- 10 Ağustos 2015
- 1.113
- 2.152
- 133
- 47
Valla bakamiyacak olan dogurmasin ya yemin ederim gina geldi bana da çocuk sesinden ...kendim sevmiyorum diye ikinci çocuk yapmıyorum elalemin çocuk sesi bez diri yor. ..ben hiç oyle çocuktur yapar falan diyemiyorum açıkçası anası rahatsız olmasın diye yolluyor işte başka yere siz de yollayin bence...Zabıta mi polis mi bir kere çağırın bitsin yoksa yaz yeni başlıyor size yazık değil mi...herkes baksın çocuğuna ...geçmiş olsun arkadaşım ...Arkadaşlar merhaba,
Oturduğum apartmanın önünde araç trafiğine kapalı boş alan bulunmakta.Arka apartmanın ve yan apartmanın da önünde boşluklar var fakat çocuklar ısrarla gelip benim önümdeki boşlukta oynuyorlar.Apartman 8 daire 4 ü öne bakıyor ve bu 4 ailenin çocuğu yok(ben dahil).Arkadaki dairelerdekilerin var.Çocukların sesleri onlara gitmiyor.
Başta ses dedim,dayan dedim,çocuk dedim, bir yazı geçirdim.Kışın futbol oynarlarken motorun aynası kırıldı,üzerine bir kaç gün sonra arabanın kenarı açılmış.Çocuklar olay olduktan sonra dağılmışlar o yüzden kim yaptı tespit edemediğim için kimseden bir şey istemedim çocukları uyardım apartmanda bir komşu da oradaydı gösterdim arabayı,haklısın dedi,oynamasınlar araçlar varken dedi gitti.1500 tl bana faturası oldu.İki gün sonra tekrar topla görünce önce kendilerine sordum neden kendi evlerinizin önünde oynamıyorsunuz diye.4 apartmanın çocukları birleşip bizim önde oynuyorlar.Arkada oturan benım kardeşim oldu bebek uyanıyor annem kızıyor dedi.Yandaki apartmandakinin ev sahibi tavşan besliyormuş top tavşanlarına gelmiş kavga etmişler onlar da istemiyor.Park yakın diyorum sezsizlik.Ailelerine gittim durum boyle boyle arabama maddi zararı oldu diye anlattım gayet kibar karşıladılar özür dilediler,çocuklarını uyaracaklarını söylediler.
Eskiden cocuklara sesleniyordum başka yerde oynayın diye şimdi birinin annesi de başında çocukların ,bağırsam kadın dururken çocuklara olmaz gibi.Şimdi de arabanın önünde değil sağında oynuyorlar,evet arabaya gelmiyor ama 9-10 çocuk öğlen bi başlıyorlar 9 a kadar bağırarak futbol oynuyorlar çıldıracağım gerçekten.
Yasal olarak mahalle arasında top oynamanın yasak olduğunu biliyorum ama çocuklara da polis çağırmak ,ne bileyim ayıp olur gibi geliyor bir yandan da yaz yeni başlıyor cam açmasan gene de o çığlıklar evde.Ev sahibiyim ,bu belirsiz ekonomide taşınanmam.
Ne yapayım ben kızlar?
Çocuk bu oynasın elbet ama parklar bunun için var.Belediyelerden çocuklarımız için park talep etmek hakkımız.Yani ne bileyim benim çocugum olsa ve birileri benim çocuğumdan gğnde 5 saat rahatsız olduğunu bilsem ben rahat edemem.Cocuk bu oynamali. Yani bunu cocuk bu napsa mustehak kafasi ile soylemiyorum. Gunumuz sartlarinda bu kadar alani var onlarinda.
