- 5 Ocak 2011
- 14.500
- 23.162
-
- Konu Sahibi caninfistigi
makineyi gösterdim canım. hatta bak renklileri bunda, koyu renklileri bunda, beyazları bunda diye.
ama napiyo biliyo musun? gıcıklığına mıdır nedir? kendisine göre içimize giydiklerimiz-dışımıza giydiklerimiz diye yıkıyor.beyaz çamaşırlar oluyor mosmor. en nefret ettiğim şey. toz bezi gibi görünüyorlar.
Bakın arkadaşlar elimize bir sihirli çubuk alalım ve bütün erkekler ev işlerini yapan insanlar olsun değil derdim. Ya da gerçek hayatı düzeltelim bir anda değil. Ama en azından düşüncesel anlamda bazı şeyleri değiştirebiliriz. Kimse "aaa erkeğin görevi mi kirli sepetine kirlileri atmak" diyememeli (ki bir konuda dendi) Kadın çalışmak zorunda değil ama erkek zorunda ve hatta yetmiyorsa maaşı çift iş yapacak diyememeli (ki aynen bu da dendi). Biri ben çalışan kadın istemiyorum dese ve de aynı şekilde düşünen birini bulsa saygı dıyarım kendi tercihleridir. Biri çalışırım çalışmam ama kocam bana bakmak zorunda derse kendi tercihi iyi şanslar ona hayatta. Ama bu birileri olması gereken budur dememeli bence.
Bence de bu tamamen yanlış bir bakış açısı Taş taşısın demiyoruz ki kadınlar yağ ve kas oranları etkili olsun. Gayet de aklını kullanarak çalıştığı işler var kadının. Bir öğretmen, bir mühendis, bir doktor (özellikle kadın jinekolog isteyenler iki kere düşünsün bazı düşüncelerini) olabilir gayet de kadın.
Erkekler tabi çok bayılıyorlar milletin triplerini çekmeye. Zaten onlar milletin tribini çekmeye gelmiş bu dünyaya. Yapmayın hiç bir insan çalışmak istemez. Evinde kendi uğraşları ile hobileri ile vakit geçirmek ister. Çocukları ile vakit geçirmeyi erkekler de ister. Erkekler de ilk adımını ilk kelimesini ilk anlarını yakalamak ister. Ama o eve para girmek zorunda. Ve hayat müşterek.
Sanırım oruçlu olduğu için gelemiyor kadın. Eşinize biraz insaf desem. Benim abla geliyor ama abla ne olur yorulunca terleyince bırak diyorum kıyamıyorum.
Türk kadınının ortak özelliği sanırım :)
kadın-erkek eşittir, kadınlar çalışmalı die die kadınlarımız iyice yıpranıyor. ben kendimi öyle hissetmeye başladım. çalışan kadın güçlü mü olur yoksa yüz parçaya mı bölünür erkenden yaşlanır mı karar veremiyorum.
bir erkek temizlik yapsa ne olur sadece yardım edebilir organize edemezki.sen söylersin yapar. markete gider ama senin yazdıklarını alır. çocuğa bakar ama senin söylediklerini yapar hazırladığını yedirir. bana kalırsa her yük kadının üstünde. anneliğe doyamadan çocuğu anneanne-babanneye bile olsa bırakmak bence eziyet. bakıcıyı hiç söylemiyorum bile. yaz-kış sabahın köründe servise koşmak çocuğum uyanmasın die ağlamasın die dua etmek işkence..
keşke kadınlar iş hayatına hiç başlamasaydııııııı... yemişim eşitliği....hangi çalışan kadın tam ki... eşler yardım etse bile...iş sonrası kaç saat kalıyor ki neye yetsin...kime yetsin...
ben işten eve gelip iş yapıcam. beyfendi eve gelip laptopunu kucağına alıp oyun oynarken iftar saatini bekleyecek.
bu adalet mi şimdi size soruyorum.
ama ne şimdi biz bu durumu eleştiriyoruz. erkek çocuklarımız olunca onları da yine babaları gibi yetiştiriyoruz.
