Biz öğretmenler,kötü insanlar değiliz...Ama çok yoruyorlar..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Öğretmen bakıcı değildir. Çoğu veli rolleri karıştırıyor. Öğretmene kimse iş öğretemez.Verin cevabini bu kez cimere yazıyorlar.

Pandemide WhatsApp grupları kuruldu. Öğretmen mesai saatleri dışında aranmamalı. Akşam saat 8-10 da veya Gece 11-12-1 de arayan mesaj atan veli ve öğrenciler var. Acil bir durum olsa amenna... Eften püften o an aklına ne gelirse arayıp mesaj atıyorlar. Öğretmenlerin özel hayatının olduğunu unutuyorlar.

Seneye okul değiştirdiğimde bu hataları yapmayacağım. Sınıf WhatsApp grubu vs. o topa hiç girmek istemiyorum

Sizi çok iyi anlıyorum. Meslektaşız. Benim başıma gelenleri anlatsam burada okumaya yorulur insanlar. Kanaat notlarını sisteme girdikten 10 dk sonra veli okulda bitiyordu benim kıza 95 vermişsiniz kanaati neden 100 değil hocam. Hocam şöyle ödev verseniz, biraz şöyle şeyler yapsanız diye işin eğitimlisi kendisiymişçesine, hadsizce işimizi öğretmeye çalışan nice veliler vardı, hiçbirine kaba davranmadım, merak etmeyin elbette ne gerekiyorsa yapıyoruz gözünüz arkada kalmasın dedim. Müdür yardımcısının oğlu, benim nöbetçi olduğum gün, zil çalarçalmaz benim çıkabilirsiniz dememi bile beklemeden sınıftan koşarak çıkıyor, ve merdivende takılıp düşüyor diye müdür yardımcısı hakkımda soruşturma başlatmıştı, nöbetçiymişim o çocuğu tutmalıymışım. Psikologdan raporlu zihinsel potansiyeli diğer akranlarına göre geride olan bir öğrencim, sınavımdan 50 aldı diye, müdür yardımcısı önüme sınav kağıdını attı hocam bunu en az 70 yapın diye. Veliler çocukların ayakkabılarını bile bizim bağlamamızı talep ediyorlardı. Dersin akışını bozan öğrenciyi dışarı çıkarıp uyardım diye veli hemen "hocam bizim çocuğu dersten çıkarıp uyarmışsınız, arkadaşlarının önünde dışarı çıkarılınca kötü hissetmiş" diye geldi. Çocuk dersi bağırarak bozunca kötü hissetmiyor ama sakince dışarı alınıp uyarılınca kötü hissediyormuş. Bunların hepsine elbette itiraz ettim, görev tanımıma girmeyen, ve öğretmenliğin meslek etiği ile bağdaşmayan hiçbir şeyi yapmadım. Nihayetinde işten atıldım.

Hocam ay
Hocam aynı sorunu benim oğlanın öğretmenide yaşıyor watsap gurubuna bi bakiyorum 450 500 bazen oluyor 700 mesaj var hangi birini okuyacağız veli olarak ogretmene resmen hesap soruyorlar ve ben mülayim olduğum için genelde beni arayıp dertlesir ya melek artık bıktım tek sorunsuz velim sensin veliler böyle böyle yapıyor cok daraldim gibi sitemler eder bende her seferinde eski usul gidin hocam tahtaya yazın öğrenciler kağıda geçsin bizde yaptıralım ben bile bıktım mesaj okumaktan diyorum bildiğiniz benim çocuğumun suluguna şu kişi tukurmus çöpe atmış sulugu niye sahip cikmiyosunuz diye öğretmene yuklenenler var hâlbuki ogretmen nöbetçi o gün ha birde gece 2 ye kadar mesaj atanlar var onlarda ayri tabiki en sonunda sinirlenip guruba yazdim bende yeter dedim ya hep benim çocuğum hep benim kizim hep benim oğlum siz kendi cocuklariniza düzgün eğitim vermiyorsaniz öğretmeni suclayamazsiniz tamam bu kiside cocuklari yetiştiriyor eğitim konusunda fakat egitim aile başlar siz kendi cocuklariniza sahip çıkın gece gece hem gurubu işgal ediyorsunuz hemde ogretmene yaziyorsunuz onunda iki tane ufak çocuğu var kadin uzak yerde oturuyor aile hayatı var biraz saygi yazdim bu seferde herkes beni tersledi hikaye kitabi parasi verilcek sinif annesine diyorum grupta çit yok ben yazinca bende oglana veriyorum öğretmene veriyor gerçekten ciddi anlamda wp sinif guruplarında veliler arasinda gruplasma var madem ki çocuğunuzun eğitimi cok önemli birakinda ogretmende işini yapsin öyle degilmi size hak veriyorum hocam Allah size sabır versin

wp grubunu mesajlaşmaya kapat ve bir duyuru yayınla, sadece ödev ve acil durumlarda tarafımca duyuru yapılacaktır çocukla ilgili bir şikayet ve talep durumunda mesai saatleri içerisinde özelden ulaşabilirsiniz de tavrını net koy

benim kardeşim özel okula gitti 3 sene, orada öğretmenler aşırı ilgiliydi sürekli arıyorlardı hatta ben kızmıştım öğretmenim aramayın artık diye her okulun sistemi farklı heralde

