Bitti diyorum tekrar başlıyor... Anksiyete!

Benim hayatim anksiyete annem :duduk: cok uzun seneler ilac ve terapi gördüm sonra baktim azaldi tabi o dusunce yumaklariyla basetmeyi ogrendim derken ilaci biraktim. 5 sene kullandim bu arada. Ogrendigim su ki anksiyete asla tamamen tedavi edilemiyor sadece kendini rahatlatma tekniklerini ogreniyorsunuz. Cogu zaman basedebiliyorum. Tabi bazen yine dellendigim zamanlar oluyor. Ornegin haftaya bir is gorusmem var ve kafayi yicem sonra bu da gecer aman diye diye oturuyorum napim

Kısa bir aradan sonra tekrar merhaba...
Öncelikle destek olan herkese sonsuz teşekkür ederim.
Baş ağrılarım yanında sersemlik ve baş dönmesini de ekleyince bir miktar daha paniklemiştim ki psikiyatri randevum tam bu döneme denk geldi. Biraz stresli günler geçirmiştim, tam rahata erdim derken bu ağrılar ortaya çıktı. Psikiyatristim bu tür stres durumlarında değil stres durumunun bitiminde genelde bu şikayetlerin görüldüğünü söyledi. Yaşadığın şey bir çeşit anksiyete atağı dedi, nöroloji randevusu almama gerek olmadığını söyleyerek bir kas gevşetici yazdı. Ağrılarım bıçak gibi kesildi diyemem ama şükürler olsun ki daha iyiyim. Günde 9 saati ağrıyla geçiriyorsam şuan bu süre 1 saate düştü.
Kendime düşünme olasılığı vermeyen uğraşlar buluyorum. Örneğin kitap okumaya çalışırdım daha önce kafa dağıtmak için ama ataklarıma iyi gelmezdi, farkettim ki ben okurken de bir yandan düşüncelerimi susturamıyorum. Şu sıralar yeni bulduğum terapi yöntemi; hafif tonda müzik dinleyerek tempolu yürümek. Burada birinin yazdığı bir yöntem vardı sessiz bir ortamda en kötüsü ne olabilir diye düşünmek şeklinde, o da güzel işe yarıyor.
Bu illet kılık değiştirip kendini bana hatırlatsa da ben onu tanıyorum. Yaşamayı başa çıkmayı öğreneceğim, hayat böylelikle daha kolay olacak inanıyorum. :KK200:

Kısa bir aradan sonra tekrar merhaba...
Öncelikle destek olan herkese sonsuz teşekkür ederim.
Baş ağrılarım yanında sersemlik ve baş dönmesini de ekleyince bir miktar daha paniklemiştim ki psikiyatri randevum tam bu döneme denk geldi. Biraz stresli günler geçirmiştim, tam rahata erdim derken bu ağrılar ortaya çıktı. Psikiyatristim bu tür stres durumlarında değil stres durumunun bitiminde genelde bu şikayetlerin görüldüğünü söyledi. Yaşadığın şey bir çeşit anksiyete atağı dedi, nöroloji randevusu almama gerek olmadığını söyleyerek bir kas gevşetici yazdı. Ağrılarım bıçak gibi kesildi diyemem ama şükürler olsun ki daha iyiyim. Günde 9 saati ağrıyla geçiriyorsam şuan bu süre 1 saate düştü.
Kendime düşünme olasılığı vermeyen uğraşlar buluyorum. Örneğin kitap okumaya çalışırdım daha önce kafa dağıtmak için ama ataklarıma iyi gelmezdi, farkettim ki ben okurken de bir yandan düşüncelerimi susturamıyorum. Şu sıralar yeni bulduğum terapi yöntemi; hafif tonda müzik dinleyerek tempolu yürümek. Burada birinin yazdığı bir yöntem vardı sessiz bir ortamda en kötüsü ne olabilir diye düşünmek şeklinde, o da güzel işe yarıyor.
Bu illet kılık değiştirip kendini bana hatırlatsa da ben onu tanıyorum. Yaşamayı başa çıkmayı öğreneceğim, hayat böylelikle daha kolay olacak inanıyorum. :KK200:

:KK200:

Benim anksiyetem çocuk tacizleri ile ilgili oğlum yegrnlerim ve öğrencilerim için geçe gündüz korkuyorum sürekli felaket senaryolari içinde buluyorum kendimi sizinde boylemi bu gecer mi
Evet evet sadece kendim için değil korkularım. Örneğin şu zamlar bile beni etkiledi asgari ücretli evinde nasil çorba kaynatacak diye kalbim daralıyor

Şuan aklımda olanlar;

Robert Leahy - Bilişsel terapi ve uygulamaları (özellikle)
Leo Buscaglia - Yaşamak,sevmek ve öğrenmek ( özellikle)
David Fink - Gerginlikten ve öfkeden çıkış yolları

