüyorum hemen aklıma okulda ki öğretmeni o kadar kalabalik sınıfda bu çocukla ne yapıyorsa diye geliyo.

Hocam iş teli ve özel teliniz ayrı mı? Yani bence bu velilere tam anlamıyla cevap vermek zorunda değilsiniz yada laf anlatmayın. Çok yorar bunlar insanı. Onlara göre kendi çocukları mükemmel daima.

“Ödevler çok,”
👏 Ben de ilkokulda görev yapıyorum, sınıf öğretmeni değilim İngilizce öğretmeniyim ama beni bile bıktırıyorlar. Sizi çok iyi anlıyorum. Hiç olmasa verdiğim ödevi anne baba anlamıyor nasıl yapacağız diye arıyorlar, ertesi gün anne veya baba yapmış olarak geliyor ödev🤦‍♀️ Hiç ama hiç tasvip ettiğim bir şey değil bu annenin, babanın çocuğun sorumluluğuna bu kadar karışması. Şu “benim çocuğum hepsinden daha mükemmel” düşüncesini bıraksalar ve burunlarını işimize daha az soksalar her şey çok daha kolay olacak hem biz için hem çocuklar için

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X