• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anksiyete, izlediğim video

İnsaAllah canım yaa ama ne bileyim bu kadar belirtiler olunca hepsi nasıl psikolojik olabilir ki. Bak mesela kaç gündür var olan ayak ve mide ağrım bugün yok sanki videoda dedikleri gibi yukarı çıkmış gibi tövbe estağfurullah. Neyse bana dua edin bu mübarek günde lütfen 😭
O videoyu bende gordum ne oldugunu anlayinca izlemedim bile nereden biliyorlarmis boyle oldugunu olmus biri ilemi konusmuslar sacma sapan seyler yani dunde size yazmistim galiba inanin ayni durumdayiz ama bu durumdan cikmamiz lazim ben 2 kere psikologa 2 kerede psikiyatriye gittim sonuc ilac kullanmam lazim ama bebegimi hazir olmadan memeden kesmek istemiyorum kesince tekrar gidecegim sizde geciktirmeyin ve yine soyluyorum nette arastirmayi birakin ve bu tarz videolara denk gelince izlemeyin bunu yasayan biri olarak aman dusunme boyle seyler bosver diyemeyecegim cunku elimizde degil keske olsaydi ama en azindan videolardan vb seylerden uzak durabiliriz hobi edinin lutfen tamamen bitirmesede iyi geldigi bir gercek bana psikiyatri doktoruda oyle soyledi cok guzel bir sey bir hobi edinmen dedi ki ben zaten anksiyete ve panik baslamadan oncede orgu ormeyi cok sever ve yapardim sizin ki orgu olmazda resim olur belki kaleminiz gucludur bir seyler yazarsiniz arastirin bakin

Psikolojik. Ağrı yoksa bile kendinizi inandırıp ağrı var gibi hissediyor bile olabilirsiniz. Takinti yapmissiniz. Boyle sacmasapan videolar cekip sizin gibi hassas insanlari etkiliyorlar iste
Evet ya yemin ederim resmen 9 ayda diken üstündeydim. Mesela beni aylarca aramayan insanlar arıyordu niye beni arıyorlar falan diye gün boyu strese giriyordum. Şimdi mesela yarın 9 ay olacak diyorum ya Allah'ın izniyle bir şey olmaz tabii ki de ben yine takacak bir şey bulurum daha sonrasında herhalde.

Evet ya yemin ederim resmen 9 ayda diken üstündeydim. Mesela beni aylarca aramayan insanlar arıyordu niye beni arıyorlar falan diye gün boyu strese giriyordum. Şimdi mesela yarın 9 ay olacak diyorum ya Allah'ın izniyle bir şey olmaz tabii ki de ben yine takacak bir şey bulurum daha sonrasında herhalde.
Obsesifsin canim cok kolay online terapi ile halledebilirsin

İşte bu anksiyete öyle bir illet ki bazen ağrıyan yerim iyileşince niye iyileşti diye bile kafaya takıyorum
Durumunuz bu kadar kötü madem neden daha önce doktora gitmediniz 🤦🏻‍♀️
lütfen böyle şeylere inanmayın. Kime göre neye göre yapmışlar o videoyu? Kaynakları ne mesela? Ölülere mi sormuşlar? Tamamen saçmalık.

İşte bu anksiyete öyle bir illet ki bazen ağrıyan yerim iyileşince niye iyileşti diye bile kafaya takıyorum
Psikolojik destek alıyor musunuz siz? İlaçlı filan? Çünkü ilaçlara ihtiyacınız var gibi geldi bana okudukça yorumlarınızı.
Eğer önyargılarınızdan dolayı ilaçlardan kaçınıyorsanız, kendi kendiniz aşmaya çalışarak yaşamanızdan çok daha kolay bir yol olduğunu söyleyebilirim. "Ohh dünya varmış" dersiniz.

Bende de ölüm anksiyetesi vardı bir ara ve takıntı haline gidiyordu. Sürekli kaza hesaplıyordum, şöyle ölürsem nasıl olur, böyle ölmek ne kadar can yakar, çocuğumun hala daha bana çok ihtiyacı olduğu zamanlarda ölsem o ne yapar vs. bitmeyen bir sorgu. Sanki azrail gece nöbetini bana devretmiş de, listeleri ben gözden geçiriyor, kim nasıl ölürse ne kadar canı yanar diye hesaplıyor, üstelik onların acılarını düşündükçe uykularım kaçıyor, psikolojik olarak canım yanıyor-nefessiz kalıyordum.

Sonra "Böyle yaşanır mı kızım, öldün gittin ya yaşarken" dedim doktorumla konuştum. Çok güzel ilaçlar verdi sağ olsun o sıra; bebek gibi yaptılar beni. :)
Siz de bi psikiyatra gidin, biraz konuşun filan iyi gelecektir.

