Bitmek bilmez çocuk sesi

Şimdi ablacım derim ki bırakın oynasınlar. Neden derseniz zaten yaz aylarında oluyor bu işler, o da çok uzun bir süre değil biraz tolere ediverin derim. Sokak oyununun çocuklar için tadı bsmbaşka bence ellerinden almayın.
 
Bence kendinizi doldurmayın. Bizim buralarda dışarıda oynama kültürü olmadığı için tam olarak bilemiyorum tabii. Ama anladığım kadarıyla resmi olarak şikayet etseniz de bir şey çıkmayacak. Ne güzel çocuklar mutlu diye düşünüp sakinleşmeye çalışın. Arabanızı oyun oynadıkları yere uzak park edin de tekrar masraf çıkmasın. Aileler belli ki konularak anlaşılamayacak insanlar. O yüzden başka yapılabilecek bir şey yok gibi.
 
Şu an karar verdim.

Net GERİZEKALISIN.

Fikrin varsa düzgünce yaz. Ebleh ebleh sallıyorsun burada.

Senin gibi embesiller yüzünden toplum bu halde.
Çocuklarına şimdi acıdım. .Asıl sorun çocukların değilmiş !
 
Umarim bir gün o bencil kadın aynı şeyleri yaşar 1 fazlası değil aynısı ona yeter.
 
Aynen katılıyorum. Aile çok önemli patır kütür herkes çocuk büyütür ama yetiştirmek, topluma kazandırmak herkesin yapacağı iş değil..
 
Cocuk olan yerde bereket kimsenin hicbirseye tahammulu kalmamis artik
 
Hayal dünyanız çok renkli tiyatrocu olun bence buralarda harcanmayın
 
Hayal dünyanız çok renkli tiyatrocu olun bence buralarda harcanmayın
Hayal dünyanin renkli olmasıyla tiyatro oyuncusu olmanın alakası ne?
Senarist ol, yazar ol desen anlayacağım.
Hep böyle tutarsız örnekler mi veriyorsun sen malum bu ülkede hayvanlar kadar insanların değeri yok gibi yine tutarsız ve bomboş bir değerlendirmen vardı.
Çocuk yapmadan önce insanlara temel mantık dersi verilmeli. Sonra rahatsızlık- toplu yaşama dengesini cozemiyorlar, cocukları da hakeza kendileri gibi oluyor böyle fatma Girik gibi " o benim yavrum, evladım " diye dolasiyorlar.
 
Çocuğum da cocuğum diyen anne zaten gözetimsiz salmasın cocuğu sokağa. Neler okuyoruz,neler duyuyoruz. Ben cidden şaşıriyorum,4 yaşında cocuk kapının önünde oynuyor,kayboluyor ,aylarca bulunamıyor, komşu,akraba vb yakınlarından oluyor ne oluyorsa. Kınamak istemiyorum ama bu rahatlığın sonu felaket. Tamam keşke bizim çocukluğumuzdaki gibi olsa herşey. Ben bilmem annemin parkta başımı beklediğini,3 arkadaş kapının önünde,evin karşısındaki okulun bahçesinde sabahtan akşama kadar oynardık,acıkınca giderdik birimizin annesi verirdi elimize birşeyler ,ayaküstü yer yine oyuna giderdik,ama artık böyle bir devir yok.
Parkta bile peşindeyim kızımın, dibinde müdahale ederek,karışarak değil ama 10 adım arkasındayım.
2 -3 sene kadar önce ,küçük (7-8)yaşlarında bir cocuk,baska bir kadının 2 yaşındaki bebeğiyle oynamaya geldi , gözümün önünde oluyor bu kızımı parka gotürmüştüm,sonra annesine dedi ki abla sen git otur ben oynarım,kadın müsade etmedi,tersledi ve o çocuk onu bekleyen arabaya binip gitti. Bir anlık gafletle kadin müsade etse belki güpegündüz çocuğu kacırılacaktı.
Diğer konuda da,kendi evimde kimseyi rahatsız etmeyecek sekilde özgürdür benim cocuklarım,salonumun bir köşesi cocuklarımın oyun alanı,evim sürekli dağılır,kirlenir ama burası bizim evimiz kimseyi ilgilendirmez ama başkasının evinde kızim böyle özgür olmaması gerektiğini uzun zamandır bilir. Kimsenin çekmecesini dolabını açmaz,izinsiz birşey almaz. Sokakta da aynı şekilde,sınırlarını bilir ona göre davranır.
Hala parka giderken konuşurum bak kardeşin minik,bebek arabasıyla geliyorum,lütfen uzaklaşma,seni görebileceğim mesafede ol diye. Çocuklar sınırlarını bilerek doğmazlar evet ama herşey öğretilebilir. Yeter ki istesin anne.
 
