Biz öğretmenler,kötü insanlar değiliz...Ama çok yoruyorlar..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Okurken fenalık geçirdim gerçekten.. Sabırlar diliyorum çoook çok zor. Bu kıyaslamalarla ona öyle yaptınız bana böyle yaptınızlarla bende farklı bir meslek olsada karşılaşıyorum ve illallah ettim, aklımdan geçmeyen şeyleri kafalarında kurup sen onu kayırıyorsunlar bana mobing yapıyorsunlar... BIKTIM artık toplum hayatından böyle gideyim kendime yetecek kadar ekip biçip sadece karnımı doyurmayı dert edeyim istiyorum :)

Herkesin akıllı telefonu olduğundan ve gmail hesabı olmayanı dövdüklerinden mail de atarlar diye düşünmüştüm. Neyse, ben öğretmenlik yapana kadar öğrenirler

Öğrenci hasta olur, veli:
-Hocam x hasta, ilacını yolladım.İçirir misiniz?
-Tabii ki, lütfen bana saatinde hatırlatın, içirelim.
Veli hatırlatmaz, çocuk hatırlatmaz sen de unutursun. Akşam telefon.
-Eee hocam, içirmemişsiniz ilacı!
-Y Hanım hani hatırlayacaktınız bana.
-Hocam alarm kursaydınız.(!!!)
Oldu gülüm sen görümcelerinle kısır yerken çocuğunun ilacını unutacaksın. Ben kurumun çocuğu, geleni gideni, yemeği, delisi, tülüsü… Bin tane şeyle uğraşırken sadece senin çocuğunun bakıcısı olacağım. Ha ben lafımı sakınmam bir dahaki sefere annesi olarak siz kurarsınız alarmınızı sorun çözülür dedim, bitti gitti. Grubu veli mesajlarına kapatın. İşinize karıştırmayın hocam. Nezaketinizden faydalanmalarına izin vermeyin.

Fikirlerinize katılıyorum ancak tükendiğimiz durumlarda malesef yüceliğimizi kaybediyoruz..Hep kendimizden vermekten yoruluyoruz.

İlaç olaylarına hç girmeyin hocam,veli kendisi gelsin içirsin.Alerjik bir reaksiyon gösterir ,çocuk fenalaşır filan ilacı veren siz olduğunuz için sıkıntı olur.Hatta veli kötü niyetli olabilir,ya da bir konuda size takabilir,çocuğuma zorla ilaç içirdi dese siz direk suçlu olursunuz.

Aaah ah buraya neler neler yazardım da erken uyuyup yarına enerji toplamam lazım lisede branş öğretmeniyim ben de. İlkokul çok çok zor hem öğrenci hem Veli ama lise de emin olun hiç kolay değil. Örneğin öğle aralarında ya da teneffüslerde kız ve erkek öğrenciler boş sınıf bulur aşka gelirler öğretmen olarak uyarman gerekir. Aşk meşk güzel şeyler tabi ama o yaşta kanları deli akıyor cahil cesareti var sonunu düşünmeden hareket edebilirler. Uyarmasan bir şey olsa sen nasıl hocasın nerdeydin derler şikayet ederler. Uyardık telefonlarında uygunsuz videolarını gördük tabi tutuştu bizim deli canlar evde ayılıp bayılmalar hassas psikolojileri bozulmuş bu sefer Veli okulu arayıp çemkiriyor benim çocuğumu niye ağlatıyorsunuz dye. Kendi de evde yedi yirmi dört hakaret dayak atar biz çocuğunu daha çok düşünüyoruz ama öğretmen zinhar laf söyleyemez. Hee çok kolay meslek yata yata kazanıyoruz herkeş öğretmen olsun

"Bazı öğretmenler de hak ediyor ama
Zorla mı öğretmenlik seçtirdiler size?
İdealist olan ve atama bekleyen binlerce genç var
Yapamıyorsanız istifa edin"

diyenler geldi mi?

Been
Öğretmenlerin bazıları o mesleği hak etmiyor. Bazıları zorla yapıyor. Öğretmenler odasında duyduklarım ve gördüklerimden dolayı bunu rahatlıkla söyleyebilirim.

