Bitti diyorum tekrar başlıyor... Anksiyete!

O zaman sarılalım sıkı sıkı :)
Benim psikiyatrist doktora gitmeme şiddetle karşı. Hatta bana şöyle bir örnek veriyor "bu anksiyete bir sınav. Sen doktoru öğretmen gibi düşün. Sınavda işaretledigin soruyu öğretmene gösterip bu doğru mu diyemezsin diyecek ortamin olursa her sorunun doğruluğunu teyit etmek ister ve yüksek ama gerçek dışı bir puan alırsın" diyor. Kendin başa çıkacaksın kendi gücüne ve vücuduna güveneceksin diyor kisacasi.
Ama dediğin gibi ben de çok yorgunum ve yipraniyorum acabalar asla benı bırakmıyor. Bir de hiç siz dikkat ettını mi bilmem ama mevsim değişiklikleri dönemi etkiliyormuş bu tarz şeyleri sizin de öyle mi? Bir de etkisi var mı bilmem ama benim ataklarim hep regl öncesi dönemde oluyor bunun ilgisini de soracağım doktoruma.
Allah yardımcımız olsun hepimiz kurtulalım bu illetten

Ne güzel demişsiniz farkındalık diye. Ben farkındayım ama beynim değil :)) Sanki içimde mantigim ve anksiyetem savaş veriyor. Bazen oyle oluyor ki hicbir dey dusunmedigimi sanirken atak beni yakaliyor bilinc altimda kim bilir neler lluyor...
Ne mutlu size, inşallah o illet bir daha asla uğramasın.

Beyniniz size oyun yapıyor, kızmayın bu lafıma lütfen ama öyle, hani çocukken olmayan öcülerden korkardık ya aynen öyle. Ben kendime şunu diyorum zaten beni bunalımlara, üzüntülere boğacak GERÇEK DERTLERM olacak neden şimdiden kendimi kahredeyim. İnanıyorum birgün siz de başka bir arkadaşıma forumdan tavsiye vereceksiniz, yaşadım, bitti, geçti diyeceksniz. Geçen hergün ömrümüzden, boşverin, önemsemeyin, gerçekten bişeyiniz yok, bir yanılgı bu en kısa zamanda bekliyoruz iyiyim çok iyiyim demenizi

Evet doktora gitmemek lazim ama bende bu kez soyle bir durum oluyor
Ya atak zannederken degilse :))
Atak diye gecistirmeye calisirken ciddi bir hastaligi geciktiriyorsam vs.. sonu yok yani. Tam ikna olmusken birsey oluyor ve asamiyorum.
Mevsim gecisi ve regl donemi konusunda hemfikirim. Birde migrenin anksiyete ile bir iliskisi var diye dusunuyorum.
Migren anksiyeteye, anksiyete de migrene donuyor.
Ayrica beslenmenin de cok onemli ve etkili oldugunu dusunuyorum artik.

Hepimizin baş belasi resmen kahrolasi anksiyete.Bende de devamli tansiyon olcme,yuksek tansiyon takintisi olustu.Stresle daha da cikiyor ve bas edemiyorum bazen

Asla kızmam, dediğiniz çok doğru. Beynim oyun yapıyor ancak bu oyun çok inandirici geliyor atak anında. Oyuna "hadi ordannn" dediğim gün bu işi çözmüş olacağım inşallah, gelecek o gün inanıyorum :)

Vallahi ben yazdım sanki şunları. Vertigo ve kalp carpintisi da geçiriyorum ben zaman zaman ama baş ağrısını ilk kez yaşadım bu kadar. Bunlar da geçecek inşallah.

Hepimizin baş belasi resmen kahrolasi anksiyete.Bende de devamli tansiyon olcme,yuksek tansiyon takintisi olustu.Stresle daha da cikiyor ve bas edemiyorum bazen
Tansiyon aleti ile fazla yakın olma, nabız sayma durumu bende de oluyor ama engel oluyorum kendime. Nabız tak tak tak vuruyor haliyle bu kontrol durumlarinda.
Valla durup durup bu kadar mı seviyorum bu hayatı diye düşündüğüm bile oluyor başına gelecek varsa öleceksen ölürsün ne bu sağlık takıntısı diye kendime kızdığım da oluyor ama anlık hep bunlar. Allah yardımcimiz olsun.

