Biz öğretmenler,kötü insanlar değiliz...Ama çok yoruyorlar..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
lise tarih öğretmenim hiç ders anlatmazdı kafasını kor uyurdu.bize konuyu anlat derdi. sadece kitaptan okurduk tahtada.uykusu öyle ağırdı ki farketmezdi bile.aha bunun adı da öğretmen

gene bir anım canlandı.benim kız anaokulundayken öğretmenle bir sürtüşmem olmuştu ki kanunen haklıydım.kadın bana bir bilendi kıza resmen mobing uyguladı.karnesine içaçıcı şeyler yazmadı.aktiviteleri bitirmiyormuş yeteneksizmiş falan filan.okul kapanırken de ilkokula göndermeseniz sanki iyi olur yapamaz anaokulunu tekrar etsin bile dedi.aradan 5 yıl geçti.benim kız her sınıfın ya birincisi ya ikincisi.ama o öğretmenini hep kötü anar.değdi mi bir çocuğun kalbini kırmaya?

kendi çevrem de dahil şu zamanın ebeveynleri inanılmaz derecede bencil herkese yetişmek çok zor ama ısrarla anlamak istemiyorlar

Hahahah valla yazik size Guldum cunku veliler komik

Herkesin bebegi kiymetli benimki de bana

Ama Ben bezdirmem Boyle

Bu konu siyasete gider ama Özetle sunu soylemeden gecemem: devlet eliyle bilerek okumus insan degeri dusuruldu
Doktorlar ogretmenler size kole onlar memur sizin verginizle varlar vs diye diye okumamis kesim kafamiza cikti

Bu duzen egitimli insanlari yordu haylriisi olsun

Hocam öğrencinin Sınıfta kalıp kalmaması gerektiğine bile artık veli karar veriyor.Bu yüzden lisede bile okuma yazma bilmeyen öğrenciyle karşılaşmak artık kimseyi şaşırtmıyor.
Geçen sene iki öğrencim ne canlı derse katıldılar,ne de okula geldiler doğru düzgün.Bir gün bile geldiyse çocuk sınıfı geçiyor.Veli kararıyla bırakalım istedim.İkna edemedim.”Bakın sınıf komple okuma yazmayı biliyor,sizinkiler kalem bile tutamıyor,seneye özel olarak ilgilenmemi beklemeyin.Çocukları bırakalım.”dedim.Kabul ettiremedim .Hala okumaya geçemediler,sınıfta öyle oturuyorlar.Arada bir etkinlik veriyorum,onlar da yapılmıyor.Ben de saldım artık.Veliler sorduğunda da bilmiyorum durumunu diyorum.

Allah kolaylık versin. Ben whatsapp grubunu velilere kapattım. Sadece öğretmenlere açık, duyuru yazıyoruz. Branş öğretmeniyim, yazdıklarınızı okuyunca bunaldım. Kolaylıklar diliyorum.

Veli toplantısında sizin sınıf düzeninize karışamayacaklarını söyleyin. Mesai saatleri dışında mesajlara cevap vermeyeceğinizi söyleyin. Ama durum öyle cıvımış ki, iş için ayrı hat alınacak duruma gelmiş.

Bunlar da yetişkin insan yani. Küçücük çocukların olayları kendine göre değiştirip anlattığını bilmiyorlar mı yahu.