Maşallah ne kadar rahatsınız. Merak ettim siz nerde yaşıyorsunuz. 5-10 çocuğun bağıra bağıra top oynadığı yerde otursanız acaba bu kadar pespembe çizgiler çizer miydiniz?

Burda konu sahibine tepki verenlerin hepsi aynı durumu yaşamadigi için pembe pembe yazıyor. .Ç ok tatlısınız
 

Yoo ben tutarsız değilim anlamayan sizsiniz ama sizinkinin sanırım tutarsızlıkla ilgisi yok maalesef.Tabii ki hayvanlar insanlardan daha değerli değil ama ne hayvanlar var sizin gibi insanlarla kıyaslamak da onlara hakaret olur haklarını yiyemem.Toplum yaşamında her şey karşılıklıdır ve insan her canlı formunun da üstündedir bu yüzden gidin üst katımda çocuk ağlıyor diye şikayet edin, konu sahibi de bahçede çocuklar top oynuyo diye şikayet etsin bakalım ne elde edebileceksiniz veya internetten araştırın bu konuda bişi elde edebilmiş birileri var mı ama sonra daha çok kudurmayın gittiğiniz her kapıdan kovulunca
 
Ayrıca bu zırva da sıktı yani sokakta başkalarını rahatsız edince adam olunmuyo muymuş.Çocukluğum sokaklarda oynayarak geçti yeri geldi biz de uyarıldık yeri geldi rahatsız ettk şimdi işimde gücümde 3.üniversitemi ve yüksek lisansımı da bitirmek üzereyim kendiniz yazıp kendiniz oynuyosunuz bu sizin empati yeteneğinizin olmamasıyla ilgili
 
Eski oturduğum ev 1.kattı çocuklar abartsız sabahtan gece yarısına kadar sokakta oynardı hani 9 filan değil 12,2,3 yazları zaten hiç eve girme yok, okul zamanıda sabahçı olanlar okuldan gelir gelmez sokakta başlarlardı oynamaya genellikle maç tabi bizim balkon kale, sade bizim sokağın değil başka yerden de gelirler balkona her top vurmasında evin içinde olan ses hep bir ağızdan bağırmaları ki en az 10 çocuk hatta daha fazla kapı pencere kapalı olduğu halde bile ses evde vallahi yaşamayan bilmiyor diyorum ben artık, evin önünde arabamız vardı üzeri kaydırak gibi kullanırlardı resmen ailesine birşey deyince çok kıymetliyse evinin içine al uzak yere park ederdik artık, pencere camımız kırıldı benim çocuğum kırmaz ki kırdığını biliyorsun yani.
 

Oyle yasadigimi nereden biliyorsunuz? Benimle ayni apartmanda misiniz?
 
Çok saygısızca ve saçma yazıyorsunuz.madem kendinizden bu kadar bahsetmek istiyorsunuz o zaman hangi okul ve bölümlerde okuduğunuzu da yazarmısınız?zira burada hava atacağınız gibi olduğunuzu
sanmıyorum çunku hayal gücü yüksek diye düşündüğünüz birine tiyatrocu ol diyorsunuz.sıkıştığınız yerde hakarete başvuruyorsunuz.sizin çocukken rahatsız etmeniz bunun normal olduğunu göstermiyor bunu dahi ne amaçla yazdığınız anlayamadım.Siz çocukken kovuldunuz ,komşuları rahatsız ettiniz ... yani?çocukken böyle olduğunuz için 3 üniversite mi bitirdiniz?
Gerçekten sebep sonuç ilişkisi kurmakta sıkıntılarınız var.
Ayrıca 'insan her canlı formunun üstündedir' vecizenizle herhalde insan yaşam piramidinin en üstündedir demek istediniz ama o da doğru değil çünkü besin piramidi basitçe ;etçil canlılar daha altında otçul canlılar en altta da bitkiler olarak yer almaktadır.insan en üsttedir fakat yanında etçil diğer canlılarla birlikte.
Öğrendikleriniz için teşekküre gerek yok, size faydam olduysa ne mutlu.
 

Olur canım tc kimlik numaramı da veriyim mi.Size neden her şeyi tek tek açıklamak gerekiyo bu kadar zekisiniz de niye anlayamıyosunuz hiçbişeyi ben anlamadım.Neyse sıkıldım gerçekten tartışmak bile açmıyo sizle yordunuz valla iyi günler
 
İnternetten neden araştırayım ya hukuk fakültesinde gördük biz bu konuları. 3. Sınıf borçlar özel dersinde Kira ve kat mülkiyeti sözleşmelerinde.
Bu konuda bir şeyler elde edenleri de hergün o kadar çok görüyorum ki tahmin bile edemezsin isimin parçası o yüzden çocuğuna sahip çık milleti rahatsız etmesin.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…