• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anksiyete, izlediğim video

Ya ilaçlar kilo yapıyor diyorlar ben de çok kiloluyum maalesef. Bu yüzden bunu da takıyorum kafaya
Bir de bir kere içtim ( ilaç ismi yazamıyorum) çok dalgın geçti günüm sanki kafam başka bir yerde gibi
Allahım nasıl da hissettim bunu ya😤
Anksiyete sebebiyle ben de tedavi gördüm arkadaşım, ilaç da kullandım. İlk bir hafta dalgınlık, uyku hali yaptı gerçekten de. Ama sonra müthiş bir enerji verdi ben hayatımın hiçbir döneminde öyle enerjik olmadım. Benim iştahımı kapattı, çok güzel zayıfladım, ağzıma tatlı süremiyordum içim almıyordu. Bazen sırf o enerji ve iştah kapanması için tekrar başlasam mı diye düşündüğüm bile oluyor.
Anlayacağın öyle herkeste kilo falan yapmıyor bu ilaçlar, bir de ona inandırma kendini.

Ya ilaçlar kilo yapıyor diyorlar ben de çok kiloluyum maalesef. Bu yüzden bunu da takıyorum kafaya
Bir de bir kere içtim ( ilaç ismi yazamıyorum) çok dalgın geçti günüm sanki kafam başka bir yerde gibi

Akıl sağlığınız ile obezite arasındaki o seçim. :KK45:
Evet, bazı ilaçlar kilo yapar, bünyeden bünyeye fark etse de doyma hissini ortadan kaldıran ilaçlar mevcut ama kilo dediğiniz şey verilir de ruh sağlığı iyice bozuldu mu oradan geri döndürmek çok zor olur. Çünkü öyle bir şeydir ki, bir taneyle kalmaz, yanına diğer arkadaşlarını çağırır ruhsal hastalıklar, zamanında tedavi edilmezse.

Anksiyete ile başlar, gider de gider, panik atak çıkarabilir belli olmaz, belki okbye yol olacağı tutar, belki depresyonu da ekler... Bir bakmışsınız ne varsa takmış, bi dal alarak ruh hastalıklarından aranjman haline gelmişsiniz. :) Değer mi 4-5 kilo için?

Ben bipolar hastasıyım, mani riskli dönemlerimde X bir ilacı kullanmak zorunda kalıyorum ve o sıra beni görmeniz gerekiyor, öyle bir yeme hali yok... Canım çeke çeke hem de. Her seferinde en az +10 kilo alırım, şaşmaz. Sonra ne yaparım? Affedersiniz paşa paşa kıçımı kaldırır sporuma başlarım ve aldığım o kiloları geri veririm. Ruh sağlığımı da kurtarmış olurum. Siz bunları bir düşünün.

Allahım nasıl da hissettim bunu ya😤
Anksiyete sebebiyle ben de tedavi gördüm arkadaşım, ilaç da kullandım. İlk bir hafta dalgınlık, uyku hali yaptı gerçekten de. Ama sonra müthiş bir enerji verdi ben hayatımın hiçbir döneminde öyle enerjik olmadım. Benim iştahımı kapattı, çok güzel zayıfladım, ağzıma tatlı süremiyordum içim almıyordu. Bazen sırf o enerji ve iştah kapanması için tekrar başlasam mı diye düşündüğüm bile oluyor.
Anlayacağın öyle herkeste kilo falan yapmıyor bu ilaçlar, bir de ona inandırma kendini.
Peki gerçekten o ilaçlar nasıl iyileştiriyor ya ben bunu anlayamıyorum. Yani mesela ben şu an her gün diken üstünde gibiyim her an kafamda ölüm düşüncesi var bunlar nasıl gidiyor mesela? gidiyor mu?. Eski Halime dönebilecek miyim? 😭

Akıl sağlığınız ile obezite arasındaki o seçim. :KK45:
Evet, bazı ilaçlar kilo yapar, bünyeden bünyeye fark etse de doyma hissini ortadan kaldıran ilaçlar mevcut ama kilo dediğiniz şey verilir de ruh sağlığı iyice bozuldu mu oradan geri döndürmek çok zor olur. Çünkü öyle bir şeydir ki, bir taneyle kalmaz, yanına diğer arkadaşlarını çağırır ruhsal hastalıklar, zamanında tedavi edilmezse.

Anksiyete ile başlar, gider de gider, panik atak çıkarabilir belli olmaz, belki okbye yol olacağı tutar, belki depresyonu da ekler... Bir bakmışsınız ne varsa takmış, bi dal alarak ruh hastalıklarından aranjman haline gelmişsiniz. :) Değer mi 4-5 kilo için?

