• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Biz öğretmenler,kötü insanlar değiliz...Ama çok yoruyorlar..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben lise öğretmeniyim. Veliye asla yüz vermem. Öğrenciye hele hiç. Öyle bir durum ki günaydın hocam derler yüzlerine bakmam. Bu hale bir günde gelmedim. Velilere numaramı verdim ne oldu? Etraftaki polise askere dağıttılar neymiş belki bir evliliğe vesile olurlarmis. Öğrenciyi Instagram'dan kabul ettim gittiler arkadaşlarımı eklediler. Benim cebine harçlık koyduğum, kitabını aldığım öğrenci derste kız arkadaşına hava atmak için dusmaniymisim gibi davrandı. Dersimi sabote etti.biz onların durumu yok diye kendi aramızda para toplayıp giydirirken WhatsApp gruplarında hakkımızda yazdıklarını görünce şok geçirdim. Kopya çekmelerine müsade etmedim diye cimere şikayet etmeler idareye gitmeler bir sürü olay. Bunların hepsini atandığım ilk yıl yaşadım ama tecrübeli bir hocam beni kendime getirdi.
İlk iş dedi sınıflarinu değiştir. Sakın ha öğrenciye gülme, muhabbet etme. Yanına bile yaklaşmasınlar. Egolu davran. İlk hatalarinda ya idareye ver ya velilerini getirt. Selami sabahı kes. Kısaca burnun havada olsun. Aynılarını yaptım. Hiç sevilmeyen o havalı öğretmenler olur ya aynı onlar gibi. Telefon görünce aldım sigara içeni anında babasına ispiyon ettim not isteyeni başımdan attım. Gevşek konuşanı azarladim. Veli ile asla gerekmedikçe muhatap olmuyorum numaramı vermiyorum bana ne idareden arıyorum bir şey lazım olunca. Bana asla ulaşmalarina izin vermitorum mesai saati dışında yüzlerine bakmıyorum. Peki bunları yaptım ne mi oldu?
- hocam sizin dersinizi özledim
- canım hocam nasılsınız
- hocam nolur ödev verin
-hocam sinavinuza çok calistim.

o dersimi sabote eden öğrenciler ise devamsızlıktan kaldılar. Şimdi asla o hataları yapmıyorum. Size gelince özel okulda değilseniz nolur yalvarıyorum hiçbir veliye yuz vermeyin bu kadar. Tepenize çıkartmayın. Egolu desinler havalı desinler ama yüzgöz olmasınlar. İşinizi zaten çok iyi yaptığınıza eminim.
böyle öğrenciler veliler yüzünden kaçtım devlet okulundan.özelde aramıyoruz öğretmenleri hiçbir irtibatımız yok.sadece danışman öğretmenimiz arada bilgi paylaşıyor .hiç bir veliyle muhatap değiliz whatsap grubu yok sınıf annesi yok.valla cennet.bir de öğretmenlere daha yeterli ücret verseler harika olacak.fazla verilen not da asıl devlet de veriliyor.çocuğuma 100 100 verdiler ingilizce de sen birincisin dediler.şimdi gittiği kolejde aldı 40 ı oturdu ingilizceden.hak ettiği not buydu çünkü.

böyle öğrenciler veliler yüzünden kaçtım devlet okulundan.özelde aramıyoruz öğretmenleri hiçbir irtibatımız yok.sadece danışman öğretmenimiz arada bilgi paylaşıyor .hiç bir veliyle muhatap değiliz whatsap grubu yok sınıf annesi yok.valla cennet.bir de öğretmenlere daha yeterli ücret verseler harika olacak.fazla verilen not da asıl devlet de veriliyor.çocuğuma 100 100 verdiler ingilizce de sen birincisin dediler.şimdi gittiği kolejde aldı 40 ı oturdu ingilizceden.hak ettiği not buydu çünkü.
Valla ilk atandığım yıl müdürüm "numaranızı ister verin ister vermeyin size bırakıyorum mecbur değilsiniz ben mesela kimseye vermedim" demişti. Ben de tabi yeni atanmış saftirik öğretmen, kalplerine dokunacağim ya her dertlerine derman olacağım ya önüme gelene verdim numaramı. Sonra bir güzel aldım ağzımın payını. Onlar bana dert oldular. Bu takıntılı veliler sorumsuz öğrenciler yüzünden eski benlikten çıktım. Yavuz cetinin şarkısında dediği gibi her gün "benden bir kalpsiz yaratmayı nasıl başardınız" bakışı atıyorum öğrenci ve velilere. Ama böylesi daha iyi. Herkese de tavsiye ediyorum.