Arkadaşlar hepinize tekrardan selam. Öncelikle iyi günler diliyorum hepinize. Herkes bu konu ile ilgili yazdım ama içim soğumuyor bilmiyorum. Her şey bundan 9 ay öncesinde doğum yapmamdan sonra başladı. Anksiyete bozukluğu panik atak sürekli var olan ölüm korkusu...
Bir de arkadaşlar ben 4-5 ay öncesinde ınstagram'dan bir video izledim işte kişi 9 ay öncesinden anlar falan öleceğini diye. Yarın yani 4 Mart'ta tam bu anksiyetimi falan bu hissin başlamasının 9. Ayı. Bir de videoda şey diyordu işte birkaç gün öncesinden ruh bedeni terk edeceği için önce ayaklarda ağrı olur işte sonrasında göğüs kısmında ve en son yukarıda boğaza hatta Can boğaza gelir lafı buradan geliyor falan diyordu. Psikolojik mi bilmiyorum ama gerçekten yemin ederim 1 hafta öncesinde öncesinde ayaklarımda ağrı vardı, birkaç gün öncesinde gerçekten bu ağrı sanki mide kısmında hissedildi ve bu sabah uyandım yemin ederim tam köprücük kemiğinin olduğu yerde sanki boğazım orada düğümlenmiş gibi nefes almakta bile zorlanıyorum. Şimdi size soruyorum bu psikolojik mi yani dediğin gibi bir de yarın 9 ay olucak diye Sabah sabah bütün enerjim her şeyim tükendi.. psikolojik olarak Bir haftadır bu halde hissediyor olabilir miyim yani çok kafaya takmıştım diken üstündeydim diyebilirim hatta.. lütfen bana bir akıl veren arkadaşlar gerçekten yoruldum artık
Tabiki psikilojik. Saçma sapan videolar izlemeyin ..Bundan 2 yıl önce 11 ilimizde deprem oldu 1 milyon" ?" insanımız öldü.. mekânları cennet olsun 🪷 Şimdi soruyorum size ölenlerin hepsindemi 9 ay öncesinden başladı bazı semptomlar.. ayaktan kafaya kadar ağrı... Mantık devre dışı

Arkadaşlar hepinize tekrardan selam. Öncelikle iyi günler diliyorum hepinize. Herkes bu konu ile ilgili yazdım ama içim soğumuyor bilmiyorum. Her şey bundan 9 ay öncesinde doğum yapmamdan sonra başladı. Anksiyete bozukluğu panik atak sürekli var olan ölüm korkusu...
Bir de arkadaşlar ben 4-5 ay öncesinde ınstagram'dan bir video izledim işte kişi 9 ay öncesinden anlar falan öleceğini diye. Yarın yani 4 Mart'ta tam bu anksiyetimi falan bu hissin başlamasının 9. Ayı. Bir de videoda şey diyordu işte birkaç gün öncesinden ruh bedeni terk edeceği için önce ayaklarda ağrı olur işte sonrasında göğüs kısmında ve en son yukarıda boğaza hatta Can boğaza gelir lafı buradan geliyor falan diyordu. Psikolojik mi bilmiyorum ama gerçekten yemin ederim 1 hafta öncesinde öncesinde ayaklarımda ağrı vardı, birkaç gün öncesinde gerçekten bu ağrı sanki mide kısmında hissedildi ve bu sabah uyandım yemin ederim tam köprücük kemiğinin olduğu yerde sanki boğazım orada düğümlenmiş gibi nefes almakta bile zorlanıyorum. Şimdi size soruyorum bu psikolojik mi yani dediğin gibi bir de yarın 9 ay olucak diye Sabah sabah bütün enerjim her şeyim tükendi.. psikolojik olarak Bir haftadır bu halde hissediyor olabilir miyim yani çok kafaya takmıştım diken üstündeydim diyebilirim hatta.. lütfen bana bir akıl veren arkadaşlar gerçekten yoruldum artık
Bir uzmandan yardım alın.
Ayın dördünde de gelip buraya yazın ki sizin gibi olanların tetiklediğiniz anksiyetesi yatışsın.:kahve:

Ölüm hepimiz için, bunu değiştirme şansımız yok.
Keza psikolojik rahatsızlıklar da aynı şekilde hepimiz için. Ama bir insanın bir video izleyip dokuz ay sonra öleceğim diye beklemesi, hatta yok boğazımda bir yumru yok ayağımda bir ağrı var diyerek kendisine işaretler bulması hiç normal bir şey değil. İki çocuğunuz varmış, o çocuklarla nasıl ilgileniyorsunuz? Yazık değil mi etrafınızdaki insanlara? Allah bilir nasıl bir ruh haliyle dolaşıyorsunuz. Eşiniz ne diyor mesela bu hallerinize?
Aklınızı başınıza toplayın, gidin tedavinizi olun. Kendinize de ailenize de eziyet edip durmayın.

Şu an ağlıyorum yemin ederim evlatlarima bakıp bakıp. Resmen nefees alamiyorum şu an yaa sabahtan beri araştıriyorum. Belki soluk borusu iltihabı olabilir ne dersiniz. Ama sanki daha önce hiç yaşamadım bu ağrıyı
Bir hekim olarak yazayım. Hekim Muayene etmeden burdan fikir de sormayın kafanızda iyice kuracaksınız. Profesyonel bir destek alın bu stres sizi yorar .

