Bitti diyorum tekrar başlıyor... Anksiyete!

Size de şifalar dilerim.
Şöyle düşünün tansiyonunuzu etkileyen hayati bir durum olsa tansiyonunuzu hep yüksek seyreder bir düşük bir yüksek olmaz ki. Böyle rahatlayın. Evet kendimi çözemeyip burada telkin vermek de bir ilginç oldu ama bizi ancak bizler anlarız. :)

Amin..Gerçekten sabır diliyorum hepimize ben de. Annem telefonu 2 kez üste açmazsa kesinlikle evde düşüp kalp krizi geçirdiğine inanıyorum. Taa nerelerden gittim evine kadına nasıl bağırdım, çağırdım açmadı telefonu diye..Bize de yanımızdakilere de sabır diliyorum. Umarım körelerek biter bu kaygılarımız.

Anksiyeteyi yasamis ve stratejik bir sekilde atlatmis biri olarak net bir sekilde soyluyorum ki, anksiyete kesinlikle basa cikilabilir bir dusman. Yapmaniz gereken yalnızca dusmaninizi tanimak.. ben dusmanimin zayif yonunu kesfettim ve bitirdim Allah'in izniyle... Size cozumunu soyliyim; rahatsiz edilmeyeceginiz sessiz bir odada sirt ustu uzanip gozlerinizi kapatin. Ve basinizdaki o agrilari sonuna kadar hissedin. Korkularinizi hayal edin. Kacmadan, dusuncelerinizi durdurmaya calismadan korkup kactiginiz duyguyu sonuna kadar yasayin. En dibine kadar hissedin.. Beyniniz, kactiginiz vve korktugunuz icin surekli onunuze getirdigi o dusunce ve hislerden artik kacmadiginizi gorunce, "bir sorun yok, bu onemsizlesti, artik unutulmali" diye bir moda giriyor sanki. Ve yavas yavas kurtuluyorsunuz... Kisacasi tek yapmaniz gereken, o duygu ve dusuncelerden korkmamak, onlarla savasmayi birakmak ve rahatlamak icin doktora falan gitmemek. Ne kadar zor oldugunu biliyorum. Ama dusmaninizla bu stratejiyi kullanarak savasirsaniz, kazanan siz olursunuz...

Özellikle okumam
Çünkü etkileniyorum biliyorum.
Kaygım sağlığımi kaybetmek en çok oradan yakalanıyorum...

O zaman dini hassasiyetiniz nedir bilmiyorum ama tevekkül konusunu çok okumanızı tavsiye ederim.Biz başıboş varlıklar değiliz.Korunuyoruz.Başımıza gelen her şeyin de bir anlamı var,biz bilemesek de...Bunu derinden anlayınca çoğu sorun çözülüyor.Allah şifa versin.

Adınıza çok sevindim inşallah darısı başıma olsun. Psikiyatristim ayda bir 45 dk seansla konuşuyor ama belki emdr gibi bir terapi almalıyım...
Bunu bende almak istiyorum bende ağır travma geçirdim ve hala daha aynı sabahları huzursuz uyanırım hep içimde bi sıkıntı vardır senelerdir böyle bende napıcam bilmiyorum hiçbirşey fayda etmedi

bir psikiyatrist bu atakların ara ara gelebileceğini söylemişti. yani hiç gelmez diye düşünmeyin, gelir ama geldiğinde siz kontrol altında tutabiliyorsanız, iyileşmişsiniz demektir.
ayrıca hepimiz de zaman zaman oluyor bu anksiyeteler... ağrıyı kötüye yormak, ya şu olur da ben engel olamazsam hissi hepimizde var. ilaçtan öte terapi denemelisiniz. spora yönelin çok iyi gelir.