İnsanları memnun etmek o kadar zor ki..Hoş öyle de bir niyetim yok ama,en azından bir teşekkür beklerken herkesin olumsuzu görmesi,yargılaması,iğneyi kendine batırmadan çuvaldızı başkasına batırması..Buna rağmen bu insanları anlamak için uğraşmam..
İlkokulda öğretmenim..Velilerin dertleri bitmiyor..Takmamak için uğraşsam da sabahlara kadar uyuyamıyorum bu tavırlar yüzünden..Sanki bu kadar sene onlar okumuşlar, her şeyi onlar biliyorlar gibi tavır içindeler..O da yetmezmiş gibi çocuklar arasındaki ilişkileri abartıp beni sıkıştırmaları yok mu..Bizim zamanımızda öğretmenin numarası ne gezerdi biz de..Şimdi bütün velilerle akraba olduk nerdeyse..Ne özel hayatımız kaldı,ne mesafemiz..Biz koymaya çalışsak da olmuyor..
Mesela sınıf düzenini bozan çocuklar var..Bunlar için ödül ve ceza yöntemini uyguluyorum..Öyle böyle yaramaz değiller..Çok afedersiniz başka sınıfın öğretmenine ana bacı düz gitti bir tanesi..Detayları anlatıp değerli vaktinizi almayacağım.Bir hafta gözlem yaptım.Her gün bir kişi başkanlık yapıyor.(Tek bir kişiye vermiyorum bu görevi,çünkü başkanın velisini topa tutuyorlar sonra..) Her günün başkanından durum bilgisi alıyorum.Bu çocukları da onların söylemesine gerek kalmadan zaten tanıdığım için ceza vermeye karar verdim.Psikolojide ikinci tür ceza yöntemi var.Sevdiği şeylerden mahrum bırakma yöntemi..Cuma günü beden eğitimi dersine çıkmayacaklarını ,hataları üzerinde düşünmeler gerektiğini söyledim..
Beni mesaj yağmuruna tutmuşlar.”Hocam,başkan hep benim çocuğumu yazmış,benim çocuğum aslında böyle yapmamış,ağlıyor sabahtan beri,hasta olacak,psikolojisi bozulacak.Siz hep ceza veriyorsunuz.A öğrencisi de böyle yapmış.B öğrencisi benim çocuğuma bunu demiş vs.”Ay sabaha kadar beni topa tutmuşlar.İlk iki ders İngilizce olduğu için biraz geç gittiğim günde okula gelmişler.Herkese beni sormuşlar..
.Bunda takacak ne var diye düşünebilirsiniz.Bunun gibi her hafa yüzlerce olay yaşıyorum..Bir tanesi de iki hafta öncenin vukuatını anlatıyor.Oğluyla arkadaşı yaramazlık yapmış.Ben o çocuğa değil sadece oğluna kızmışım..
Yine bir gün genel değerlendirme sınavı yaptım.İki kişi sınıfta en yüksek doğruyu yaptı.Sonuçları gruptan paylaşıyorum.Biri yazmış,benim kızımın doğrusu daha fazla,o öğrenciyi siz bir fazla göstermişsiniz.Ben saydım.E ben bu çocukları tebrik etmişim,ödüllendireceğimi söylemişim.”Kızım sen bir tane eksik yapmışsın aslında,ödül hakkını kaybettin deyip ,hevesini mi kırayım.”
“Hocam siz Ayşe’ yi kaldırmamışsınız.Parmak kaldırmış.Benim kızım çok üzülüyor..”
“Hocam yılbaşı etkinliği yapılacaksa ben çocuğu göndermeyeceğim,günah..”
“Hocam,benim çocuğumun dersleri biye kötü?”
“Benim çocuğum öyle şey yapmaz,siz benim çocuğumu sevmiyorsunuz.”
“Benim çocuğum terliyor çok koşmasın..”
“O çocuk benim çocuğumla oturmasın..”
“Benim çocuğum beslenmesini bitirmiyor.”
“Çocuğum teneffüste düşmüş,kim düşürmüş?”
“Ödevler çok,”
Bu arada bu sebeplerle Cimer şikayet olayları..
Yoruldum arkadaşlar yaa..Bu velilere biri dur desin..
Bu arada okulun karşısındaki kırtasiyelerden biri de esnafluğını beğenmeyip ordan alışveriş yapmadığımız için veliler dolduruşa getirip üzerimize salıyor.Bir kaç tane arkadaşın gizlice numarasını alıp onlara ağza alınmayacak laflar etmiş.Dolandırıcıkla suçlamış..Kaynak kitap aldırmak yasak ama bizler velilerin talepleri ve meb kitaplarının yetersiz kalması üzerine mecbur aldırdığımız için adamı şikayet de edemiyoruz..
öğretmenlerin çok üzerne geliniyor..Bırakın bizi işimizi yapalım...Bizler dolandırıcı değiliz,çocuğunuzun istikbali ve vatana millete hayırlı olmasından başka bir kaygımız yok,diye bağırmak ..Haykırmak istiyorum..
Allah sabır versin. Ben öğretmen olmak istemezdim olsamda yapamazdım bunu öğrenciykende hep söylemişimdir. Öğretmenlerin açısından bakardım genelde cidden çok zor. Sınıfta psikopat, arkadaşlarına zarar veren, küfür eden tiplerin anne babası nedense '' benim çocuğum yapmaz benim çocuğum etmez '' diyor. Hayır insan evladını hiç tanımaz mı? Hiç mi görmez? Takip etmediği için gerçi yalnız halinde ne tür davranışlar sergiliyor bilmiyorlar tabi. Bence mesajlara cevap vermeyin kullanmayın hatta uzun bi süre. Ne bileyim sizi arayıp önemli bi şey söylemeyeceklerse uzatmalarına da müsade etmeyin sırf bunun için şikayet edemezde. Bizim zamanızda demekten pek hoşlanmasamda yine o zamanları özlüyorum kendini geliştirememiş bu yüzden de çocuğunu eğitememiş veli az çok kendisini bilirdi o yüzden bir öğretmenle nasıl konuşması gerektiğini iyi bilirdi. Şimdi ne üslup var ne terbiye.

