Biz kadınlar ne için yaşıyoruz?

Buraya çok güldüm yahu ne alaka

Son düzenleme:
Benim görüşüme göre görev ve sorumluluklar cinsiyetlere göre paylaştırılmamalı. Mesela ailemdeki bireyleri 3 kadın 2 erkek vs diye değil de 5 birey olarak görürüm. Bir iş yapılacaksa 5 kişilik iş gücü var demektir. Ha yine paylaşılır işler tabi ama rastgele ya da kim neyi daha iyi yapıyorsa. Benim ailemde hiçbir zaman "evde kız dururken erkek servis yapmaz", "kadın çalışmaz evde çocuk bakar", "çocukla kadın ilgilenir", "tamir işleri erkeklerindir", "erkek çalışıp evini geçindirir" gibi kalıplar olmaz. Herkes her şeyi yapar. Cinsiyet sadece bir ayrıntı. Hayat ve yetiştirilme tarzı işte. Herkesin farklı. Benim ailemden gördüğüm bu kendi çocuklarıma da böyle öğreteceğim. Bu durumda "Biz kadınlar ne için yaşıyoruz" sorusu bir anlam ifade etmiyor bana, herkes ne için yaşıyorsa onun için yaşıyoruz. Yüzde elli şansım varmış ya erkek ya kadın olacakmışım kadın olmuşum hepsi bu.

Bu konularda haklısın, o çorap konusunu ben de hatırlıyorum :)) Bu kadınlar da kendi yaptıklarını normalize etmek adına diğer kadınları suçluyorlar işte.

valla kadın da erkek te insan olmanın gereği mutlu olmak için yaşamalı.
ve bu amaç uğruna da madem aynı eve girmişiz birbirimizi severek ya da seçerek o zaman yeri gelince ben maaşımla kredi öderim yeri gelince eşim evi süpürür.
hayat koşturmacadan ibaret malum. ve bu koşturma arasında yakalamaya çalışıyoruz mutluluğu o nedenle ben kadınların gayet pişkin şekilde "ay ama ben çalışamam, ay ama patron bağırdı, ay müdür hapşırdı, ama yoruldum...." mıymıntılıklarına gıcık oluyorum hele de evlenmeden önce çalışıp, evlendikten sonra rahata alışanlara ama tabi yine sağlık sorunları, eş tercihleri filan bu durumu değiştirebiliyor ve aynı şekilde öküz adamları da silkeleyesim geliyo. ulan işse biz de çalışıyoruz, yorulmaysa biz de yoruluyoruz hayır çayı neden hep ben getireyim ki sana? bi kere de sen kur sofrayı, sen süpür evi.

Son düzenleme:

doktorluk vs onları ayrı tutuyorum tabi ki. genel manada iş hayatından bahsettim. erkeklere gelince onlar bizim kadar duygusal değil. artı bizden daha dayanıklılar. ben patrondan bi azar işitsem gözüm doluyor. erkekler böyle değil.

Sanırım oruçlu olduğu için gelemiyor kadın. Eşinize biraz insaf desem. Benim abla geliyor ama abla ne olur yorulunca terleyince bırak diyorum kıyamıyorum.

Türk kadınının ortak özelliği sanırım :)

aynen canım ya. bizim mahallede bi komşumuzun triblex evi var. annemle bana diyorki "siz hep temizlikçi çağırıyosunuz hem de o gelmeden kendinizi paralıyorsunuz. ben sırf temizlikçi gelecek diye hiç bişeyi toplamıyorum, ayağıma kıyafet mi geldi, tekme atıyorum. umrumda olmaz" diyor.
ama yapamıyorum.
detaylı temizlik benim evimde zaten 1 günde bitmiyor. bi de dağanıklıktır, çamaşır yıkamadır bırakmak istemem.
kadın zaten öyle iyi ki, kendi evi gibi canla başla yapıyor. ben de aynı senin gibi yorulunca dinlen diyorum. hatta halıları çırpmak istiyor balkondan yok diyorum bişey olur yapma. içine sinmiyor. kışın her geldiğinde cam muhabbetine giriyoruz. boş ver diyorum zaten yağmur kar yine aynı oluyor diyorum. dayanamıyor. ben başka bişeyle ilgilenirken bi bakıyorum camı silmiş bile.

eve ona bırakıp çıkıyordum son zamanlarda genelde. eşimle eve geldiğimizde resmen reklamlardaki gibi böyle kıyı köşe yıldız gibi parlar ya öyle buluyoruz. duvarları öpesim geliyor.

ama işte temizlikçi de bi insan. ramazan günü oruçlu oruçlu ona nasıl kıyayım. eşime göre hava hoş.

ne iş ne çocuk ne koca ne sorumluluk hiç bir şey aslında insanın kendisi için yaşamasına engel değil, yeter ki istesin ayrıca evlilik evlilik diye ölen biziz kocayı seçen biziz deli gibi ugraşıp tüp bebekle çocuk yapan biziz eee neyin tartışması ki bu

ben mutlu olmak için yaşıyorum.. umrumda değil ev pis diye delirmiyorum, eşim evde olana kadar bekliyorum beraber yapıyoruz. kendimi neden paralayayım yahu..