Psikolojik destek alıyor musunuz siz? İlaçlı filan? Çünkü ilaçlara ihtiyacınız var gibi geldi bana okudukça yorumlarınızı.
Eğer önyargılarınızdan dolayı ilaçlardan kaçınıyorsanız, kendi kendiniz aşmaya çalışarak yaşamanızdan çok daha kolay bir yol olduğunu söyleyebilirim. "Ohh dünya varmış" dersiniz.

Bende de ölüm anksiyetesi vardı bir ara ve takıntı haline gidiyordu. Sürekli kaza hesaplıyordum, şöyle ölürsem nasıl olur, böyle ölmek ne kadar can yakar, çocuğumun hala daha bana çok ihtiyacı olduğu zamanlarda ölsem o ne yapar vs. bitmeyen bir sorgu. Sanki azrail gece nöbetini bana devretmiş de, listeleri ben gözden geçiriyor, kim nasıl ölürse ne kadar canı yanar diye hesaplıyor, üstelik onların acılarını düşündükçe uykularım kaçıyor, psikolojik olarak canım yanıyor-nefessiz kalıyordum.

Sonra "Böyle yaşanır mı kızım, öldün gittin ya yaşarken" dedim doktorumla konuştum. Çok güzel ilaçlar verdi sağ olsun o sıra; bebek gibi yaptılar beni. :)
Siz de bi psikiyatra gidin, biraz konuşun filan iyi gelecektir.
Benim de bu zaten ölüm anksiyetesi. Vesvese ne denirse artık. Kendi kendimize nasıl aşabilriz ki

Ölüm hepimiz için, bunu değiştirme şansımız yok.
Keza psikolojik rahatsızlıklar da aynı şekilde hepimiz için. Ama bir insanın bir video izleyip dokuz ay sonra öleceğim diye beklemesi, hatta yok boğazımda bir yumru yok ayağımda bir ağrı var diyerek kendisine işaretler bulması hiç normal bir şey değil. İki çocuğunuz varmış, o çocuklarla nasıl ilgileniyorsunuz? Yazık değil mi etrafınızdaki insanlara? Allah bilir nasıl bir ruh haliyle dolaşıyorsunuz. Eşiniz ne diyor mesela bu hallerinize?
Aklınızı başınıza toplayın, gidin tedavinizi olun. Kendinize de ailenize de eziyet edip durmayın.
Ya bazen çok iyiyim 2 gün falan sonra yine başlıyor. Hatta kendime bir şey almam kszim diyelim ihtiyacım var içimdeki ses alma diyor ne gerek var zaten öleceğiz diye h

Ya bazen çok iyiyim 2 gün falan sonra yine başlıyor. Hatta kendime bir şey almam kszim diyelim ihtiyacım var içimdeki ses alma diyor ne gerek var zaten öleceğiz diye h
Tamam ama aklı başında bir birey ve iki çocuk annesi bir kadın olarak bu düşüncenin normal olmadığını, artık bunu değiştirmek için bir uzman yardımı almanız gerektiğini bilmelisiniz.
Randevunuzu almışsınız ama sakın verdiği ilaçları içmemezlik etmeyin olur mu? Sizden çok fena o enerjiyi aldım ben.

Benim de bu zaten ölüm anksiyetesi. Vesvese ne denirse artık. Kendi kendimize nasıl aşabilriz ki
Olmuyor işte kendi kendine; hem niye kendi kendine? Bu alanın ne güzel doktorları var, ilaçları var, osu var busu varken niye kendi kendine?
Doktora gidin, anlatın bi derdinizi, dinlesin; ona göre sizi terapiye de yönlendirir, ilaç da yazar. Kafanız rahatlar şöyle içinizdeki sesler bi susar da tadına varmaya başlarsınız hayatın.

Tamam ama aklı başında bir birey ve iki çocuk annesi bir kadın olarak bu düşüncenin normal olmadığını, artık bunu değiştirmek için bir uzman yardımı almanız gerektiğini bilmelisiniz.
Randevunuzu almışsınız ama sakın verdiği ilaçları içmemezlik etmeyin olur mu? Sizden çok fena o enerjiyi aldım ben.
Ya ilaçlar kilo yapıyor diyorlar ben de çok kiloluyum maalesef. Bu yüzden bunu da takıyorum kafaya
Bir de bir kere içtim ( ilaç ismi yazamıyorum) çok dalgın geçti günüm sanki kafam başka bir yerde gibi

30 kiloda az değil yani,vermeside zor tabi nyseki o kilo verilmiş fit olunmuş tebrikler diyorum.
Benim kızımda hamilelik zamanı 3nerdeyse 30 kiloya yakın almıştı,sonra verdi aralıklı oruçla epey verdi oda.
Şimdi 2.hamile 66 ile herhalde hamile kaldı diyorum zaten çok dikkat et diye nasıl olacak.

Çok çok sağolun arkadaşlar iyi ki varsınız. Buraya yazmak, derdimi anlatmak,sizleri dinlemek bana çok iyi geliyor gerçekten. Bu mübarek günde dileğiniz,duanız ne varsa Rabbim kabul eylesin.

Back