Valla ilk atandığım yıl müdürüm "numaranızı ister verin ister vermeyin size bırakıyorum mecbur değilsiniz ben mesela kimseye vermedim" demişti. Ben de tabi yeni atanmış saftirik öğretmen, kalplerine dokunacağim ya her dertlerine derman olacağım ya önüme gelene verdim numaramı. Sonra bir güzel aldım ağzımın payını. Onlar bana dert oldular. Bu takıntılı veliler sorumsuz öğrenciler yüzünden eski benlikten çıktım. Yavuz cetinin şarkısında dediği gibi her gün "benden bir kalpsiz yaratmayı nasıl başardınız" bakışı atıyorum öğrenci ve velilere. Ama böylesi daha iyi. Herkese de tavsiye ediyorum.
4 yıl öğretmenlik yaptım devlet de hiç bir veliyle sorun yaşamadım.çok önemli bir şey olmadıkça irtibata geçmezlerdi ki.ne zaman kendim veli oldum düştüm bir saçmalıklar yumağına.kendini müdür öğretmen sanan sınıf annesi mi görmedim 2 tl fotokopi parasını vermemek için devlete saydıran mı görmedim öğretmene özelden küfürler edeni mi görmedim kapısını dinleyeni mi görmedim yedi yirmidirt küfreden çocuğu için evde melek gibi sadece okulda yapıyor diyenini mi görmedim.valla zor bir meslek.öyle tatilleri çok fazla iş saatleri çok az diyenlere gülüyorum.eve dönünce kafa bir milyon oluyor okuldan.