Bu konuda araştırıp okuduğum çok kitap oldu ama tekrar tekrar açıp okuduğum bu 3 kitap çok değerli.
Benim anksiyetem çok ileri seviyedeydi ve ilaç bağımlılığı tedavisi de gördüm.Bu kitapların çok faydası oldu bana

Merhaba,
Baya gecikmiş olsa da sonunda ilk tavsiye ettiğiniz kitabım geldi :) Okuduktan sonra düşüncelerimi paylaşacağım.
Tekrar teşekkür ederim :KK200:

20181023_131643.jpg

Bende bir aydir tekrar ilaca basladim.mide kramplarim.icin hafif bir sakinlestirici ve herzaman kullandigim antidepresanima basladim.cok sukur ataklar aglama nibetleri cevreye yabancilasma gibi durumlarim gecti.sadece evde yanliz oldugumda tarif edemedigim bir huzursuzluk ves vese yasiyorum.ama sosyal hayatta bir sikintim kalmadi.tekrar anne olamk icin biraktigim ilacima tum mucadeleme ragmen basladim yani.kontrolum yakinda.yanliz olmadigimizi bilmek bu ortamda bizi rahatliyor.

Selam,
Mr sonuclarimi aldim birsey cikmadi cok sukur.
Sadece boynumda kucuk bir fitik varmis onun icin de egzersiz verdi.

En kisa surede psikolog yada noroloji gidecegim mutlaka. En azindan sıkıntılarımın psikolojik oldugu kesinlesti.

Tansiyonu dusunmeyi 10 gundur biraktim derken su birkac gundur nefes darligi yine sıkıştırıyor.Derin nefes alma istegi...Baska seylere odaklanmam lazim.Pesimizi birakmayacak bizim bu sanirim.

Allah şifa versin demeye geldim kızlar. .Benim de geçici gorme kaybı ve agri sebebiyle norolojiye gitmem sonucu hem genetik hem sinirsel migrenim olduğunu öğrenmiştim.Cok zor şeyler yaşadım ve daha da zorlarini şimdi de yaşıyorum.P..zac isimli ilaç dayanıklılığımı arttırdı sadece birazcık.Geri kalan herşey aynı.Belden altımdaki bütün kasları sıkıyorum elimde olmadan.Kendimi salıyorum farkedip ,hoop 2 sn sonra bi bakmisim yine sıkmışım.Yoruldum artık fiziksel olarak da.Anksiyete mi ne bilemiyorum ama çok hassassin ve zor şeyler yaşadıklarım demişti doktor..Velhasıl Allah hepimizi iyi etsin.Sevgiler❤

Tansiyonu dusunmeyi 10 gundur biraktim derken su birkac gundur nefes darligi yine sıkıştırıyor.Derin nefes alma istegi...Baska seylere odaklanmam lazim.Pesimizi birakmayacak bizim bu sanirim.
O biter baş dönmesi başlar o biter ağrısı başlar. Açık havada bol bol yürü arkadaşım.

Allah şifa versin demeye geldim kızlar. .Benim de geçici gorme kaybı ve agri sebebiyle norolojiye gitmem sonucu hem genetik hem sinirsel migrenim olduğunu öğrenmiştim.Cok zor şeyler yaşadım ve daha da zorlarini şimdi de yaşıyorum.P..zac isimli ilaç dayanıklılığımı arttırdı sadece birazcık.Geri kalan herşey aynı.Belden altımdaki bütün kasları sıkıyorum elimde olmadan.Kendimi salıyorum farkedip ,hoop 2 sn sonra bi bakmisim yine sıkmışım.Yoruldum artık fiziksel olarak da.Anksiyete mi ne bilemiyorum ama çok hassassin ve zor şeyler yaşadıklarım demişti doktor..Velhasıl Allah hepimizi iyi etsin.Sevgiler❤
Tabii bir cesit anksiyete olabilir bu da. Vücudun stres üretiyor benimki de öyle hiçbir şey bulamazsa kendine hastalık turetiyor diyor doktorum. Allah hepimize şifalar versin, sabırlar dilerim.

Bende de anksiyete vardı bi hastalığımdan dolayı tahıl ve şekeri bıraktım sonradan farkettim anksiyetem geçmiş... Bu arada bende liseden beri anksiyete vardı

Bende de anksiyete vardı bi hastalığımdan dolayı tahıl ve şekeri bıraktım sonradan farkettim anksiyetem geçmiş... Bu arada bende liseden beri anksiyete vardı
Bu süreçte psikolojinizi olumlu etkileyen başka hiçbir şey olmadı mı beslenme tarzınızın değişimi dışında acaba? Şekerin tüm kötülükleri beslediğine ben de inanıyorum bu arada.

X