Biz kadınlar buna mecbur muyuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben bir evin bir kızıyım eşimin ailesine yaptığım hizmeti bekarken kendi aileme bile yapmadım inanın artık çok zoruma gidiyor.
demek sende asagi yukari su anda sikayetlendigin gorumcen gibi rahattin baba evinde?

biraz abarttigini dusunuyorum, ince dusunup yardima gidemedigin icin aslinda biraz uzuluyosun anladigim kadariyla, yoksa bukadar dert etmezdin sanirim. gonullerini bir kek/borek (hazir da olabilir illa kendin yapmak zorunda degilsin ki) ve bir cay demlemekle de de alabilirsin. kendin de demissin zaten.

asla boyle bir mecburiyetimiz yok bencede. ben gittigim her evde, bu turk aileleri icin de gecerli, almanlar icinde, veya baska ulkelerden arkadaslarimiz icinde gecerli, yardim teklif eder ve ederimde. kaldi ki keyifli oluyor bence mutfaktaki muhabbetler. bu yardim etme istemem gelin olmamla alakali degil, kisi olarak bunu yapmak istememle alakali.
kayinvalidemlerde ise demledigim cayi, koydugum keki boregi, yaptigim kahveyi gayette severek yapiyorum. sizin bu icinizde buyuttugunuz dertleri hic yasamiyorum. 'eline saglik kizim' demeleri benim icin yeterli. demeseler bile (ki diyorlar) esimin bana gulumsemesi yeterli olurdu diye tahmin ediyorum.

daha rahat olmanizi tavsiye ederim. ve herrrzaman derim; insan kendine yakisan davranista bulunmali. eger size yakisan davranis imaali bisey soylediginde hemen laf sokmak ise, sokarsiniz. tam tersi kibarca bir cevap vermek ise, bunu yaparsiniz. bunun kaliteyle alakasi var. gayet kibar birine benziyosun aslinda, umarim kendini bozmassin :))

kesinlikle ya çalışan hamile bir bayan yatıp evinde dinlenmeli bir hafta köyde kalnır mı 5 yılllıık evliyim eşimde köy kökenli bu bayramda gitmedim bile tatile gittim.hamile olsam 7 aylık evimden çıkmam heralde..köyde de5 yıldır en faazla 2 gece kalmışımdır fazla taviz verilmiş sanki

Cok uzum yazmissin

7 aylik hamilesin
Hicbir ise elini surme
Kim yaparasa yapsin
Gittigij zaman nazlan otur koseye
Baska yolu yok bunun

Kimse kimseyi dusunmuyor bu devirde
Yaz bunu bir kenara

mesafe koyun ve sadece kendinizi ve bebeğinizi düşünün lütfen..iyi niyetten kime kv lere yaranamamış..asla taviz vermeyin kıymetinizi bilmeyecekler çünkü..annemde biliyorum 3 eltiler diğer gelinler asla bulaşmaz annem hep gider babaannemde kalır ama hiç kıymeti yok ..o yüzden bn en fazla 2 gece kalıyorum köyde..hamile olsam hiç gitmezdim heralde..şu halimle hiç bir işe elimi sürmüyorum hamileliğin tadını çıkar naz yap ağrım var de tınlama kimseyi

Ben anlamadim nasil bir adamla evlendiniz,nasil bir ailesi var. İs sizde bitiyor,kalkip da her evin her isine neden talip oluyorsunuz ki? Ben de bir ailenin geliniyim,hangi akrabaya gitsem yerimden kaldirmazlar,cayima kahveme kadar onume getirirler, ben nezaketen kalkar bir seylerin ucundan tutarim,bin tane laf soyler geri oturturlar beni. Ayni sekilde kendi evime de misafir aldigimda sanki onlarin eviymis gibi her ise yardim ederler hic yormazlar. Bu intibayi onlar uzerinde birakan benim,siz de azicik burnunuzu kaldirin,hizmetci misiniz gundelikci misiniz yoksa o ailenin gelini misiniz yani. Gelin dedigimiz kisi el kizidir,el ustunde tutulur yahu ben daha anlattiklariniz gibi seylere ilk kez sahit oldum. Biraz tavrinizla halinizle belli edin agirliginizi.