4 yıl öğretmenlik yaptım devlet de hiç bir veliyle sorun yaşamadım.çok önemli bir şey olmadıkça irtibata geçmezlerdi ki.ne zaman kendim veli oldum düştüm bir saçmalıklar yumağına.kendini müdür öğretmen sanan sınıf annesi mi görmedim 2 tl fotokopi parasını vermemek için devlete saydıran mı görmedim öğretmene özelden küfürler edeni mi görmedim kapısını dinleyeni mi görmedim yedi yirmidirt küfreden çocuğu için evde melek gibi sadece okulda yapıyor diyenini mi görmedim.valla zor bir meslek.öyle tatilleri çok fazla iş saatleri çok az diyenlere gülüyorum.eve dönünce kafa bir milyon oluyor okuldan.
Haklısınız . Öğretmenlik zor meslek. Ama biraz da biz öğretmenler hayatı dar ediyoruz kendimize. Sınıf annesi nedir? WhatsApp grubu nedir ya? Böyle şeylere itiraz etmeyip her şeyi baştan kabul edersek daha çok tepemize binerler. Öğretmenlik bir iştir. Ve mesai bitince iş de bitmelidir. Ne münasebet elin adamı beni gece yarısı arayıp çocuğunun ödevini soracak. Eskiden böyle şeyler yoktu da bir şeyimiz eksik mi kalıyordu. Biz öğretmenler izin vermemeliyiz bu saçmalıklara.
Bu arada özel okulları övmüşsunuz ama devlet okullarından daha çok saçmalık dönüyor oralarda. Hadi biz kendi irademizle veliyle muhatap olmuyoruz ama orda öğretmene zorla veli aratiyolar. Bazı küstah veliler de nasıl olsa mecbur diye öğretmeni istediği saatte rahatsız edebiliyor. Bu özel okullarda çok daha fazla.

İnsanları memnun etmek o kadar zor ki..Hoş öyle de bir niyetim yok ama,en azından bir teşekkür beklerken herkesin olumsuzu görmesi,yargılaması,iğneyi kendine batırmadan çuvaldızı başkasına batırması..Buna rağmen bu insanları anlamak için uğraşmam..
İlkokulda öğretmenim..Velilerin dertleri bitmiyor..Takmamak için uğraşsam da sabahlara kadar uyuyamıyorum bu tavırlar yüzünden..Sanki bu kadar sene onlar okumuşlar, her şeyi onlar biliyorlar gibi tavır içindeler..O da yetmezmiş gibi çocuklar arasındaki ilişkileri abartıp beni sıkıştırmaları yok mu..Bizim zamanımızda öğretmenin numarası ne gezerdi biz de..Şimdi bütün velilerle akraba olduk nerdeyse..Ne özel hayatımız kaldı,ne mesafemiz..Biz koymaya çalışsak da olmuyor..
Mesela sınıf düzenini bozan çocuklar var..Bunlar için ödül ve ceza yöntemini uyguluyorum..Öyle böyle yaramaz değiller..Çok afedersiniz başka sınıfın öğretmenine ana bacı düz gitti bir tanesi..Detayları anlatıp değerli vaktinizi almayacağım.Bir hafta gözlem yaptım.Her gün bir kişi başkanlık yapıyor.(Tek bir kişiye vermiyorum bu görevi,çünkü başkanın velisini topa tutuyorlar sonra..) Her günün başkanından durum bilgisi alıyorum.Bu çocukları da onların söylemesine gerek kalmadan zaten tanıdığım için ceza vermeye karar verdim.Psikolojide ikinci tür ceza yöntemi var.Sevdiği şeylerden mahrum bırakma yöntemi..Cuma günü beden eğitimi dersine çıkmayacaklarını ,hataları üzerinde düşünmeler gerektiğini söyledim..
Beni mesaj yağmuruna tutmuşlar.”Hocam,başkan hep benim çocuğumu yazmış,benim çocuğum aslında böyle yapmamış,ağlıyor sabahtan beri,hasta olacak,psikolojisi bozulacak.Siz hep ceza veriyorsunuz.A öğrencisi de böyle yapmış.B öğrencisi benim çocuğuma bunu demiş vs.”Ay sabaha kadar beni topa tutmuşlar.İlk iki ders İngilizce olduğu için biraz geç gittiğim günde okula gelmişler.Herkese beni sormuşlar..
.Bunda takacak ne var diye düşünebilirsiniz.Bunun gibi her hafa yüzlerce olay yaşıyorum..Bir tanesi de iki hafta öncenin vukuatını anlatıyor.Oğluyla arkadaşı yaramazlık yapmış.Ben o çocuğa değil sadece oğluna kızmışım..
Yine bir gün genel değerlendirme sınavı yaptım.İki kişi sınıfta en yüksek doğruyu yaptı.Sonuçları gruptan paylaşıyorum.Biri yazmış,benim kızımın doğrusu daha fazla,o öğrenciyi siz bir fazla göstermişsiniz.Ben saydım.E ben bu çocukları tebrik etmişim,ödüllendireceğimi söylemişim.”Kızım sen bir tane eksik yapmışsın aslında,ödül hakkını kaybettin deyip ,hevesini mi kırayım.”
“Hocam siz Ayşe’ yi kaldırmamışsınız.Parmak kaldırmış.Benim kızım çok üzülüyor..”
“Ödevler çok,”
Bu arada okulun karşısındaki kırtasiyelerden biri de esnafluğını beğenmeyip ordan alışveriş yapmadığımız için veliler dolduruşa getirip üzerimize salıyor.Bir kaç tane arkadaşın gizlice numarasını alıp onlara ağza alınmayacak laflar etmiş.Dolandırıcıkla suçlamış..Kaynak kitap aldırmak yasak ama bizler velilerin talepleri ve meb kitaplarının yetersiz kalması üzerine mecbur aldırdığımız için adamı şikayet de edemiyoruz..
öğretmenlerin çok üzerne geliniyor..Bırakın bizi işimizi yapalım...Bizler dolandırıcı değiliz,çocuğunuzun istikbali ve vatana millete hayırlı olmasından başka bir kaygımız yok,diye bağırmak ..Haykırmak istiyorum..
Her öğretmen de her Veli de bir değil. Ben de bir öğretmenim. Ancak özel hayatımız da dahil şunu anlamalıyız ki biz ancak kendimizi değiştirebiliriz. Öyle bir meslekteyiz ki çocukla uğraşıyoruz, ailelerin göz bebekleri. E söz hakkı hissediyorlar kendilerinde, haklı veya haksız. Bazen kırıcı bazen yorucu oluyor… ancak bu iş böyle sürecek. Biz sadece baş etme yollarımızı değiştirip örnek olabiliriz. Aynı okulda aynı branşta Veli profili yüzünden depresyona giren be hayatının en iyi yılını yaşatan öğretmenimiz vardı. Biri hiç umursamıyordu haksızsa karşı taraf. Diğeri sağlığından oldu, değer miydi? Sanmıyorum. Ben de köy okulunda çalıştım senelerce ama ne eleştirileri taktım ne karışmaları ne olumsuzlukları. Çünkü bu bana zarar verir. Sizin de daha iyi tecrübeler yaşatmanızı diliyorum🙏🏻