İyi de ben de sitede oturmuyorum ki.Eğer kendiniz için örnek veriyorsanız bence parka gitmeliler.Yani sizin yemek yapmanız ya da evi süpürmeniz bir başkasını taciz etmenizi gerektirmez ki.Ya yemeği başka saatte yapacaksınız ya iki günlük yemek yapıp çocuk yemek yaptıgınız gün evde diğer gün siz çocuğunuzla duracaksınız ya da anneler anlaşıp dönüşümlü gideceksiniz ya da başka bir sürü seçenek.Yani çözümü üretecek olan sizsiniz.Şimdi bu soruna çözüm var mı
Çocuk gürültüsünden kafam şişip camı kapattım
Aşağıda oynayan kitlenin en azılılarından biri de benim oğlum
Bizimkiler sokakta değil site bahçesinde oynuyorlar
Küçükken oyun parkında oynarlardı komşular bu tarafa gürültü geliyor kum oynuyorlar toz geliyor derlerdi
Büyüyünce park küçüklere kaldı bunlar da iki blok arası alanda bisiklete biniyor ya da top oynuyor
Bir komşu aile var 3-5 tane arabaları var arabaya top gelir deyip tam bunların oynadığı yere park ediyorlarmış onlara kızıyorlar öbür tarafa park etsin koca servisi bahçeye park etmesin vs diye
Evet içeri girin desek de dinlemiyorlar 5 gibi başlayıp 8 e kadar hatta ezana kadar oynuyorlar
Park yok mu diyenlere var biraz ötede ama oraya yalnız gitmek için küçükler bu durumda her akşam 5-6 anne de 3-4 saat parkta oturamıyor zira yemek vs pişirmek gerekiyor
Arada uyarsak da bir iki gün çıkmasalar da sonra çıkıyorlar fakat hasta vs söylenirse o Zaman daha dikkatliler
Bir de çocuklar bahçeye de çıkamayacaksa site içi evin ne anlamı var
Çocuk bu oynasın elbet ama parklar bunun için var.Belediyelerden çocuklarımız için park talep etmek hakkımız.Yani ne bileyim benim çocugum olsa ve birileri benim çocuğumdan gğnde 5 saat rahatsız olduğunu bilsem ben rahat edemem.
İyi de ben de sitede oturmuyorum ki.Eğer kendiniz için örnek veriyorsanız bence parka gitmeliler.Yani sizin yemek yapmanız ya da evi süpürmeniz bir başkasını taciz etmenizi gerektirmez ki.Ya yemeği başka saatte yapacaksınız ya iki günlük yemek yapıp çocuk yemek yaptıgınız gün evde diğer gün siz çocuğunuzla duracaksınız ya da anneler anlaşıp dönüşümlü gideceksiniz ya da başka bir sürü seçenek.Yani çözümü üretecek olan sizsiniz.
İnsanların Siz çocuk yaptınız ve parka gitmiyorsunuz diye gerçekten çocuğunuzu dinlemek zorunda olduğunu mu düşünüyorsunuz?
