Sizi çok iyi anlıyorum. Meslektaşız. Benim başıma gelenleri anlatsam burada okumaya yorulur insanlar. Kanaat notlarını sisteme girdikten 10 dk sonra veli okulda bitiyordu benim kıza 95 vermişsiniz kanaati neden 100 değil hocam. Hocam şöyle ödev verseniz, biraz şöyle şeyler yapsanız diye işin eğitimlisi kendisiymişçesine, hadsizce işimizi öğretmeye çalışan nice veliler vardı, hiçbirine kaba davranmadım, merak etmeyin elbette ne gerekiyorsa yapıyoruz gözünüz arkada kalmasın dedim. Müdür yardımcısının oğlu, benim nöbetçi olduğum gün, zil çalarçalmaz benim çıkabilirsiniz dememi bile beklemeden sınıftan koşarak çıkıyor, ve merdivende takılıp düşüyor diye müdür yardımcısı hakkımda soruşturma başlatmıştı, nöbetçiymişim o çocuğu tutmalıymışım. Psikologdan raporlu zihinsel potansiyeli diğer akranlarına göre geride olan bir öğrencim, sınavımdan 50 aldı diye, müdür yardımcısı önüme sınav kağıdını attı hocam bunu en az 70 yapın diye. Veliler çocukların ayakkabılarını bile bizim bağlamamızı talep ediyorlardı. Dersin akışını bozan öğrenciyi dışarı çıkarıp uyardım diye veli hemen "hocam bizim çocuğu dersten çıkarıp uyarmışsınız, arkadaşlarının önünde dışarı çıkarılınca kötü hissetmiş" diye geldi. Çocuk dersi bağırarak bozunca kötü hissetmiyor ama sakince dışarı alınıp uyarılınca kötü hissediyormuş. Bunların hepsine elbette itiraz ettim, görev tanımıma girmeyen, ve öğretmenliğin meslek etiği ile bağdaşmayan hiçbir şeyi yapmadım. Nihayetinde işten atıldım.