Bu sizin elinizde sevgili meslektaşım eğitimci olan biziz, yeri geldiğinde velileri de eğiteceğiz. Bir veli toplantısı yapıp içinizden haykırdıklarınızı yüzlerine karşı söyleyin. Her yeni sınıf aldığınızda velilere kurallarınızdan bahsedin belirgin çizgiler çizin. Çocukların kendi aralarındaki sorunlara ebeveynler olarak karışmanın aslında çocuklara nasıl zarar verdiğini anlatın.Gelecekte kendini savunamaz silik insanlar yetiştirdiklerini anlatın.Çocuklarına iyilik yaptıklarını sanarken aslında nasıl kötülük yaptıklarını anlatın.Ödül ve ceza sisteminin eğitimin bir parçası olduğunu ikisini de etkili kullanmanın önemini anlatın.Onların istedikleri zaman kapısını çalacakları karşı komşunuz olmadığını sizi belirli saatler için belirli konularda arayabileceklerini anlatın.Ve koyduğunuz kurallara uymayan biriyle karşılaştığınızda nazikçe haddini bildirin.Siz tutarlı olursanız zaman içinde kabulleniyorlar.
Her aldığım yeni sınıfa yapıyorum bunları bir ayı geçmiyor düzene girmesi.Naçizane tavsiye derim size de.

bunları kaçar kez yapıyor öğretmenler bir bilseniz.hiç bir şey değişmiyor.herkes bildiğini okuyor.bilinçli az sayıdaki veli de aynı çocuklarına komple zarar verenler de aynıı.iş ailede bitiyor öğretmen de değil

Ben de öğretmenim.Ama çoğu kez vakitsiz arayan birini aman bu seferlik diye idare ediyor çoğu meslektaşım.Ben çözümü böyle buldum.3 farklı ilde çalıştım şu ana kadar hepsinde de işledi.İllaki insanlar sınırlarınızı denerler , deneyeceklerdir de ...İstikrarlı davranırsanız oluyor.Misal açıyorum telefonu saat dokuz incir çekirdeği için aramış veli.Bunun için beni arayamazsınız bunu konuşmuştuk iyi akşamlar deyip kapatıyorum.Muhtemelen aralarında da konuşuyor veliler ki böyle bir kaç veliyle karşılaşınca devamı gelmiyor.
He tabi gönül ister sizin dediğiniz gibi aileler ile muhattap olalım da öyle nezih ortamlara denk gelemedim ben 18 yılda.

size daha makul olanları denk gelmiş olabilir ama bazı okullarda durumlar vahim.ben veliyim ama öğretmenlik tecrübem de var.öğretmenlerimiz de anlatıyorlar gayette tekrardan arıyorlar.hatta birbirlerini öğretmene şikayet ediyorlar.başka öğretmenin istediği 10 tl lik kitabı bile sınıf öğretmenini arayıp şikayet ediyorlar.ben sınıf temsilcisiyim.çocuğunun ders durumunu bana soran olduu.mesela cumartesi yemekteyim ödevi soruyorlar arayıp.benim çocuk da aynen onların ki gibi öğrenci oysa.ben nereden bileyim ödevi sınıfta mıyım?valla herkes armut piş ağzıma düş diyor ilgili veliler hariç.ilkokuldayken de sınıf annemize çocuğun sırtına bez koy çantasında var diyenler vardı.

Ayy ben bu diyalogları komedi sayfalarında izliyorum hep. Bu kadar gerçek olabileceğini düşünmemiştim. Allah yardımcınız olsun. Gerçi bizim çocuklar eve hergün onlarca şikayetle geliyor. Onların aklına uysak bizim öğretmenler de böyle şeyler yazar biyerlerde

Aynen bunları düşünüyorum ama başlığı okuduğumda müsait değildim. Aceleden doğru ifade edemem de banlanırım siyaset yüzünden diye yazamamıştım.

Boraz mesafeli ve net olun. Sinif kurallarini veli degil ogretmen koyar. Her soruya cevap vermeyin. Gormezden gelin bazi seyleri

Biz daha velilerimize okul bahçesine giremeyeceklerini kabullendiremedik . Sınır koymak falan o kadar ütopik geliyor ki bana şu an.