Bence cevabınız kendi sorunuzun içinde .
Gelinsen yapmak zorunda değilsen ilk önce sen kafa tut.
Yapma zorla mı yaptırıyorlar.
Arkandan konuşuyorlarsa takma , yada takmamayı öğren.,
Amannn çok ta fifi demeyi öğrenin ....
Gitmiyorum da yapmıyorum da ,sağ olsunlar gelirler benim işimi yaparlar giderler .
Baştan yapmayacağımı söylemiştim ,çalışıyorum kendime zor bakıyorum :)

Tamam gittin,anlayışlı olmadılar,o zaman geri dönersin canım benim.
Ben laf sokmam mesela.
Çeker giderim.

niye ev işini soruyorsun ki sorma ....

birde sende ay kötüyüm de otur kalksın kocan cay versin .yada direk yardım iste o kızdan kacamasın.

sendede var duramıyon yapmadan

Tamam hamilesiniz ama hamilelik elbet bitecek,
Doğumdan sonra da çocuğu bahane edersin yapmazsın zaten.
Ama sunu unutmayalım ki biz de kayınvalide olacagiz ...
Ne ekersen onu biçersin

kendi aileme hiç yapmadım demedim hanımefendi bu kadar yapmadım dedim. Eşimin kız kardeşi gibi davransaydım bekarken evlendikten sonrada buna devam ederdim sanırım. ortada büyük bir yanlışlık var başta böyle değildik severek yaptık ettik beraber sonradan herkes dağıldı biz kaldık. sizcede bunda bir terslik yok mu üzülmekte ya da kafaya takmakta ya da ya da ya ne oluyoruz demekte hakkım hiç yok mu ?

Eee yapmayın? Silah zoru ile mi iş yaptırıyorlar size? Kimin surat asıp laf sokacağı önemli mi?
Hamileyim, yoruldum hastayım deyin geçin.
Yemekten sonra görümcenize hadi çayları da sen koy diyin samimiyetiniz varsa, yoksa oturun çok yoruldum bugün diyin almayın üstünüze işleri.
Birazda siz üstlenmişsiniz, köyde de yapmayın hamile olarak sizi kimse düşünmüyorsa kendiniz düşünün karnınızdakini.

Çalışıp para kazanan birinin doğum için temizlik yapacak yakına ihtiyacı yoktur tutar 2 kadın,cam kapı,dolap ne lazımsa pırıl pırıl yaptırır kimseyede minnet etmemiş olunur. Ki bunu çalışmayan biri bile 9 ay boyunca mutfak masrafından bile ayda 20 30 tl kenara bunun için atsa yaptırabilir.
Bir bizlerde var bu birine yaslanma,zaten doğum olunca bir hafta on gün birilerine illaki ihtiyaç olacak,o bile bana ağır gelen bir mecburiyet.
Kaynananızda,görümcenizde başının çaresine baksın. Nasıl taşınırsa yerleşirse onların derdi,herkes yaşadığı evin sorun ve sorumluluğuyla yükümlüdür.Ev dışı kimse buna mecbur görülüp gönül koyulmamalı baba göre.
Siz kendi sağlık ve bebeğinizi düşünün boşverin onları.
Bu insanlar lohusalığınızda sizi üzer,şimdi uzak durun ki onlarda size ilişmesin

geçen gün aynısını yaptım sofrayı toplamıştık ben kv ve eltim çay içinde ona söyledim gayette güzel söyledim duymamazlıktan geldi beni :) Eşimin yanına geçtim oturdum bende artık gerçekten yeter

Valla biz kendimizi ve karnımızdakini düşünmezsek kimse düşünmez. Hatta hamile iken değil normalde de yardım edilmeli ama her işi de üstlenmemeli sana kalır hepsi yoksa. Sadece kayınvalide evi değil heryerde geçerli bu.

Okurken gercekten uzuldum bende 2 ay once dogum yaptım ve bende hamileyken çalışıyordum kendi evimin işini zor yapıyordum.O yuzden kim ne derse desin bu onların ayıbı, su an yardıma ihtiyacı olan sizsiniz.ne düşündüklerini umursamayin mazeretiniz var kendinizi ve bebeginizi düşünün.Illa yardım edecekseniz de ya kendiniz yemek yapıp götürün ya da dışardan birşeyler alıp götürün bence.Cok zor da kalirlarsa da bi zahmet kizlari yardim etsin artik

yardımdan kastım benimde aklımda geçen oydu yorumunuz için teşekkür ederim aslında bende artık gayet farkındayım neden böyle yaptım bu zamana kadar onu sorguluyorum

çok haklısınız

Merhaba, biraz kulakları tıkamak lazım sanırım. Bence anlamıyormuş gibi davranın, öncelik sizsiniz ve bebeğiniz elinizi bile sürmeyin bence. Eşinizin kardeşine de takılmayın derim, benim kardeşim de hayatta yapmaz iş anne babalar bazen çocuklarına söz geçiremiyor hele de bir yaşı aşmışsa yapılacak birşey yok malesef. O ne kadar rahatsa siz de o kadar rahat olun canınızı sıkmayın böyle şeyler için.

Bana da hiç yardım etmediler.
Neyse evlendik eşim eğer benim tarafımdan bir kimsenin çay bardağını dahi kaldırdığını görmeyeceğim dedi. Yani iş erkekte bitiyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…