- 29 Nisan 2015
- 26.563
- 91.284
- 598
- Konu Sahibi Love_your_life
-
Eşim 7 gün onlarla sabah işe gidiyor öğlen babasını alıp dükkana götürüyor akşam kadar oyalıyor eve götürüyor kv yi oyalıyor sonra eve geliyor kızlarım uyumuş 1 ayı geçik süre böyle pazarda dahil kavga çıkarıyor mesela evde kpi im gidiyor ayırmaya falan hep böyle devam ediyor işte. Ortası bulunmadı evde olduğunda da zaman ayırmayı bırak hakaret bir sinir falan oluyorDemans bazen on yıl sürüyor, hayatın akışına bi şekilde uydurması lazım bu süreci, pazar sabahı beraber bi kahvaltıya gitseniz öğleden sonra yine gidebilir oraya yani bi şekilde zaman planlaması yapması lazım. Pazar günü de çalışabilirdi mesela o zaman ne yapacaklardı işe gitme mi diyeceklerdi. Eşinizle makul bi şekilde konuşun.
Sorun bu zaten eşim sürekli tetikte telefon çalacak gidecek diye mesela hiçbir şeye adapte değil evde. Onların yaşadığı da zor ama buarada bizden de gidiyor bişilerYani tabii ki evlat olarak yardım edecek ama sonuçta kız kardeşi ve annesi yanında. Sürekli böyle ihtiyaç olması mantıklı değil. Haftanın bir gününü size ayıramayacak kadar idare edememek mantıksız. Kimse gitmesin, bakmasın demez zaten ama orada sağlıklı iki insan varken sürekli eşinizin aranması bana pek mantıklı gelmedi.
Senin baban olsaydı ne yapcaktin?
[/QUOT
15 yaşımda babamı kaybettim ben babam olsaydı ama elimden geleni yaparken bunda zorunlu olmayan yeni kurduğum ailemi hakaretlere boğmazdım sinirlenip bağırmazdım olur olmaz her şeye
Sonuçta senin de iki tane ufak ve yaşları yakın bebeğin var canım. Ben haklı buldum seni. Eşin zaten neredeyse tüm gün ilgileniyormuş, evdekiler de bir çözüm bulsunlar yani. En azından haftanın bir gününü size ayırsınlar. Evdeki çocuklar da baba yüzü görmüyor, evlat olduğu kadar baba da sonuçta. Haftanın 7 günü, 7-24 tetikte olmak normal değil.Sorun bu zaten eşim sürekli tetikte telefon çalacak gidecek diye mesela hiçbir şeye adapte değil evde. Onların yaşadığı da zor ama buarada bizden de gidiyor bişiler
İşte bu yüzden ses edemiyorum yaşadıkları çok zor yani ileride başına gelirse diye hep susuyorum sorun burada eşimin yardım etmesi değil yalnız bize kötü etki etmesi kafam bozuk diyerek hakaret etmesi mesela yani tabiki yardım edecek yardım etmese zaten hoş bulmam vicdansızlık olur ama buradaki hayatını hareketleri ile kaybediyor mesela kızlarına ayıracak 1 saati mi yok diyor insan kafası normal 1 saatBu durum nasil eşiniz ve ailesinin imtehani ise sizin de imtehaniniz.. O hastaliktan kaybetmistik babaaannemi yillar önce..Cok zor bir hastalik.Laf dinlemiyorlar,sürekli disari cikmak istiyorlar. Benim babaannem ,babami kocasi saniyorduHele bir ayaklansin gidicem de gidicem diye ,3 kişi önüne gecemiyorduk ki yaşlı zayif ,güçsüz bir kadindi bir de.O sırada annem komsuyu cagiriyordu müdahale etsin diye duruma.Sizin kocaniz oglu yani,tabii cagiracaklar .öyle caresiz hissediyor ki insan .Sizinki erkek hasta bir de..Cok cok yaşlı da degil.Babaannem 87 yasindaydi ve dedigim gibi önüne gecemiyordu kimse..Allah rahmet eylesin Size de sabirlar ve kp nize acil şifalar versin Rabbim.
