• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Biz kadınlar buna mecbur muyuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
konunun tamamını okumadım ama 30 hafalık hamılelıkle kusura bakmasın kımse ama senden ne iş beklıyorlar

ayıbı bırak GÜNAHHHH

Görümceniz belli ki genç ve bekar. Bu özellikteki Kızlar fazlaca çocuksu oluyorlar sizi anlamasını beklemeyin. Benim Kv de aynı sizin gibi. Hem her işte başı çeker hem de her şeyi ben yapıyorum der. Yapmayın oturun elbet yapılacak yani biraz boşluk yaratın

Kusura bakmada kendi eden, kendi bulur.

Ben hiç kayinvalidemin evinde is yapmamisimdir. Annemin evinde yapmiyordum, niye kv'denin evinde yapayim?
Sadece kendi tabagimi kaldiriyorum.

Eger basindan hep is yaptiysan sirf cici gelin olmak adina, o zaman böyle yapisir iste eline. Görümce'ye sinirlenmek yerine sende yapma. Oglu ile evlisin diye seni hizmetçi yapmaz.

Ve evet hamile hamile çokmu önemliydi köy evine gitmek? Orda hangi rahatligi bekliyordun?

Insan kendi degerini kendi biçer. Is yapmak istemiyorsan, yapmayacaksin. Kimse senin hakkini senin için savunmaz.

Degil hamileyken hizmet etmek, hamileligimin basinda düşük riskim varken kvalidem gelip evimi sildi supurdu. Simdi de zaten çalısiyorum anca kendi evimdeki basit işleri yapiyorum yemek yapiyorum. Detayli temizlige kadin geliyor. Kendini degilse de ebegini düşün. Hamilelik sonrasında da yapmak zorunda degilsin.

Okurken gercekten uzuldum bende 2 ay once dogum yaptım ve bende hamileyken çalışıyordum kendi evimin işini zor yapıyordum.O yuzden kim ne derse desin bu onların ayıbı, su an yardıma ihtiyacı olan sizsiniz.ne düşündüklerini umursamayin mazeretiniz var kendinizi ve bebeginizi düşünün.Illa yardım edecekseniz de ya kendiniz yemek yapıp götürün ya da dışardan birşeyler alıp götürün bence.Cok zor da kalirlarsa da bi zahmet kizlari yardim etsin artik
Kusura bakmada kendi eden, kendi bulur.

Ben hiç kayinvalidemin evinde is yapmamisimdir. Annemin evinde yapmiyordum, niye kv'denin evinde yapayim?
Sadece kendi tabagimi kaldiriyorum.

Eger basindan hep is yaptiysan sirf cici gelin olmak adina, o zaman böyle yapisir iste eline. Görümce'ye sinirlenmek yerine sende yapma. Oglu ile evlisin diye seni hizmetçi yapmaz.

Ve evet hamile hamile çokmu önemliydi köy evine gitmek? Orda hangi rahatligi bekliyordun?

Insan kendi degerini kendi biçer. Is yapmak istemiyorsan, yapmayacaksin. Kimse senin hakkini senin için savunmaz.

keşke şimdiki aklım olsaydı da gitmeseydim üstelik çalışıyordum sonradan dahil oldum aralarına ilk kez gittim evlendiğimden beri başına gelmeden dank etmiyormuş tövbeler olsun bir daha mı asla...

Degil hamileyken hizmet etmek, hamileligimin basinda düşük riskim varken kvalidem gelip evimi sildi supurdu. Simdi de zaten çalısiyorum anca kendi evimdeki basit işleri yapiyorum yemek yapiyorum. Detayli temizlige kadin geliyor. Kendini degilse de ebegini düşün. Hamilelik sonrasında da yapmak zorunda degilsin.

tamamen iyi niyetle yapmıştım ama artık bu düşüncede değilim teşekkür ederim yorumunuz için.

Görümceniz yokmuş gibi davranıyorsa siz de onu yok sayın mesela çay hazırlayın ama ona barsak koymayın. Aaa ortadan kaybolunca ben seni unutmuşum, sen de kendine bir bardak alıver diyin. Öbürlerini de içinizden geliyorsa yapın gelmiyorsa yapmayın. Eşinizle mutlu olun yeter.

Nasıl insanlar var ya hamile birinin iş yapması haram der annem bizimde gelinimiz var başka memleketten doğuma bizim memleketimize geldi ınan hergün annemlere 1 saatlik yola gidip geldim gelinimize bakıp yardımcı olmak ićin bırak iş beklemeyi 2 çocuğundada misler gibi baktık yemeği çayı meyvesi bile ayağına götürdük ayrı bi oda verdik yat dinlen rahat et diye olması gerekende bu

Görümceniz yokmuş gibi davranıyorsa siz de onu yok sayın mesela çay hazırlayın ama ona barsak koymayın. Aaa ortadan kaybolunca ben seni unutmuşum, sen de kendine bir bardak alıver diyin. Öbürlerini de içinizden geliyorsa yapın gelmiyorsa yapmayın. Eşinizle mutlu olun yeter.

Artık yapacağım şey misafir gibi gelip gitmek olacak.

