• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Biz hep böyle mi yaşayacağız yani

Millet demis babasi yoksa siz goturun diye ama o isler oyle olmuyor. Babanin yeri ayri annenin yeri ayri. Boyle boyle iliskiler kopar, araya mesafe girer. Adam bakti ki kadin herseyle ilgileniyor yapabiliyor bende babami hos tutayim der ve kendi ailesini unutur gider. Herkes boyledir diyemem ama okuduklarima gore bu beyefendi denge kurmaktan habersiz.
Size tavsiyem sakince karsiniza alin konusun. Sizinde ve cocuklarinizinda ihtiyaci oldugunu ve 10 sene bu boyle giderse neler kaybedebilecegini anlatin. Sakinlikle ve hep guzellikle konusun..

Sizi de anliyorum bir yandan haklısınız ama kizlarınıza durumun ciddiyetini söylemelisiniz. Sonuçta dedeleri hasta ve babaları da bir evlat olarak üstüne düşeni yapıyor. Bu süreçte onları siz gezdirebilirsiniz isteklerini siz karşılayabilirsiniz. Eşinizi de biraz düşünmelisiniz bu süreç onun için de çok zor olmalı .

Ve tabi ki bu durum ne kadar devam eder bilinmez bakım işini bir düzene oturtmak gerekir eşiniz ve ailesi kesinlikle bir görev paylaşımı yapmalı bu konuda eşinizle konuşabilirsiniz.

Ben şuan susuyorum ama 7 gün hep onlarla onların sorunları ile ilgileniyor 8 aylık ve 27 aylık kızlarım var. Yardıma ihtiyacım var birde ailesini sevmediğim için daha bir olumsuzluk belki ama belli etmiyorum mesela bugün aldım kızlarımı yemek yedik uyuttum o oturdu içerde konuşmuyorum muhabbet açmıyorum ilerisi için korktuğumdan seste edemiyorum. Geçen akşam sadece başkalarının sorunları ile bizim huzurumuz kaçıyor ya kaybediyorsun dedin o kadar
Yalnız başkası dedikleriniz de eşinizin ve sizin aileniz sizde haklısınız ama baba işte babam yaşasaydı bende giderdim onlarda bizi öyle büyüttü ama

Ay ne iletişimi hanımefendi ya önünüzde koca bir ömür var daha doyarlar babalarına adam çiftliğin atın derdinde mi. Babası yani canı sonuçta onun isteklerini yapmasın annesine sırtını dönüp sizi mi nazlasın. Çocuklara burada yazdığınız gibi bize zaman ayırmıyor şeklinde hissettirirseniz aglarlar, fakat gitmek zorunda, bugünlerde geçecek babanız iyi bir evlat şeklinde hissettirirseniz emin olun ileride meyvesini alırsınız. Sizi çok bencil buldum.
Yarina cikacagimizin garantisi mi var? Onlerinde koca omur var demissinizde sasirdim :)

Öncelikle geçmiş olsun ben sizi haklı buldum. Eşiniz dengeyi kuramamış. Ben 3 çocuk annesiyim 12, 7 yaş ve 11 aylık. Bebeğimiz beni o kadar yoruyor ki akşam eşimin eve gelmesini dört gözle bekliyorum. Bu arada evde bakıcımız var ve temizlik için yardımcı geliyor buna rağmen çok yorucu oluyor bebek bakımı. Sizi çok iyi anlıyorum. 2 küçük bebeğe tek başınıza bakmak sizi tüketir. Bence bu süreçte madem tek başınızasınız eşinizden bebeklere yardımcı olacak birini bulmasını teklif edin. En azından sırtınızdaki yük hafiflemiş olur.

allah ıslah etsin ya kafaya bak
ya napacaktı sorun çıkaran adamı iki kadınla mı bırakacaktı
zaten adamın ne kadar ömrü kalmıştır ki dayanamadınız mı
madem insan olmayan açık alanlara gitmek istiyorsunuz zaten beraber de gidebilirsiniz
diyecek laf bulamıyorum

Gittikleri doktor çok iyiymiş bu durumu için ilaç vermiş bakalım yarın alacaklar sanırım ilacı başka destek almazlar sanırım çünkü burası küçük bir ilçe laftan sözden de çekiniyorlar. Ben yanlış anlaşıldım çoğu kişi tarafından ama ilgilenmesi sorun değil bize kötü zaman ayırması veya hiç ayırması sorun
bunu iletişimle çözebilirsiniz
adamı bunaltmak yerine destek olduğunuzu gösterirseniz onun yapamadığı planlamaları siz yaparsanız destek olursanız ilişkiniz güçlenir yoksa bugünkü hayatınız da kalmaz

Kv ve görümce nasıl olsa evde diye eşinize tabiri caizse kitliyorlar kp'yi. İlgilenmek istemiyorlar. Tamamen savunan kadınlarda derin düşünmüyor bence . Bu adam 15 yıl yaşasa eşiniz mi bakacak, evlenmeseymiş o zaman. Zaten hafta içi ve zor durumda yetişiyor. Bir değil iki bebek var evde haftasonu dahil adam yok. Benim kız da 27 aylık, sizde bir de 8 aylık var,hiç kolay değil. İnsan tuvalete gidemiyor, eşi gelsin de nefes alsın diye bekliyor. Konuşmanız şart. Sinirle konuşmayın ama kız çok ağlıyor diye zamanını değerlendirmeye yönlendirin.