Eşim 7 gün onlarla sabah işe gidiyor öğlen babasını alıp dükkana götürüyor akşam kadar oyalıyor eve götürüyor kv yi oyalıyor sonra eve geliyor kızlarım uyumuş 1 ayı geçik süre böyle pazarda dahil kavga çıkarıyor mesela evde kpi im gidiyor ayırmaya falan hep böyle devam ediyor işte. Ortası bulunmadı evde olduğunda da zaman ayırmayı bırak hakaret bir sinir falan oluyor
Yani sessiz de kalmayın elbette. Ben çocuklar büyük zannettim.Yaşları yakın iki küçük çocukla hayat yeterince zordur zaten. Eşiniz de sıkıntı olunca gider belirli zamanlarda gezdirir vs ama sürekli olması normal mi değil mi siz daha iyi bilirsiniz.Bu yüzden bende sessiz kalıyorum ama yıpratıcı bir süreç bu kez sorun edince ta diyorum bende ileride olursam eşim olursa yani garanti yok ama çok üzülüyorum şuan kızlarım ve ben annem Öyle hayat kurduk elim yok olduğu zamanlarda da hakaret edip sinirlenip duruyır
Çok geçmiş olsun. Annem alzheimer hastasıydı 2012' de vefat etti. Sıkıntılarinizi çok iyi anlıyorum. Üzülerek şunu belirteyim kp niz belli bir süre sonra hiç yuruyemeyecek. Sonra yemek yiyemeyecek bir süre sonra da beslenme bozukluğu yüzünden aranızdan ayrılacak. Süreç bu şekilde ilerliyor. Son evreye gelen annemde bu gelişmeler yaşandı. Eşinize elinizden geldiği kadar destek olun emin olun o daha çok yıpranıyor.Kızlar eşimin babası alzheimer hastası son evresinde demiş doktor ama eşim ve damadı dışında kimseyi hatırlamıyor ara ara hatırlıyor çoğu zaman unutuyor falan. Hep gezmek dolaşmak istiyor 73 yaşında kendisi sokağa çıkma yasağı döneminde hep evde kaldı ama çok kez çıkmak için diretmiş derken dışarıya çıkmaması ile hastalık iyice ilerledi. Neyse konu şu aslında buara babası hep sorun çıkarıyor gezmek dolaşmak istiyor eşim onu her gün araba ile alıp çalıştığı dükkana götürüyor oturuyor orda ama o daha fazlasını istiyor. Babası anne ve 42 yaşında evlilik yapmamış ablası var onunla birlikte yaşıyor. Onları çok zorluyor ters yapıyor sokağa çıkıp gezmek istediği için kapıyı kilitliyorlar bu kez kavga çıkıyor falan. Şu notu düşmek istiyorum normalde eşimin ailesinde kp hariç kimseyi sevmiyorum hemde hiç sevmiyorum ama bu durumu yaşamaları beni üzüyor yani insani olarak zor bu yüzden eşimi her sorunda aramalarını falan sorun etmiyorum tabiki yardım edecek amaaa son zamanlarda çok çok sık arıyorlar ve eşim büyük bir zamanını onlarla geçiriyor kızlarıma ve bana zaman ayırmıyor hiç. Hatta iki üç gündür baya ters yapıyor sıkıntısını baya yansıtıyor. Her pazar babasını gezdiriyor araba ile sahile denize kuma güneşe dağa tepeye vs neyse bu da sorun değildi fakat bize hiç zaman ayırmıyor çünkü onu gezdirdikten sonra kv alıyor görümce arıyor sorun çıktı diye yine onlara gidiyor. Geçen hafta büyük kızımı eşimin arkadaşının çiftliğine götürecektik atları çok seviyor sorun çıktı ailesi ile olmadı ondan öncede öyle bugün de hayvanat bahçesi veya çiftlik yapalım dedim olmadı çünkü sorun çıkmış buarada toplu yerler değil gideceğimiz yerler hayvanat bahçesi ile iletişime geçtim son 2 3 haftadır da eşim işten sonra annesine gidiyor babası için geç geliyor ve ben kızlarımla tek yemek yiyorum uyuma faslına geçiyoruz falan. Kp hastalığı ve eşimin ailesinin eşime yüklediği görevlerle güzelim kocamı zaten değiştirmişlerdi şimdide iyice koparıyorlar ağlıyorlar kıyamıyor o da falan. Hhıı