Anlıyorum...Sizin parkın durumuna da üzüldüm.Şuan haritadan baktım evime 250 metre imiş benim park ve öyle kıytırık iki oyuncak olan bir park değil,mini futbol sahası ,kaykay parkuru,büfesi,yeşillik alanı basketbol potası ve bisiklet parkuru var.Eminim bir çok yerde olmayan bir imkandır fakat evden kontrol şansı olmaz tabii buradan görülmüyor.Bir de öğrendim ücretsiz belediye futbol okulu açmış her yaştan çocuk için stres atsınlar diye.imkansızlıkta bir yer değil ama işte.Düşünmüyorum
örneği kendimden verdim zira site içi ev satarken çocuklar oynar bahçesinde diye satılıyor
Ama sitenin içindeki çocuk parkında gürültü oluyor diye de şikayet alınıyor
Evet gürültü oluyor haklısınız diyorum ama müstakil Bahçeli evlerde dahi oluyor gürültü yan komşuya
Çözüm yok geç saatte olmadığı sürece biraz biz yetişkinler idare edeceğiz biraz çocukları uyaracağız diyorum
Sokakta oynamasınlar diyoruz ama tablet tv de izlemesinler diyoruz spor yapsınlar diyoruz açık havaya çıksınlar diyoruz ama mahalle arasındaki paralar bunu sağlamıyor
Bu nedenle de site olan yerlerden ev alıyoruz ama çocuğu olmayanın da rahatsız olması olağan diyorum
Çözümüm yok sessiz olun bağırmayın diye arada uyarmaktan başka
Merhaba insagramda evim evim temiz evim diye takip ettiğim bir sayfa var. Bugün aynı konuda yazı paylaşmış aynı aynı tarifler fakat kadın orda oynayan çocuklardan birinin annesi ve 7 de işten geldiğinizi en geç 7:30 da evlere dağıldıklarını söylemiş tesadüf mü acaba aynı olay mı çok ilginç.Arkadaşlar merhaba,
Oturduğum apartmanın önünde araç trafiğine kapalı boş alan bulunmakta.Arka apartmanın ve yan apartmanın da önünde boşluklar var fakat çocuklar ısrarla gelip benim önümdeki boşlukta oynuyorlar.Apartman 8 daire 4 ü öne bakıyor ve bu 4 ailenin çocuğu yok(ben dahil).Arkadaki dairelerdekilerin var.Çocukların sesleri onlara gitmiyor.
Başta ses dedim,dayan dedim,çocuk dedim, bir yazı geçirdim.Kışın futbol oynarlarken motorun aynası kırıldı,üzerine bir kaç gün sonra arabanın kenarı açılmış.Çocuklar olay olduktan sonra dağılmışlar o yüzden kim yaptı tespit edemediğim için kimseden bir şey istemedim çocukları uyardım apartmanda bir komşu da oradaydı gösterdim arabayı,haklısın dedi,oynamasınlar araçlar varken dedi gitti.1500 tl bana faturası oldu.İki gün sonra tekrar topla görünce önce kendilerine sordum neden kendi evlerinizin önünde oynamıyorsunuz diye.4 apartmanın çocukları birleşip bizim önde oynuyorlar.Arkada oturan benım kardeşim oldu bebek uyanıyor annem kızıyor dedi.Yandaki apartmandakinin ev sahibi tavşan besliyormuş top tavşanlarına gelmiş kavga etmişler onlar da istemiyor.Park yakın diyorum sezsizlik.Ailelerine gittim durum boyle boyle arabama maddi zararı oldu diye anlattım gayet kibar karşıladılar özür dilediler,çocuklarını uyaracaklarını söylediler.
Eskiden cocuklara sesleniyordum başka yerde oynayın diye şimdi birinin annesi de başında çocukların ,bağırsam kadın dururken çocuklara olmaz gibi.Şimdi de arabanın önünde değil sağında oynuyorlar,evet arabaya gelmiyor ama 9-10 çocuk öğlen bi başlıyorlar 9 a kadar bağırarak futbol oynuyorlar çıldıracağım gerçekten.
Yasal olarak mahalle arasında top oynamanın yasak olduğunu biliyorum ama çocuklara da polis çağırmak ,ne bileyim ayıp olur gibi geliyor bir yandan da yaz yeni başlıyor cam açmasan gene de o çığlıklar evde.Ev sahibiyim ,bu belirsiz ekonomide taşınanmam.
Ne yapayım ben kızlar?
Anlıyorum...Sizin parkın durumuna da üzüldüm.Şuan haritadan baktım evime 250 metre imiş benim park ve öyle kıytırık iki oyuncak olan bir park değil,mini futbol sahası ,kaykay parkuru,büfesi,yeşillik alanı basketbol potası ve bisiklet parkuru var.Eminim bir çok yerde olmayan bir imkandır fakat evden kontrol şansı olmaz tabii buradan görülmüyor.Bir de öğrendim ücretsiz belediye futbol okulu açmış her yaştan çocuk için stres atsınlar diye.imkansızlıkta bir yer değil ama işte.