Wallah öğretmen olmak zor ama yanlış anlamayın durumundan şüphelendiğiniz öğrencilerin aile içi şiddet vesair ilgisizlik, istismar. Önlem almak ödül ceza uygulamak, davranışın şekillenmesi için uğraşmak boş. Sorunun kaynağı düzelmedikçe uğraş dur. Bence bu konuda daha sert olmak en iyisi. Rehberlik vesair ,gerek hukuki ve gerek sosyolojik önlem ne gerektiriyorsa onu yapmalı. Okul bu konuda çok otoriter olmalı! Bizde öğretmenin eti senin kemiği benim anlayışı bırakılırken, çok yanlış anlaşıldı. Avrupa'daki sistem gibi dediler. Avrupada her yerinde değil ama eğitim sistemi bu tarz yaklaşım sergileyen öğrenciler sıkı takip altında tutar . Yani özü araştırılır. Çocuğum bugün okula gelemeyecek hasta desen, ikinciye çocuk neden hastalanıyor istismarmı var. İlgilenilmiyor mu denilir. Niye ikide bir hastalanıyor denir. Yada sürekli şiddet eğilimi vesair küfür gibi durumlar göz ardı edilmez. Aile araştırması, sosyolojik inceleme ev incelemesi ziyaret sonuna kadar kullanılır. Sosyal hizmetler devreye girer. Yani Almanya İsviçre Danimarka mesala . Belki abartıyorum. Yaşayanlar daha iyi bilir. Ama şikayet orda ispiyoncu anlamına gelmez. Çocuğa ses yükselt, aşırı ses yap, çocuğu azarla , polis kapında biter. Bizde prosedürde var mı ? Evet var. Yani bir öğretmen rehbere durumu sevk edebilir demi. ? Rehber araştırmaya gidebilir sosyal hizmetlerle görüşebilir. Uygulaması var mı hocam? Yani ağır bir durum olmadıkça sanmıyorum. Elbette öğretmen hatası olan yerler var bizde. Şiddet, duygusal şiddet uygulayan bir çok öğretmen var olmamalı , gerekli şikayet kanalları uygulanmalı önlemler alınmalı. Ancak bu tür durumlarda, şiddet olguları şüpheli durumlar, veli veya aile; öğretmenleri şikayet etmeden öncesinde şiddetle izlenmeli , şikayete açık hale gelmeli. Ailenin sosyolojik durumları incelenmeli ,eğilim aile içi dengeler bilinmeli. Aile bakanlığı gerekli incelemeyi yapacak etkili kurum olmalı. Küfür öğretmek, çocuğun başkasına vurunca gülen veya vurarak seven milletiz ve bununla şakalaşırız malesef. Çocuk bir yere çarpınca gider döveriz orayı. Ama bu istismar durumudur. Önce bunun önüne geçmeliyiz artık . Bu şaka yapılacak birşey değil . Asla hiçbir çocuğu böyle sevmeyin. Çocuklarınıza böyle çevrenizde sevenlere karşı çıkın. Sadece ağır vakalar vesair değil, ihtimal olanlarda aynı düzeyde incelemeye alınmalı. Okul ve aile bakanlığı şiddetle bunun üzerine eğilmeli. Ama malesef ki, önce eti senin kemiği benim dedik. Sonrada öğretmen haksız dedik. Kesinlikle hangi sebeple olursa olsun şiddetin her türü engellenmeli ve ağır yaptırıma açık olmalı. Ancak her iki taraf içinde.

Grup mesajlarıni kapatın hocam sadece siz yazın. Onun dışında mesaj atana cevap vermeyin okundu bilgisini kapatın. Benim kızım var öğretmeni rahatsız edeceğim diye ödüm kopuyor. Hastayız mesela mesaj attım
Hocam ailecek hastayız üzülerek katılamıyoruz maalesef yazdım ona bile cevap vermedi. Çünkü bir gün verse hergun vermesi lazım. Ve öğretmenimizi seviyoruz.

Hocam velilern ACİL DURUM kavramı o kadar geniş ki...