Öğrencileri aşağılayanlar, öğrencilerden para koparmak için çevrilen dolaplar, ders saatinin yarısını öğretmenler odasında geçirenler, sınıfta hiç ders anlatmayanlar, öğrencileri bakışlarıyla veya sosyal medyadan mesajlarıyla taciz edenler... Bunları özellikle son çalıştığım okulda gördükten sonra öğretmenlere olan saygım neredeyse bitmişti. Gerçekten öğretmenler böyle miymiş dedim. İyi bir ekibe denk gelemedim belki de. Öğretmenlerin çoğunluğu gençti çalıştığım yerlerde. Onun etkisi mi bilemedim.

Devlet okullarında öğretmenlik yaptığımı ve bizzat şahit olduğumu belirteyim tekrardan. Bazıları o mesleği hiç hak etmiyor.

Kesinlikle görevini hakkıyla yapmayanlar var,annem anaokulunda çocuklara yardımcı teyzelik yapıyor.Anaokulu binası okuldan bağımsız olduğu için öğretmenler aşırı tahat.Sınıfa bile girmiyorlar.Annem ve arkadaşı öğretmen olmamalarına rağmen sınıfa girip etkinlik yapıyorlar,öğretmenler müdür geleceği zama sınıfa koşuyorlar.Hatta sabah özel kahvaltılarını,ayaklarına istiyorlar.Maydonozları kurutulmamışsa yemiyorlar.

Bı tanıdığım müdüre şikayet edilmiş konu öğretmen çocuğumla çok ilgileniyor şaka gibi resmen. Kız tenefuslerini harcamış bir sürü zamanını harcamış ki diğer arkadaşlarından geride kalmasın öğrencisi diye.( Bı öğrenme güçlüğü yaşıyormuş) bunun karşılığında hadi teşekkürü de geçtim. Şikayet edilmiş müdüre çok üstüne düşüyor diye

Gerçi bizim zamanımız daha kötüydü ya, öğretmen döverdi söverdi, veli ise eti senin kemiği de senin modunda bunu eğitim ve terbiye olarak görürdü. Allah tan düzeldi şimdi o zihniyet
Buna bir anlamda katılıyorum evet o kısımdaki zihniyet kesinlikle düzeldi ve çokta iyi oldu ama diğer yerlerde de bence çok clddl kayıpkar verildi maalesef. Değer,saygınlık anlamlarında... İtibar kaybı yaşandı bence zaman içerisinde bı şekilde.

Sınıf grubundan çıkın. Bir sınıf annesi belirleyin. Gereken mevzularda size oradan ulaşsınlar. Böylece gereksiz veli konuşmalarından uzak kalmış olursunuz.

Bir de okul hattı alın. Okul saatlerinde, ve de sizin belirlediğiniz haftada bir gün office hour gibi sizi arayabilecekleri bir kaç saat belirleyin. Bunun haricinde velilerle yüzgöz olmayın.

Kolay gelsin.

zoomdan teşekkür aldık öğretmenden daha yeni. kimse daralmıyor beni anlayışlısınız diye.
çünkü öğretmen dominant. her şeyi baştan söylüyor peşin peşin. şöyle olacak böyle olacak. kaynak alınacak öğrenciler seviyor daha ıyı ilerliyoruz vs gibisinden konuşuyor. ara ara zomdan toplantı yapıp isim vermeden öğrencileri anlatın veliler bilgi istiyor. üstüne alınacak olan alınsın. wp gurubunu kapatın. veli grubu kursunlar. oradan konuşsun kim ne konuşacaksa. zaten yapacaklarını yapıyorlarmış. kararlılık ve netlikle olur ancak. kızım öğetmeni ilk başlarda sevmedi. ama bilmesi lazım tüm hayatının kreş öğretmenleriyle geçmeyeceğini. fazla bulduğum şeyler var öğretmen ile ilgili ama kendimde çalıştığım için biliyorum . ben bir çocuk gönderirken öğretmen 35 çocukla ilgileniyor.

ne kadar kotu. tam tersi eksikliklerini ben görmelıyım kı çocuğumu tamamlayayım. kızımın karnesi çok iyi geldi. acaba butu n öğrencilere aynı not mu verildi diye peşine düştüm. kreş olsun ana okulu olsun. farklıysa tamam notlar gerçekmiş diyebiliyorum.

çok haklısınız

Ilaç icirmeyin..Bu hem sizin göreviniz değil hemde ilaç sebebiyle olumsuz bir durum olursa sizin başınız yanar..nasıl cesaret ettiniz hayret

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…