Bence yoga yapmayi dene, arada sirada kendin icin vakit ayir ve meditasyon müzigi dinle, gözlerini kapa.. Birseyden korkmadigini düsün ve hastaligin veya ölümün herkesin basina gelebilecegini böyle düsünceler tasidigin icin yasadigin süreci zorlastirdigini ve kendini mutsuz ettigini düsün. 2 yil yasayip takintisiz yasamakmi yoksa 20 yil yasayip sürekli bunlardan korkmakmi daha iyi? Sürekli kendi kendini sakinlestir... ve dogaya sikca cikmalisin....

Simdi doktor degiliz hicbirimiz ama tüm kadinlar depresyonlara cok yatkin... Benim böyle zamanlarda yaptiklarim bunlar oluyor... Negetifi pozitifle yenmek !

Aynıyız ya bende hep mutsuz ve huzursuzum

Merhaba
İki seferdir sizi konuma bakarken görüyorum
Zayıflama konusuna
Selam vermek istedim
Nasılsınız
İyi misiniz

Daha önceden de böyle denge problemi uyuşma vs oluyor muydu?

Benim de kafamin sag tarafında ağrılar oluyordu. Farkettim ki sürekli sag tarafıma yattığım için çene kemiğim oynuyor, ağrıyor. Simdi sırt üstü uyumaya çalışıyorum faydasini gordum. Gece dişlerini de sıkıyor olabilirsin, o da ağrı yapar

Daha önceden de böyle denge problemi uyuşma vs oluyor muydu?

Hayir ilk defa boyle birsey yasadim. Daha once yani 2 yil once gorme bozuklugu yasadim, goruntu bir anda isikli gibi oldu, yarim saat surdu. Onda da mr cektirdim aurali migren dediler. Ara ara hala olur bu.

Bu migren den sonra 2 yil icinde 2 defa panik atak yasamisim, birinde beyin kanamasi gecirdigimi dusundum digerinde kalp krizi.
Herseye bakildi bir sorun cikmayinca panik atak denildi.

Birde iste gecen hafta yasadigim seyler oldu. Sersemlik hissi, bagirsak sorunu, mide de hazimsizlik, sirt agrisi, el agrilari, mide bulantisi gibi. Ruhsal sikinti, kotu birsey var hissi, asiri yorgun hissetme.
Sanirim 15 gun kadar yasadim bunu, su son 3-4 gundur iyiyim fiziki tum sorunlar bitti gibi.
Ruhen de daha iyi hissediyorum.

Bir kac gun once Ms oldugumu bile dusundum :) ama uzerinde durmamaya calistim arastirip nedir degildir bakmadim hic.

Evet benim de aklıma Ms geldi büyük ihtimal mr da bu seçeneği elemek icin çekilecek. Lezyon vs yoksa Ms değildir panik atak filandır. Ben de Ms hastasıyım Migren bende de var anksiyete depresyon.

Evet benim de aklıma Ms geldi büyük ihtimal mr da bu seçeneği elemek icin çekilecek. Lezyon vs yoksa Ms değildir panik atak filandır. Ben de Ms hastasıyım Migren bende de var anksiyete depresyon.

Artik hayirlisi neyse o olsun durumundayim suan. Bir an once bir sey varsa ogreneyim
Yoksa anksiyeteyse ona gore tedavi baslasin istiyorum.
Ki ansiyete ise yasadigim bu da hic kolay bir hastalik degilmis. Hayatim da bu kadar yiprandigim bir hafta yasadigim hatirlamiyorum.

İnşallah umarım bi adı konulur. En azından ne olduğunu ne yapılacağını biliyorsun. Ben Ms dendiğinde rahatlama hissetmiştim en azından adı kondu diye. Ona göre tedavi oluyorum. Ne yapıp ne yapmamam gerektiğini biliyorum. Hastalık zor kolay değil ama belirsizlik daha kötü.

Benim anksiyetem çocuk tacizleri ile ilgili oğlum yegrnlerim ve öğrencilerim için geçe gündüz korkuyorum sürekli felaket senaryolari içinde buluyorum kendimi sizinde boylemi bu gecer mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…