bunu düşündüğüm içinde ileride bu durumları yaşarım diye de korkuyorum saçma ama Allah göstermesin hep diyorum çok zor bir hastalık kimseye vermesin Allah ama onların hayatından giderken bizden benim kızlarımın hayatından eşimle iletişimimden gitmesi normal mi? Yani ben uygun görmüyorum ama abartıyor muyum? Eşimin onlar kavga eder vs diye bize yaa sizi şuraya götürürüm diye söz vermemesi üzücü geliyor ya. Pandemi ike zaten evdeyiz toplu olmayan yerlerde kızımda atları sevdiği için onlara yakın olacağı yerlerde gezmesi koşması nebilim fazla mı istiyorum kp 4 5 10 yıl bu sorun ile yaşasa bizim hayatımızdan da gidecek mi böyle
Ya sonunda anlayan birisi oldu hani bu bakmasın gezdirmesin ilgilenmesin değil ki zaten ilgilenmezse onlarla vicdansızdır olur mu hiç öyle ama benimde ihtiyacım var ben tek başına her gün yemek hazırla ev temizliği yemek yedir banyo yaptır uyut 24 saat uğraşıyorum mesela benimde eşime ihtiyacım var ya en basit kızlarından birisinin ağzına bşr lokma yemek verse bile rahat olurum düşün bazı geceler aç yatıyorum sabah kahvaltı yapamıyorum falan annem geliyor sağolsun öyle düzeliyor he birde kpss başladım. Benden gidiyor böyle hayatımda bir şeyler gidiyor ama anlayan yokSonuçta senin de iki tane ufak ve yaşları yakın bebeğin var canım. Ben haklı buldum seni. Eşin zaten neredeyse tüm gün ilgileniyormuş, evdekiler de bir çözüm bulsunlar yani. En azından haftanın bir gününü size ayırsınlar. Evdeki çocuklar da baba yüzü görmüyor, evlat olduğu kadar baba da sonuçta. Haftanın 7 günü, 7-24 tetikte olmak normal değil.
Tabii siz de haklisiniz.Üstte yazildigi gibi uzun bir süreç ama herkeste degisken seyrediyor.Tedavisini,ilaclarini düzenli yaptiriyorlar degil mi? Ilaclarin iyi gelmesi lazim bir parca da olsa rahatlamasi lazim ki eşiniz de sizlere zaman ayirabilsin dediginiz gibi.Cocuklariniz az arali ve cok kücükler Allah bagislasin.Zor sizin tek basiniza yetmeye calismaniz.Umarim en kisa zamanda kp niz ilaclat ile rahatlar ve bu denli sık aramazlar esinizi ,en azindan geceleri evine vakitli gelir,pazarlari da size zaman ayirabilirİşte bu yüzden ses edemiyorum yaşadıkları çok zor yani ileride başına gelirse diye hep susuyorum sorun burada eşimin yardım etmesi değil yalnız bize kötü etki etmesi kafam bozuk diyerek hakaret etmesi mesela yani tabiki yardım edecek yardım etmese zaten hoş bulmam vicdansızlık olur ama buradaki hayatını hareketleri ile kaybediyor mesela kızlarına ayıracak 1 saati mi yok diyor insan kafası normal 1 saat
Gittikleri doktor çok iyiymiş bu durumu için ilaç vermiş bakalım yarın alacaklar sanırım ilacı başka destek almazlar sanırım çünkü burası küçük bir ilçe laftan sözden de çekiniyorlar. Ben yanlış anlaşıldım çoğu kişi tarafından ama ilgilenmesi sorun değil bize kötü zaman ayırması veya hiç ayırması sorunBence önce iyi bir nöroloji ve psikiyatri doktoruna götürün, bu agresifliği için ilaç düzenlemesi yapsınlar sonrasında gerekirse saatlik olarak yaşlı bakım merkezlerinden hizmet almayı denesinler veya saatli olarak uzman bakıcılar var, gezdirmek/dolaştırmak için onlarla çalışsınlar. Bu şekilde devam ederse sizin de aile hayatınız sıkıntıya girecek çünkü sizi anlıyorum, tabiki destek olacak elinden geleni yapacak ama bu demek değildir ki hepinizi unutacak. Bu uzun bi süreç öyle üç beş aylık bir mevzu değil.