Bence bunda bir problem yok o kırmızılı yazdığım kısımda. Yani amaan zaten adamakıllı yardım edemiyecek o zaman hiç etmesin mantığı doğru değil, o ne kadar yardım ederse kardır. Ben şahsen eşim gidip alacaksa alışveriş listesi hazırlamaktan gocunmam, üstümden ne kadar yük giderse o kadar yeğdir benim için. Bir de ben zaten bu tip meselelerde kontrolün bende olmasını seviyorum, yani evin ne alacağına ben karar vermeliyim gibi geliyor bana, liseden itibaren ev alışverişinin çoğunu ben yaptım annemin evinde.

E mihriban sen de yemek yapmayıver, dışarıdan pizza söyle canım :) Sen her denilene itaat edersen ooo

aynen kıyamıyorum o da insan. ben annemle bile kendi evimi bir günde temizleyemiyorum. ama kadında öyle bir güç varki hem hızlı hem çok temiz hallediyor.
tabi maddi zorluk da var. sorumluluk duygusu çok gelişmiş. parayı hak edeyim istiyor. eşim çalıştığı kurumda yönetici. eve gelip böyle pırıl pırıl bulunca "teşvik primi verelim" diyor. karşıya taşıncaz ne yapıcaz diyorum. böyle kadın bulamayız diyorum. taksiyle getirtelim diyor. Allah'ım hem temizliği bu kadar seviyor hem de en azından dağıtmamak için bir ucundan tutmuyor.

seninki iyi gene temizlikçi çağır diyor benimki ona bile yanaşmıyor malesef

bunun için çok şükrediyorum. evet her defasında yorulma temizlikçi çağır diyor. ama keşke bu kadar dağanık olmasa. temizlikçi bile ayda bir gelir. ya da bana eşim yardımcı olsa hiç gelmez. zaten iki kişiyiz. iş yoğunluğundan ve şu iftar davetlerinden zaten haftada bir gün evde yemek yiyoruz ev düzenimiz bu ay hiç bozulmazdı.

Part-time çalışma imkanınız var mı? Ya da ev hanımlığı?

umarım burada hiç kimse ev/ kariyer için yaşamıyordur.
bu söylediklerim sadece inanan insanlar için geçerli.
Kısa bir süre önce Kuranla tanıştım, normalde okumama rağmen hiç türkçesini adamakıllı okumamıştım.
ben şimdi Allaha kulluk etmek için yaşıyorum veya yaşamaya çalışıyorum. geri kalan herşey araç.
ev işi de öyle ve eşimde bunu benimsedi. benim eşimde mutfakta yardım eder ama yine de çok yardımı dokunmaz ama benden de birşey beklemez, bekleyemez. ben çalışıyorum, evde de kitap okuyorum kendimce ibadet edip araştırmalar yapıyorum.
o nedenle çorba varsa çorba içer, yoğurt varsa yoğurt yer. evin pisliğine veya temizliğine birşey demez, derse kendisi yapabilir:) artık çamaşır süper kokmalı, evim çok güzel olmalı demiyorum. yanlış anlamayın evimi b..k götürmüyor:) ama her gün ev işiyle uğraşmam. sadece ibadet için değil zaten eşimle her gün az bvaktmz olduğu için yemek yedikten sonra yemekleri kaldırırm ama bulaşıklar kalır, eğer eşim yardım etmezse. yemek yedikten sonra onunla beraber gider sohbet ederim, film izlerim. mesela çerezle falan pek uğraşmıyorum onu eşim kendisi yapıyor çünkü seviyor ben yemesem de olur. o nedenle çerez, soda, meyveyi akşam o getirir ve götürür.
evim de pek aksesuar yok, bazı yerlerde hiç halı da yok o yüzden iyi bir temizliği 3 saate bitiriyorm. "hadi daha okuman gereken çok şey var oylalanma" diyorum ev işine girşiyorum. tabi ki eşimin daha çok yardım etmesini isterim ama yapmayınca ben de bu kadarını yaparım.

gerçi bu işler maddiyatla da alakalı durumum olsa bende alırdım eşimde tamam derdi zaten.
ama şuan herşeyi tek başıma yapmak zorundayım çocukla bide

Yıkarken yalnız kendi giydiklerini yıka, onunkileri bırak. Mecbur öğrenir

E mihriban sen de yemek yapmayıver, dışarıdan pizza söyle canım :) Sen her denilene itaat edersen ooo

kuzum benim de içim rahat etmiyor. inan sabah eşim de aynısını söyledi. ama zaten ramazanda haftada en fazla 1-2 kere evde yapabiliyoruz sağa sola davet edildiğimizden. onda da ben yapıyım diye biraz da hevesim var. işte şu evin dağanıklığı moralimi bozuyor.

kamuda çalışıyorum bırakma fikrimi söylediğimde herkes saçmalama diyor.özel sektör olsa çoktan bırakmıştım.

canım ben de kamudayım. eşim özel sektörde. kendi çalışanları var altında. benim gibi kızlar. hemen hemen kızlarla aynı maaşı alıyoruz ama kızlar ekstaradan haftanın en az 2 günü şehirdışındalar, haftanın en az 2 günü de fazla mesaide (ramazan hariç tabi).
öyle olsam büyük konuşmamayım ama çok çok zor olurdu.
bizim giriş çıkış saatimiz belli. bir kadın için en iyi yerlerden biri kamu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…