Ilaç icirmeyin..Bu hem sizin göreviniz değil hemde ilaç sebebiyle olumsuz bir durum olursa sizin başınız yanar..nasıl cesaret ettiniz hayret
Kurum devlet okulu değildi, bağlı olduğumuz bakanlığın müfettişleri/ memurları de açık beyan olduğu sürece verebileceğimiz kanaatindeydiler. Biraz iyi niyet, küçük yer, tanıdıklık olunca açıkçası çok korkacak bir şey aramadık. Ama çocuğun kurumda ateşi çıktı vs. gibi durumlarda ilaç verme yasak tabii. Ecza dolaplarında bulundurulacak malzemeler mesela listeyle geliyordu.

Yazık günah olan bir nesle oldu
Eğitim almadan saçma sapan ilerliyorlar bu arada öğretmen değilim
Ama çoğu şeyin farkında olduğumu düşünüyorum
Eksiğim varsa bilgilere açığım
Örneğin ÖSS barajı kalktı işsiz nesil katlanarak büyüyor
Evde boş duracağıma gideyim bi okula gezerim diyor gençler de
Ben ailenin yerinde olsam yollamam
Baskıcıyım vs evet adam akıllı bölüm oku yoksa git sanayide işe gir kafam bu

Doktor da değilim öğretmen de ama acılarını zorluklarını anlıyor paylaşıyorum
Bence ülkemizin eksiği bu
Herkes bana ne diyor sonra sırayla her mesleğe dokunuyor bu iş
Sırayla her meslek kıymetsizleştiriliyor
MesleklerimiZe sahip çıkalım
saygınlığı bitirmek istiyorlar

Ben lise öğretmeniyim. Veliye asla yüz vermem. Öğrenciye hele hiç. Öyle bir durum ki günaydın hocam derler yüzlerine bakmam. Bu hale bir günde gelmedim. Velilere numaramı verdim ne oldu? Etraftaki polise askere dağıttılar neymiş belki bir evliliğe vesile olurlarmis. Öğrenciyi Instagram'dan kabul ettim gittiler arkadaşlarımı eklediler. Benim cebine harçlık koyduğum, kitabını aldığım öğrenci derste kız arkadaşına hava atmak için dusmaniymisim gibi davrandı. Dersimi sabote etti.biz onların durumu yok diye kendi aramızda para toplayıp giydirirken WhatsApp gruplarında hakkımızda yazdıklarını görünce şok geçirdim. Kopya çekmelerine müsade etmedim diye cimere şikayet etmeler idareye gitmeler bir sürü olay. Bunların hepsini atandığım ilk yıl yaşadım ama tecrübeli bir hocam beni kendime getirdi.
İlk iş dedi sınıflarinu değiştir. Sakın ha öğrenciye gülme, muhabbet etme. Yanına bile yaklaşmasınlar. Egolu davran. İlk hatalarinda ya idareye ver ya velilerini getirt. Selami sabahı kes. Kısaca burnun havada olsun. Aynılarını yaptım. Hiç sevilmeyen o havalı öğretmenler olur ya aynı onlar gibi. Telefon görünce aldım sigara içeni anında babasına ispiyon ettim not isteyeni başımdan attım. Gevşek konuşanı azarladim. Veli ile asla gerekmedikçe muhatap olmuyorum numaramı vermiyorum bana ne idareden arıyorum bir şey lazım olunca. Bana asla ulaşmalarina izin vermitorum mesai saati dışında yüzlerine bakmıyorum. Peki bunları yaptım ne mi oldu?
- hocam sizin dersinizi özledim
- canım hocam nasılsınız
- hocam nolur ödev verin
-hocam sinavinuza çok calistim.

o dersimi sabote eden öğrenciler ise devamsızlıktan kaldılar. Şimdi asla o hataları yapmıyorum. Size gelince özel okulda değilseniz nolur yalvarıyorum hiçbir veliye yuz vermeyin bu kadar. Tepenize çıkartmayın. Egolu desinler havalı desinler ama yüzgöz olmasınlar. İşinizi zaten çok iyi yaptığınıza eminim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…