Ben bipolar hastasıyım, mani riskli dönemlerimde X bir ilacı kullanmak zorunda kalıyorum ve o sıra beni görmeniz gerekiyor, öyle bir yeme hali yok... Canım çeke çeke hem de. Her seferinde en az +10 kilo alırım, şaşmaz. Sonra ne yaparım? Affedersiniz paşa paşa kıçımı kaldırır sporuma başlarım ve aldığım o kiloları geri veririm. Ruh sağlığımı da kurtarmış olurum. Siz bunları bir düşünün.
Çok güzel söyledin arkadaşım. Bakalım gideceğim 3 gün sonra (insaAllah) çok heyecanlıyım

İnsaAllah canım yaa ama ne bileyim bu kadar belirtiler olunca hepsi nasıl psikolojik olabilir ki. Bak mesela kaç gündür var olan ayak ve mide ağrım bugün yok sanki videoda dedikleri gibi yukarı çıkmış gibi tövbe estağfurullah. Neyse bana dua edin bu mübarek günde lütfen 😭

Hayır tabi ki de ama ne bileyim sonuçta herkes korkar dimi hele bir de 2 çocuğunuz varsa
Psikolojik olmasa o ağrı geçmezdi. Siz bugünlerde öleceğinizi düşündüğünüz için ağrı da kesilmiştir. Ölümle ve sağlıkla ilgili videolar izlemeyin. 9 ay önce insanın ölümü hissettiklerini de ilk defa duydum. Hasta veya yaşlı olsanız vücut alarm verir, 2 gün kadar öncesinden hissedersiniz. Siz sağlıklısınız muhtemelen - bedenen.

Kaygıdan dolayı o belirtileri görüyor olabilirsiniz. Benim için tipik kaygılı ruh halimin etkileri 😅

Doğumdan sonra birçok annede benzer psikolojik durum olabiliyor. Burada çok denk geldim. Bende de vardı bir gün genel cerrahiden, bir gün KBB'den, bir gün fizikten randevu alırdım. Buna ölüm anksiyetesi deniyor. Psikoloji okuyanlar daha iyi bilir ama ben bunu şuna bağlıyorum: 'biz ölürsek yavrumuza kim bakacak' diye düşünmekten oluyor. Bebekler o kadar savunmasız canlılar ki anne olarak istemeden böyle düşünüyor olabiliriz. Benim zamanla azaldı bu korkum. Size tavsiyem böyle şeyler düşünmeyin, videoları izlemeyin. Ölüm hepimiz için var hatta evlatlarımız için bile var. Düşünse insan delirir. Hayatın tadını çıkarmaya çalışın sürekli dert aramayın kendinize. Bir gün gerçekten bir dert sahibi oluverir o zaman anlar insan Allah korusun.

İnsaAllah canım yaa ama ne bileyim bu kadar belirtiler olunca hepsi nasıl psikolojik olabilir ki. Bak mesela kaç gündür var olan ayak ve mide ağrım bugün yok sanki videoda dedikleri gibi yukarı çıkmış gibi tövbe estağfurullah. Neyse bana dua edin bu mübarek günde lütfen 😭
Oluyor.neler neler psikolojik oluyor.

Peki gerçekten o ilaçlar nasıl iyileştiriyor ya ben bunu anlayamıyorum. Yani mesela ben şu an her gün diken üstünde gibiyim her an kafamda ölüm düşüncesi var bunlar nasıl gidiyor mesela? gidiyor mu?. Eski Halime dönebilecek miyim? 😭
Şöyle beyinde bir takım bölümler bu tarz durumlarda fazla çalışmaya başlıyor.ya da bir takım maddeler fazla ya da az salgılanan başlıyor.bazı beyin bolümlerindeki bağlantılar çok hızlanıyor ya da yavaşlıyor.kalp ilacı gibi düşünebilirsin.beynin de ritmi bozuluyor bu durumlarda.o ilaçlar ritim düzenleyici gibi.eski haline dönebilirsin.bana kalırsa da ilaç kullanman gerekiyor.durumun çok hafif değil.ilaçalardan korkmana gerek yok.şu an hiç yan etki yapmayan çok güzel ilaçlar var.kilo alma, sürekli uyuma falan eskidenmiş.cok geliştirdiler.

Zaten videoda öyle dediği için sen de tam ordaki gibi hissediyorsun. Tamamen psikolojik. Bak şöyle bir durum bile var tıpta. Bi kadın mesela çok fazla hamile kalmak istiyo takıntı yapıyor. O kadar kendini inandiriyo ki hamile kalcagina vücudu hamilelik hormonu üretiyor, baya kan testi pozitif cikiyo. Karnı filan buyuyo ama bakıyorlar bebek filan yok. Yani beyin gücü düşündüğümüzden çok daha fazla etkili. O videoya inandığın için vücudun ordaki tüm tepkileri veriyo.