Yok canım ben anladım seni, hemen ‘o baba’, ‘evlat değil mi tabii bakacak.’ diye çıkışıyorlar. Zaten aksini iddia eden, farklı davranmasını isteyen yok ama siz de insan olarak 2 kişiyle uğraşıyorsunuz. İki tane bebek bakmak çok mu kolay? Bir de evde huzursuzluk oluyormuş. Allah yardımcınız olsun, çok zor durum. Aslında eşiniz size 1 gün ayırsa, ailecek vakit geçirseniz ona da terapi gibi olur. Süreç sadece onlara zor değil.Ya sonunda anlayan birisi oldu hani bu bakmasın gezdirmesin ilgilenmesin değil ki zaten ilgilenmezse onlarla vicdansızdır olur mu hiç öyle ama benimde ihtiyacım var ben tek başına her gün yemek hazırla ev temizliği yemek yedir banyo yaptır uyut 24 saat uğraşıyorum mesela benimde eşime ihtiyacım var ya en basit kızlarından birisinin ağzına bşr lokma yemek verse bile rahat olurum düşün bazı geceler aç yatıyorum sabah kahvaltı yapamıyorum falan annem geliyor sağolsun öyle düzeliyor he birde kpss başladım. Benden gidiyor böyle hayatımda bir şeyler gidiyor ama anlayan yok
19 ay var kızlarım arasında büyük 27 aylık her şekilde yardıma ihtiyacım var. Sırf ileride bende yaşarım diye susuyorum ama insan çok üzülüyor işte. Eşimin sürekli kızgın depresif olması çok garip geliyor yani ilk ve tek hasta babası sanki gibi bilmiyorum nasıl geçecek ama zor geçecek belliYani sessiz de kalmayın elbette. Ben çocuklar büyük zannettim.Yaşları yakın iki küçük çocukla hayat yeterince zordur zaten. Eşiniz de sıkıntı olunca gider belirli zamanlarda gezdirir vs ama sürekli olması normal mi değil mi siz daha iyi bilirsiniz.
Eee bunları biliyorsunuz ve eşinizi darlıyorsunuz öyle mi ? Adamın oğlundan başka kapısı yokmuş.. orda da hasta babasıyla ilgilenmek zorunda kalan oğlunun karısı kızıyor yazık..Baba acısını en iyi ben bilirim. Şuan sahip çıktıkları baba insan yerine konulmayan kv görümce tarafından itilip kakılan ölse se kurtulsak denilen bir baba yüzüne de dendi yıllarca 15 yaşında babamı kaybettim ben o acı ile büyüdüm yıllarca aynı durum değil
Amin sağolun sizinde başınız sağolsun. Korkumdan bu yönde eşimin de desteğe ihtiyacı olacak gibi hiç olmayan bir adam var karşımda güzel kocam 3 4 ay önce çok değişti şuan daha kötü durumdaÇok geçmiş olsun. Annem alzheimer hastasıydı 2012' de vefat etti. Sıkıntılarinizi çok iyi anlıyorum. Üzülerek şunu belirteyim kp niz belli bir süre sonra hiç yuruyemeyecek. Sonra yemek yiyemeyecek bir süre sonra da beslenme bozukluğu yüzünden aranızdan ayrılacak. Süreç bu şekilde ilerliyor. Son evreye gelen annemde bu gelişmeler yaşandı. Eşinize elinizden geldiği kadar destek olun emin olun o daha çok yıpranıyor.
Bizim doktor alzheimer hastalarının yakınlarının psikolojik destek alması lazım demişti. Gerçekten zor bir hastalık. Allah yardımcınız olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?