Bitmek bilmez çocuk sesi

Biraz önce de yazdım ama konu sahibi çocuklardan birine sormuş neden kendi bahçelerinde oynamadıklarını, annesi çok ses geliyor diye kızıyormuş, yani kendi annesinin dahi tahammül edemeyeceği bir gürültü bahsedilen, ayrıca arabası ve motorsikletine de maddi hasar vermişler, durum o boyuta gelirse kim olsa kapısına gider. Mahallede düğün yapanın gürültüsünden rahatsız olmakta da siz haklısınız, herhalde hastası, yaşlısı olan rahatsız olur o sesten.

Bu konu farklı seninkinden.
Çocuğu doğuran, doğurduğuna sahip çıkmakla yükümlü.
Konuda bahsi geçen üç alan var, bu üç alan da çocukların oyunu için mümkün alan:
1)Çocuklarının ailelerinin bulunduğu cephedeki boş alan.
2)Çocuklarının ailelerinin bulunmadığı, komşuların bulunduğu cephedeki boş alan.
3)Eve yakın, büyük park.

1)Çocukların öz anası babası gürültüden rahatsız, bu alanda çocuk istemiyor. (Çocuğu yaparken gürültülü bir varlık olduğunu bilmemelerinin imkanı yok, katlanmakla yükümlüler)
2)Çocukların komşuları (Belki bu sebeple çocuk yapmayı dahi tercih etmemiş insanlar), bu alanda çocuk istemiyor.
3)Parkta başlarında bekleyecek adam yok. (Var da yok, anaları babaları beklemiyor)

Şimdi çocuğun varsa, sorumlulukların var, çocuğunun rahatını-güvenliğini-oyun ihtiyacını düşünmesi gereken ilk kişiler anası-babası. Ancak konuda, bunun beklenildiği taraf komşu olmuş. :)
Konuda tek alandan bahsediyor olsaydık, o zaman tartışılırdı; o zaman çocuklara karşı komşuların hoşgörüsü bir derece irdelenirdi ancak konuda 3 alan ve sorumsuz anneler var.

1)Çocuğundan sen sorumlusun, çocuğun gürültülü bir varlık olduğunu bile göre doğurdun, katlanamayacağın çocuğu doğurmasaydın. Senin çocuğun, senin tarafında oynamalı, kendi rahatın için kimseyi rahatsız etme hakkın yok.
2)Komşular, iki farklı alan olduğu halde elalemin çocuklarının gürültüsünü çekmek zorunda değil.
3)Çocukların anası babası vakit ayırıp kçlarını kaldırıp da çocuklarını parka götürsün.

Komşu net haklı. Alternatif iki alan daha var çünkü.

O binada sadece anne baba değil komşular da kovuyor olabilir, o açıdan düşündüm.

Çünkü bizim binaya ait alanda oynayan çocuklara çemkiren komşular da var.

arabayı başka yere mi park etseniz, geçici bir çözüm :)

Aslında benim sorunum belki de sizin gibi komşum olmaması...ben karşımdaki insanlar nazik davranıp özür dilediği ama değişen bir şey olmadığı için güzellikle halletmenin yolunu arıyorum.Haa öyle bana ağız payı vermeye kalkacak ,istediğimi yaparım sen kimsin moduna girebilecek tipte insanlar olsaydı o sorunu çözerdim zaten.
İnşallah kapısına gittiğim biri de sizin gibi çıkarda nasıl insan terbiye edilir öğrenir.

Evet çok biliyosanız gidip çocukları terbiye etmeye kalkın da görelim başınıza gelenleri buraya yazmayı ihmal etmeyin ama lütfen

Evet çok biliyosanız gidip çocukları terbiye etmeye kalkın da görelim başınıza gelenleri buraya yazmayı ihmal etmeyin ama lütfen

ama kadın haklı ki
kadın kendi çocuğunun gürültüsüne dayanamaz burada oynama derken komşunun önüne atıyor çocukları.
Daha kendi katlanamıyor çünkü??
ve kendisinden olmayan çocukları anaç bir tavırla sevmek zorunda değil ki hiç kimse?? annesi burada oynamayın deme hakkını kendinde görüyorsa komşusu hayli hayli o hakkı kendinde görecek tabi ki çok normal. ayrıca mallarına da zarar vermişler.