Tam 5 yildit bendede ayni mucadele var.3 kez ilacimi biraktim gebelik dusundugum icin her defasinda dahada geri dondu.ben fiziksel bir sorunum olmadigimi kabul ettim.ama o hissedilen bas donmeleri beyin yanmalari tansiyonlar insani yipratiyor.ilac kullnmadan basa cikabilenlere ne mutlu.ben aylarda aglama nobetleri korkular kotu dusuncelerle mucadele ettim yenicem dedim en sonunda agir depresyona cevirdi.dr.um agir panik atak bu ve bunu kabul etmen gerek dedi artik.bir cocugum var ama tekrar anne olmayi bu kadar isterken bu hastalik bana izin vermedi.bundada bir hayir vardir diyorum artik.once biz iyi olmaliyiz.bol mesgale kafa dagitma en iyi gelen sey cok gecmis olsun.yasayan anlar sadece

Bas donmesi dediginiz daha cok denge kaybi gibi mi.
Mesela bende bir anda sanki dusecekmisim hissi olustu bu hafta. Etraf donmuyor ama bir dengesizlik hissi var.
Ayni sey mi diye merak ettim.

Tansiyon aletiyle yasiyorum resmen.Aklim hep tansiyonumda ve haliyle tetikliyor anksiyetem de.Cok zor isimiz cidden.
Yemin ederim daha birkac saat once kendi kendime aman hastaysan da hastasin napalim olum yok sonunda dedim ama bu bir kisirdongu resmen.Bu kadar vahim degildir durumum yani yine kendimj cok dinliyordum ama abimin hastaligi tetikledi bu durumumu ve son 3 aydir cok yogun sekilde boyleyim.

Size de gecmisler olsun. Ben önümüzdeki yaz evleneceğim ve hamilelik, doğum, annelik beni bu hastalık yüzünden ürkütüyor. Mesela bebek karnımda hareket etmezse doktora koşarım galiba hemen. Kesin sorunlu bir hamilelik geçiririm diye düşünüyorum. Doğum olarak normal doğuma asla cesaretim yok. Sizde bu süreçler nasıl oldu? Hamilelik zorladı mi?

Bas donmesi dediginiz daha cok denge kaybi gibi mi.
Mesela bende bir anda sanki dusecekmisim hissi olustu bu hafta. Etraf donmuyor ama bir dengesizlik hissi var.
Ayni sey mi diye merak ettim.
Dengesizlik, sersemlik, etrafı hayalmis gibi görmek, ortama ait olamama hissi, seslerin bile bazen yabancı gelmesı hepsinin sebebi bu mücadele ettigimiz şey.

Abinize de şifalar
Onun durumunu sanki icsellestirmissiniz bende çevreden hastalıklar duyunca hemen icsellestirir belirtileri gösteririm. Empatim mi yüksek bilmiyorum. Gerçi sadece hastalık değil ben karşımda biri ağlasa onunla ağlarım gülse gülerim. Ay anksiyete dışında ruh hastalıklarım çıkmasa bari :)))

Dengesizlik, sersemlik, etrafı hayalmis gibi görmek, ortama ait olamama hissi, seslerin bile bazen yabancı gelmesı hepsinin sebebi bu mücadele ettigimiz şey.

Ay evet ya.
Yolda yuruyorum mesela bir anda sanki adim atan ben degilim, sola bakiyorsam kafam saga cekiyormus gibi.
Bas donmesi degil, dengesizlik gibi sersemlik gibi.

Ay evet ya.
Yolda yuruyorum mesela bir anda sanki adim atan ben degilim, sola bakiyorsam kafam saga cekiyormus gibi.
Bas donmesi degil, dengesizlik gibi sersemlik gibi.
Sokakta olduğum yere oturduğumu bilirim düşeceğim diye. Yalniz disari cikinca olurdu genelde. Mesela onu aştım artık ilk zamanlar olurdu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…