Bunlar hep kaygı bozukluğu. Doktora gitmelisin. Bende de mesela şu vardı Bi ara. Çok hastalığım vardı bir sürü ilaç
alıyordum. Bi tanesi çok kötü yan etki yaptı. Sonra ben ilaçların yan etkilerini takıntı yaptım. İnternette okuduğum tüm yan etkileri hissediyordum 🤣 Bir süre sonra farkettim ki internette görene kadar bisey hissetmiyom. sadece okuyunca başlıyor. Okumayı bıraktım doktorlara güvendim kafam rahat etti. Yan etki filan da görmüyom artık 😁

Video gerçek değil, ama dikkat çekmek konusunda amacına ulaşmış.
Vücut inanılan ve korkulan şeylerin varlığına uygun tepkiler verir.
Bu kadar tesadüf fazla diyorsanız ters açıda pygmalion etkisi gibi düşünün.
Hamile kalmayı çok isteyen biri bebek beklemese de nadiren bütün belirtilerini gösterebilir. Karın gün geçtikçe büyür.
Beden ve bilinçaltı ilişkisi sandığımızdan daha karmaşık.

İlacın çalışma mantığını ben bilemem ama etki ediyor.
Yalnız her şeyin ötesinde sen önce iyileşmeye inanacaksın. Öyle ilacı içtim, bitti diye bir şey yok. Ben ilacı kullandığım dönemde resmen iyileşmek için ders çalıştım. Terapistimin söylediklerini adım adım uyguladım. Önerdiği kitapları okudum, nefes egzersizleri, meditasyon vs yaptım. Her gün yürüyüşe çıktım. Yani öyle evde yatıp iyi hissedeceğim günü beklemedim, bu yola adeta baş koydum.
Her şey geçti mi dersen dürüst olayım, hepsi yüzde yüz geçmedi. Bir kere onu da kabullenmek gerek. Bir noktada ben olaylarla nasıl baş edeceğimi, bu hislerle de nasıl yaşayacağımı öğrendim. Lütfen bunlar için profesyonel destek al. Burda bizlerin anlatmasıyla olacak şey değil.

Psikolojik destek alıyor musunuz siz? İlaçlı filan? Çünkü ilaçlara ihtiyacınız var gibi geldi bana okudukça yorumlarınızı.
Eğer önyargılarınızdan dolayı ilaçlardan kaçınıyorsanız, kendi kendiniz aşmaya çalışarak yaşamanızdan çok daha kolay bir yol olduğunu söyleyebilirim. "Ohh dünya varmış" dersiniz.

Bende de ölüm anksiyetesi vardı bir ara ve takıntı haline gidiyordu. Sürekli kaza hesaplıyordum, şöyle ölürsem nasıl olur, böyle ölmek ne kadar can yakar, çocuğumun hala daha bana çok ihtiyacı olduğu zamanlarda ölsem o ne yapar vs. bitmeyen bir sorgu. Sanki azrail gece nöbetini bana devretmiş de, listeleri ben gözden geçiriyor, kim nasıl ölürse ne kadar canı yanar diye hesaplıyor, üstelik onların acılarını düşündükçe uykularım kaçıyor, psikolojik olarak canım yanıyor-nefessiz kalıyordum.

Sonra "Böyle yaşanır mı kızım, öldün gittin ya yaşarken" dedim doktorumla konuştum. Çok güzel ilaçlar verdi sağ olsun o sıra; bebek gibi yaptılar beni. :)
Siz de bi psikiyatra gidin, biraz konuşun filan iyi gelecektir.
Ise yariyor degil mi ilaclar bende ayni durumdayim konu sahibi ile tabi ki ilac kullanmak istiyorum ama ya bende ise yaramazsa daha kotu olursam diye dusunmektende geri kalmiyorum birde her hastada farklidir belki ama omur boyumu kullaniliyor bu ilaclar yoksa herhangi bir rahatsizlik gibi (grip mesela) iyilesince birakiliyor mu tekrarlama ihtimali var mi

Ise yariyor degil mi ilaclar bende ayni durumdayim konu sahibi ile tabi ki ilac kullanmak istiyorum ama ya bende ise yaramazsa daha kotu olursam diye dusunmektende geri kalmiyorum birde her hastada farklidir belki ama omur boyumu kullaniliyor bu ilaclar yoksa herhangi bir rahatsizlik gibi (grip mesela) iyilesince birakiliyor mu tekrarlama ihtimali var mi
Elbette sihirli haplardan söz edemeyiz, biraz da sizin gayretinize bağlı ama ilaçlar işinizi kolaylaştırıyor kesinlikle. Vücut alışana kadar sarsabiliyor ama rayına oturuyor önünde sonunda. Ha baktınız bir ilaç iyi gelmiyor, doktorunuza söylediğinizde onu da değiştirebiliyor, artık seçeneğimiz bol şükür ki. Size en uygun nasıl bir tedavi yolu izleneceğini doktor bilir. Benim rahatsızlığım için ilaçlar ömür boyu. Sizde daha farklıdır belki bir süre kullandırır ve bıraktırır. Bunları tedavi sürecinizde öğrenirsiniz nasılsa.