Tamam da napalım yani konu kedi köpek olsa köpek bu napalim havlayacak tabii diyip konuyu kapatıyolar.Hatta köpeğin havlama hakkı olduğuna dair mahkeme kararı var.E o zaman bu da çocuk yani 30 yaşında yetişkin gibi oturup sohbet etmeyecek tabii ki koşacak da bağıracak da bunu neden anlamak istemiyosunuz.Hayvan kadar insan evladının değeri yok bu ülkede ben buna sinirleniyorum.Çocuğunuz var mı ya da konu sahibinin var mı bilemiyorum da yarın bigün en mükemmel ebeveyn de olsanız çocuğunuzun etrafı rahatsız etmesine gerek bu şekilde gerek başka şekilde engel olabileceğinizi sanmayın bunları siz de yaşayacaksınız bundan emin olabilirsiniz.

ancak bu sitede/ evde hayvan bakmayı yasaklayan kurallar var. Kira sözleşmelerinde de var. Çocuklar içinse yok.

Anladım siz o eve misafirliğe gittiğinde eşyaları kırıp döken çocukların annelerindensiniz. Çocuklarına "yapma, bu kötü" demeyen, "ay çocuk onlar napalım şekerim" diyenlerdensiniz. Ama maalesef çocuk da olsa bişeyler yapılabiliyor. Naaaaapalımmm yeaanii? ile olmuyor. Ne yapçaksınız konuşacaksınız, olmuyorsa siz bir yerlere götüreceksiniz. Anlatacaksınız. Bir eşyaya zarar verildiyse onun zararını karşılayacaksınız.

Neticede sizin çocuğunuz başkalarının problemi olmamalı.

Bu söylediklerinizle çocuğun sokakta nasıl oynadığının hiçbi alakası yok.Süper ebeveyn olsanız da çocuğa devamlı engel olamazsınız başında bekçi gibi her an kontrol edip yapma etme diyemezsiniz ki emin olun bi çocuk 6-7 yaşına gelene kadar yaptıklarının yarısı zaten yapmaması gereken şeyler.Neyse siz de yaşar görürsünüz nası olsa.

Canım benim oglumda cok sukur yaramaz degil.
Ama belli olmuyor bir bakıyorsun ses yapıyor bir seyi atiyor mesela elindeki uyariyorum oglum lutfen yapma asagidaki abi uzulur diyorum hemen atmayı birakiyor ama unutuyor sonra tekrar atabiliyor benim oglumda 33 aylık. Daha cok kucukler :) her donemi farkli farkli cocuklarin her cocukta farklı.
Dedigin gibi cocugunun inatlasma donemleri bagirma donemleri oluyor sessiz kalıp tepki vermemek gerekiyor sonra sakinlesince alip karsina konusuyorsun anlatiyorsun.
Dedigin gibi ben cok yaramaz bir cocukmusum ama ablam cok uslu.
E ikimizi de annem yetistirdi sonucta.
Haklısın milletin anneligine laf edenlere benimde iki cift laf edesim geliyor ama anlamaları soz konusu dahi degil.bazi insanlar boyle iste çamur atayım derdinde. Onlarin anneligini de gormek lazim..

B Began sizin komsumuz Benim de çocuğum var ama sizin gibi çocuktur yapar felsefesi ile yaklasmiyorum sizin gibi ana babalar yüzünden suç oranı yükseliyor insanlar kendi evlerinde tat alamıyor yarası olan gocunur derler ya o yüzden maşallah hepiniz saldirisa gecmissiniz bunun yaşlılığı da var unutmayın o başını agrittiginiz huzur vermediğiniz insanlar gibi basınız ağrısın sizinde

Şu an karar verdim.

Net GERİZEKALISIN.

Fikrin varsa düzgünce yaz. Ebleh ebleh sallıyorsun burada.

Senin gibi embesiller yüzünden toplum bu halde.

Seviyen o kadar düşük ki senin seviyene inmiycem..
Kalbin o kadar çirkin ki senin gibi cirkinlesmiycem.
Su ramazan ayinda seni havale ediyorum...
O kadar cok sey yazardim ki ama yazmiycam...
Bir daha sakın ola ki benimle ilgili tek yazın olmasın..
Haddini fazlasıyla aştın..
Senin gibi terbiyrsizlesmiycem....

Siz kimsiniz acaba sizin gibi insanlara terbiyemi bozacak değilim ben sizi Allah'a havale ediyorum Rabbim sizi ıslah etsin o empati bilmeyen kimsenin halinden anlamayan kalbinizi doğru yola cevirsin Allah sizin gibi insanlardan da beni uzak etsin

Ben zaten Mune'ye bildirdim.

Aşağıdaki mesajda kendini açık etmişsin.

Son cümle CUK oturmuş üzerine.

Neden bu kadar kırıcı konuşmuşsunuz herkes sizinle aynı fikirde olmayabilir herkese sataşarak mutlu mu oluyorsunuz Allah çevrenizdeki insanlara yardım etsin

Öne arkaya kamera koydurun. Arkada oynamayı imzayla yasaklayın. Sonuçta 4 dairesinde çocuğu yokmuş.

Önde bebek uyuyor demeleride can sıkıcı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…