Keşke bir çözümü olsa her sokaga bir park yapılsa ve nöbetçi anne seçilse ya da güvenliğin durduğu geniş parklar olsa oyun evleri açılsa...Çok mu ütopik mahalle sakinlerinin huzurlu çocukların mutlu olduğu bir şehir istemek bilemiyorum.
Siz yazınca girip baktım,tesadüf zira bizim al kattaki 4 dairenin ikisi çocuklu ve asla yarım saat sürmüyor saatler sürüyor gürültü.Yaz geldi herkes aynı dertten müzdarip o yüzden devamlı karşımıza çıkıyor sanırım.Merhaba insagramda evim evim temiz evim diye takip ettiğim bir sayfa var. Bugün aynı konuda yazı paylaşmış aynı aynı tarifler fakat kadın orda oynayan çocuklardan birinin annesi ve 7 de işten geldiğinizi en geç 7:30 da evlere dağıldıklarını söylemiş tesadüf mü acaba aynı olay mı çok ilginç.
Olur mu ya bunlar cocuk put gibi mi dursunlar?. .Şimdi empatiye ne gerek var derler..Anaları evde dinlensin siz ceremesini cekin ..Çocuktur bu bağlasınlar mi cılar gelir birazdan :)
Acikcasi cocugum olsa parka goturmem bende vakitsizlikten ilgisizlikten degil. Hepimizin yasadigi cevre az cok kendine benziyor. Parklara ise herkes geliyor. Kopegini agizliksiz parka getiren mi dersin kufurlu konusan insamlar mi dersin aksam olunca icki icmeye gelrn mi yoksa icip de sizmaya gelen mi dersin hepsi var. Maalesef yeni yasa geregi apt lar icin bahce zorunlulugunu sirf bu sebeple bile desteklerim. Gurultu mu gurultu ama dunya da cocuk gurultusu olsun varsinÇocuk bu oynasın elbet ama parklar bunun için var.Belediyelerden çocuklarımız için park talep etmek hakkımız.Yani ne bileyim benim çocugum olsa ve birileri benim çocuğumdan gğnde 5 saat rahatsız olduğunu bilsem ben rahat edemem.
Siz sitede o yüzden almış olabilirsiniz de ben apartmanda oturuyorum.Park evinizin önündeyse zaten başta kabullenmek oluyor birazda.Sizin durumunuz farklı yani.Bende sitede oturuyorum. Hatta site içinde parkimizda var. Ozellikle cocuk icin guvenlikli site aliyoruz ki cocuk rahat oynasin diye. Benim cocugum 2 yasinda daha kucuk cikamiyir tek basina ama bizim sitede de dolu cocuk var ve parkta tam benim dairemin önünde. Bende calisiyorum saat 7 de geliyorum isten bunlar gece 12 ye kadar disarda. Ama ben rahatsiz olmuyorum zaten cam kapaliyken ses cok az geliyor acikkende tv fln sesinden odaklanmiyorum. Sizde tv falan acin cocuk yani napabilirsiniz ki. Yaz geldi ewemi tikilsin bu cocuklar. Butun gun ewdesiniz calismiyosunuz galiba. Polis cagirsanizda çozum olcagini sanmiyorum. Ya tasincaksiniz yada duymamaya calisin 4 ay sonra okul aciliyo zaten
Yani iş çıldırmaya kalırsa hortumu bağlayıp suya doyurursun mahalleyi ya da köpeği salarsın mahalleye ya da topu alıp keserim ama öyle biri olmak istemiyorum düzgün bir çözüm arıyorum kapıya yazı asmak da çözüm olmaz herhalde.Konuyla alakasız ama bir komşumuz vardı. Biz küçükken arka bahçede oynarken 4. Kattan aşağı çamaşır sulu, pis, temiz farketmeksizin suyu atıverirdi başımızdan aşağı.
Tabi siz öyle birşey yapmayın da
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?