- 8 Mart 2011
- 10.737
- 18.139
-
- Konu Sahibi caninfistigi
Gnel olarak sıradan bir aile yapısına bakılınca kadınlar bana üstün cinsiyet gibi geliyor. Çocuğa bak, ev işi yap, yemeği yap, alışverişi yap, para biriktir, evi çekip çevir, çocukların gelecğini düşün. Fedakarlık yap Baba modeline bakıyoruz çalış, eve gel tv izle, kadının yükünü hafifletme, aldat...
Kadınlar çok fazla şeyi aynı anda yapabiliyor ve bu bnde hayranlık uyandırıyor. Özellikle hem çocuğu olup hem kariyer yapabilen kadınlara gıpta ediyorum nasıl zamanı ve enerjilerini yetirebiliyorlar...
Benim düşünceme göre erkeklerin olduğu gibi kadınların da sorumlulukları var. Erkek evine bakmaya mecbursa kadın da kocasına destek olmak için çalışmaya mecbur benim düşünceme göre.
Kadın evine bakmaya mecbursa erkek de eşine destek ve yardımcı olmaya mecbur.
Üstün cinsiyet diye bir şey yok bence. Kadın erkek her anlamda eşittir. Herkes elini taşın altına koymayı bilmeli.
Pozitif ayrımcılığa hayır
Benim düşünceme göre erkeklerin olduğu gibi kadınların da sorumlulukları var. Erkek evine bakmaya mecbursa kadın da kocasına destek olmak için çalışmaya mecbur benim düşünceme göre.
Kadın evine bakmaya mecbursa erkek de eşine destek ve yardımcı olmaya mecbur.
Üstün cinsiyet diye bir şey yok bence. Kadın erkek her anlamda eşittir. Herkes elini taşın altına koymayı bilmeli.
Pozitif ayrımcılığa hayır
27 yaşındayım sabah 8 akşam 6 çalışıyorum
2 yaşında kızım var
sabah işe gel bir dünya kafa patlat
akşam 6 da çıkış annemin evine gidip kızımı alıp eve geliyorum yemek bulaşık çamaşır ev işi hepsi beni bekliyor
eşim işten geliyor yemek yiyor
çay istiyor
kalk bir kere kendin dök dediğimde surat düşüyor
kızım 11 gibi uyuyor
sonra kendi gönlü olsun istiyor beyefendi
kadın hangi birine yetsin
ben zaten o saate kadar pert olmuş oluyorum
Ben bunun kesinlikle değişmesi gerektiğini düşünüyorum zaten. O yemek, bulaşık, çocuğunuza gösterilmesi gereken ilgi. Bunlar asla ama asla tek başına yapmamanız gereken şeyler zaten. Eşinizin kafasını değiştiremem ama en azından erkek çocuk yetiştirirsek onlara bunu aşılayabilirsek çok daha güzel yarınlar bekliyor bizi.
bazen dayanamadığım zamanlarda bağırarak tepkimi veriyorum
çünkü sabrım ve gücüm kalmıyor
o ara düzelir gibi oluyor ancak sonuç yine özüne dönüyor
Biz kadınlar ne için yaşıyoruz. Dini olarak sormuyorum hani hepimiz bir sınav dünyasındayız. Kulluk görevlerimiz var. Ben dünyevi olarak soruyorum. Bakın ben dibine kadar bir kadın hakları savunucusuyum. Kadınların eşit şartlarda yaşaması için, iş hayatında eşit şartlarda bulunması için, ne biliyim 9 yaşındaki çocuklar kendini astı haberleri çıkmasın diye, küçücük çocuklar erkenden evlendirilip çeşitli işkenceler görmesin diye.
Ama kafam allak bullak şu anda. Bir konu oluyor. Kadın çalışmak zorunda değil. Çalışır çalışmaz bu kimseyi ilgilendirmez. Başka bir konu oluyor. Kadın ev işi yapmak zorunda değil. Yaparsa bu onun lütfu. Kadın neye zorunlu o zaman? Biz nasıl böyle üstün bir cinsiyet olduk?
Ben hala kadın hakları savunucusuyum ama kendini üstün cinsiyet görenlerin değil. Ezilen, hor görülen, yaşama, okula gitme, yeri geldi mi istediği insanla evlenme hakkı olmayan kadınların.