yakın zamanda abim evlendi. valla geline diyorumki kızım sen mutfağa girince abimin eline de süpürgeyi ver süpürsün. yazık kıyamıyor şuan çok tazeler ama sonrasında acısı çıkar. alışssın diyorum. bu benim abim yani. annem de öyle söylüyor oğluna.
ama benim kv ile görümce bi kere demiş midir acaba? hiç ama hiç sanmıyorum.
e kadın işi ne? hem işe gidecek hem eve gelip paşa paşa iş yapacak! offff
Öyle demeye hakkı var mı ki? Temizlikci ramazanda gelemiyor diyorsun.
Sende yapma madem hamile halinle iş. Mecbur kalsın oda yardımcı olur bence. Şikayet edeceğimize adamı yönlendirmeye bakalım. Kendini biraz acındır herşeye koşmaya çalışma. Ah sırtım belim de. Kıyamaz. Ha bunları ben yapabildim mi hayır ama sen bi dene bakalım
Bırak oflasın zamanla alışır..
Bir de şu temizlikçiye rezil olmamak için evi onlar gelmeden temizleyenler var sen de mi onlardansın yahu ?
Kadının işi bu bırak o temizlesin
seninki iyi gene temizlikçi çağır diyor benimki ona bile yanaşmıyor malesef
Türk kadınının ortak özelliği sanırım :)
biliyorum zaten bunları bildiğim için çalışıyorum... cocuğumu bırakıp işe gelmeye bu yüzden katlanıyorum maalesef.... ama çok ikilemde kalıyorum. çevremdeki çok çok rahat ev hanımlarını görünce kendi çabamı sorguluyorum. bütün gün evde oturan ve eşinde ev işlerine yardım bekleyen çok rahat tanıdıklarım var. evleri temiz, bakımları yerinde, cocukları yanında, hiç yıpranmıyorlar... insan bazen özeniyor. yada ben bu dönemde öyle hissdiyorum.
aynen kıyamıyorum o da insan. ben annemle bile kendi evimi bir günde temizleyemiyorum. ama kadında öyle bir güç varki hem hızlı hem çok temiz hallediyor.
tabi maddi zorluk da var. sorumluluk duygusu çok gelişmiş. parayı hak edeyim istiyor. eşim çalıştığı kurumda yönetici. eve gelip böyle pırıl pırıl bulunca "teşvik primi verelim" diyor. karşıya taşıncaz ne yapıcaz diyorum. böyle kadın bulamayız diyorum. taksiyle getirtelim diyor. Allah'ım hem temizliği bu kadar seviyor hem de en azından dağıtmamak için bir ucundan tutmuyor.
bunun için çok şükrediyorum. evet her defasında yorulma temizlikçi çağır diyor. ama keşke bu kadar dağanık olmasa. temizlikçi bile ayda bir gelir. ya da bana eşim yardımcı olsa hiç gelmez. zaten iki kişiyiz. iş yoğunluğundan ve şu iftar davetlerinden zaten haftada bir gün evde yemek yiyoruz ev düzenimiz bu ay hiç bozulmazdı.
makineyi gösterdim canım. hatta bak renklileri bunda, koyu renklileri bunda, beyazları bunda diye.
ama napiyo biliyo musun? gıcıklığına mıdır nedir? kendisine göre içimize giydiklerimiz-dışımıza giydiklerimiz diye yıkıyor. beyaz çamaşırlar oluyor mosmor. en nefret ettiğim şey. toz bezi gibi görünüyorlar.
Part-time çalışma imkanınız var mı? Ya da ev hanımlığı?
E mihriban sen de yemek yapmayıver, dışarıdan pizza söyle canım :) Sen her denilene itaat edersen ooo
kamuda çalışıyorum bırakma fikrimi söylediğimde herkes saçmalama diyor.özel sektör olsa çoktan bırakmıştım.
kamuda çalışıyorum bırakma fikrimi söylediğimde herkes saçmalama diyor.özel sektör olsa çoktan bırakmıştım.