Kayınbabam 90 yaşında kv ile beraber yaşıyorlar ikisininde aklı basında eli ayağı tutuyor şimdilik en çok kayinbabam severim. Kaynım babasıyla ilgilenmiyor eşim evin kızı gibi her işlerine koşar bende birşey demem. Sizi anlıyorum ama emin olun o evde siz yaşamadınız için bilmiyorsunuz akıldan yoksun hasta biri erkek üstelik ne zorluklar çıkarıyor iki kadın baş edemez. Bu böyle devam edecek mecbur. Allah eşinizin yardımcısı olsun. Akıldan yoksun birinin yakini olmak çok büyük sınav gerçekten. Bence hic sesinizi cikarmayin kizi siz gezdirin siz ilgilenin cok zor değil bence yaparsınız siz.

Ben şuan susuyorum ama 7 gün hep onlarla onların sorunları ile ilgileniyor 8 aylık ve 27 aylık kızlarım var. Yardıma ihtiyacım var birde ailesini sevmediğim için daha bir olumsuzluk belki ama belli etmiyorum mesela bugün aldım kızlarımı yemek yedik uyuttum o oturdu içerde konuşmuyorum muhabbet açmıyorum ilerisi için korktuğumdan seste edemiyorum. Geçen akşam sadece başkalarının sorunları ile bizim huzurumuz kaçıyor ya kaybediyorsun dedin o kadar
Kpniz son evre elzheimermis yakinda ölücek... biraz sabır lütfen. O zaman çok pişman olursunuz. Bu hastalık çok zor mecbur esinizi cagiriyolar gezmek her zaman olur

--tamam annedir babadir, hastalik durumunda bakmakta evlatlik görevidir. Ancak kadinin kocasina yada kocanin karisina ve her ikisininde cocuklarina karsida görevleri var. Anneme babama bakiyorum diye cocuklarimi ya da esimi ihmal ediyorsam yada tam tersi burada bir sorun var.
--cocuklarinizi siz gezdirin denmis kaldi ki burada ki babaya bakmak mevzusu da babayi gezdirmek yani.
--ayrica kv ve görümcede var yani es kisisi her gününü babasiyla gecirmek zorunda degil
--Allah ömr versin kp 20 yil daha yasasa Adam bu 20 yil boyunca hergün dag tepe babasini mi gezdirecek
--Konu sahibi biraz daha sabredin, bence bir süre sonra esinizde bunun böyle yürümeyecegini fark edecektir.

Allah eşinize sabır versin hem çalışıyor
ve dinlenmeden babasına koşturuyor
ayrica evde kızlarını gezdir diyen babasını kaybettiği halde kendisini anlamayan bir eşi var
saglam sinir sistemi lazım
Biraz empati yahu adam kaç parcaya bölünsün

Adam zaten yakında yatağa bağımlı olacak. o zaman bir yardımcı tutulur yine eşiniz günlük ziyaret eder ama dışarı gezdirme vs olmaz. Eşinize yüklenmeyin işi çok zor

Deseydin ki adam ölüm döşeğinde , babasının son günlerinde yanında oluyor ne yapsın geçici bir süreç derdim. Ama bu öyle bir hastalık değil ne kadar sürecek ne kadar yaşayacak? 10 yıl daha bu şekilde yaşayacak olsa siz 10 yıl ailece bir şey yapamayacaksınız. Evet tabi ki babasıyla ilgilenmeli çok çok zor bir durum ama birkaç saatini de çocuklarına ayırabilir. Altında arabası olan bir insan için at çiftliğine gitmek kaç saat alacak ki ?

Ben sizi haklı buldum.Tabiki babasıyla ilgilenecek eşiniz aksi vicdansizlik olur.Ama dediginiz gibi aynı zamanda baba olarak ona ihtiyacı olan çocuklarını da düşünmesi lazım ki bu yaşlar çocukların anne babaya en çok ihtiyaç duyduğu dönemler.Ayrica bu durum sizin anne babanıza olsaydı ve siz de eşiniz gibi davransaydınız acaba eşiniz ne tepki verirdi

Babası olmadan siz çocukla gezmeye gidemiyor musunuz? Amacınız sadece kızınızın sosyalleşmesi ise bunu düşünmeniz gerekirdi zaten. Babası hasta ve eşinizin onunla ilgilenmesi gayet normal,bunu sizden çalınan vakit olarak görmezseniz süreci daha rahat atlatırsınız.
Konu gezmek değil keşke yorumları okusaydınız ilk sayfalarda yazdım hatta
Kimseyle muhattap olmak istemiyorum bu konuda ama ben demans hastalarıyla ve onların yakınlarıyla bi süre çalıştım ne kadar yıpratıcı bir durum olduğunu biliyorum, sizin aileniz adına da giden zamanın geri gelmeyeceğini biliyorum ve hayatta ne yaşanırsa yaşansın hayat devam ediyor ve dengenin kurulması lazım. Eşiniz profesyonel bir bakıcı hizmeti alacak o zaman o eve, kendisi de sık sık dolaşacak zaten anne ve abla evde. Bu şekilde onun sinir sistemi de dayanmaz.
Dayanmıyor zaten kesinlikle çünkü eşim çok değişti kızıyor terliyor hatta hakaret ediyor baya baya bu da zedeliyor beni. Konuşacağım kabul ederse şimdiden destek alsın

Back