Kimsenin kimseye üstünlük taslamadığı güzel bir dünya dilerken bir zaytung haberi paylaşmak istiyorum, inanın her cümlesi trajikomik:
"Her Şeyin En İyisini Hakettiğini Düşünen Genç Kızın Bu Sonuca Tam Olarak Nasıl Vardığı Sorusu Gizemini Koruyor"
http://www.zaytung.com/haberdetay.asp?newsid=137262
Evli değilim ama kadın bir şeyleri zorla yapmak zorunda kalıyor.
Kadın çalışıyor bile olsa, ev işini yapmak zorunda. Yemeği yapmak zorunda, temizliği bilmem nesi. Yani anlayışlı erkek çok az.
En basiti bizim ev, annem, babam çalışıyor. Ama bir gün yemek çıkmasa ya da iyi olmasa babamın suratı yerleri süpürüyor.
E o da çalışıyor annem de. Ne fark var ki? Neden kadından bekleniyor ki bu tür şeyler? Erkeğin eli yok mu?
Onun karnının acıkması benim sorunum olmaması lazım. E halim varsa, canım isterse pişiririm, yorgunsam da sürünerek niye ona yemek yapayım ki?
İşte ben bunu anlamıyorum.Biri anlatsın lütfen.
Biz kadınlar ne için yaşıyoruz. Dini olarak sormuyorum hani hepimiz bir sınav dünyasındayız. Kulluk görevlerimiz var. Ben dünyevi olarak soruyorum. Bakın ben dibine kadar bir kadın hakları savunucusuyum. Kadınların eşit şartlarda yaşaması için, iş hayatında eşit şartlarda bulunması için, ne biliyim 9 yaşındaki çocuklar kendini astı haberleri çıkmasın diye, küçücük çocuklar erkenden evlendirilip çeşitli işkenceler görmesin diye.
Ama kafam allak bullak şu anda. Bir konu oluyor. Kadın çalışmak zorunda değil. Çalışır çalışmaz bu kimseyi ilgilendirmez. Başka bir konu oluyor. Kadın ev işi yapmak zorunda değil. Yaparsa bu onun lütfu. Kadın neye zorunlu o zaman? Biz nasıl böyle üstün bir cinsiyet olduk?
Ben hala kadın hakları savunucusuyum ama kendini üstün cinsiyet görenlerin değil. Ezilen, hor görülen, yaşama, okula gitme, yeri geldi mi istediği insanla evlenme hakkı olmayan kadınların.
Kimsenin kimseye üstünlük taslamadığı güzel bir dünya dilerken bir zaytung haberi paylaşmak istiyorum, inanın her cümlesi trajikomik:
"Her Şeyin En İyisini Hakettiğini Düşünen Genç Kızın Bu Sonuca Tam Olarak Nasıl Vardığı Sorusu Gizemini Koruyor"
http://www.zaytung.com/haberdetay.asp?newsid=137262
Sevgili caninfistigi, ikidir sosyal konularına denk geliyorum. Fazla abartıyorsun. Kadın da erkek de ev işi yapmak zorunda, yapmazlarsa evi b.k götürür. Bu kadar basit. Karşı çıkılan nokta bu tip işlerin sadece kadına yüklenmesi. Soruya cevap da vereyim, kendim için yaşıyorum. Sevgiler.
mecburdur evet ama hangi erkek sizin dediğinizi yapıyor
belki bunu yapan erkek % 15 i geçmez
Kesinlikle katılıyorum. Ve tabiki de hayat müşterek. Yani o ev işleri de asla kadının görevi değil. Ben nasıl ki evi geçindirmek erkeğin görevi, bir erkek gerekirse evine yetmek için çift iş yapmak zorunda cümlelerine karşıysam, ev işleri kadının görevi cümlesine de karşıyım. Hayat müşterek ve hayat yükünü bir şekil paylaşmalıyız. Kimse ezilmeden.
Henüz evli değilseniz ne güzel. Bir çizginiz olsun ve asla ondan taviz vermeyin. Hayatınıza giren insana da bu konuda ne kadar katı olduğunuzu gösterin.