Çok fazla yüz göz olmuşsunuz whatsap grubunu yalnızca sizin yazabileceğiniz sekilde ayarlayın. Kısa cevap ve net olun mizaciniz sert olsun velilere karşı

Ben öğretmenlerin neden velilerle sürekli iletişimde olduğunu anlamiyorum. Düşüncesi bile çok yıpratıcı. Niye WhatsApp grubu kuruluyor mesela ne bileyim grup kurulsa bile sadece duyuru grubu şeklinde olabilir. Veli toplantısı denen bir şey var, onun dışında bir sorun varsa veli gelip müdürle öğretmenle konuşsun sorununu iletsin. Ama ben öğretmen olsam gündelik olaylarla ilgili velilerin yorumunu duymak istemem. O zaman herkes herkesin işine karışsın.

Bende sınıf öğretmeniyim her çocuk sevimli değildir. Bazılarını şeytan görse imana gelir. Sınıf öğretmenliği, öğretmenlikler arasında en zorudur. Geçen çalışkan bir çocuğun velisi aradı benim çocuğumun yanına neden tembel çocuğu oturttun öne al onu dedi. Canım öyle istedi dedim açık ve net. Halbuki asıl sebebi yaramaz ve tembel olanın o çocuğa bakıp özenip derste bir tık daha uslu durması. Öğretmenliğimin ilk yılında velilere kibar yaklaşıp memnun etmeye çalışırdım şimdi azarlıyorum. WhatsApp grubuna sadece ben yazabiliyorum.Size de aynı tutumu tavsiye ederim