Elbette sihirli haplardan söz edemeyiz, biraz da sizin gayretinize bağlı ama ilaçlar işinizi kolaylaştırıyor kesinlikle. Vücut alışana kadar sarsabiliyor ama rayına oturuyor önünde sonunda. Ha baktınız bir ilaç iyi gelmiyor, doktorunuza söylediğinizde onu da değiştirebiliyor, artık seçeneğimiz bol şükür ki. Size en uygun nasıl bir tedavi yolu izleneceğini doktor bilir. Benim rahatsızlığım için ilaçlar ömür boyu. Sizde daha farklıdır belki bir süre kullandırır ve bıraktırır. Bunları tedavi sürecinizde öğrenirsiniz nasılsa.
Cevap icin tesekkur ederim baska yorumda da yazmistim bebegim var ve emzirdigim icin p ile baslayan bitkisel surup vermisti hic bir ise yaramadi insallah emzirmeyi kestigim zaman tekrar gidecegim

Arkadaşlar hepinize tekrardan selam. Öncelikle iyi günler diliyorum hepinize. Herkes bu konu ile ilgili yazdım ama içim soğumuyor bilmiyorum. Her şey bundan 9 ay öncesinde doğum yapmamdan sonra başladı. Anksiyete bozukluğu panik atak sürekli var olan ölüm korkusu...
Bir de arkadaşlar ben 4-5 ay öncesinde ınstagram'dan bir video izledim işte kişi 9 ay öncesinden anlar falan öleceğini diye. Yarın yani 4 Mart'ta tam bu anksiyetimi falan bu hissin başlamasının 9. Ayı. Bir de videoda şey diyordu işte birkaç gün öncesinden ruh bedeni terk edeceği için önce ayaklarda ağrı olur işte sonrasında göğüs kısmında ve en son yukarıda boğaza hatta Can boğaza gelir lafı buradan geliyor falan diyordu. Psikolojik mi bilmiyorum ama gerçekten yemin ederim 1 hafta öncesinde öncesinde ayaklarımda ağrı vardı, birkaç gün öncesinde gerçekten bu ağrı sanki mide kısmında hissedildi ve bu sabah uyandım yemin ederim tam köprücük kemiğinin olduğu yerde sanki boğazım orada düğümlenmiş gibi nefes almakta bile zorlanıyorum. Şimdi size soruyorum bu psikolojik mi yani dediğin gibi bir de yarın 9 ay olucak diye Sabah sabah bütün enerjim her şeyim tükendi.. psikolojik olarak Bir haftadır bu halde hissediyor olabilir miyim yani çok kafaya takmıştım diken üstündeydim diyebilirim hatta.. lütfen bana bir akıl veren arkadaşlar gerçekten yoruldum artık
Tesadüfen bir video izleyip çok etkilenmişsiniz sonrasında psikoljik olarak tuhaflıklar hissetmeye başlamışsınız,9 ay öncesinden hissediliyor diyelimki ama o zaman neden videouyu izlediğiniz gün başladı bu durum😄bundan birkaç ay önce bir hocayı izledim işte üç harflilerle iletişime geçiyormuş,benki o kadar korku filmi izlemiş insanım hayatımda hiçbirşeyin beni bu kadar etkileyebileceğini düşünmezdim,merak edip açmamın sebebi bu tarz çok film izlemiş olmam zaten akşam videonun yarısında kapattım ürkütücüydü baya sonra neyimeyse gecenin bilmem kaçında açtım tek başıma izledim,tam 1 ay salonda uyudum gözümün önünden karartılar vs geçmeye başladı,korkunç rüyalar vs görmeye başladım ama bunların hepsinin psikoljik olarak çok etkilendiğim için sanrılar olduğunu biliyordum,eğer hocaya gidip çare arasaydım yada psikoloğa gidip günlerce anlatıp olayı büyütseydim bunun psikolojik değilde sizin hissettiğiniz gibi bana özel bir psişik msj olduğunu düşünseydim şuan kafayı yemiş olurdum,kafayı taktıkça beyin gerçek olduğuna ikna olur,siz kendinizi ikna etmişsiniz gün saymışsınız ama gereksiz hurafeler bunlar.

Kesinlikle psikolojik olduğunu ve bu tarz videoların saçma sapanlığını arkadaşlar söylemişler zaten. Ben de panik atak hastasıyım, demirim düştüğünde, kansızlık baş gösterdiğinde çarpıntı, terleme vs. yaşadığımda paniğin tetikleniyor. Psikolojik destek ile birlikte kan değerlerinize de baktırın.

Back