Cuma günü iki öğrencinin kavgasını ayırırken birinin ayağına bastım diye uyarı aldım Ayırmasam, bana ne desem, nöbetçiyim, kafa göz birbirine girecekler, hem onların canı yanacak hem yine benim başım yanacak. Atladım çığlık kıyamet savurdum ikisini bir yana. Hocam helal olsun , 55 kiloluk cussenize bakmadan iyi cesaret , öfkeden gözü dönmüş 1. 80 lik zebellah gibi iki tane erkek çocuğun arasına atlayıp , Zeyna gibi müdahale etmişsiniz. Sayenizde birbirlerini oldurmemisler diyip plaket vermelerini beklemiyordum tabii ki de, ayağına basmaktan uyarı ne ya? Yıldık yeminle...

Son düzenleme:
Bir yakınım ogrrtmen akrabalardan birinin cocugu da onun ogrencisiymis (lise)

once ogrrtmene diklenmis .biz akraba sayiliriz bana neden bu notu verdiniz diye..

ogrenci mudure kadar cikip notunu degistirtmis . yeni nesil çocuklar ugrasilacak gibi degil ...

su ozgurluk lafini bazi veliler tamamen yanlis anliyor

cocuklar kendini sonsuz ozgur saniyor her durumda her yerde

fazlaca ozgurluk ve karsıdaki kisiye ve hayatina olan saygisizlik malesef ...

Hocam idarenin hatası,neden veliye bu serbestliği tanıyor?Allahtan bizde böyle bir durum yok.O yüzden Cimer vakaları fazla.

Sizin numaranizin velilerde olmasi tuhaf geldi bana
şuan bende o kadar cok ogretmenin numarasi varki

her iki cocugumun da sinif ogretmenlerinden tutun brans ogretmenlerine kadar ...

pandemi doneminde bir de her brans grup acmisti

yani ogretmenin numarasi olmayan veli yok bu zamanda ...bu grup olaylari yuzunden veliler bile birbirinin numarasini gruplar uzerinden bulup tartisiyor cocuk meselelerini

Birkaç gün önce ilk defa öğretmene bit şikayette bulundum, açıkçası utandım ama oğlum arkadaşlarından dayak yediği konusunda çok ısrarcıydı, sormak durumunda kaldım çekinerek.

Bu gibi durumlar hariç öğretmenlere tavrını ya da yöntemini sever sevmezsin, şikayet ya da irtibat hakkını velilerde doğru bulmuyorum.
Ayrıca size de tavsiyem, bizim öğretmen akşam ders bitiminden sonra kendisine asla ulaşılmaması konusunda uyardı, bir problemi derdi olan ya öğle arasında telefonla ya da okul içinde iletişime geçilmesini istedi, çok haklı buluyorum.
Siz de böyle yapın, mesai saatiniz dışında irtibatı kesin.

Inanin su pandemi butun dunyada farkli yerlerde ama benim Turkiyede olan ilerlemelerde aklimin almadigi okadar cok sey varki.

Biz yurtdisinda yasiyoruz
Pandemi buradada oldu, mail yoluyla ogretmenlerle kontakda kaldik. Bu sadece bizim okula has bise degil.
Illaki ogretmen bi veliye ulasmasi gerekiyosa, okulun kullandigi cep telefonu numarasi vardir oradan iletisime gecer, ki buna bile hic gerek duymadilar

Benim ozel numarami neden professionnel hayatimda kullanayim ? Benmi bi tuhafim gercekten?

Meyve veren ağacı taslarlar hocam o kadar okuyun sinavlara hazirlanin sabahlara kadar ders çalışın öğretmen olun ve sizi taşlasinlar gerçekten cok üzüldüm kim bilir ne zoruluklarla ne heyecan verici günler yaşayıp o mutlulukla egitim vermissinizidir bizim insanlarımız da nankör hocam daha geçen gün haberlerde bir öğretmen atanamamis ve intihar etmiş biz bunların hesabını nasil vericez Allah'a bilmiyorum üniversite okuyan şokta kasiyerlik yapanlarida artık görmek istemiyor bu gözler artık haber izlemeye bile dayanamıyorum gerçekten içler acisi durumlar siz bu vatana millete eğitim vermiş bu vatan topraklarının evladi olarak hakkinizi helal edin hocam çünkü bana 1 harf öğretenin 40 yil kölesi olurum eğitim çok önemli

Whatsaptan iletişim kuruluyor çoğunlukla o yüzden nasıl olmasın ki? Direkt oluyor velilerde veya cocuklarda
Yukarida yazdim..
Ben anlam veremiyorum ve normal karsilayamiyorum
Ben ofisimden 1 adim disari ciktigim an ozel hayatima gecmisimdir.
Calistigim yerin icine girdigim an professionnel hayatima gecis yaparim.
Bundan otesini anlamak benim aldigim egitime gercekten ters

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…