lise tarih öğretmenim hiç ders anlatmazdı kafasını kor uyurdu.bize konuyu anlat derdi. sadece kitaptan okurduk tahtada.uykusu öyle ağırdı ki farketmezdi bile.aha bunun adı da öğretmen :KK12:
Benim lisedeki Türkçe öğretmenim annemin babamın ve amcaminda öğretmeniydi. O kadar yaşlıydi bence bunama vardı. Derste gelip kendi aile hayatını anlatıp çıkardı. Lisede başka bi öğretmenim derste bugün konumuz anı diyip askerlik anılarını anlatırdı, bugün konumuz gazete yazısi diyip gazete okurdu. Ortaokulda ki başka bı Türkçe öğretmenim ki o sene sbsye girdik konuları öğrenmemiz gerekiyordu, dil bilgisi konuları için '' ayy bugün canım hiç ders anlatmak istemiyo ama bı ara anlaticam'' diye diye zerre konu anlatmadan dersi boş etkinliklerle bitirdi böyle yapa yapa dönem bitti biz konuları göremeden, maddi durumu olan dershaneye gidiyodu, dönem bitti. Ders zaten kırk dk geliyodu bı saat sınıf defterini dolduruyodu, aheste aheste ilaç iciyodu bı ogrenciye kendine kantinden kahvaltı aldiriyodu, öylede böylede diyene kadar ders zaten 40dk bitiyo hemen. Sözün özü kendini yırtarcasına çalışan öğretmenlerde var onlara asla lafim yok ama devlet öğretmenliği işleri boşalmak için o kadar uygun bı ortam ki, o kadar dersleri boslayan derste sadece SOHBET edip zırnık ders işlemeyen hoca gördüm ki.

Bende sınıf öğretmeniyim her çocuk sevimli değildir. Bazılarını şeytan görse imana gelir. Sınıf öğretmenliği, öğretmenlikler arasında en zorudur. Geçen çalışkan bir çocuğun velisi aradı benim çocuğumun yanına neden tembel çocuğu oturttun öne al onu dedi. Canım öyle istedi dedim açık ve net. Halbuki asıl sebebi yaramaz ve tembel olanın o çocuğa bakıp özenip derste bir tık daha uslu durması. Öğretmenliğimin ilk yılında velilere kibar yaklaşıp memnun etmeye çalışırdım şimdi azarlıyorum. WhatsApp grubuna sadece ben yazabiliyorum.Size de aynı tutumu tavsiye ederim
Ben çalışkan çocuğun velisi olsam çıngar çıkarırdım. Tembel yaramaz çocuk uslanmıyor tam tersi diğerinin ders dinlemesine aktivitesine kadar engel oluyor onu devamlı konuşturmaya çalışıyor.

Ben lise öğretmeniyim. Veliye asla yüz vermem. Öğrenciye hele hiç. Öyle bir durum ki günaydın hocam derler yüzlerine bakmam. Bu hale bir günde gelmedim. Velilere numaramı verdim ne oldu? Etraftaki polise askere dağıttılar neymiş belki bir evliliğe vesile olurlarmis. Öğrenciyi Instagram'dan kabul ettim gittiler arkadaşlarımı eklediler. Benim cebine harçlık koyduğum, kitabını aldığım öğrenci derste kız arkadaşına hava atmak için dusmaniymisim gibi davrandı. Dersimi sabote etti.biz onların durumu yok diye kendi aramızda para toplayıp giydirirken WhatsApp gruplarında hakkımızda yazdıklarını görünce şok geçirdim. Kopya çekmelerine müsade etmedim diye cimere şikayet etmeler idareye gitmeler bir sürü olay. Bunların hepsini atandığım ilk yıl yaşadım ama tecrübeli bir hocam beni kendime getirdi.
İlk iş dedi sınıflarinu değiştir. Sakın ha öğrenciye gülme, muhabbet etme. Yanına bile yaklaşmasınlar. Egolu davran. İlk hatalarinda ya idareye ver ya velilerini getirt. Selami sabahı kes. Kısaca burnun havada olsun. Aynılarını yaptım. Hiç sevilmeyen o havalı öğretmenler olur ya aynı onlar gibi. Telefon görünce aldım sigara içeni anında babasına ispiyon ettim not isteyeni başımdan attım. Gevşek konuşanı azarladim. Veli ile asla gerekmedikçe muhatap olmuyorum numaramı vermiyorum bana ne idareden arıyorum bir şey lazım olunca. Bana asla ulaşmalarina izin vermitorum mesai saati dışında yüzlerine bakmıyorum. Peki bunları yaptım ne mi oldu?
- hocam sizin dersinizi özledim
- canım hocam nasılsınız
- hocam nolur ödev verin
-hocam sinavinuza çok calistim.