Siz baştan alıştırmışsınız. Ben misafir gibi gider gelirim sofrayı kurarım sadece,tabağımı bardağımı kaldırırım o kadar. Benim evimde de onlar öyle yapar. Elimi verip kolumu kaptırmaktansa mesafeli olmak daha iyidir

Nasıl insanlar var ya hamile birinin iş yapması haram der annem bizimde gelinimiz var başka memleketten doğuma bizim memleketimize geldi ınan hergün annemlere 1 saatlik yola gidip geldim gelinimize bakıp yardımcı olmak ićin bırak iş beklemeyi 2 çocuğundada misler gibi baktık yemeği çayı meyvesi bile ayağına götürdük ayrı bi oda verdik yat dinlen rahat et diye olması gerekende bu

Umarım desteğinizin karşılığını alıyorsunuzdur. Benimde niyetim iyi olalım mantığıydı ama değmezmiş.

Siz baştan alıştırmışsınız. Ben misafir gibi gider gelirim sofrayı kurarım sadece,tabağımı bardağımı kaldırırım o kadar. Benim evimde de onlar öyle yapar. Elimi verip kolumu kaptırmaktansa mesafeli olmak daha iyidir

işte baştan hata yaptığımı bende kabul ediyorum.

Bosverin ya, kendi annenize yardım edememissiniz haklı olarak. Size gram yardimi dokunmayana mi yardım etceksiniz. Onlar da laf söylemezler bence, biliyorlardır kabahatlerini.
Ayrıca eşiniz de sizi darlamiyor, gayet anlayışlı ve adil.
Bebeginiz saglikla gelsin umarım

Ben de 30+5 deyim ve cidden 7. Ay bitti bende de ağrı sızı kendi isimi zor görme durumları başladı eşim olmasa en basitinden bir yemek bulasikta bile pertim çıkardı yardımcı oluyor sağolsun bu halde kimse umrumda da olmuyor sizin de olmasın vallahi kvlere gideriz elimi bir şeye sürmem yeltenmem de iki tane görümce var bende de onlar yapsın bana gerek yok diye düşünüyorum, baştan beri de bu şekilde davranıyorum ki kimsenin benden bir beklentisi olmasın. Baştan hiç o yüzü vermeseydiniz keşke

Iyi de size gel yardim et diyen yok bence siz kendi kendinize vazife ediniyorsunuz. K.pderinizin söylediğinde bir iğneleme göremedim ben siz işleri sormuşsunuz o da olan durumu söylemiş. Alınganlık ediyorsunuz gibi geldi bana.

Ben bulunduğum ortamlarda kendim içim rahat edecek kadar yapar çekilirim, bu gün gelir fazla olur gün gelir kahve bile yapmam
Ben eşimin ailesine gittiğimde sevdiğim yemekler, hazır mis gibi çarşaflar buluyorum
Eşimin kardeşi bu ara zorda, çok rahatken çok sorumluluk aldı ve kendi kendine hayatını zorlaştırdı bu ara hiç iş yapmıyor ztn altı ayda bir görüşürsem görüşüyorum bayramda toplulukta bile dikkat çekti ama inanın benim hiç umrumda olmadı çok kalabalık tı amcasının kızı - halasının kızı iş yaptı o yerinden kalkmadı bir ara çocuklar çok kudurdu mutfaga kaçtım, yazlık ev bulasık makinesi yok onlara giriştim o zmn yanıma geldi kız dur gel diye üzüldü fln, çok kafam doldu olsun biz gece otururuz dedim siz o olsa da olmasada yapmanız gerekeni yapın yada hiç karışmayın, oda büyüyecek ele karışacak oda anlar

Sizden yardim bekleyen yok gibi duruyor. Bence eltiniz yardim edince siz kendinizi mecbur hissetmissiniz. Cok dert etmeyin. Yardima ihtoyaci oldugunda kendi oglu gidebilir.

Yapamıyorum deyin niye kendinizi paraliyorsunuz kime yaranacaksınız ,insanları böyle alıştırırsanız yok çay servisi yok bilmem ne tabi hoşlarına gider.alistirip yapmazsanz siz kötü olursunuz herkesin eli ayağı tutuyor ben çok karşıyım bu gelin hizmet eder yok bilmem ne

Artık hamileliğinin ağır dönemleri başlamış hormonlar da tavan. Bence fazla herseyi üzerine cekmeye başlamışsın. Aynı şeyleri yaşadım. Öncelikle nasıl iyi hisseditorsan öyle yap. Eşin zaten sana destekçi kafana takacağın hiç bişey yok. Onun kaşı eğri bunun yüzü asık, boşver bunları. Eşinle mutlusun yakında saglıcakla bebeğini kucagına alırsın inşallah. Görümcen de illaki evlenip gidecek misafir olarak kabulet bence. O ev senin, görümcenin degil.
Kötü insanlar olsaydı kayınvaliden ve baban iyilik yapmak istemezdin hala onları düşünmezdin. Hormonlar biraz zorluyo insanı nerdeyse aynı şeyler yaşadım. Ne olursa olsun seni onlar doğurmadığı için kendi kızları kadar düşünmezler. Beklenti içinde olmayı bırakırsan üzülmezsin. Karnındaki bebeğini ve kocanla mutluluğunu düşün. O niye iş yapmamış bu ne düşünmüş boşver. Hamileliğinin tadını çıkar. Kimse seni bir şeye zorlamıyor zaten. Hormanların çok etkisi var inan bana. Eski halime dönene kadar sürekli anlattığın gibi böyleydim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back