- 25 Aralık 2007
- 2.184
- 8.426
-
- Konu Sahibi etacarinea
İnanın bu illet yüzünden ileride çocuğum olunca ne yapacağım krizleri bile yaşıyorum... ilacı kullanıyorum ama ara ara bu ataklara engel olamıyorum yine de.Şuanda aynı apaynı şeyleri bende yaşıyorum ya bana birşey olursa çocuklarım nolur onlara birşey olursa kaygıları var sanırım zihnimde sürekli sanırım diyorum çünkü rahatımda ama çarpıntı ve başağrısı vertigo benide bırakmıyor. Bana da anksiyete teşhisi koymuştu dr ama ilaç içmek istemedim ve hala daha da istemiyorum ne olacak böyle bende bilmiyorum.
Psikiyatristim her ağrıda doktora koşamazsin başa çıkmayı öğrenmelisin der her seferinde. Ama dediğiniz gibi belki de kaygılar beni migren yaptı. Doktoruma danışacagim nörologa gitme durumunu.Nörolojiye git mr tomografi çekilmeli. Migren de olabilir. Benim de anksiyete var. Sürekli kaygılanırım hayat kalitem düşüyor ama maalesef engel olamadım çok fazla.
Malesef... yaklaşık 2 yıl ilaçsız öyle güzel idare etmiştim ki kendimi. Tepetaklak oldum simdi ilacımı kullanıyorum ama toparlayamıyorumilacı bi anda kesmemek gerekiyor yoksa bi anda başa geri dönüyorsunuz
Adınıza çok sevindim inşallah darısı başıma olsun. Psikiyatristim ayda bir 45 dk seansla konuşuyor ama belki emdr gibi bir terapi almalıyım...Merhaba. Eskiden bendede vardı. Sadece ilac mi aldınız yoksa yanında terapi de gördünüz mü? Stresli zamanlarımız için azaltma veya rahatlama teknikleri bulmadan geçmiyor. En son panik atağı sanırım 2012de geçirmiştim.hastanede yattim hata bu yüzden. Size de geçmiş olsun
Ben de kendim dışında gündemdeki olayları da kafama inanılmaz takarım. Ama konu kendim ve sağlık olunca panik beni ele alıyor inanılır gibi olmuyorum.Bende de var bir aydır ve ben bu kaygıları yerinde buluyorum. Çünkü dünyanın gidişatı hiç iç açıcı değil ama ben bunu epey takıyorum. Kendimi geçtim, herkes için endişeleniyorum.
Teşekkür ederim...Geçmiş olsun. Bundan sonra ilaçlarınızı kendi inisiyatifinizde bırakmayın, bu şekilde o tedaviyi tümden harcıyorsunuz. Daha yoğun terapi seansları almalısınız..
Şu yazdığınız bana ilaç kadar iyi geldi biliyor musunuz? Yaşanan şeyi başkasından dinlemek bana yalniz olmadığımı hissettiriyor. Öyle çaresiz bir derde düştüğünü sanıyor ki insan kaygı anında... Yorumunuz için teşekkür ederim terapi şart çıkan sonuç bu.Bahsettiğiniz ağrı nevralji- gerilim tipi ağrı. Saçınızı başınızı yoldurtacak kadar şiddetli bıçak saplanması gibi olur. Bazen saniyelik bazen saatlerce sürebilir. Yüze çeneye yayılır, enseye kadar. Tek taraflı da olabilir. Antidepresan kullanan ve kullanmış olanlarda sık görülür.
Şimdi dayanılmaz geliyor ve hep böyle devam edecek gibi korkutuyor sizi. Hepsi geçecek inanın bana. Anksiyete; sürekli tekrarlayan ve maalesef doğru ilaç bulunmadığında daha da ilerleyebilen bir rahatsızlık.
İlaçtan çok herşey kafada bitiyor.
Tavsiyem ilaca sarılmadan önce; imkanınız varsa terapi alın. Eğer yoksa bilişsel davranışsal terapi kitapları var, nasıl baş etmeniz gerektiğini öğretiyor. Temin edin, çok faydası oluyor.
Adınıza çok sevindim inşallah darısı başıma olsun. Psikiyatristim ayda bir 45 dk seansla konuşuyor ama belki emdr gibi bir terapi almalıyım...
Bahsettiğiniz ağrı nevralji- gerilim tipi ağrı. Saçınızı başınızı yoldurtacak kadar şiddetli bıçak saplanması gibi olur. Bazen saniyelik bazen saatlerce sürebilir. Yüze çeneye yayılır, enseye kadar. Tek taraflı da olabilir. Antidepresan kullanan ve kullanmış olanlarda sık görülür.
Şimdi dayanılmaz geliyor ve hep böyle devam edecek gibi korkutuyor sizi. Hepsi geçecek inanın bana. Anksiyete; sürekli tekrarlayan ve maalesef doğru ilaç bulunmadığında daha da ilerleyebilen bir rahatsızlık.
İlaçtan çok herşey kafada bitiyor.
Tavsiyem ilaca sarılmadan önce; imkanınız varsa terapi alın. Eğer yoksa bilişsel davranışsal terapi kitapları var, nasıl baş etmeniz gerektiğini öğretiyor. Temin edin, çok faydası oluyor.
Evet bu örnek verdiğiniz şeyi ben de düşünürüm. Mesela başım ağrıyor ama beynimde tümör falan olsa gece uyutmaz herhalde böyle şey mi olur saçma bir düşünce diye kendimle konuşur telkin ederim ama olur da o gece uykumdan hasbelkader uyanırsam eyvah eyvah. Acaba ağrıdan mi uyandım diye bile düşünür düşünür nabzımı 100 üzerine çıkarabilirim. Çok zor yasamayan anlamıyor malesef sizlerin paylaşımı bana iyi geldi.Insallah. Bende depresyon ve anksiyete vardi. Kötü zamanda haftada iki kere gidiyordum. Ona terapist karar veriyordu. Sonuc olarak bana en cok fayda eden stresli zamanlarda kendime daha çok zaman ayırıp sevdigim şeyleri yapmak oldu. Yani bir nevi sadelesmek lazım öyle anlarda. Kendime en kötü ihtimali sorup onun olmasi ne kadar gercekci olduğunu sorarim.. Bir cok sefer kafayi bos yere takıyordum. Önemli olan vücut sinyallere kulak vermek.