o dersimi sabote eden öğrenciler ise devamsızlıktan kaldılar. Şimdi asla o hataları yapmıyorum. Size gelince özel okulda değilseniz nolur yalvarıyorum hiçbir veliye yuz vermeyin bu kadar. Tepenize çıkartmayın. Egolu desinler havalı desinler ama yüzgöz olmasınlar. İşinizi zaten çok iyi yaptığınıza eminim.
Kesinlikle
Veliyi alttan aldıkça, çocuğu kazanayım dedikçe resmen düşman oluyorlar.
Ne kadar sert davranırsan, ne kadar ilgilenmezsen peşinden ayrılmıyorlar çözemedim bu denklemi

Kesinlikle
Veliyi alttan aldıkça, çocuğu kazanayım dedikçe resmen düşman oluyorlar.
Ne kadar sert davranırsan, ne kadar ilgilenmezsen peşinden ayrılmıyorlar çözemedim bu denklemi
Maalesef öyle. Ben hiç böyle düşünmemiştim. Ben onlara hep iyi ilgili bir öğretmen olacaktım onlar da benim kiymetimi bilip derslerine daha çok sarilacakti:D ama hayaller hayatlar işte. Meğer tam tersiymis. Ne kadar burnu havada olursan insanlar seni o kadar sayıp seviyorlar. Acı ama gerçek.

Ayy buldumcuk ailelerin şerrinden koru yarab herkesi. Benim kuzenim özel okulda öğretmeni satın aldığını düşünen velilerle uzun yıllar çalıştıktan sorna doğuya atanmıştı. Doğu'da herkesin kaç tane çocuğu var ,kimse sallamıyor bile evladını. Eti senin kemiği benim hesabı, okursa okur,okumazsa is yapar modunda aileler. Kadın resmen huzuru bulmuştu doğu görevinde.
Allah sana sabır versin.
Bunlardan geçmiş bir kere ama sonraki sınıfında baştan mesafeli ol , velilere ciddi ol ki seni arama yüzü bulamasinlar. Ben çocuğu uyumuyor diye akşamın köründe öğretmeni arayıp 'hocam kizar misiniz,uyusun. Sizi dinliyor' diyeni duymustum 😒😒
1 sene batıda kolejde öğretmenlik yaptıktan sonra kolej nasibimi alıp doğuya atandım bende 6 yıldır doğuda öğretmenim.O kadar haklısın ki.En az kardeşi olan 4 veya 5.
Geneli 10-13 kardeş.
çogunun çocuğu pansyonda kalıyor malesef kokuyorlar çogu.Aileler veli toplantısına bile gelmez üç beş kişi ancak.
Ama zehir gibi çogu.İlk beş sene ortaokuldaydım.Sinifin nerdeyse yarisi fen lisesi kazanıyor.iki yegenimde İstanbul'da çok iyi kolejde eğitim alıyorlar,ablam çok zorlanıyor.Dusuk alsalar bile yüksek not verip geçiriyorlar.Biri zar zor okula gidiyor.Okumaya hiç hevesi yok.aile çok ilgileniyor ama okumaya zorla gidiyor.Diyorum yeğenime bak burda kiler Allah'a emanet okuyorlar.kar kişta yürüyerek geliyor çogu.
Sınav haftası kapım çalınır hocam ödevim olmuşmu diye.
Öğretmenler odası eşit odasından farksız sürekli soru sormaya geliyorlar öğretmenlere.
Bazen diyorum çok üzerine düşmemek bu etkiyimi yaratıyor diye.
Sınıflar fazla kalabalık olmayınca öğretmenler daha iyi ilgileniyor haliyle doğudaki çocuklarla.

