- 21 Aralık 2014
- 2.005
- 1.767
- 36
- Konu Sahibi cileksevilir
Pardon yani istanbul sozleşmesine hayir diyenler demek istemistim yanlis olduSiz bunu yanlış anladınız herhalde.
Hayır diyenler kadın haklarının yanında olanlar.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Pardon yani istanbul sozleşmesine hayir diyenler demek istemistim yanlis olduSiz bunu yanlış anladınız herhalde.
Hayır diyenler kadın haklarının yanında olanlar.
Pardon yani istanbul sozleşmesine hayir diyenler demek istemistim yanlis oldu
Sebebi açık değil mi?bence bunun sebebini bulmalıyız...
ama inanın bu kadın haklarına bağlayamayız
Bence sorun bunlara silah verenlerde...Silah çekip vuruyor değil mi ?
karşıda ölen ne ?
sen diyorsun ki KADIN
ben diyorum ki İNSAN
Sebebi açık değil mi?
Evet kadın erkek demeden hepimiz insanız ama yaradılış gereği cinsiyetlere ayrılmışız lakin cinsiyetlerde kendi aralarında ayrışmış, eşine nazik davranan, seven, destek olan erkeğe kılıbık, hanım köylü, masaya yumruğu koydu mu oturtan, eşine hiçbir konuda asla söz hakkı tanımayan, vuran kıran yıkan erkeğe de maço delikanlı, erkekliğin kitabını yazan demişiz, kadın biraz özgüvenli, ayakları yere basan, ne istediğini bilen, yaşam tarzından, kendinden ödün vermeyen biriyse, ahlaki değerleri sorgulanan, meşrebi geniş, başına gelebilecek her şey müstehak görülen kadın demişiz, bunu kadın erkek demeden hepimiz yaptık, sonuç bugün öldürülmüş birçok kadının 3. sayfa haberlerinin altında kadının durumuna göre yorum yapar olduk, bu çok acımasızca.
Şu videoya 3-4 gün önce denk geldim içim sızladı, gencecik bir kızın hayatı mahvoldu ama onu bu hale getiren 3-4 yıla kadar serbest kalacakmış, Allah annesine sabır versin, ben bilmiyordum, kızın ablası da katledilmiş, ne büyük acı, biri toprakta diğeri birinin yardımı olmadan ayakta bile duramayan evlatlar kızın avukatı da eski eşi tarafından katledilmiş.
Kadın, erkek, hayvan demeden sağlam cezalarla açık noktası olmayan maddelerle kesinlikle yaşam hakkı üzerine kanun çıkarılmalı.
Bugün bir kedinin köpeğin kolunu bacağını kesebilen, işkence eden, canice öldüren herhangi bir insanı rahatça öldürür kılı bile kıpırdamaz, vicdan ve merhameti sağırlaşmış insanlardan korkacaksın, eli kanlı bir cani kadar soğukkanlı ve zalim olurlar.
Yorumunuza katılıyorum, bunu yazıyor olmamız bile çok üzücü ama haklısınız, yıllarca yok yere mahkum olup sadece pardon denerek serbest bırakılan insanları da düşününce idama çekimserim.Eğitim sahibi biri olarak bunu söylemek zoruma gidiyor ama Türkiye'de bu canilere cezaevlerinde kesilen ceza mahkemelerinkinden maalesef daha adil. Münevver ve Özgecan cinayetlerinden hatırlarsınız. Idamın ve diğer fiziksel infazların insanlık suçu olduğunu düşünmekle birlikte yaptırım gücü yüksek bir ceza kanununa dayanmayan hiçbir sözleşme hakkıyla uygulanamaz.
Bu konuda kararsizim açikcası o yüzden oy kulanmadım ama gönlüm kaldırmamasindan yana birçok kişi kaldirilmasini isteyenler gelip açiklasin yazmiş ama bu konuda bir çok yazi var zaten genel olarak okumaya erinen bir millet oldugumuz için sataşmak için sormamişsaniz bir yazi birakiyorum aşagiya buradan okuyabilirsiniz kaldirilmasini isteyenler neden istemiş
10 maddede İstanbul Sözleşmesi neden iptal edilmeli?
Aile Akademisi Derneği, son günlerde sıkça tartışma konusu olan İstanbul Sözleşmesi'nin neden iptal edilmesini gerektiren 10 maddelik bir bildiri yayımladı.www.habervakti.com