Biz hep böyle mi yaşayacağız yani

Eşim 7 gün onlarla sabah işe gidiyor öğlen babasını alıp dükkana götürüyor akşam kadar oyalıyor eve götürüyor kv yi oyalıyor sonra eve geliyor kızlarım uyumuş 1 ayı geçik süre böyle pazarda dahil kavga çıkarıyor mesela evde kpi im gidiyor ayırmaya falan hep böyle devam ediyor işte. Ortası bulunmadı evde olduğunda da zaman ayırmayı bırak hakaret bir sinir falan oluyor

Sorun bu zaten eşim sürekli tetikte telefon çalacak gidecek diye mesela hiçbir şeye adapte değil evde. Onların yaşadığı da zor ama buarada bizden de gidiyor bişiler

Bu durum nasil eşiniz ve ailesinin imtehani ise sizin de imtehaniniz.. O hastaliktan kaybetmistik babaaannemi yillar önce..Cok zor bir hastalik.Laf dinlemiyorlar,sürekli disari cikmak istiyorlar. Benim babaannem ,babami kocasi saniyordu Hele bir ayaklansin gidicem de gidicem diye ,3 kişi önüne gecemiyorduk ki yaşlı zayif ,güçsüz bir kadindi bir de.O sırada annem komsuyu cagiriyordu müdahale etsin diye duruma.Sizin kocaniz oglu yani,tabii cagiracaklar .öyle caresiz hissediyor ki insan .Sizinki erkek hasta bir de..Cok cok yaşlı da degil.Babaannem 87 yasindaydi ve dedigim gibi önüne gecemiyordu kimse..Allah rahmet eylesin Size de sabirlar ve kp nize acil şifalar versin Rabbim.

Sorun bu zaten eşim sürekli tetikte telefon çalacak gidecek diye mesela hiçbir şeye adapte değil evde. Onların yaşadığı da zor ama buarada bizden de gidiyor bişiler
Sonuçta senin de iki tane ufak ve yaşları yakın bebeğin var canım. Ben haklı buldum seni. Eşin zaten neredeyse tüm gün ilgileniyormuş, evdekiler de bir çözüm bulsunlar yani. En azından haftanın bir gününü size ayırsınlar. Evdeki çocuklar da baba yüzü görmüyor, evlat olduğu kadar baba da sonuçta. Haftanın 7 günü, 7-24 tetikte olmak normal değil.

İşte bu yüzden ses edemiyorum yaşadıkları çok zor yani ileride başına gelirse diye hep susuyorum sorun burada eşimin yardım etmesi değil yalnız bize kötü etki etmesi kafam bozuk diyerek hakaret etmesi mesela yani tabiki yardım edecek yardım etmese zaten hoş bulmam vicdansızlık olur ama buradaki hayatını hareketleri ile kaybediyor mesela kızlarına ayıracak 1 saati mi yok diyor insan kafası normal 1 saat

Bence önce iyi bir nöroloji ve psikiyatri doktoruna götürün, bu agresifliği için ilaç düzenlemesi yapsınlar sonrasında gerekirse saatlik olarak yaşlı bakım merkezlerinden hizmet almayı denesinler veya saatli olarak uzman bakıcılar var, gezdirmek/dolaştırmak için onlarla çalışsınlar. Bu şekilde devam ederse sizin de aile hayatınız sıkıntıya girecek çünkü sizi anlıyorum, tabiki destek olacak elinden geleni yapacak ama bu demek değildir ki hepinizi unutacak. Bu uzun bi süreç öyle üç beş aylık bir mevzu değil.

Yani sessiz de kalmayın elbette. Ben çocuklar büyük zannettim.Yaşları yakın iki küçük çocukla hayat yeterince zordur zaten. Eşiniz de sıkıntı olunca gider belirli zamanlarda gezdirir vs ama sürekli olması normal mi değil mi siz daha iyi bilirsiniz.