Ben çalışkan çocuğun velisi olsam çıngar çıkarırdım. Tembel yaramaz çocuk uslanmıyor tam tersi diğerinin ders dinlemesine aktivitesine kadar engel oluyor onu devamlı konuşturmaya çalışıyor.
Yoo çocuk hiçbir şeye engel olmuyor. Yaramazligi kendisine. Onun yanında ondan özenip yapmaya çalışıyor hatta. Çalışkan çocuk kimin yanında olsa çalışkan,sakin ve uslu. Öbür çocuk başkasının yanında kudurup ders düzenini bozuyor. Hepsini geçtim ben sınıf düzeni için öyle uygun gördüm. Sınıf öğretmeni olan benim sınıfı yonetende benim en iyisini ben bilirim veli değil.

Ben de ogretmenim ama sizin girdiginiz sinif grubu çok zor ogretmenim Allah sabır versin
Benim kızım da anaokuluna gidiyor inanın okul kapalı kutu gibi icerde ne var bilmiyoruz
Ogretmenin olduğu gruba sadece o yazabiliyor biz yazamıyoruz
Ben kesinlikle hak veriyorum öğretmene
Cunku yemegini yememiş diyen olur ilacini gönderir icirmiyorsun diyen olur isteklerin sonu gelmez ki

Yoo çocuk hiçbir şeye engel olmuyor. Yaramazligi kendisine. Onun yanında ondan özenip yapmaya çalışıyor hatta. Çalışkan çocuk kimin yanında olsa çalışkan,sakin ve uslu. Öbür çocuk başkasının yanında kudurup ders düzenini bozuyor. Hepsini geçtim ben sınıf düzeni için öyle uygun gördüm. Sınıf öğretmeni olan benim sınıfı yonetende benim en iyisini ben bilirim veli değil.
Sen 1 yıllık öğretmensin ben 4 yıl yaptım. Kaç yıldır da veliyim. Gayet engel oluyor başarılı çocuğa. Yaramaz çocuk yerinde durmaz susmaz devamlı konuşur bir şeylerle oynar ders de. Çalışkan çocuk kurban edilemez elalemin tembel yaramaz çocuğu için.

Sen 1 yıllık öğretmensin ben 4 yıl yaptım. Kaç yıldır da veliyim. Gayet engel oluyor başarılı çocuğa. Yaramaz çocuk yerinde durmaz susmaz devamlı konuşur bir şeylerle oynar ders de. Çalışkan çocuk kurban edilemez elalemin tembel yaramaz çocuğu için.
Kimse kimseyi kurban etmiyor. Çocuğa engel olmuyor sadece bir ödev verdiğimde kopya çekmeye çalışıyor ona özenip ders yapıyor hatta.Sakin Çalışkan çocuk kimle otursa aynı şekilde davranıyor,yaramaz çocuk baskasinin yanına otutturunca herkesin düzenini bozuyor.

Kimse kimseyi kurban etmiyor. Çocuğa engel olmuyor sadece bir ödev verdiğimde kopya çekmeye çalışıyor ona özenip ders yapıyor hatta.Sakin Çalışkan çocuk kimle otursa aynı şekilde davranıyor,yaramaz çocuk baskasinin yanına otutturunca herkesin düzenini bozuyor.
Katılmıyorum. Yaramaz çocuğu kimin yanına oturtsan onu rahatsız ediyor.zaten eğitim sistemimiz berbat. Aile desteğiyle doğru dürüst okuyacak çocuk sayısı az. Bir de sınıf düzeni için o öğrenciler kurban edilemezler. Çalışkan çocuk beraber ders çalışabileceği mantıklı faydalı sohbet edebileceği arkadaşı hakeder.

“Ödevler çok,”
Sayın meslektaşım kaçıncı yılınız ama yolu yariladigim tecrübelerimi nacizane aktarayim
1.mesaj gruplarını sadece yöneticilere acın
2.Veliler okula gelse bile ayak üstü değil lütfen randevu sistemiyle görüşme yapın.sizden mutlaka randevu alsınlar.bos ders ve ya okul çıkışı için.
3.Küfür edip sınıf düzenini ciddi anlamda bozan çocukları lutfen yazılı olarak idareye bildirin
4.Velilere söylediğim öğretmen ben isem isime karışmayın.Yok sizseniz buyrun böyle geçin. Beni tercih etmek zorunda değilsiniz. Okulda bilmem şu kadar sınıf var .geçin birine.
5.Velilerin özel mesajlarına akşam 19 dan sonra kesinlikle cevap yazmayin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back