Çok geçmiş olsun. Annem alzheimer hastasıydı 2012' de vefat etti. Sıkıntılarinizi çok iyi anlıyorum. Üzülerek şunu belirteyim kp niz belli bir süre sonra hiç yuruyemeyecek. Sonra yemek yiyemeyecek bir süre sonra da beslenme bozukluğu yüzünden aranızdan ayrılacak. Süreç bu şekilde ilerliyor. Son evreye gelen annemde bu gelişmeler yaşandı. Eşinize elinizden geldiği kadar destek olun emin olun o daha çok yıpranıyor.
Bizim doktor alzheimer hastalarının yakınlarının psikolojik destek alması lazım demişti. Gerçekten zor bir hastalık. Allah yardımcınız olsun.

Ya sonunda anlayan birisi oldu hani bu bakmasın gezdirmesin ilgilenmesin değil ki zaten ilgilenmezse onlarla vicdansızdır olur mu hiç öyle ama benimde ihtiyacım var ben tek başına her gün yemek hazırla ev temizliği yemek yedir banyo yaptır uyut 24 saat uğraşıyorum mesela benimde eşime ihtiyacım var ya en basit kızlarından birisinin ağzına bşr lokma yemek verse bile rahat olurum düşün bazı geceler aç yatıyorum sabah kahvaltı yapamıyorum falan annem geliyor sağolsun öyle düzeliyor he birde kpss başladım. Benden gidiyor böyle hayatımda bir şeyler gidiyor ama anlayan yok

Tabii siz de haklisiniz.Üstte yazildigi gibi uzun bir süreç ama herkeste degisken seyrediyor.Tedavisini,ilaclarini düzenli yaptiriyorlar degil mi? Ilaclarin iyi gelmesi lazim bir parca da olsa rahatlamasi lazim ki eşiniz de sizlere zaman ayirabilsin dediginiz gibi.Cocuklariniz az arali ve cok kücükler Allah bagislasin.Zor sizin tek basiniza yetmeye calismaniz.Umarim en kisa zamanda kp niz ilaclat ile rahatlar ve bu denli sık aramazlar esinizi ,en azindan geceleri evine vakitli gelir,pazarlari da size zaman ayirabilir

Babası olmadan siz çocukla gezmeye gidemiyor musunuz? Amacınız sadece kızınızın sosyalleşmesi ise bunu düşünmeniz gerekirdi zaten. Babası hasta ve eşinizin onunla ilgilenmesi gayet normal,bunu sizden çalınan vakit olarak görmezseniz süreci daha rahat atlatırsınız.

Gittikleri doktor çok iyiymiş bu durumu için ilaç vermiş bakalım yarın alacaklar sanırım ilacı başka destek almazlar sanırım çünkü burası küçük bir ilçe laftan sözden de çekiniyorlar. Ben yanlış anlaşıldım çoğu kişi tarafından ama ilgilenmesi sorun değil bize kötü zaman ayırması veya hiç ayırması sorun

Yok canım ben anladım seni, hemen ‘o baba’, ‘evlat değil mi tabii bakacak.’ diye çıkışıyorlar. Zaten aksini iddia eden, farklı davranmasını isteyen yok ama siz de insan olarak 2 kişiyle uğraşıyorsunuz. İki tane bebek bakmak çok mu kolay? Bir de evde huzursuzluk oluyormuş. Allah yardımcınız olsun, çok zor durum. Aslında eşiniz size 1 gün ayırsa, ailecek vakit geçirseniz ona da terapi gibi olur. Süreç sadece onlara zor değil.

19 ay var kızlarım arasında büyük 27 aylık her şekilde yardıma ihtiyacım var. Sırf ileride bende yaşarım diye susuyorum ama insan çok üzülüyor işte. Eşimin sürekli kızgın depresif olması çok garip geliyor yani ilk ve tek hasta babası sanki gibi bilmiyorum nasıl geçecek ama zor geçecek belli

Eee bunları biliyorsunuz ve eşinizi darlıyorsunuz öyle mi ? Adamın oğlundan başka kapısı yokmuş.. orda da hasta babasıyla ilgilenmek zorunda kalan oğlunun karısı kızıyor yazık..

Amin sağolun sizinde başınız sağolsun. Korkumdan bu yönde eşimin de desteğe ihtiyacı olacak gibi hiç olmayan bir adam var karşımda güzel kocam 3 4 ay önce çok değişti şuan daha kötü durumda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…